Gość: neti IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.10, 11:57 Tak bardzo chcę pracować,ale w tej dziurze nie ma szans!!! szukam cokolwiek od pół roku,ale nic nie mogę znależć.nie mam znajomości mam już tego dość.podejmę się jakiejkolwiek pracy pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: złota rybka Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 13:10 w "chińskim markecie" widziałam dzisiaj ogłoszenie następującej treści "przyjmej do pracy " bez kwalifikacji" Odpowiedz Link Zgłoś
rudy86 Re: chcę pracować!!!! 02.08.10, 14:20 Jeśli masz status osoby bezrobotnej to idź na staż. Wiem że spadnie teraz mnóstwo krytyki w stosunku do mnie, ale po stażu zostałem już w firmie na umowę o pracę. Jestem zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 15:02 Faurecia przyjmuje co chwile ogloszenia, masa na strefie wroclawskiej z dojazdem. Rozumie, ze ktos nie moze znalezc dobrej pracy, bo takich ze swieca szukac, ale jakakolwiek mozna dostac od reki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: chcę pracować!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.08.10, 15:55 Media Markt już rekrutuje, a potem będą następni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenshi Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 16:24 A ja chciałem się zapytać tylko w jaki sposób kolega szuka pracy? Siedząc przed kompem tylko? Wydaję mi się, że jak byś tak naprawdę chciał to byś znalazł i nie zganiajcie na to miasto co już mnie zaczyna denerwować bo jest u nas praca !!! Tylko czasem trzeba bardziej intensywnie ruszyć swoje cztery litery i nauczyć się w końcu szukać pracy!!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandelon Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 19:11 myślę kenshi, że pie...sz głupoty. Ale to tylko moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenshi Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 20:33 Raczej nie bo siedzieć w domu i wysyłać CV każdy potrafi i na tym zazwyczaj się kończy i użalanie sie na forach. A zebrać się wstać rano i co dwa dni odwiedzać różne firmy to już za ciężko? A jeżeli Twoje skromne zdanie jest inne to daj koledze dobre wskazówki na dobre szukanie pracy :) Pozdrawiam i nie napinaj się tak jeżeli chcesz dyskusji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 21:35 Do jakiejkolwiek pracy nawet nie trzeba wychodzic z domu, za lepsza trzeba sie nachodzic, ale i tak zadnej gwarancji, ze taka znajdziesz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandelon Re: chcę pracować!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 00:34 fajne w teorii, śmieszne w praktyce. Odwiedzaj firmy co dwa dni, to uznają cię za niepoczytalnego albo natręta. W takim wypadku możesz spodziewać się interwencji pogotowia, lub kopa w dupę. Wymyśl coś fajniejszego, ale takiego z życia, a nie mundrych książek typu "Skuteczne poszukiwanie pracy", które w praktyce skuteczne są wyłącznie dla autora mundrej książki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do neti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 20:06 A jakiej pracy szukasz i co potrafisz robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewfwe Re: do neti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 01:25 moja siora znalazła po tygodniu szukania, w swoim zawodzie :) w szczawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 14:30 Ja bym bardzo chciał pracować jako kierowca, może być za 1 000 zł Przyjmie mnie ktoś ? :D Nie, bo mam tylko B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:44 Idz do cempolu, bez doswiadczenia z b, potyrasz pare miesiecy na magazynie to moze zostaniesz kierowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Piotra Re: IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 16:01 jak chcesz tak bardzo być kierowcą to zrób C lub D, można również przez PUP, w PkS-ie Swidnica jeżdzą też kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biber Re: IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 18:27 Praca jest na strefie we Wrocławiu (Kobierzyce Biskupice )tam jest kilka zakładów LG TOSHIBA HEESUNG-( W NIEJ JA PRACUJE OD 3 MIESIECY)warunki pracy naprawde sa w porzadku stawki 1500 plus premie ja jestem zadowolony o dojazd niemusze sie martwic bo jest transport zakładowy polecam Heesunga tam cały czas przyjmuja ludzi i niema trudnych stanowisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbi Praca Heesung IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 18:28 Ja tez od 5 miesiecy pracuje w Heesungu i jestem bardzo zadowolona naprawde to co pisze mój poprzednik to prawda praca lekka i łatwa polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenshi Re: Praca Heesung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 19:00 I właśnie mamy dobry przykład tzn wrocław jak widać jest praca troche dalej ale jest a to że dojazd i jakieś ploty to głupoty bo jak ktoś chce i potrzebuje naprawde pracy to ją znajdzie bez problemu lub jak kto woli stać i stukać 5 pln lub wyżalać się na takich forach że tej pracy nie ma heh i udawac w domu przed zona,rodzicami ze sie szuka to wywiazuja sie wlasnie takie glupie tematy ktore nie maja pokrycia. Pozdrawiam mimo wszystko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: do Kenshi IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 16:46 Kenshi - prawda jest taka że pracę fizyczną bardzo łatwo dostaniesz i w Wałbrzychu. Niedługo otworzą galerię to będzie dużo miejsc pracy typu sprzedawca itp. Jednak uwierz, że młodzi ludzie z niewielkim doświadczeniem ale do tego wykształceni np w tytułem mgr i to nie Wałbrzyskiej Wyższej Szkoły Zarządzania i Przedsiębiorczości nie mogą znaleźć pracy bo: nie ma stażu pracy, bo nie ma dodatkowych kursów itd itp. Twój sposób polegający na przejściu się przez firmy w Wałbrzychu i pozostawienie swojej aplikacji nie jest zły tylko prawda jest taka że nie wiele firm potrzebuje pracownika a jeśli już potrzebuje to na stanowiskach są obsadzani znajomi znajomych czy dzieci znajomych . . . Urząd pracy - niewiele a właściwie nic nie jest w stanie zaproponować ludziom wykształconym. Oczywiście są ludzie którzy siedzą i narzekają i jak to nazwałeś "udają że szukają pracy" ale są też tacy którzy szukają i szukają i dzwonią i chodzą do firm i niestety nic. Nawet mój chłopak który pracuje i ma wyższe wykształcenie podczas przeglądania poniedziałkowego dodatku do gazety wyborczej stwierdził że nie za wiele jest ciekawych ofert - jest to osoba z doświadczeniem i pracująca w dobrej firmie. Więc nie do końca jest tak jak piszesz - każdy medal zawsze ma dwie strony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenshi Re: do Kenshi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 06:57 Karola- masz racje kazdy medal ma dwie strony. Urzad pracy malo robi u nas i to bardzo malo nas chca uczyc efektywnie nauczyc szukac pracy a czy sami mieli szkolenia z efektywnego szukania potencjalnych pracodawcow? Niestety ale jest tam duzo stazystow ktorzy nawet jak by chcieli to i tak nie wiele moga i sa tez osoby protegowane ktore maja wywalone na ludzi ale nie ustawiam wszystkich na jednej polce zeby nie bylo. Hmmm a odnosnie pracy ja jestem tego zdania takiego ze jak ktos jest w potrzebie to obojetnie za jakie pieniadze bedzie robil ale do gara co wsadzic bedzie a w miedzy czasie mozna szukac czegos lepszego ja tak mialem i wiesz pracowalem za 150 pln tyg heh ale bylem wtedy mlody i stopniowo znalazlem lepsza prace i nie skakalem od pracodawcy do pracodawcy byly tylko 3 ,,stopnie,, a co do szukajacych ktorzy nie moga znalezc pracy hmmm moze troche wlasnej inicjatywy i np wlasna firma bo ja tez juz jestem na tym etapie ale dalej pracuje. Pozdrawiam i wiecej wiary w siebie bo chyba w tych czasach mozemy liczyc tylko na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do Kenshi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.08.10, 15:01 macie już rekrutacje do dwóch marketów, lada chwila Rossman na Piaskowej itd i kto chce pracować to ma pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: do Kenshi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 15:33 tak, tak. pracę i godną murzyna płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszystkich Re: do Kenshi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.08.10, 19:44 urząd pracy w wałbrzychu ma za zadanie wyeliminować stąd jak najwięcej ludzi między innymi bezrobotnych i zrobić wszystko żeby opuścili to miasto z powodu braku pracy ,tutaj założenie jest już z góry o zmniejszeniu ludności do minimum ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Praca Heesung IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 09:27 teraz tez przyjmuja do Heesunga? Na ich stronie ogłoszenie o pracy na produkcji jest y 7.05.10. Troche nieaktualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondrat Re: Praca Heesung IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.08.10, 12:26 Do Heesunga cały czas przyjmuja ciagle sa nowi do konca roku ma pracowac 9000 ludzi proponuje wysyłac e mailem CV I list motywacyjny na ten adres rekrutacja@hsnw.co.kr ja tak zrobiłem i za kilka dni zadzwonili Pracuje juz 2 miesiace i jestem bardzo zadowolony bardzo duzo ludzi dojezdza z Wałbrzycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenshi Re: Praca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 18:01 Proszę moto.wp.pl/kat,121,title,Skoda-zatrudni-tysiac-nowych-pracownikow,wid,12547681,wiadomosc.html Jeszcze jakieś kolega rozpoczynający wątek jakieś podpowiedzi? Czy za rączke trzeba zabrać i pokazać że można i w Wałbrzychu i do Wrocka. Czy co ku...a trzeba zrobić jeszcze?Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: Praca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 23:40 A ja nie chcę pracować!!!! Chcę ,żeby pieniądze leciały mi z nieba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaa Re: Praca Heesung IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.10, 16:14 ajak w heesungu wygląda płaca- da się wyżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrarada Re: chcę pracować!!!! IP: *.chello.pl 22.09.10, 21:34 Moja dobra rada, wyjedź za granicę jeśli masz taką możliwość, pozycz kasę jeśli jej nie masz i wyjedź. Za miesiąc pracy tam zarobisz tyle ile tutaj za kilka miesięcy. Oddasz dług i nigdy nie wrócisz a jesli nawet to w odwiedziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: chcę pracować!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.09.10, 22:40 Tak miałem kilku takich kolegów co to wyjechali jak ty mówisz za granice teraz nie mają za co wrócić do Polski. Tam jest tak jak tu. Na zmywaku kokosów nie zarobisz Odpowiedz Link Zgłoś