Dodaj do ulubionych

Koncert Rotary

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 19:52
Popierajmy szczytny cel...

www.walbrzyszek.com/news,single,photos,article,12933,p,0#photos
Obserwuj wątek
    • Gość: Rotarianin Re: Koncert Rotary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 20:20
      Club Rotary natychmiast zgłaszam do p. Prezydenta Komorowskiego o nadanie Orderu Orła Białego. Za wybitnie prospołeczną działalność.Jej członkowie , szczególnie P. Sławomir Piątek zasłużył się niewątpliwie do krzewienia chrześcijańskiej dobroci.
    • Gość: JKMomasonach Koncert Rotary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 20:31
      Kiedy zaczęły się konstytuować w Polsce kluby Rotary, sporo wysiłku włożyłem w to, żeby im pokazać, że niesłusznie ktoś, czy oni sami, uznają się za wolnomularzy. Nie wiem, jaki to odniosło skutek. W każdym razie, z początkiem lat dziewięćdziesiątych skłonni byli uważać się za masonerię, ponieważ w powszechnej opinii kojarzeni byli z wolnomularstwem. Nawet tak wybitny specjalista jak profesor Ludwik Hass uporczywie określał w swoich książkach przedwojenne struktury Rotary jako "paramasońskie". Ja jednak zdawałem sobie sprawę, że opinia "lóż" klubom nie posłuży, tym bardziej, że wytyczyły sobie ambitne cele społeczne, filantropijne, podjęły współdziałanie z Kościołem. W takiej sytuacji wiązanie ich z masonerią jest niewskazane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka