Dodaj do ulubionych

Pustostany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 21:43
Dlaczego w naszym mieście jest tyle bezużytecznych mieszkań? Pozabijane dechami okna ,zdewastowane i zdemolowane .Czyżby czekały na generalny remont dla przyszłych patologicznych lokatorów ,którzy raz dwa rozprawią się z ładnym mieszkankiem?
Normalny człowiek musi się zadłużać na całe życie,tyrać jak wół na opłaty .Ale mieszkanka stoją puste ,bo po co przydzielić normalnemu ,który wyremontuje na własny koszt i będzie płacił .Lepiej dać menelstwu ,które nie wyściubi grosza na opłaty ,zadłuży i zdewastuje .....i dostanie kolejne....
Obserwuj wątek
    • Gość: wypaddarmozjady Re: Pustostany IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 14.06.11, 21:50
      Co to znaczy przydzielić ?
      Kto to jest normalny ?
      Masz na remont, to stać Cię na kupno mieszkania na rynku wtórnym.
      • Gość: niewidzialny Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 23:20
        Dla niezorientowanych ,co oznacza w tym wątku "normalny"-pracujący,płacący za rachunki ,wszelkie opłaty ,dbający o rodzinę i mienie itd itp
        koszt remontu generalnego = koszt zakup mieszkania na rynku wtórnym .....??????
        Ciekawe.... bardzo ciekawe ....tyle ,że chyba na księżycu
        • Gość: wypaddarmozjady Re: Pustostany IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 14.06.11, 23:25
          30 000 zł dużo za mieszkanie ?
          www.oferty.net/mieszkanie-na-sprzedaz-inne-walbrzych,916416975
          • Gość: ovo Re: Pustostany IP: *.centertel.pl 14.06.11, 23:30
            To jest celowe działanie władz-czyli maxymalne utrudnianie wszystkiego aby mogli bez przeszkód wami pomiatać i wyzyskiwać. W to wpisuje się też sprawa pustostanów.
          • Gość: Jan Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 01:19
            taaaa.... ruina za 30 000 gdzie remont będzie kosztował drugie tyle i ciałe życie mieszkanie w wilgoci gdzie pięknie wyremontowane mieszkania oddają menelon za darmo!!! i gdzie tu sprawiedliwość ?? Jeden pracuje całe życie i nie stać go na kupno mieszkania a drugi nie pracuje i nie zamierza!! dzieciaków narobi i żyje za naszą kase chlejąc wińska w mieszkaniu które zapewne jako socjalne dostał za darmo i extra wyremontowane.... to jest Polska właśnie.
            • Gość: tojestpolska Re: Pustostany IP: 87.105.201.* 15.06.11, 09:34
              Widocznie pracujesz kiepsko.
              Jest wyjście , zostań menelem.
              A jak już dostaniesz za darmo i extra wyremontowane , wrócisz do grupy ciężko pracujących , których nie stać. Proste.
              • Gość: asdf Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 09:39
                > wrócisz do grupy ciężko pracujących

Nie takie proste. Ciężko wrócić na posadę, bo już zajęta.
          • Gość: HM_ Re: Pustostany IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.11, 23:22
            Dałbyś za to 30000 zł? Nieopodal Boguszowa-Gorc?:-)

Forum wałbrzyskie bije inne wszystkie! :-)
        • Gość: JACEK Re: Pustostany IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.11, 21:58
          Chodzi o to ze wyceniom ty wywalisz 40-lub 50 tyś i od wyremontowanego hahahahah wyceniom za ile mozesz kupic czyli w zywe oczy z człowjeka zrobic frajera i pomalutku na naiwniakach załatac pomału dziureczke budrzetu bo niestety zaczyna byc podobna do greckiej i to nie zart wjenc ten co jest przytomny to wje ze som 2 warjanty co do gadki Doktorka albo wezmjesz kredycik albo pan co nie musi jusz byc w wałbrzychu meldowany te minimum 5 lat majac kase pokupuje se pare mjeszkanek wyremontuje i bendzie se zarabjał . A jak słysze co sie muwi ze razem z WAŁBRZYSZANAMI TO TAK JAK BYM SŁYSZAŁ PJOTRUSIA hahahahah ALE ONI SĄ BESZCZELNI NARAZIE DOKTOREK ZĄDZI NIBY JEDNO OSOBOWO ALE POTEM PJOTRUSIA POWOŁA I WSZYSTKIM BEDZIE ŁYSO hahahahah GŁOWY DO GURY ONI MAJA MISJE UZDRAWJANIA hahahahahahah
        • Gość: NIKT Re: Pustostany IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.11, 12:39
          Jak przejdziesz na emeryturę to przestaniesz być 'normalny' i wtedy ci przydzielą. Nie martw się te dwadziescia lat szybko minie ;/
          • Gość: antycwaniak Re: Pustostany IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 25.06.11, 12:44
            IP: *.dip.t-dialin.net - z tym gościem się nie dyskutuje, to takie forumowe dziwo.
    • Gość: czarnajulka Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 11:37
      masz rację, niemal w każdym budynku jest pustostan czy jak to tam zwał ,mieszkania a od lat stoją puste ,wyszabrowane,zawilgocone nikt nad tym nie panuje czy co ?!
      • Gość: czrny olek Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 12:09
        Wałbrzych=GETTO
        • Gość: :( Re: Pustostany IP: *.kromyon.net 24.06.11, 13:24
          Daruj sobie
      • Gość: opozycja Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 12:10
        Gość portalu: czarnajulka napisał(a):
        > nikt nad tym nie panuje czy co ?!

Przez dwie kadencje panował nad tym Partolik z PiSu, a teraz udaje opozycję.
        Pamiętamy, pamiętamy
        • Gość: Dana Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 12:32
          No właśnie!
      • Gość: antycwaniak Re: Pustostany IP: 87.105.201.* 15.06.11, 12:22
        KOCHANE CWANIACZKI
        Jezeli stać was na remont zdewastowanego pustostanu, to stać was na kupno lokalu na wolnym rynku.
        Ale nie, pokombinujemy, wyremontujemy, a potem kupimy za złotówkę od gminy.
        I tak tanim kosztem, cwaniak kosztem gminy się bogaci.
        Wszystkie lokale tego typu winne być remontowane przez gminę, a następnie sprzedawane na rynku wtórnym.
        • Gość: ovo Re: Pustostany IP: *.centertel.pl 15.06.11, 17:05
          1. Gmina nie ma na to pieniędzy.
          2. Gmina wychodzi z założenia jak pies ogrodnika oraz jak przedmówca: Lepiej aby się zniszczyło, zlecić nadzorowi budowlanemu zamknięcie kamienicy i rozebrać. Tak aby innym nie żyło się przypadkiem lepiej. KGB-owskie myślenie: każdy myslący i gospodarny człowiek to złodziej i wróg ludu. Lepiej inwestować w patologię społeczną dając im wyremontowane lokale.Chore.
          • Gość: ona Re: Pustostany IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.06.11, 18:21
            Antycwaniak widzę klasę "wyższą" reprezentuje tylko uwaga jedna : jak nie masz pojęcia o prawdziwym życiu , młodych ludzi , którzy nic nie dostali od mamusi i tatusia , i sami muszą się od zera pracować na wszystko , to daruj sobie te żałosne komentarze .
            • Gość: niewidzialny Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 21:48
              Zaciągnąłem kredyt na całe życie ,bo nikt mi nic nie dał ,nie dostałem spadku .nie miałem pomocy .Ja i tysiące ludzi pracujących ,musimy odmawiać sobie często podstawowych potrzeb ,by spłacać kredyt ,a menele mają wszystko w prezencie .... To jest sedno sprawy ,widać nie każdy to pojmuje.Chętnie bym więcej zarobił,ale ...jak? Pracuję dzień w dzień po 10 godz ,daj mi lepszą pracę antycwaniaku ,skoro masz na wszystko odpowiedź ....Nie znasz życia i głupiś ,pewnie dostałeś od mamuni piękne gniazdko i chwała jej za to . Wyłowiłeś okazję mieszkanko za 30 tys? super ,to sobie je kup ,bo ktoś cię wyprzedzi ,ale pewnie tego też nie kumasz!
              • Gość: antycwaniak Re: Pustostany IP: 87.105.201.* 16.06.11, 09:18
                Juz pisałem:
                Jeżeli życie menela jest takie słodkie - ZOSTAŃCIE MENELAMI
                Będą zasiłki, super mieszkania, będzie dzień pełen zabawy i prezenty codziennie.
                Mam kilka lat na karku, pojechałem na trzy lata na tzw. "saksy", zarobiłem kupiłem mieszkanie.
                Diabli biorą jak młodzi ludzie smarkają na forum i użalają się nad swym zas....m losem.
                Wybralibyście kupę spod drugiego,żeby tylko dogodzić sobie.
                • Gość: egon Re: Pustostany IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 09:33
                  A więc to o to chodzi, zarobiłeś kasę a potem wydałeś ją na mieszkanie z przeszacowaną ceną, bo był tzw boom i stado baranów rzuciło się na mieszkania nie warte swej ceny a teraz w oko cie kole, że ktoś mógłby taniej, inaczej, na lepszych od ciebie warunkach kupić/zdobyć mieszkanie.
                  Przemawia przez ciebie zawiść i zazdrość, ale okej, przynajmniej wiemy dlaczego;]

Ja też byłem też kupiłem mieszkanie ale doskonale rozumiem tych ktorzy wypowiadają się w tym wątku bo zdaję sobie sprawę z tego jakie są warunki.
                  Pomyśl czasem zanim coś palniesz niemądrego.
                  • Gość: antycwaniak Re: Pustostany IP: 87.105.201.* 16.06.11, 09:55
                    Nie kupowałem na handel.I zwisa mi po jakiej cenie kupiłem, jestem zadowolony i to się tylko liczy.
                    Walczę tylko z tym jak napisałeś:
                    ..." warunkach kupić/zdobyć mieszkanie"...
                    Zdobywcy do dzieła, jeszcze tyle pracy przed wami.......
                • Gość: Janek Re: Pustostany IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.11, 22:15
                  mjeszkam i pracuje w niemczech tak jak piszeszze byłes na saksach hahahaha i nie obrażaj tu młodych co ty dudku mozesz wjedziec o pracy tyra sie po 12 godzin w nocy jedziesz i w nocy wracasz wjenc nie pjeprz MŁODZIESZ NIE MA ZADNYCH PERSPEKTYW WJAZOM SIĘ KREDDYTAMI NA CAŁE ZYCIE A GDZIE KURWA JEST TO PAŃSTWO DLATEGO UCIEKAJA TU I MAJA RACJE TU ZASUWA ALE MA TO CZEGO W POLSCE SIE NIGDY BY NIE DOROBIŁ I DZIWISZ SIE ZE UCIEKAJA I NAZEKAJA A Z CZEGO W TYM KRAJU JAJ MAJOM BYC DUMNI???????????????????
          • Gość: marta Re: Pustostany IP: *.sattom.pl 22.06.11, 19:32
            jakie patologie moze niektorzy na to nie zasluguj ALE CZESC WYCHODZI Z DOMOW DZIECKA I GDZIE MAJA SIE PODZIAC TAKI.A JESTES MADRY/A ALE W TAKIEJ SYTUACJI NIE JESTES ZWROC UWAGE NA TO CO PISZESZ PATOLOGIE TO MASZ NA ULICY
      • Gość: JACEK Re: Pustostany IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.11, 22:08
        eeeeeeee FILOZOFOWJE ZA TO MJESZKANIE 30.000 A ZWRUCILISCIE UWAGE KTO JEST POSREDNIKIEM ZECZYWISTA CENA TO 22.000 RAZEM Z KOSZTEM REMONTU CZYLI KREDYT 54.692ZŁ WJENC PANOWJE ZAPEWNIAM WAS ZE BOGACI W TYM MJASTECZKU ZROBJOM TERAS ZAJEBISTY BIZNES , NIE MUSI NIKT MJESZKAĆ 5 LAT I JAK MASZ KASE KUPUJESZ I KUPUJESZ .. DOKTOREK UWAZA LUDZI ZA IODJOTÓW I TO MA BYC UZDROWJENIE hahahahahah TO DOPJERO LIBERALNA POLITYKA BOGATY -BOGATSZY A MŁODZIESZ BJEDNIEJSZA ... NORMALNIE TERAS WIDZE TUSKOWOM IRLANDJE hahahahahah
        • Gość: antycwaniak Re: Pustostany IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 23.06.11, 22:45
          Rozumiem cię, ty masz poprostu tego kompa z wystawki i dlatego Caps Lock cały czas włączony.
          Wiem , ze ciężko pracujesz, widziałem naszych " nurków" przy pracy w Niemczech niejednokrotnie.
          Dlatego pisz, pisz .....to pomaga odreagować .
    • Gość: k..wa Re: Pustostany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 23:18
      np: Kuracyjna 7, Stary Zdrój, szlag trafia obywatela jak widzi taką dewastację!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka