Dodaj do ulubionych

Chrońcie dzieci podczas wiatru!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:05
Z Mobruka wieje azbestem, to już nie żarty, zasłaniajcie dzieciom usta i nosy.
Zabójczy pieszczoch PO góruje nad miastem. Widać na zdjęciach
walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/galeria/931265,walbrzych-mo-bruk-zniknie,1082917,id,t,zid.html#galeria

Obserwuj wątek
    • Gość: ls Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:11
      Z podgórza wyziera głupota. Zasłaniajcie oczy gazetą.
    • Gość: Legiony Mobruku Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 18:53
      Na mobrukowej górce nic się nie dzieje od dłuższego czasu, należało więc wyciągnąć zdjęcia z maja ub. roku. Niewykluczone, że na potrzeby wałbrzyskich mediów niebawem wybuchnie tam jakiś nowiutki, świeżutki pożar ?
      • Gość: Podgórze Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 19:10
        Gość portalu: Legiony Mobruku napisał(a):
        > Niewykluczone, że na potrzeby wałbrzyskich mediów
        > niebawem wybuchnie tam jakiś nowiutki, świeżutki pożar ?

Nie wybuchnie, Szełemej polewa składowisko wodą. Gdyby był pożar Wild natychmiast zrobi pomiary skażenia powietrza i puści Mobruk z torbami razem z partią miłości.
        Na mobrukowej górce na razie buduje się instalacja do granulatu cementowego.
        Aktualne zdjęcia Himalajów azbestu zrób sobie z Harcówki.
        • Gość: do Podgórze Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 20:45
          " Nie wybuchnie, Szełemej polewa składowisko wodą. Gdyby był pożar Wild natychmiast zrobi pomiary skażenia powietrza i puści Mobruk z torbami razem z partią miłości."

Z twojej wypowiedzi wynika że Wild jest jakimś super bohaterem Wałbrzycha hehehe
          Gdyby wszystko było takie proste, to świat by był piękny, gdyby wszędzie mieszkały takie Wildy na świecie panował by porządek i ład a ludzie by żyli w dostatku.

Ale puki co obudź się ze snu i zastanów się dlaczego Wild nie zrobił pomiaru, przecież jest wojewódzkim radnym, ma kumpla Dudkiewicza itd. a pożary nie są co dzień czy co miesiąc więc w jaki sposób by zrobił pomiar ? a może macie coś wspólnego z tymi pożarami skoro tak tu dziwnie piszesz ? ale mniejsza o to.
          A jak by nie było pożaru i co by Super Wildos zrobił ? sam podpalił ? czy zlecił by komuś podpalenie ? żeby sprawić pomiary ? gdybać może każdy. Twój ojciec też może gdybać, gdyby cię nie spłodził to na forum by nie było głupich wątków.

A tak na marginesie to możecie sobie wierzyć w niejakiego Super Wilda możecie ołtarz mu zrobić i modlić się do niego, ale nie dręczcie ludzi swoimi wierzeniami bo jesteście gorzej upierdliwi jak Świadkowie Jehowi ( z pełnym szacunkiem dla tej religii )
          • Gość: Podgórze Re: do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 20:55
            Jakoś nie chce mi się zdychać na raka za twój Mobruk
            www.youtube.com/watch?v=fH_HFWMoZTo
            • Gość: do Podgórze Re: do Gościa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 21:08
              Ale co ty znowu tu wklejasz co to ma do rzeczy ? chcesz pokazać swojego zbawiciela Wilda ? czy co ?
              • Gość: szperacz pytanie za 100 % :P IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 21:15
                Czy w 09:28 minucie nie przemawia czasem Sol.77 ? :P

www.youtube.com/watch?v=fH_HFWMoZTo
              • Gość: Podgórze Re: do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 21:18
                Podoba mi się determinacja PO przy bronieniu Mobruka. Wild powiedział głośno to, o czym od lat mówią mieszkańcy. Miał odwagę stanąć po stronie miasta skazanego na zagładę. Nie wydaje ci się dziwne, że Wild nie pieprzy głodnych kawałków o grodzkości, aglomeracji, sracji - tylko broni naszego prawa do życia. Bo azbest zabija, powoli ale skutecznie.
                • Gość: do Podgórze Re: do Gościa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 21:37
                  Ale wytłumacz co się zmieniło że Wild coś powiedział ? Mo Bruk ma pozwolenie Wojewody Dolnośląskiego i jest legalnym zakładem. Podam ci przykład np Rynek, ja dostaje pozwolenie na prowadzenie clubu muzycznego dla dorosłych, w tym klubie oprócz muzyki będę miał dziwki, ale że te dziwki będą się zabawić pod wejściem do budynku, ludziom to się nie będzie podobać, ale one będą legalnie bo ja mam pozwolenie , jak ktoś zagrodzi mi wejście do mojego lokalu gdzie mam pozwolenie , to ja mogę żądać odszkodowania. Tak jest podobnie z Mo brukie i nie mogą sobie tam postawić znaku, aby tam auta nie miały wjazdu, bo Mo Bruk ma pozwolenie na prowadzenie działalności. To trzeba być niedorozwojem żeby nie rozumieć podstawowych pojęć.

Tutaj postawienie znaku Wilda nie rozwiąże problemu.
                  • Gość: Podgórze Re: do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 21:43
                    Gość portalu: do Podgórze napisał(a):
                    > Mo Bruk ma pozwolenie Wojewody Dolnośląskiego i jest legalnym zakładem.

I tej wersji się trzymaj. Jeszcze tylko poproś Szełemeja, żeby potwierdził ci to na piśmie.
                    • sol.77 Re: do Gościa 19.07.12, 21:49
                      Sherlock Holmes :D - ale przykro mi nie jestem osoba publiczną :(
      • sol.77 Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! 19.07.12, 19:52
        Gość portalu: Legiony Mobruku napisał(a):

> Na mobrukowej górce nic się nie dzieje od dłuższego czasu, należało więc wyciąg
        > nąć zdjęcia z maja ub. roku. Niewykluczone, że na potrzeby wałbrzyskich mediów
        > niebawem wybuchnie tam jakiś nowiutki, świeżutki pożar ?

To te wcześniejsze tez były na "potrzeby"?
        Tylko czyje pytam?
        A nie było przypadkiem tak,że składowane tam odpady są źle zabezpieczone.
        A podpalenia to kto?
        Mieszkańcy :D ?
        • Gość: sceptyk Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 20:15
          > A podpalenia to kto?
          > Mieszkańcy :D ?

Ty dużo wiesz, sol.
          • sol.77 Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! 19.07.12, 20:26
            W ramach przypomnienia

Ryzyko zdrowotne dla osób narażonych na pył azbestu
            Skutki zdrowotne obserwowane u osób narażonych na pył azbestu są wynikiem wnikania (wdychania) do układu oddechowego włókien azbestu zawieszonych w powietrzu. Wchłanianie azbestu drogą pokarmową i przez skórę ma nieznaczący wpływ na rozwój chorób wywoływanych przez azbest. Na występowanie i typ zmian patologicznych wpływa rodzaj azbestu, rozmiary włókien i ich stężenie w powietrzu oraz czas narażenia i rodzaj ekspozycji. Narażenie zawodowe na pył azbestu może być przyczyną pylicy azbestowej (azbestozy), zmian opłucnowych, raka płuca oraz międzybłoniaków ołucnej i otrzewnej. W przypadku ekspozycji parazawodowej i środowiskowej na pył azbestu w zależności od poziomu ekspozycji możliwy jest wzrost ryzyka raka płuca, chociaż głównym skutkiem zdrowotnym, który należy brać pod uwagę, jest międzybłoniak opłucnej. Istnieją badania doświadczalne, kliniczne i epidemiologiczne sugerujące, że z narażeniem na pył azbestu może być związane zwiększone ryzyko rozwoju nowotworów krtani, żołądka, okrężnicy, jajników oraz innych tkanek i narządów. Jednak zwiększone ryzyko tych nowotworów nie jest dotąd dostatecznie udokumentowane. Wszystkie choroby wywoływane przez pyły azbestu charakteryzują się długimi okresami czasu pomiędzy pierwszym narażeniem a ujawnieniem się zmian patologicznych, okresy te wynoszą najczęściej 15 – 25 lat w przypadku pylicy azbestowej i 20 – 40 lat w przypadku nowotworów.
            • Gość: CB Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 20:41
              - Marek Marek zgłoś się
              - Jestem
              - Daj dwa wyżej bo tu jakaś menda zakłóca
    • sol.77 Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! 20.07.12, 06:56
      A tak gwoli ścisłości.
      Mam pytanie do pomagierów Mokrzyckiego.
      Skoro boa 666 tak "niesprawiedliwie" oskarża,stawia tak ciężkie zarzuty ?
      To dlaczego Mokrzycki nie wystąpi na drogę sądową - mnie jak by ciągle ktoś tak pomawiał i próbował udowodnić coś "czego nie ma"??? to w końcu bym się w.k.u.r.w.i.ł.a.
      Ba,za tyle linków zamieszczonych z "nieprawda"? no dlaczego Mokrzycki cicho siedzi i nie uderzy bezpośrednio w boa 666 i osób,które mu "przeszkadzają" w prowadzeniu "legalnego" interesu?
      • Gość: wyborca Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.12, 17:23
        Na ch... katujesz nas tymi pytaniami ? Zapytaj Józka, a od nas się odjeb.
        • sol.77 Re: Chrońcie dzieci podczas wiatru!!! 20.07.12, 18:32
          :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka