Dodaj do ulubionych

pierogarnia Basztowa

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.12, 18:41
Pierogarnia Basztowa. Dobrze wystartowali, pierogi smaczne. Od dzisiaj omijam szerokim łukiem. O godzinie 13 pierogów z mięsem JUŻ nie ma. Chyba kupują kilogram mięsa dziennie. Jak nadal będą prowadzić biznes w ten sposób, to padną. No cóż, nie każdy się do tego nadaje. A facet ruskimi się nie naje!
Obserwuj wątek
    • Gość: danbb Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:49
      Ty moze akurat zabraklo a Ty tragedie narodowa robisz ! Dopiero rozpoczeli moze nie wiedzieli ze pojdzie tak duzo i nastepnym razem wiecej beda mieli.
      • Gość: makx Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.12, 19:41
        ale ruskie tez juz sie zepsuły,a te z kapusta to kwasne jak nie wiem,podupadli strasznie
        • Gość: praktyk Re: pierogarnia Basztowa IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 19:51
          Życie, tak padnie każdy interes w Wałbrzychu.
          Pierogarnia sama w sobie musiałaby sprzedawać tony pierogów, żeby wyjść na swoje.
          • Gość: kermit Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 20:56
            Klika razy robiłem tam zakupy (ostatnio w ub. tygodniu). Zobaczyłem: na początku były chyba 2 czy 3 Panie wyrabiające pierogi- teraz ile ich jest??? (6 lub 7 osób?) Co to oznacza?....
            Ktoś napisał, że o 13 nie było już mięsnych - czy to znaczy,że są tak wstrętne lub właściciel na złość klientom ich nie lepi- czy może,że "idą jak woda"?.... Jakoś nie zdarzyło mi się tam wejść i zastać lokal bez klientów. Nie chcę robić im reklamy-wg.mnie najlepszą reklamą jest jakość, ale też nienawidząc kłamstwa, głupoty i zawiści. ( zresztą de gustibus non disputandum)
            • Gość: maja Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.12, 21:31
              Ja tam zamawiam przez telefon - umawiam się na konkretną godzinę, dostaję "numerek", idę i mam pierogi jakie chcę. Wystarczy się pofatygować, wziąć nr tel. i po problemie.
              • Gość: kkk Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.09.12, 12:09
                Poda ktoś numer do tej pierogarni, bo nigdzie necie nie mogę znaleźć, a ulotkę zgubiłem.
    • Gość: dd Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.12, 21:49
      Jeśli prowadzi się firmę, to należy robić to dobrze. Obojętnie, czy jest to knajpa, jubiler, wulkanizacja, czy burdel. Chodzi o to, że o 13 pierogów z mięsem JUŻ nie było, a otwarte mają do 18. Cała reszta repertuaru po prostu mnie nie interesuje. Więc oczekuję, że do zamknięcia będzie pełny asortyment. A właściwie już nie oczekuję, bo więcej tam nie pójdę.
      • Gość: kermit Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 23:39
        Widzisz dd - jak idziesz do naprawdę porządnej restauracji w normalnym państwie na np. homara - to musisz to zgłosić wcześniej aby był świeży. Jeśli na pd.Europy wchodzisz do knajpy i oferują Ci o 17-18 świeże danie - zastanów się. Też bym nie chciał aby pierogi (zwł.mięsne z wczoraj był sprzedawane dziś.)
        • Gość: alia Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 00:36
          dd gó... się znasz na biznesie ! jakby wiedzieli ze do 18 sprzedadzą każdą sztukę wyrobionego pieroga to by pewnie zakupili i tone mięsa
    • Gość: dd Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.08.12, 05:42
      Alia, na biznesie się znam, bo prowadzę go z powodzeniem wiele lat. Nie jest to wprawdzie knajpa ani tipsiarnia lub też solarium, tylko coś poważniejszego. Nie ubliżaj mi zatem, gdyż ja tego nie robię. I uznałbym za coś normalnego, że pierogów z mięsem nie było o 17, a nie o 13! To już przesada! Przez lata pracy przyzwyczaiłem się do najwyższych jej standardów, a nie do syfu i śmieszności. Zjeździłem prawie cały świat i widziałem jak funkcjonują sklepy, knajpy itp. w Azji, Afryce, czy też USA. Natomiast jeżeli nigdy, lub bardzo rzadko wychylasz głowę poza to miasto, to być może dla Ciebie jest to normalne. Spójrz jak funkcjonują knajpy azjatyckie prowadzone np. przez Chińczyków. No, do cholery! Ja nie potrafię funkcjonować cały dzień spożywszy kaszę lub szpinak, bo w ciągu dnia podejmuję setki ważnych decyzji. A fakt, iż firmę prowadzę wiele lat świadczy o tym, że przez te lata podjąłem MILIONY WŁAŚCIWYCH DECYZJI. I z tych powodów chciałbym egzystować w NORMALNIE funkcjonującym mieście. Bo tu tylko FUNKCJONUJĘ od poniedziałku do piątku. Mieszkam w mieście NORMALNYM!
      • Gość: Krystian Re: pierogarnia Basztowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 09:06
        Ja tez cos tam o biznesie wiem i doskonale rozumiem wlasciciela Pierogarni, nie sztuka jest kupic za duzo towaru, wyprodukowac za duzo produktu i go nie sprzedac, klaniaja sie podstawowe zasady ekonomii i jej podstawowe pojecia. Mysle ze malo kto kupuje pierogi poza pora obiadowa, a ta w naszym kraju oscyluje w okrelonych godzinach. Mi osobiscie bardziej pasuje ze cos jest swierze, niz zlezale. Robie dokaldnie tak jak ktos napisal wczesniej, mam ochote odebrac pozniej dzwonie, zamawiam i pierogi czekaja, to takie trudne? Nigdy mi sie nie zdazylo zeby nie bylo tego co zamowilem wczesniej. A pierogi sa swietne, trzeba im przyznac.
        • Gość: do dd Re: pierogarnia Basztowa IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 01.08.12, 09:49
          żalisz się czy chwalisz? raz nie było pierogów jakie chciałeś i już powód, żeby tam nie zajrzeć drugi raz? co innego jakby Ci wcisnęli jakieś zepsute to bym Cię zrozumiał a tak? Do sklepu jak idziesz na zakupy i czegoś nie dostaniesz to też strzelasz focha i zmieniasz sklep?
          • Gość: dfg Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.12, 09:55
            Ja też mam ich w nosie, 10 razy próbowałem na obiad kupić pierogi z mięsem i zapomnij. Tam 4 dni w tygodniu pierogi z mięsem są do 12.
            • Gość: HEH Re: pierogarnia Basztowa IP: *.31.74.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.12, 10:05
              Słaby ten wątek - konkurencja nie wytrzymuje ciśnienia i szuka dziury w całym. Dobrze, że nie będziesz tam chodził - więcej będzie porcji dla tych co nie narzekają! :D
            • Gość: Wariaci Re: pierogarnia Basztowa IP: 78.9.164.* 01.08.12, 10:13
              dd wychodzi na to, że jesteś światowym nicponiem, który nie potafi podjąc milion-pierwszej decyzji nie zjadając pieroga z mięsem, no cóż być moze własnie w tym tkwi tajemnica twojego wieloletniego sukcesu... w tyłku sie od sukcesów poprzewracało :) dwie ręce ma to i pieroga ulepić może :p pozdrawiam ludzi, którzy niebawem zaczynają urlop :)
      • Gość: do dd Re: pierogarnia Basztowa IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 01.08.12, 10:31
        zawsze masz wybór. na palisadowej w miejscu dawnego "małego" diavolo jest też pierogarnia. Jest niedrogo i smacznie chociaż niedawno się zdarzyło, że pierogów z mięsem zabrakło! Ale jakoś nie był to dla mnie powód, żeby więcej tam nie zajrzeć.
        • Gość: misza Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.12, 11:04
          na palisadowej pierogi z miesem sa sto razy lepsze od tych z basztowej
          • Gość: Ja Re: pierogarnia Basztowa IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 22:14
            A na gdanskiej w kebabie tez co dzien sie konczy mieso z kurczaka o 16.00 i juz nowego nie zakladaja tylko dopiero na nastepny dzien
            • Gość: kolo Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.08.12, 22:27
              poczytalem,poszłem tam zjesc i ....lipa ...ruskie jakies hu...owe ziemniaki,gosc truje przy barze jak bym nigdy pierogów nie jadł..ogólnie gnój...
              • Gość: ania Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.12, 23:18
                czyli wpisałeś się tylko dlatego, że" poczytałem, poszłem (!!!) ... " Pisze sie pojszłem - na drógi ras ić gdzie indziej kolo. PS. Jak Wam nie wstyd tak kalać język polski!!!
      • Gość: ppp Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.08.12, 00:19
        idziesz do pizzerii o 16 i okazuje się , że pizzy już nie ma...
        • Gość: Jacek Re: pierogarnia Basztowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.12, 08:58
          A bywalo i tak za pizzy zabraklo o 16, mnie to akurat nie dziwi.
          • Gość: bento Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 13:34
            Pan właściciel za nic nie ma opinii konsumentów no cóż zbierze tego efekty w przyszłości . Pierogi dalej są smaczne ,duże obsluga b.miła ale pierogów z mięsem nie ma już w pierwszej godzinie po otwarciu!!!! Co jeszcze dziwniejsze Pani sprzedająca twierdzi ,że tak to już bedzię !!!
            Są natomiast pierogi z mięsem i kapustą wiem ,że bardziej się opłaca dać 75procent kapusty i 25 % mięsa i sprzedac w tej samej cenie ale ja nie cierpię kapusty chcę z mięsem i nie mam zamiaru zamawiac dzień wcześniej (moze jeszcze przedpłate wysłać)Jeśli się Panu nie opłaca niech podniesie cene na mięsne a nie gra wariata !Hmm chyba już więcej tam nie pojadę ,czekam na ofertę konkurencji może bedzie bardziej uczciwa i też smaczna:)
            • Gość: ..... Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 08:13
              Odnieśli sukces ale głupio robią konkurencja nie śpi a im jakby nie zależało na utrzymaniu klienta jeśli tego nie zmienią to stracą co osiągneli . No cóż nie każdy potrafi prowadzic biznes na dłuzszą metę .
              • Gość: miesny jeż Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 09:17
                pewnie wiecznie nie ma tych pierogow z miesem bo robia je po kosztach i pewnie im sie nie oplaca ;) im wiecej zrobia tym wieksza strata :>
                • Gość: kaska Re: pierogarnia Basztowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 12:13
                  A ja i tak sobie zadzwonie i zamowie i zjem pyszne miesne :-))
                  • haba.baba Re: pierogarnia Basztowa 09.08.12, 13:18
                    Przy mięsie trzeba myć mięso,ugotować zemleć w maszynce i mieć stanowiska które są wymagane przez sanepid w lini prostej włącznie ze stanowiskiem mycia rączek,dla producenta ze względów lokalowych jest nie raz nie korzystne przy układzie dzierżawy lokalu.
                    • aazz91060 Re: pierogarnia Basztowa 09.08.12, 15:04
                      haba.baba napisała:

> Przy mięsie trzeba myć mięso,ugotować zemleć w maszynce i mieć stanowiska któr
                      > e są wymagane przez sanepid w lini prostej włącznie ze stanowiskiem mycia rącze
                      > k,dla producenta ze względów lokalowych jest nie raz nie korzystne przy układzi
                      > e dzierżawy lokalu.
                      A produkujac inne pierogi, obowiazuja jakies inne przepisy? Co Misia pierdo,.lisz.!
                  • Gość: ola Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 09:39
                    Jak sobie mam zamówić a póżniej po nie jechać to raczej sama sobie zrobię bez łaski bez zamówień ! W pierogarni godzinę po otwarciu nie ma podstawowych pierogów ? To jakiś żart czy tylko głupota włascicieli ?
            • aazz91060 Do bento 09.08.12, 15:02
              Skoro masz takie wygorowane aspiracje, to moze : bazanta nadziewanego trznadlami?:
              Pierogi sa dla pospolstwa a nie dla takiego ego. Tak po ludzku, to po prostu NIE PAJACUJ.!
              • Gość: kaska Re: Do bento IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 08:49
                :D
    • Gość: Gość Re: pierogarnia Basztowa IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 09.08.12, 20:09
      A po ile są tam ruskie i jaka jest porcja?
      • Gość: miejscowy Re: pierogarnia Basztowa IP: *.opera-mini.net 10.08.12, 15:16
        Chyba rzeczywiście przeróśł ich ten sukces. Ciężko nawet się dodzwonić do nich, bo albo zajęte albo nikt nie odbiera. Ale pierogi trzymają poziom IMHO. Poprostu mają klęskę urodzaju :-). Ruskie maja chyba po 6,80zł i dostaniesz 8 dużych pierogów. Można sie tym najeść. Pzdr.
        • Gość: august Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 15:57
          a po tych z mięsem nie bolał was brzuch ?
          • Gość: :) Re: pierogarnia Basztowa IP: *.205.41.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.08.12, 11:58
            A ja byłem wczoraj po 16, poczekałem chwilę dłużej i zjadłem pyszne i świeże ruskie. Wcześniej dzwoniłem, ale nikt nie odbierał. Jak wszedłem do środka to widziałem dlaczego - kolejka średnio 15 osób nie malała, nawet nie było czasu odebrać.

Jedno jest pewne - po co Wy tak narzekacie na braki, obsługę i smak? Nie chcecie to nie stołujcie się tam, nie dzwońcie i sami sobie róbcie lub kupujcie gdzie indziej. Spokój wewnętrzny murowany.
            • Gość: KOLO Re: pierogarnia Basztowa IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.12, 13:07
              bo ten wątek rozwiną jakiś pedał co pierogów z mięsem nie dostał, zresztą nie rozumiem jak z mięsem pierogi można jeść ale dobra rzecz gustu. Nie chcesz nie chodź tam, posmakowało czyli przyszedłeś jeszcze raz i taki gamoń na forum opisuje banalną rzecz
              • Gość: sędzia chleb Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.12, 12:17
                są tam pierogi z grzybkami ?
              • Gość: do kolo Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 14:33
                Durniu w dresie to po co mają w cenniku coś czego nie mozna kupić w godzinę po otwarciu ? Ty się nażresz byle czym widać nie służy to twojemu intelektowi ale nie obrażaj normalnych klientów ! No chyba ,że ten post napisał właściciel swoją drogą moze by tak wyjaśnił dlaczego tego co w cenniku nie mozna kupić ?
                • tir_z_azbestem Re: pierogarnia Basztowa 16.09.12, 15:47
                  Pierogarnia jest też na Piaskowej w mrówkowcu.
    • wszechstronny Re: pierogarnia Basztowa 20.08.12, 14:53
      Też ,już to zauważyłem.
    • Gość: bartek. Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 08:31
      Masz racje. Jeśli ktoś porywa się na taki interes musi mieć świadomość, że jest dla klienta, a nie klient dla niego. Byłam tam kilka razy o różnych porach. Rzeczywiście pierogów z mięsem nie było. Na moje pytanie "czy w ogóle mają te pierogi kiedykolwiek", pani oburzona odpowiedziała, ze oczywiście, rano. No co by nie powiedzieć świadczy to o braku szacunku dla klienta. Co do jakości pierogów powiem tak, na początku wszystkie były smaczne (poza mięsnymi, bo nie miałem okazji spróbować). Teraz można zjeść jedynie ruskie, ale i te nie przypominają pierogów, które jadłem pare miesięcy temu. Pierogi z kapustą i z grzybami oraz z kapustą i mięsem to tragedia mało, że kwaśne to jeszcze śmierdzą źle wypłukaną kapustą. Nie dopieprzam się do właściciela, bo co mi tam to jego interes i on zbierze żniwo. Pierogi wielkie, można się nimi zapchać, ale czy o to nam chodzi?
      • Gość: gt Re: pierogarnia Basztowa IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 31.08.12, 10:37
        spróbuj pierogów z palisadowej, tańsze, smaczne chociaż też się zdarza, że tych z mięsem brakuje
        • Gość: gosć Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 11:20
          Gdzie to jest dokładnie na tej Palisadowej >?
          • Gość: gt Re: pierogarnia Basztowa IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 31.08.12, 11:41
            dokładnie to jest ulica jana pawła, tam gdzie kiedyś było małe diavolo
            • Gość: jem pieroga Re: pierogarnia Basztowa IP: 78.8.192.* 31.08.12, 20:12
              z miesem nie robia bo im sie to poprostu nie opłaca. sprzedawac pierogi z miesem po takiej cenie czasami zrobia pare na odczepnego. jakby im sie oplacalo to by je robili i zawsze by byly, proste !
              • Gość: klops Re: pierogarnia Basztowa IP: 195.177.83.* 31.08.12, 21:08
                Proste? Prościej chyba je wycofac z menu niż wqrwiac ludzi że wiecznie ich nie ma.
                • Gość: kk Re: pierogarnia Basztowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.09.12, 14:25
                  Mógłby ktoś podać nr telefonu do tej pierogarni na Basztowej?
                  • Gość: hg Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.12, 14:42
                    532789436
                    • Gość: lirszczuk Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.12, 14:49
                      zapytaj dlaczego lecą w ch...a z mięsnymi :D
                      • Gość: pieczrka Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.12, 18:29
                        a sa tam z pieczarkami ?
    • Gość: lizbona Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 21:06
      mam dylemat gdzie jutro na ruskie :D
    • Gość: górnik walbrzych Re: pierogarnia Basztowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 09:30
      dzisiaj zwiedzę
      • Gość: miesnegooooo Re: pierogarnia Basztowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.12, 18:02
        i ch u j !!!! mięsnych nie ma :(
    • Gość: i co dalej ? Re: pierogarnia Basztowa IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 00:40
      Ale pierogi są nie zdrowe jak są też przypalone to śmierdzą i jest wtedy toksyczny dym. Moja sąsiadka zachorowała na raka bo jadła pierogi, sąsiad 28 lat też zmarł na raka, a koledze włosy wypadły bo jadł pierogi, Wild dobrze że postawi znak zakazu pierogów to nas uwolni od pierogów...

Nie wiedziałam że na forum jest tylu smakoszów pierogów dopóki tu nie zaglądnęłam ;)
    • pierogowymaniak Re: pierogarnia Basztowa 16.09.12, 11:50
      narazie mieśne z basztowej nie mają sobie równych w swiecie pierogów szkoda tylko ze ich tam nie ma ;(
    • dyzioxxx Re: pierogarnia Basztowa 05.01.13, 12:36
      www.facebook.com/PierogarniaNaBasztowej
      • hiphop600 Re: pierogarnia Basztowa 07.01.13, 09:20
        w lokalu na suficie i scianach pleśń jakiej nie widzialem
        • luluchaca Re: pierogarnia Basztowa 13.01.13, 13:13
          nareszcie otwarto pierogarnię...
          lokal jest po remoncie, najwidoczniej dlatego był zamknięty :P
          W KOŃCU MOGĘ ZJEŚĆ PIEROŻKI *.*
      • miqu11 Re: pierogarnia Basztowa 13.01.13, 13:00
        Chcesz otworzyć pieorgarnię, nie masz pomysłu od czego zacząć ? Odwiedź Pierogarnię na Basztowej w Wałbrzychu, skosztuj pieroga. Właścicielka firmy odwiedzi Twój lokal, pomoże Ci. Wyszkoli Ciebie i Twoich pracowników. Cena za pełną usługę tj. ewentualne doradzenie w wyborze lokalu, doradzenie bez jakich naczyń/przyrządów się nie obędzie, wyszkolenie Ciebie oraz Twojego możliwego wspólnika, a następnie pracowników, zdradzenie tajników robienia farszy, ciasta, blanszowania do uzgodnienia. Usługa możliwa na terenie całej Polski.
        JESTEŚ ZAINTERESOWANY ? – ZADZWON ! 600 857 142
        www.facebook.com/PierogarniaNaBasztowej
        • trolo2 Re: pierogarnia Basztowa 14.01.13, 09:33
          a pokaże pieroga ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka