Dodaj do ulubionych

wycinanie migdalow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 17:18
czy ktos wycinal dziecku 3 migdal?jak to wyglada? i czy on odrasta?poleccie dobrego lartyngologa dla dziecka
Obserwuj wątek
    • Gość: wydra Re: wycinanie migdalow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.12.11, 09:20
      moi znajomi polecają lekarza ze szpitala w świdnicy, niestety nie pamiętam nazwiska. ponoć świetny specjalista w sprawie migdałków u dzieci
      • Gość: mama Re: wycinanie migdalow IP: *.play-internet.pl 11.12.11, 16:34
        Wlasnie czekam az nasz synek wyzdrowieje i jedziemy na konsultacje do swidnicy do latawca. Dostalismy skierowanie od laryngologa z przychodni na podzamczu. Z tego co sie dowiedzialam w szpitalu zabieg trzeciego migdalka wyglada tak ze na 7:30 stawiamy sie w szpitalu a o 15 tego samego dnia zostaje wypisany. Natomiast przy dodatkowym podcinaniu bocznych trwa to dwie doby.
        • Gość: asia Re: wycinanie migdalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 20:48
          Moja córcia 5 lat miała usuniętego 3 migdała 6 grudnia zabieg przeprowadził dr.Czesak ordynator z latawca rewelacyjny lekarz świetne podejście do dziecka polecam z czystym sumieniem a zabieg był w Dzierżoniowie w klinice jednodniowej "DIAGNOSIS" niestety prywatnie
          • Gość: fs Re: wycinanie migdalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 21:49
            a ile kosztuje takie wyciecie?
            • Gość: wałbrzyszanin nie polecam latawca IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.11, 21:57
              tam jest okropnie personel do bani
    • Gość: Majka Re: wycinanie migdalow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.12.11, 22:32
      Wycinałam córce 6 lat trzeciego migdałka w Latawcu w tym roku. Jestem bardzo zadowolona. Trzeba przyjechać z dzieckiem rano, o 15-ej faktycznie wypisują do domu. Minus jest taki, że do tego szpitala długo się czeka. My ponad pół roku. Jeśli jednak dziecko ma przerośnięty 3 migdał to polecam zabieg, ponieważ efekty widać- mniej chorób, łatwiejszy ich przebieg. Długo zwlekałam z decyzją o usunięciu, teraz cieszę się, że jesteśmy po. Słyszałam, że im mniejsze dziecko tym większa szansa, że migdał odrośnie :(
      • Gość: wch Zobaczcie to zanim dacie dziecko do latawca IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.11, 23:31
        Nie wiem czy to taki dobry szpital

www.swidniczka.com/news,single,init,article,7749
        www.swidniczka.com/news,single,init,article,3801
    • Gość: KaasiaaL Re: wycinanie migdalow IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 17:35
      8433096 jesteśmy po wycięciu w czerwcu jeśli masz pytanie - pisz
    • Gość: zoli Re: wycinanie migdalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 19:06
      my również wycinaliśmy trzeci migdał synkowi w Latawcu, zostaliśmy przyjęci po uzyskaniu skierowania od dr Czesaka (tu wizyta prywatna), forum.gazeta.pl/forum/w,168,123271951,123294600,Re_Usuwanie_migdalkow_w_Latawcu_pomocy.html
    • Gość: masakra w miediach okropnie mowia o tym szpitalu Latawcu IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.11, 20:51
      jak mozna tam dac dziecko przeciez w miediach okropnie pisza o tym szpitalu i sami pacjenci zle sa tam traktowani .
    • Gość: dana Re: wycinanie migdalow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.12.11, 20:57
      Nie wiem co w "mediach" piszą o Latawcu. Wiem, że wycinanie trzeciego migdała u mojej pociechy przebiegało bez problemów, wszyscy byli niesamowicie mili, ordynator oddziału ok, operująca córkę lekarka również. Przed zabiegiem uzyskaliśmy wyczerpującą moim zdaniem informację, o wszystkim nas informowano, mogłam być przy wybudzaniu dziecka co było dla małej na pewno bardzo ważne. Było czysto, a przede wszystkim miałam wrażenie, że wszyscy są kompetentni i życzliwi. Nie mam żadnych zastrzeżeń, nie musiałam iść po skierowanie prywatnie. Czekaliśmy na zabieg ok. 5 m-y, ale to też nie było większym problemem, bo sprawa nie była aż tak pilna. Nie rozumiem dlaczego piszecie źle o całym szpitalu. Na oddziale laryngologicznym według mnie było bez zastrzeżeń.
      • Gość: Elo Re: wycinanie migdalow IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.11, 21:37
        ja bym nigdy nie dal tam swojego dziecka ani nikogo z rodziny
        • Gość: s Re: wycinanie migdalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 17:45
          a czy to jest miejscowe znieczulenie ze czy narkoza?
          • Gość: dana Re: wycinanie migdalow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.12.11, 20:22
            Małe dzieci mają chyba z zasady znieczulenie ogólne. Moja córka niczego nie pamiętała z samego zabiegu, wcześniej dostała tabletkę tzw. głupiego Jasia, nie denerwowała się w ogóle, samo przebudzenie po zabiegu nie było specjalnie przyjemne, ale już po 3 godz. była "jak nowa".
            • Gość: wch co do znieczulenia to IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.11, 21:12
              to zalezy od lekarza i stanu pacjenta
              • Gość: d Re: co do znieczulenia to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 18:19
                obawiam sie zniczeczulenia miejscowego ze corka bedzie spanikowana
                • Gość: spec Re: co do znieczulenia to IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.11, 23:36
                  czasem lekarz nie moze dac znieczulenia ogolnego bardziej lepszym jest znieczulenie miejscowe i bardziej bezpieczne
    • Gość: , Re: wycinanie migdalow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.12.11, 12:42
      Ja też myślałam, że miejscowe jest lepsze i mniej szkodliwe. Jednak przy ogólnym dziecko mniej się denerwuje, zwłaszcza małe. Przecież nie można tam stać i trzymać za rękę. Jest samo wśród obcych lekarzy, na pewno się przestraszy. A tak nic nie pamięta. Nie wiem jak to wygląda od strony medycznej. Czy miejscowe znieczulenie to zastrzyk zwykły, czy w kręgosłup? Bo jeżeli w kręgosłup to chyba nie jest to dobre. Poza tym wycinanie migdała to też inwazyjny zabieg, jest trochę krwi, czy warto skazywać dziecko na oglądanie tego wszystkiego. Ja się bałam ogromnie, jednak okazało się, że niepotrzebnie, wszystko było ok.
      • Gość: w Re: wycinanie migdalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 21:10

wlasnie dlatego soe obawiam znieczulenia miejscowego bo dziecko wszysko widzi, wolalabym ogolne .
        • Gość: polak Re: wycinanie migdalow IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.11, 22:15
          to lepej jak widzi jak ma dojsc do komplikacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka