Dodaj do ulubionych

Przedszkole

IP: *.205.75.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 11:27
Chciałabym zapisać swoje dziecko do przedszkola,ale mam problem z dokonaniem wyboru tego właściwego.
Zależy mi na tym,żeby dziecko było bezpieczne i dobrze się tam czuło. Myślałam o przedszkolu "Pod Grzybkiem", "Siódemce" i Zespole Szkolno-Przedszkolnym Nr1. Macie może jakieś informacje na temat tych placówek? Może Wasze dzieci (lub znajomych) tam uczęszczają...
Można tam bez obaw zostawić dziecko? Czy otoczenie jest bezpieczne, a panie przedszkolanki dobrze wykonują swoją pracę?
Będę wdzięczna za wszelkie rady :)
Obserwuj wątek
    • Gość: paneczka Re: Przedszkole IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 12:17
      jeżeli z tych trzech to polecam siódemke. moja córcia od września bedzie chodzić i też na podzamczu polecam stokrotke
      • Gość: Mama Re: Przedszkole IP: *.31.44.104.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 13:33
        Dziękuję za radę :)
    • Gość: tez mama Re: Przedszkole IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.12, 13:45
      bylo juz tutaj na forum nie raz o przedszkolach. i wlasnie o tym na hetmanskiej byly opinie, ze jest tam zimno, budynek slabo ogrzewany, dzici choruja.
      17stopni to nie jest normalne w sezonie grzewczym.
      poza tym dobrze, bo tv gra tam sporadycznie, a nie rutynowo godz dziennie, jak w innych przedszkolach.
    • Gość: Anna Re: Przedszkole IP: *.147.106.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 14:06
      Polecam Siódemkę, już drugie moje dziecko kończy to przedszkole i nigdy nie zastanawiałam się czy to była dobra decyzja
      • Gość: Mama Re: Przedszkole IP: *.31.42.169.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.12, 12:21
        Dziękuję za odpowiedzi.
        Jeśli chodzi o "Siódemkę", to właśnie się dowiedziałam,że zapisują już tylko na listę rezerwową.
        Może ktoś ma jakieś informacje, na temat przedszkola "Pod Grzybkiem"?
        • Gość: przedszkole Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 00:05
          do Siódemki trzeba zgłaszać się dużo wcześniej,bo zawsze brakuje miejsc
          • Gość: mama z 7 Re: Przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.12, 16:25

Wszystkie przedszkola krzyczą że nie ma miejsc, ale biorą wszystkiedzeci aby dużo. To że mowią że już nie ma miejsc nie ma nic wspólnego z przyjęciami. Dlaczego tak robią Panie Dyrektorki nie wiem. Może chcą podnieść rangę swojego rpzedszkola?
            • sol.77 Re: Przedszkole 04.05.12, 17:15
              Gość portalu: mama z 7 napisał(a):

>
              > Wszystkie przedszkola krzyczą że nie ma miejsc, ale biorą wszystkiedzeci aby d
              > użo. To że mowią że już nie ma miejsc nie ma nic wspólnego z przyjęciami. Dlacz
              > ego tak robią Panie Dyrektorki nie wiem. Może chcą podnieść rangę swojego rpzed
              > szkola?

lub cenę .... ???????????
    • Gość: mamka:) Re: Przedszkole IP: *.play-internet.pl 04.05.12, 18:02
      Moje dziecko chodzi do przedszkola zespół szkolno-przedszkolny nr 1 i jestem bardzo zadowolona,dziecko chętnie chodzi do przedszkola,panie bardzo miłe i mają podejscie do dzieci:)
      • Gość: Ana Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 20:36
        Ja polecam przedszkole na Poniatowie ZSP-1 , jest bardzo fajne , dobrze zaopatrzone. Jest w nim cieplutko ( zimą dzieci biegają w koszulkach) , panie miłe i dobrze pracują z dziećmi. Teren z duzym placem zabaw i zielenią, jest gdzie sie bawić. Naprawdę polecam bo to bardzo dobre przedszkole. Tylko troszkę późno szukasz przedszkola bo teraz bedzie ci ciężko znaleźć miejsce.....
        • beat-a25 Re: Przedszkole 13.06.12, 14:45
          Moje dziecko i naszych znajomych chodzą do przedszkola Pod akacja i jesteśmy zadowoleni.Dzieciaki są zadbane, mają ciekawe zajęcia a personel bardzo miły. Bardzo dobra kuchnia,domowe jedzonko z dokladkami.
          • Gość: Mama Re: Przedszkole IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.12, 15:13
            Polecam Jedyneczkę, dwoje moich dzieci tam chodzi i jestem bardzo zadowolona, bardzo dużo atrakcji dodatkowych niepłatnych (np.za języki, rytmikę się nie płaci), i panie bardzo fajne z dużą wiedzą.
    • Gość: mama malucha Re: Przedszkole IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.12, 20:49
      polecam przedszkole "Agatka" na Piaskowej Górze. Może czesne nie należy do najniższych, ale dodatkowe zajęcia są bezpłatne. Raz w miesiącu wyjazd do Teatru Lalki i Aktora lub w inne ciekawe miejsce (np.: Plac zabaw na Białym Kamieniu, wycieczka do Dinoparku w Szklarskiej Porębie). Kadra ma wiele ciekawych pomysłów, np.: www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15361
      Zimą dzieci zdobyły I nagrodę w konkursie organizowanym przez Tesco na najładniejszą choinkę Bożonarodzeniową. Dzieci naprawdę dobrze czują się w tym przedszkolu.
      • Gość: Monika Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 20:15
        A ja przed posłaniem syna objechałem 5 przedszkoli na Piaskowej i Podzamczu. Nie wierzyłam anonimowym wpisom lecz sama obejrzałam, porozmawiałam z nauczucielkami, innymi rodzicami . Porównałam ofertę i wybrałam "Michałka". Ale każdy wybiera według swoich potrzeb i zamożności.
        • Gość: Zuzanka Re: Przedszkole IP: *.pl 17.06.12, 21:39
          Pani Jowito (Moniko) zgadzam się z Panią. Michałek jest najlepszy. :-)
          • Gość: Ania Re: Przedszkole IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.06.12, 08:44
            No dobrze, ale może w końcu ktoś powie w czym ten "Michałek" jest najlepszy? bo się nigdzie doszukać nie mogę ;)
            • Gość: paulina Re: Przedszkole IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.06.12, 19:05
              Sporo moich znajomych zapisało tam swoje dzieci, kierując się dobrą opinią tej placówki, jednak po jakimś czasie rzeczywistość okazała się zupełnie inna, na zewnątrz wszystko jest ok, ale pozornie, poza tym spora rotacja źle wpływa na klimatyzację na nowe środowisko nowo przybyłych dzieci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka