Dodaj do ulubionych

katastrofa finansów miasta

IP: *.leaseweb.nl 17.05.12, 08:23
Titanic tonie a orkiestra gra. Co drugi dzień dowiadujemy się o kolejnych pomysłach Szełemeja. Żłobki za 6 mln z dofinansowaniem 2 mln. Tylko trzeba znaleźć te 4 mln i utrzymać je później. Budowa GDK za 100 mln, stadion na Nowym Mieście za 150 mln (z kolejką linową i basenem olimpijskim). Nowa obwodnica Szczawna, Kozic. Zajezdnia na Wrocławskiej itd, itd. Bajek pełno. Mieszkania socjalne które kosztują 4 tys za metr. Pieniądze dla teatru i filharmonii (mają dużo od Marszałka). Kwiatki, imprezki, super PR. A jest klęska. Stworzono budżet , który zakłada 100 mln kredytu !!!!! Nigdy w historii miasta tego nie było. Poziom zadłużenia sięgnął 75 % !!! Żaden bank nie chce udzielić kredytu (już trzy przetargi). Nikt nie chce wykupić obligacji. Trudno się dziwić przy takich działaniach a jeszcze te 30 mln długu powiatu !!!! Przecież dla każdego kto miał kontakt z finansami publicznymi to szaleństwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: katastrofa finansów miasta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.05.12, 09:28
      Warto obejrzec
      www.dami.walbrzych.pl/6,880-powstal_front_walki_z_bezprawiem.html
    • Gość: ja też mam Re: katastrofa finansów miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 09:34
      Mam pomysł dla prezydenta Szełemeja: skoro żaden bank nie chce dać kredytu niech się zwróci do Providenta lub do Chwilówki. Na pewno nie odmówią.
      • Gość: ksiegowy Re: katastrofa finansów miasta IP: *.play-internet.pl 17.05.12, 09:45
        99% Polaków wierzy w niemozliwość bankructwa miasta , gminy lub państwa, bo jest ono jak osiłek-gołodupiec. Po wydaniu całej kasy i zaciągnieciu długów nic mu nie można zrobić , a może jeszcze przetrzepać skórę wierzycielom. Chyba że ci się wku...a i dojdzie do wichru historii.
    • sol.77 Re: katastrofa finansów miasta 17.05.12, 09:49
      Oglądałam ten wywiad i tak se przypomniałam aferę korupcyjną związaną z kupowaniem głosów na PO i do dziś nie mogę zrozumieć jak to jest,że zostali ukarani Ci którzy te glosy bezpośrednio kupowali,a Ci na których te kupowane głosy były oddawane /te zakupione przez tz. słupy/ chodzą sobie po wolności - czy Kruczkowski nie wiedział,że ktoś handluje dla niego /pod niego/ głosami? A i jeszcze do tego ileż to kasy wyprowadzone zostało przez prezesa spółki gminnej "na waciki" i ten pan też po wolności się buja ...
      • Gość: ida Re: katastrofa finansów miasta IP: *.ptr.calihop.net 17.05.12, 11:56
        właśnie postawiono zarzuty panom Radnym M. Zdaje się , że oni są od Lubińskiego. Zostali radnymi tylko dlatego że kupili sobie głosy. Ciekawe czy Lubiński o tym nie wiedział. Wiedział dobrze, że kupiono na niego 2 tys głosów i co ? i nic dalej robi karierę
        • sol.77 Re: katastrofa finansów miasta 17.05.12, 12:32
          A Pan Kruczkowski to niby nie wiedział,że kupowane były na niego głosy? zakładam,że wiedział to oczywiste - a jednak chodzi po wolności,cieszy się dostatnim życiem, śmieje się wszystkim w twarz.Pan Zarzecki też z MPK wyprowadził kilka milionów i pytam..... dlaczego takie osoby maja prawo chodzić po wolności,a babcia czy dzieciak gdy ukradną czekoladę, batona czy bułkę ścigane są z pełną surowością prawa.I najważniejsze pytanie - dlaczego jest na to "przyzwolenie społeczne"?
          • Gość: walbrzych a to dziwne IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 12:57
            A to dziwne a gdzie byli reszta radnych i starostwo ? przecież tam są osoby które rządzą w Wałbrzychu kope lat i nic nie wiedziały ?

Dla przykładu starostwo powiatowe w Świdnicy zawiadomiło prokuraturę ws. szpitala i dyrektora bo tam też coś było .

A dlaczego Starostwo w Wałbrzychu nic nie zrobiło ? dlaczego nie zawiadomili prokuratora ? jak to jest że tamci potrafią a ci nie ? dlaczego nasze starostwo nie zgłosiło sprawy do prokuratury o MPK i inne spółki ?
            • Gość: , Re: a to dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 18:55
              Dlatego my jeździmy 20letnimi autobusami kupionymi ze Świdnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka