Gość: pytacz IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.03.11, 19:13 Sporo się tu towarzystwo nagardłowało nad warsztatem Limanówki. A co z AutoMiranem na Chrobrego? Można im oddać auto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: odpowiadacz Re: AutoMiran IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.03.11, 21:16 wolę do AutoMiran'a oddać jak do Limanówki... Ale tak naprawdę to i tu i tu zależy na jakiego mechanika twoje auto trafi. Jak na niedojdę trafi to zamiast naprawić więcej napsuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: AutoMiran IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 08:57 o kogo więc pytać w tym warsztacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- Re: AutoMiran IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 09:07 Ja powiem tak .... do tej pory miałem dobre zdanie na temat AM ale.... podczas ostatniej naprawy nie dokręcili mi kół ! na 4 śruby 2 były nie dokręcone i pewnie nie odkrył bym tego gdyby nie to że miałem wbitego wkręta w oponę ... ewentualnie dowiedział bym się gdyby mi koło odpadło ! na moją uwage kierownik serwisu (jakiś nowy chyba ) mnie olał udał że nie słyszy chyba .... pomijam już to że 3 razy mi zbierznośc ustawiali po naprawie. ogólnie panuje tam teraz bajzel zgłaszałem im co mają zrobić przy aucie(a było tego trochę) a i tak podczas rozmowy telefonicznej musiałem im przypominać co mają zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: AutoMiran IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 09:25 Fakt, ten poprzendi kierownik serwisu byl bardzo sensowny z tym nowym ciezko sie dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: AutoMiran IP: *.tktelekom.pl 03.03.11, 11:24 Nie polecam. Kiedys wymieniałem u nich rozrząd, po czym posypaly sie pompa wtryskowa i inne podzespoły które widzieli i nie reagowali. Kazde rozebranie podzespołow pomimo winy warsztatu jest dodatkowo płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: AutoMiran IP: *.19.52.lan.e-wab.pl 06.03.11, 07:30 Byłem kiedyś tzw. stałym klientem tego warsztatu. Podobnie mój ojciec. Ogólnie byliśmy zadowoleni. Do czasu. Przy wymianie rozrządu w moim samochodzie mechanik popełnił błąd. Pasek po kilku tysiącach zerwał się co doprowadziło do poważnego uszkodzenia silnika. Niestety rzeczoznawcy nie potrafili z mocą procesową określić przyczyny. Miałem wszystkie dokumenty paragony a i tak właściciel Automiran pan Papamichalis mnie olał. Naprawa w innym zakładzie kosztowała 5.5 tys. Było to ok. 5 lat temu. Nie mam żalu do mechanika który się pomylił - to ludzkie - ale do szefa, który nie bierze odpowiedzialności za błędy swoich pracowników. Automiran - nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
moto-punkt.pl Re: AutoMiran 06.03.11, 08:46 Niestety z dużymi warsztatami tak bywa. Rotacja mechaników jest duża, trafiają się młodzi i bez doświadczenia, których dodatkowo nikt nie pilnuje. Najlepszy jest warsztat w którym szef sam zasuwa i ma na oku dwóch - trzech mechaników. ( oczywiście są niechlubne wyjątki ). Jak chcesz zmienić olej czy wymienić klocki to można to zrobić gdziekolwiek, przy poważniejszych naprawach lepiej jednak poszukać dobrego warsztatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: AutoMiran IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.11, 11:16 A ja jeżdżę tam kila lat i jestem zadowolony. Fakt że były kierownik bardziej kumaty.Ale idziesz bezpośrednio do mechanika i mówisz o co kaman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: AutoMiran IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 13:18 Chyba niezbyt dobry warsztat, do którego sam właściciel nie ma zbyt zaufania... Widziałem jego stare S6 u mechanika na Shell'u, a geometrię też ktoś inny z kolei mu ustawia...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: AutoMiran IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.11, 09:52 A ja tam naprawiałam auto i przeglądy też tam robiłam. .. I było spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: AutoMiran IP: *.xdsl.centertel.pl 17.03.11, 11:16 też kiedyś robiłem w Miranie, ale właśnie: był kierownik i byli normalni mechanicy - ale papamichalis ich zwolnił - przez co myśle że stracił wielu klientów. Teraz tam pracują jacyś niedoświadczeni mechanicy, a kierownik to już jest żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: AutoMiran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 18:20 nie polecam, co oddawalem tam auto zawsze cos bylo nie tak jak czekalem na naprawe to tylko sluchalem ludzi jak co chwile ktos mial problem ze oni zle zrobili itp ogolnie masakra, widzialem na wlasne oczy jak mechanik odkrecal aluminiowa srobe w omedze i nie szlo mu to wzial przedluzke i na sile tylko ze nie w ta strone i rozwalil kolesiowi miske cala. Twierdzili ze to nie ich wina. u mnie rozrusznik w zafirze 2 dni wymieniali bo mechanicy twierdzili ze trzeba pol os rozpinac zeby sie dostac do niego. a na koniec sie okazalo ze wystarczy akumulator wyciagnac i pod nim jest dostep 30 min roboty. jak sie pytalem to robota kosztowac miala 80zl a na koniec mowi ten smieszny kierownik serwisu ze 180 zl bo ciezko bylo to zrobic smiechu warte nie zaplacilem tego i wiecej tam nie pojade. czekajac na to dzwonil jakis koles ze mu nie odpowietrzyli hamulcow po naprawie i w cos uderzyl olali go ze to nie ich wina. to moje spostrzezenia bylem 3 razy i zawsze cos sie dzialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slesz Re: AutoMiran IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.11, 11:22 Ja polecam Pawła mechanika z auto miran - zawsze u niego robię auto i tylko tam się umawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: AutoMiran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 18:21 aa i jeszcze jedno daje od tej pory na kasztanowa poki co rewelacja jest tam fajny mechanik z Boguszowa Gorc narazie zero bledow nie duza kasa zadwolony jestem bardzo. polecam tego mechanika Odpowiedz Link Zgłoś