Gość: Pytamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.12, 17:49 Ciekawi mnie jakie zdanie ma Starostwo Powiatowe ws. PKSu. PKS obsługuje teren powiatu więc te zadanie chyba należy do Starostwa czy starostwo coś robi w tym kierunku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 18:24 tia robione .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pksu ni ma Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.12, 20:44 No ale skoro PKS obsługuje nie tylko Wałbrzych to Starostwo powinno się też tym zająć, a jak się nie zajmują to trzeba ich rozliczyć z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 21:58 Przecież w miescie powiatowym takim jak zadupue walbrzych nie ma pks-u., wiecej nie ma mpk wiec ten temat jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 00:11 temat ma sens i trzeba go poruszyć a nie stać obok i patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.dynamic.lte.plus.pl 07.06.12, 09:27 jeżeli chcesz go poruszyć to napisz do starosty. Tutaj nic nie ugrasz a jedynie nerwów stracisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 11:10 ostatnio stałem na sikoraka gdzie autobusy przywożą ludzi m.in. z Wrocławia i napotkałem na pare starszych ludzi kierujących sie na kurację do szczawna i pytali się jak tam dojechać bo kierowca baran wysadził ich w polu na jakimś zadupiu. Pokierowałem ich i powiedziałem że tak samo jako władza Wałbrzycha wygląda dworzec autobusowy Jest a jakoby go nie było, Władze powiatu czy miasta są od tego aby brać kasę i nie wychylać się WSTYD PANOWIE MAGISTROWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 12:54 Tak Wałbrzych duże miasto byłe wojewódzkie nie ma PKSu Starostwo milczy w tej sprawie podobnie jak urząd miasta oraz Pani Rosiak , Ruch Palikota, panowie Lubiński, Nowaki, teren został sprzedany, nie wiem po co i na co, a PKSu ani przystanków nie ma. Ludzie muszą wyprzeć presje na Staroście i Wojewodzie oraz urzędzie miasta, bo nie może być tak że jesteśmy pozbawieni komunikacji dalekobieżnej i to samo mieszkańcy okolicznych miejscowości muszą też się przyłączyć do tego aby władze coś z tym zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.12, 15:11 PKS zlikwidowało starostwo a konkretnie taki mały łysolek, a teraz zlikwiduje się starostwo Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu 07.06.12, 19:34 Gość portalu: walbrzych napisał(a): > Tak Wałbrzych duże miasto byłe wojewódzkie nie ma PKSu Starostwo milczy w tej s > prawie podobnie jak urząd miasta oraz Pani Rosiak , Ruch Palikota, panowie Lubi > ński, Nowaki, teren został sprzedany, nie wiem po co i na co, a PKSu ani przyst > anków nie ma. > > Ludzie muszą wyprzeć presje na Staroście i Wojewodzie oraz urzędzie miasta, bo > nie może być tak że jesteśmy pozbawieni komunikacji dalekobieżnej i to samo mie > szkańcy okolicznych miejscowości muszą też się przyłączyć do tego aby władze co > ś z tym zrobiły. hihi haha,a po co? Czy nie lepiej jak : www.youtube.com/watch?v=f0adTO6KbA4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 15:15 tnij.org/zkc2x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjk Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 21:10 Komuna się skończyła w 1990 /choć nie do końca/ . Tak więc się odwal od starostwa i zainteresuj się czemu prywatnym przewoznikom nie opłaca się budować dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh do ghjk IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 21:14 Od budowania komunikacji jest państwo i to oni muszą zapewnić ludziom komunikacje, czy to się im podoba czy nie i koniec twojej durnej dyskusji i starostwo powinno natychmiast starać się o PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: do ghjk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.06.12, 09:20 może obrotny starosta to zrobi tak jak strażnica już funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: do ghjk 08.06.12, 09:56 PKS był już w stanie upadku za czasów Kruczkowskiego /wtedy to do obiegu weszły "busy" / Tego typu spółki gminne sa z reguły nierentowne - czyli do interesu /PKS/ gmina musiała dokładać /modernizacja autobusów,wypłaty dla pracowników,utrzymanie dworca i obiektu znajdującego się na nim itp./ Czy nie prościej było zlikwidować PKS - sprzedać ziemię na której się znajdował, pozwalniać pracowników,a w zamian wprowadzić "busy" i jeszcze zarobić na tym? Przecież za koncesję prywatny właściciel /busów/ musi płacić /gminie???/ W niczyim interesie /no może prócz mieszkańców/ nie leży aby PKS reanimować i przywrócić do życia.Wszystko w tym temacie - ale wałbrzyszanie możecie podziękować tylko sobie - toć likwidacja PKS-u działa się na Waszych oczach i nie trwało to dzień lub dwa.Tak samo było z MPK i tak samo będzie z innymi ważnymi sprawami dla naszego miasta - a dlaczego? Proste - lamentujecie dopiero po fakcie dokonanym, wcześniej nie robicie nic aby Wam władza na łeb nie wlazła,siedząc w domkach przed serialami, netem,lub zalewając "robaka :) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacy Re: do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 14:24 Piszesz że było to za czasów Kruczkowskiego piszesz że to wina mieszkańców , a niby dlaczego mieszkańców ? W małych miastach typu Strzegom, Dzierżoniów, Świdnica mają PKS Równie piszesz że to wina Kruczkowskiego ok on był prezydentem, ale jego zastępcą był Mirosław Bartolik z PiSu, swego czasu i Sosiński z PiSu , Starostwo było pan Skrętkiewicz Augustyn obecny zastępca Ławskiego. Byli Radni Państwo Rosiak , Lubiński , Nowak i jeszcze paru by się znalazło Tak że wszyscy za to odpowiadają i nie tylko Kruczkowski czy mieszkańcy. Obecnie władze ani radni i Starostwo nic z tym nie robi tylko prowadzą wojny o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: do czytający 08.06.12, 17:30 Gość portalu: czytajacy napisał(a): > Piszesz że było to za czasów Kruczkowskiego piszesz że to wina mieszkańców , a > niby dlaczego mieszkańców ? > > W małych miastach typu Strzegom, Dzierżoniów, Świdnica mają PKS > > Równie piszesz że to wina Kruczkowskiego ok on był prezydentem, ale jego zastęp > cą był Mirosław Bartolik z PiSu, swego czasu i Sosiński z PiSu , Starostwo było > pan Skrętkiewicz Augustyn obecny zastępca Ławskiego. > > Byli Radni Państwo Rosiak , Lubiński , Nowak i jeszcze paru by się znalazło > > Tak że wszyscy za to odpowiadają i nie tylko Kruczkowski czy mieszkańcy. > > Obecnie władze ani radni i Starostwo nic z tym nie robi tylko prowadzą wojny o > stołki. Proszę nim następnym razem będziesz chciał skomentować mój wpis /za co będę wdzięczna - byle była to konstruktywna krytyka/ Doczytaj, co napisałam dokładnie w/w poście winą obarczyłam wałbrzyszan,bo dali "ciche przyzwolenie" jak i ówczesna władzę za nieczyste zagrywki pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: do sol.77 08.06.12, 18:45 W Strzegomiu nie ma PKSu. Dzierżoniowski PKS jest w upadłości. Świdnicki PKS był w upadłości ale wykupił go PKS Jelenia Góra. Więc generalnie idź poszukać sobie lepszych przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutkowski:) Re: do sol.77 IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 18:59 W każdym dużym mieście powyżej 100 tys. mieszkańców istnieje PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: do sol.77 08.06.12, 19:25 Od kiedy mamy PKS w Sosnowcu, w Bytomiu a co tam słychać w PKS Gdynia i w PKS Gdańsk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghj Re: koniec komuny IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 16:25 Państwo jest od budowania dworców tylko w ustrojach totalitarnych, np. komunistycznym. Pokaż mi zapis w ustawie lub konstytucji RP który zobowiązuje "Państwo" do budowy dworców. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: koniec komuny 08.06.12, 17:24 Gość portalu: fghj napisał(a): > Państwo jest od budowania dworców tylko w ustrojach totalitarnych, np. komunist > ycznym. Pokaż mi zapis w ustawie lub konstytucji RP który zobowiązuje "Państwo" > do budowy dworców. Nie świruj - takiego zapisu nie ma,ale jest prawo,które stanowi,że komunikacja zbiorowa musi istnieć :) Tylko dlaczego mają być to śmieszne "busiki" jeżdżące bez żadnego składu czy ładu,często w opłakanym stanie technicznym, a nie ma na wzór innych miast przyzwoitego dworca PKS /autobusów,busów/ wraz z jasnym rozkładem jazdy. pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghj Re: koniec komuny IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 17:49 Dalej pytam, gdzie jest taki zapis prawny? Nazwa, ustawa, paragraf. Sory , ale kojarzycie się mi ze swoimi roszczeniami z beneficjentami MOPS albo z czerwonoarmijnymi politrukami z czasów rewolucji pazdziernikowej. W państwie gdzie panuje wolność gospodarcza jeśli coś nie istnieje - to znaczy że się nie jest uzasadnione ekonomicznie. I to jest jedna ze zdrowych rzeczy jakie tu w Polsce pozostały - władze coraz mniej dopłacają do transportu publicznego - bardzo dobrze. Szkoda tylko że prywaciarz jest dalej wrogiem publicznym nr 1 jak za rzadów Bieruta i Ochaba.Dzięki temu żyjemy w szambie jakim żyjemy. Polska jest na krańcowym miejscu w międzynarodowym rankingu Wolności Gospodarczej . Gdzieś blisko Rosji i Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: koniec komuny 08.06.12, 18:15 Gość portalu: fghj napisał(a): > Szkoda tylko że prywaciarz jest dalej wrogiem publicznym nr 1 jak za rzadów Bie > ruta i Ochaba.Dzięki temu żyjemy w szambie jakim żyjemy. Polska jest na krańcow > ym miejscu w międzynarodowym rankingu Wolności Gospodarczej . Gdzieś blisko Ros > ji i Białorusi. > Prywaciarz nie jest wrogiem :) wystarczy aby wywiązywał się ze swoich obowiązków skoro ma fantazję "bawić się w komunikację" a tutaj mamy u nas w mieście sytuację gdzie prywaciarz ma w nosie pasażerów, np. rozkład jazdy jaki jemu pasuje, stan techniczny tych "busów" tez pozostawia wiele do życzenia. a odnoście obowiązku organizacji komunikacyjnej - proszę poczytać na necie. pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghj Re: koniec komuny IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 21:29 Nie muszę czytać - znam akurat prawo w tym zakresie, ale ty go nie znasz. Ponadto zmieniasz temat - inna sprawa brak dworca a inna faktyczne niewywiązywanie się organów samorządowych w zakresie dozoru działających już przewozników, tak i gminnych jak i prywatnych. Proszę przemyśleć temat bo nie wszystko jest takie proste, także pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadamy do fghj IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 21:43 Nie my nie będziemy nic tu myśleć Starostwo leci w kulki z powiatem i niech Pan Ławski coś z tym zrobi razem z panem Heretykie, ja teraz nawet nie wiem jak i czym dojechać do Strugi, nie wiem jak dojechać i czym do Walimia, już nie wspominam o dalszych trasach, stojąc na przystanku 31, jestem narażony na złe warunki atmosferyczne bo nie ma wiaty, nie ma rozkładu jazdy, nawet nie ma ławki i nie można usiąść w razie złego samopoczucia. Powinien być dworzec autobusowy albo specjalne miejsce na autobusy i ludzie powinni wiedzieć jakie autobusy jadą i gdzie jadą i o której i czy to się komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonda Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 19:50 mamy stare, rozwalające się trupy zwane wdzięcznie busami ale jaki pan,taki i kram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadamy do fghj tu masz zadania powiatu czyli Ławskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 21:24 To skoro władza nie jest od dawania ludziom pracy i organizowaniu miejsc pracy, skoro władza nie jest od tego żeby ludziom zapewnić transport w godnych warunkach, to po chu.. j jest ta władza od brania podatków i kradzieży ? To w takim razie na chu..j nam starostwo ? zlikwidować w piz. du starostwo a Tuska powiesić, niedługo jeszcze będzie tak że władze nas pozbawi obowiązków leczenia. Powiat wykonuje określone ustawami zadania ponadgminne w imieniu własnym i na własną odpowiedzialność w zakresie: 1) edukacji publicznej 2) promocji i ochrony zdrowia 3) pomocy społecznej 4) polityki prorodzinnej 5) wspierania osób niepełnosprawnych 6) transportu zbiorowego i dróg publicznych Nasz PKS i MPK 7) kultury i ochrony dóbr kultury 8) kultury fizycznej i turystyki 9) geodezji, kartografii i katastru, 10) gospodarki nieruchomościami 11) administracji architektoniczno-budowlanej 12) gospodarki wodnej 13) ochrony środowiska i przyrody Nasuwa mi się tu Mo Bruk 14) rolnictwa, leśnictwa i rybactwa śródlądowego 15) porządku publicznego i bezpieczeństwa obywateli 16) ochrony przeciwpowodziowej, przeciwpożarowej i zapobiegania innym nadzwyczajnym zagrożeniom życia i zdrowia ludzi oraz środowiska 17) przeciwdziałania bezrobociu oraz aktywizacji lokalnego rynku pracy Najwyższe w województwie mamy bezrobocie 18) ochrony praw konsumenta 19) utrzymania powiatowych obiektów i urządzeń użyteczności publicznej oraz obiektów administracyjnych czyli takich instytucji obejmujących cały powiat i inne rejony 20) obronności 21) promocji powiatu 22) współpracy z organizacjami pozarządowymi 23) zapewnienie wykonywania określonych w ustawach zadań i kompetencji kierowników powiatowych służb, inspekcji i straży. Także Panie Ławski i heretyk wieźcie się w końcu do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władzuchna Re: nie bedzie dworca i co nam zrobicie? IP: *.play-internet.pl 09.06.12, 01:05 Nie będzie dworca i co nam zrobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZOK! Re: PKS a Starostwo w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 07:36 Trochę prawdy o Wałbrzychu. Szokującej prawdy… youtu.be/tcK0OMV_Fn0 youtu.be/d_yhIauYrdM youtu.be/YXFvXilJpCw Odpowiedz Link Zgłoś