Dodaj do ulubionych

Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć

IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.11, 23:50
Kto pamięta Wałbrzyskie szpitale , brudne , brzydkie , teraz to luksus zobaczcie sami

www.youtube.com/watch?v=qCcA2ZFeG1k
www.youtube.com/watch?v=JF5IEiVVZ2U&feature=related
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Karetka N i oddział Neonatologiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.11, 00:03
      Mamy specjalną karetkę dla noworodków i oddział Neonatologiczny

www.zdrowie.walbrzych.pl/aktualnosci/karetka-n
      www.mp.pl/kurier/?aid=50235
      • Gość: były pacjent Re: Karetka N i oddział Neonatologiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 00:16
        Czy coś zaczyna się dziać wokół platfusowych układów, że nagle zaczynacie się chwalić tym o czym wszyscy dawno wiedzą? Przyznajcie się, CBA do kogoś zapukało? Poparcie przez Szełemeja PO w wyborach parlamentarnych otworzyło ludziom oczy? Piszcie prawdę!
        • Gość: m, Re: Karetka N i oddział Neonatologiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 00:43
          Nie koniecznie.
          Dziady się cieszą jak Murzyn blaszką. Nie wiedzą tylko, że to Europa ich przygarnęła jak bezpańskie psy i szpital im wyremontowała.
          • Gość: Szymek Krusz Re: Karetka N i oddział Neonatologiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.11, 09:42
            Szkoda tylko, że ta sama Europa nie chce wyremontować ZPS Krzysztof :(
            • Gość: adi Re: Karetka N i oddział Neonatologiczny IP: *.play-internet.pl 13.08.11, 10:41
              jeszcze lepiej by było żeby forumowym trollom mózgi remontowała
      • Gość: Pogotowianin Re: Karetka N i oddział Neonatologiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 22:50
        Od 1993, bodajże, mamy taką karetkę w Wałbrzychu.
    • Gość: addamm Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 10:55
      No to pudełka i ozdoby już mamy. Teraz trzeba wyjść z sercem do pacjenta. Tylko kto by o tym myślał...?
      • Gość: cytat gary Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 23:04
        Gdyby przeciętny lekarz miał taką wiedzę na temat medycyny ,jak na przykład przeciętny mechanik samochodowy , to już by było nie źle .Pytam ilu lekarzy jest analfabetami w swojej dziedzinie? ilu z Was czyta EKG ,ilu czyta zdjęcia RTG i tak by można wyliczać jeszcze długo.Dlaczego lekarze tak protestują przeciwko ubezpieczeniu swojego zawodu (OC),przecież nie omylnych ludzi nie ma ,w Krajach bardziej rozwiniętych już dawno to ubezpieczenie istnieje . Jaki z tego morał w tamtych krajach nieudacznicy już dawno zmienili zawód lekarza na inny,a w Polsce ma pieczątkę ,że jest lekarzem i może grać lekarza .Z drugiej strony taki nieudacznik nie jest winien ,to jego mamusia i tatuś chcieli żeby był lekarzem no to jest. On nigdy nie wykryje raka we wczesnym stadium bo On nie kuma.
        • Gość: P. Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 23:44
          Cieszy szczególnie ten nowoczesny i ekskluzywny Oddział Psychiatrii, który będzie niedługo potrzebny większej części mieszkańców tego biednego miasta...
        • Gość: Kazik Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.11, 23:46
          Zgadzam się z tobą.
        • Gość: zal Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.11, 00:06
          opakowanie jest, tylko prawdziwi lekarzy brak, pouciekali,teraz tylko porządki, sprzątanie i mycie podług tam się liczy ,leczenie ludzi schodzi na drugi plan.Ja miałem szczęście ze mnie przewieźli do Wrocławia tam rzeczywiście syf,ale za to są lekarzy.itp
          • Gość: . Ale cudo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 02:50
            A nasi przodkowie na/mchu-jadali.
            Patrzta ludasy jak ten czas leci.
          • Gość: lenka Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.11, 10:43
            Co z tego, że mamy wyremontowane korytarze i sale w szpitalach w Wałbrzychu, że w coraz większej ilości pojawiają się toalety w salach chorych..... Poziom opieki nad pacjentem pozostawia wiele do życzenia! Lekarze zatrudnieni przez nasz wałbrzyski szpital to ci których (najprawdopodobniej!) nikt nie chciał nigdzie przyjąć a i tak robią łaskę że wogóle pracują! Poziom wiedzy porażający! Brak kompetencji! Mówię to z własnego doświadczenia - bo mam częsty kontakt ze szpitalem w roli pacjenta!
            Uważam, że znacznie lepiej sytuacja wygląda w Latawcu w Świdnicy. I warunki sanitarno - techniczne na niebo-wyższym poziomie i lekarze profesjonalni, kompetentni fachowcy, którzy przede wszystkim są zawsze dostępni dla pacjenta i jego rodziny!
            Naprawdę nie wiem czym się szczyci szpital wałbrzyski!
            Jak zachodzi potrzeba hospitalizacji - zdecydowanie Latawiec!
            • Gość: wch Do głupiej Lenki , gdzie ty ludzi wysyłasz zobacz IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.11, 14:31
              Pisze się W OGÓLE , a nie wogole analfabetko , naucz się lepiej pisać a dopiero opisuj czyjeś kompetencje . A tu masz twój wspaniały szpital Latawiec umieralnie ludzi .

www.swidniczka.com/news,single,init,article,7749
              www.swidniczka.com/news,single,init,article,3801
              swidnica24.pl/wydarzenia/andrzej-z-nie-jest-juz-ordynatorem/
              to tylko cześć z tego co tam się dzieje
              • Gość: aa Re: Do głupiej Lenki , gdzie ty ludzi wysyłasz zo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 17:58
                się nic nie dzieje terminy do przyjęcia wieloletnie. Trzeba zapisać się wtedy gdy jeszcze nic nie dolega. Na zabieg usuwania zylaków trzeba czekać około roku a w Świebodzicach 1-2 tygodnie, personel miły, warunki super i wyżywienie na poziomie.
                • Gość: vfg Re: Do głupiej Lenki , gdzie ty ludzi wysyłasz zo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.11, 23:25
                  pytanie gdzie w Wałbrzychu ????? Masz tylko jedno danie na przemian, zupka,na następny dzień ziemniaczki, na łyk endy zupki mlecznej brak. Leżałem w wielu szpitalach w Polsce w naszym jest o tyle komfortowo że jest po remoncie,ale za to kadra pracownicza zwłaszcza lekarze mają cię głęboko w dupie.Chirurdzy to sadyści zwłaszcza jeden z wyglądu padałka, liczy się tylko statystyka,szkoda pisać bo i tak nie zapowiada się na lepsze...
              • Gość: Lenka Re: Do głupiej Lenki , gdzie ty ludzi wysyłasz zo IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.11, 08:37
                Szkoda, że nie można po prostu wyrazić swojej opinii, bo od razu zostaje się nazwanym "głupim"! Uważam, że to świadczy o braku kultury. Moja opinia jest poparta doświadczeniem, nie wynika z zawiści czy chęci bezpodstawnego krytykowania. To są odczucia pacjenta, osoby która choruje i często bywa w szpitalach. A co do kompetencji lekarzy - 10 lat nie potrafili postawić diagnozy! Teraz już wszystko wiadomo, tylko nie bardzo potrafią leczyć więc odsyłają prywatnie do Wrocławia lub Świdnicy! To są fakty. I chciałabym żeby to wzięła pod uwagę osoba, która uważa że jestem "głupia".
                • Gość: haha do lenki IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.11, 14:41
                  bo chyba tu masz czarno na bialo opisany Latwiec i opinie innych a ty sie upierasz ze latawiec jest ok to jak wiec jestes jakas glupia
            • Gość: lekarz Re: Historia Wałbrzyskiej Medycyny i osiągnięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 19:58
              Zgadzam się z Tobą lenka. Większość kolegów przeszła do okolicznych szpitali i przychodni. A osoby spoza miasta zatrudniane od pewnego czasu też mówią, że nie zostaną tu na dłużej.
    • Gość: haha do lekarza IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.11, 22:23
      odeszli ci co są nierobami właśnie pisze o nich w gazecie i pracują w Latawcu hahaha w poście wyżej
      • haba.baba Re: do lekarza 27.09.11, 13:38
        Trochę leżałam w szpitalu,estetyka,czystość daje dużo ku lepszemu samopoczuciu .Kolejka na oczekiwanie jest jak wszędzie na NFZ.Lekarze robią co mogą,może od pielęgniarki człowiek usłyszy zaraz,a póżniej zapomni,bo one najbardziej pracują przed wizytą i przed końcem zmiany wtedy są zapracowane co też potwierdzam,ale nie liczą czasu który spędziły na pogaduszkach.I duże zastrzeżenie mam do wyżywienia,rozumiem oszczędnosci,ale bez przesady,,co 5 dni to samo ,wiem że sanepid wymaga dekadówek w żywieniu nie wiem jak mu się udaje,a nie wszyscy mają diety aby potrawy nie były przyprawione,jakiś smak dobrać,bo to co serwują jest bez smaku,a ziemniaki to gotowane w parowniku bo ich smak tak mi się kojarzy,nie zjadliwe taka też herbata,nie wiem czy osoby odpowiedzialne nie patrzą na gramatury jakie obowiązują?DANIA GoRACE WYMAGAJA KONTROLI!!!
        • Gość: walbrzych do haba.baba IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.11, 14:45
          a ty myslisz ze w innych szpitalach jedza inne rzeczy skoro inne szpitale maja dlugi , pomysl logicznie zanim cos napiszesz
          • Gość: Lekarz Re: do haba.baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 15:23
            Rozumiem, że w Wałbrzychu nie potrzeba było tylu szpitali. Ale opieka mogłaby być na poziomie (przynajmniej) takim samym!
          • haba.baba Re: do haba.baba 27.09.11, 15:37
            Gość portalu: walbrzych napisał(a):

> a ty myslisz ze w innych szpitalach jedza inne rzeczy skoro inne szpitale maja
            > dlugi , pomysl logicznie zanim cos napiszesz
            tak leżałam w innych i też było jedno daniowe ale było smaczne , ciepłe i zjadliwe
            • Gość: walbrzych Re: do haba.baba IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.11, 16:43
              przestan mnie rozśmieszać , bo gadasz jak Palikot , a w ogóle to ty do szpitala chodzisz jeść czy się leczyć? .

Kiedyś Palikot powiedział " jak będę tam kimś, to wszystkie szpitale będą miały , jedno osobowe sale z łazienkami , i na każdego pacjenta będą przypadały diw pielęgniarki " hahhaha żal mi takich tępych ludzi
              • haba.baba Re: do haba.baba 27.09.11, 19:26
                i Ty się doczekasz że będziesz się stołował w szpitalu i to szybciej jak ja ,a może jeszcze będziesz musiał za to wszystko zapłacić nie cwaniakuj bo czasu nie zatrzymasz!
                • Gość: wch Re: do haba.baba IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.11, 20:55
                  to ty nie cwaniakuj bo zal mi takich ludzi jak czytam szpital nasz jest na wysokim poziomie , nie raz nie dwa tam bylem , opieka jest dobra , chyba ze jak sa hu..jowi pacjenci to sie nie dziwie personelowi ze z nimi tak postepuja , bo bedac w szpitalu nie raz widzialem glupio madrych pacjentow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka