Dodaj do ulubionych

Park w Wałbrzychu

IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 16:05
Chodząc po parku zauważyłem że w ogromnym stopniu prowadzona jest wycinka drzew zdrowych i silnych. Podobno 160zł za kubik drzewko kosztuje , trochę drogo ale pewnie dlatego że drzewo z parku królewskiego :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ██` Re: Park w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.12, 21:44
      Gość portalu: Szełemejek napisał(a):

> Chodząc po parku zauważyłem ...

... wreszcie starówkę. Teraz spod Harcówki wreszcie widać zabudowę centrum, tak jak na starych poniemieckich pocztówkach. Pięknie :)
      • Gość: ghjk Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 21:52
        > > Chodząc po parku zauważyłem ...
        że będzie można po nim spacerować, nie bojąc się , że z krzaków wyskoczy menel i skotłuje mnie za komórkę.
        • Gość: zorro Re: Park w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.12, 22:05
          Życzę Ci spokojnych spacerów po Parku. Czy Ty jesteś taki debilny, że myślisz, że " zbój wyskakuje z gęstego lasu-chwyta łup i chowa się w puszczy". Jeśli tak- życzę dalszej owocnej pracy w UM
      • Gość: GOŚĆ Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.12, 18:23
        JAWOL BRAWO DOKTOR A WY SZEŁEMEJA MOZECIE ALE CMOKNĄĆ W DUPSKO
    • Gość: kmioty Re: Park w Wałbrzychu IP: *.play-internet.pl 08.09.12, 22:48
      opozycyjnym jebańcom
      tak jak to kiedyś wyglądało
      www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=569&tbm=isch&tbnid=GE9dkln4DakQjM:&imgrefurl=http://fotopolska.eu/zdjecia/m55097,Walbrzych.html%3FzdjeciaOd%3D1939%26zdjeciaDo%3D1945&docid=aQ_3hJg-hlCB5M&imgurl=http://fotopolska.eu/foto/180/180810.jpg&w=1239&h=789&ei=-a1LUK-PKc_ktQbXw4GgCA&zoom=1&iact=hc&vpx=108&vpy=73&dur=13&hovh=179&hovw=281&tx=200&ty=62&sig=107400825141814035776&page=3&tbnh=138&tbnw=216&start=37&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:37,i:193
      • Gość: Rebel Yell Re: Park w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 08:16
        Rzeczywiscie jestes kmiotem. Tak jak twoi idole. Ogladaj te zdjecia, zobaczysz na nich sporo budynkow ktore zdazyliscie juz zniszczyc. Hala na Pocztowej, budynek po dermatologii na Czerwonego Krzyża, pierwszy dworzec obok Osiru, rozsypujace sie zabudowanie po niedawnej zajezdni... wiec nie dziw sie pie... ze normalni ludzie boja sie za jak sie za cos wezmiecie to znowu nie majac pojecia zrobicie wiecej krzywdy niz pozytku.
        • Gość: Edward Sztyc Re: Park w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 14:11
          > sporo budynkow ktore zdazyliscie juz zniszczyc

Bogu dzięki, że Roman uratował przynajmniej GDK, Thorez i Palmiarnię.
          Ale to z kolei wam z opozycji nie pasi, hę? Banda fiutków.
    • Gość: :( Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 22:58
      Może warto się zastanowić nad tym czym będziemy oddychać w tym parku - skoro tyle zdrowych drzew poszło pod nóż :(
      • Gość: nom Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 23:29
        > Może warto się zastanowić nad tym czym będziemy oddychać w tym parku

Płucami sol.77, płucami
        • Gość: echo Re: Park w Wałbrzychu IP: *.primeoptic.net 08.09.12, 23:44
          Gość portalu: nom napisał(a):

> > Może warto się zastanowić nad tym czym będziemy oddychać w tym parku
          >
          > Płucami sol.77, płucami

dużo sobie pooddychasz tymi płucami zżartymi przez azbest

artykuly.ekologia.pl/Zabojczy-azbest,6805.html
          • Gość: vv Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 23:58
            Jesteś sol.77 tylko głupią c.pką, nawet jak piszesz z proxy.
            • sol.77 Re: Park w Wałbrzychu 09.09.12, 08:25
              Gość portalu: vv napisał(a):

> Jesteś sol.77 tylko głupią c.pką, nawet jak piszesz z proxy.

Zobacz czy mnie w lodówce nie ma :D
              • Gość: vv Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 08:29
                > Zobacz czy mnie w lodówce nie ma :D

Nie sadzę, po "Dr. Beckmann spray "do czyszczenia lodówek i mikrofal - żadna zaraza w lodówce nie ma szans.
                • Gość: GDK Re: Do Rebel IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 08:38
                  >zdazyliscie juz zniszczyc. Hala na Pocztowej, budynek po dermatologii na Czerwonego Krzyża, pierwszy dworzec obok Osiru

W jaki sposób remontować można było te obiekty, jeżeli ty już ryjem trzepiesz przy planach odbudowy GDK?
                  A co byłoby gdyby remontowano budynek po dermatologii, pierwotnie willę w której mieszkał niemiecki dyrektor szpitala?
                  Czy ty myślisz czasami ?

• Gość: wisus Re: Do Rebel IP: *.play-internet.pl 09.09.12, 09:17
                    myślenie w przypadku przedstawicieli tzw. opozycji raczej nie występuje, lub występuje rzadko

naczelna metoda tych inteligentnych inaczej to jebać z góry wszystko, rzucać gównem i zohydzić mieszkańcom co się da, a może uda się w końcu dopchać do koryta

a wtedy będzie: teraz ku... my!
                  • Gość: Rebel Yell Re: Do Rebel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 11:54
                    > W jaki sposób remontować można było te obiekty, jeżeli ty już ryjem trzepiesz p
                    > rzy planach odbudowy GDK?
                    >mieszkał niemiecki dyrektor szpitala?

Moge wiedziec na ch... budynek GDK zostal doprowadzony do tego stanu ? Przestancie mnie ciecie laczyc z polityka, ja jestem tylko w opozycji do waszej glupoty i krotkowzrocznosci.
                    Hale rozj...nawet nie wiedzac ze to zabytek, winnych oczywiscie brak.
                    Co do dyrektora przeciwienstwie do was zdaje sobie sprawe ze nie mieszkal tam doktor Judym.
                    • sol.77 Re: Do Rebel 09.09.12, 12:18
                      Gość portalu: Rebel Yell napisał(a):

Przestan
                      > cie mnie ciecie laczyc z polityka, ja jestem tylko w opozycji do waszej glupoty
                      > i krotkowzrocznosci.

Liczysz , że zrozumieją . Również drażni mnie głupota , wycinka zdrowych drzew , kupno starych trupów gdy nie ma kasy na wyremontowanie chociażby . Przykład : Stara Kopalnia . Swoją głupotę próbują przykryć atakując co bystrzejszych wycieczkami osobistymi :(
                      Wyprzedzę i dam przykład .
                      Wałbrzych boryka się z wielomilionowym zadłużeniem , brak zdolności kredytowej i w takiej sytuacji kupuje się Palmiarnię na którą trzeba będzie wydać wiele milionów aby mogła /ewentualnie/ przynieść zyski ? Następną sprawą jest to : kto będzie odwiedzał Wałbrzych jak tu nawet nie ma porządnego dworca autobusowego ani w miarę zorganizowanej komunikacji . O jakości "autobusów" czy "busów" już nie wspomnę . Ja się pytam co za kretyn podejmuje takie decyzje? Ludzie latami czekają na mieszkania a włodarze miasta kupują obiekty które nie są w tym przypadku artykułami pierwszej potrzeby . Gdzie tu sens i logika działania ? I jakimi priorytetami się Ci na górze kierują ? Kultura ? Zabytki? A ludzie nie mają gdzie mieszkać .
                      • Gość: Pierre Dol77 Re: Do Rebel IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 13:04
                        piersolnięta napisała:

> A ludzie nie mają gdzie mieszkać .

Jak to nie mają gdzie mieszkać ? Przecież sama wspominałaś, że kilka lat temu Wałbrzych miał 140 tysięcy luda, a teraz raptem 119. 21 tysięcy wymiotło, licząc średnio że statystyczna rodzina ma 4 osoby, to pozostało po emigrantach ponad pięć tysięcy mieszkań ! Rozumiem, że kilka starych domów wyburzono, ale przecież - do qrwy nędzy - jak by nie liczyć, to nie było w nich owych 5 tysięcy lokali. Poza tym dlaczego nie zauważasz, że na ulicy Świdnickiej odbywa się kapitalny remont połówki balkonowca, właśnie z przeznaczeniem na lokale socjalne ? Dlaczego przemilczasz ten fakt i plujesz stolcem na lewo i prawo ?
                        • sol.77 Re: Do Rebel 09.09.12, 13:16
                          Gość portalu: Pierre Dol77 napisał(a):

Poza tym dlaczego nie zauważasz, że na ulicy Świdnickiej odbywa się kapitaln
                          > y remont połówki balkonowca, właśnie z przeznaczeniem na lokale socjalne ? Dlac
                          > zego przemilczasz ten fakt i plujesz stolcem na lewo i prawo ?

Który pokryje deficyt mieszkań socjalnych hi hi ha ha .
                          A jak tam "uchwała" zakładająca , że nie tworzy się lokali socjalnych tam gdzie istnieje wspólnota mieszkaniowa?
                          To dopiero trzeba być niespełna rozumu aby coś takiego wymyślić i se uchwalić . Komu ta uchwała ma służyć ?
                          • Gość: wspólnota Re: Do soli IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 13:29
                            > A jak tam "uchwała" zakładająca , że nie tworzy się lokali socjalnych tam gdzie
                            > istnieje wspólnota mieszkaniowa?
                            > Komu ta uchwała ma służyć ?
                            Normalnym mieszkańcom, którzy nie potrzebują menelstwa socjalnego w bloku.
                            • sol.77 Re: Do soli 09.09.12, 13:40
                              Gość portalu: wspólnota napisał(a):

> Normalnym mieszkańcom, którzy nie potrzebują menelstwa socjalnego w bloku.
                              >

Tak ? Czyli wszyscy Ci co zarabiają 1200 zł / mies. i nie stać ich na apartamenty to menelstwo
                              TY GNOJU !!!!
                              • Gość: +++ Re: Do soli IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 14:07
                                Jeżeli z tych 1200 zł 3/4 idzie na flaszki i śledzia lub winko, a nic na czynsz, to jest to dla mnie swołocz i plebs.
                          • Gość: Pierre Dol77 Re: Do Rebel IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 13:44
                            > Który pokryje deficyt mieszkań socjalnych hi hi ha ha .

I z kogo się śmiejesz? Z siebie samej się śmiejesz.
                            K_U_R_W_A, co za tępy babsztyl. Nic nie robią - źle, robią - źle.
                            Dostali długi autobus, też ch...owo, bo wczoraj był krótki.
    • Gość: obserwator do v v IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 08:35
      kręci cie ta głupia ci.pka
      • Gość: vv Re: do v v IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 08:49
        > kręci cie ta głupia ci.pka

Co robić, głupota u Pań, zawsze mnie podniecała, uwielbiam Barbie, są takie niekłopotliwe.
        • Gość: echo Re: do v v IP: *.primeoptic.net 09.09.12, 09:45
          Gość portalu: vv napisał(a):

> Co robić, głupota u Pań, zawsze mnie podniecała, uwielbiam Barbie, są takie
          > niekłopotliwe.

Zmartwię cię buraku: panie bardzo kręci inteligencja u mężczyzn więc szanse masz zerowe. Nawet jak byście z jedziem połączyli siły a raczej niemoc intelektualną.
          • Gość: men Re: do echa IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 11:20
            Przeciętny Pan gasi każdą Panią intelektem, udowodnione naukowo.

Okazuje się, że mózgi kobiety i mężczyzny pracują w odmienny sposób. Mianowicie u kobiet wszystkie czynności werbalne i wizualne są kontrolowane przez obie półkule a więc mamy tu do czynienia z tak zwanymi funkcjami rozproszonymi. U mężczyzn natomiast mózg jest bardziej wyspecjalizowany. Prawa półkula jest odpowiedzialna za czynności werbalne a lewa za wizualne.

ośrodek badawczy Bethesda w Maryland (USA) autor:Herbert Landsell
            • Gość: GDK Re: do Rebel IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 12:08
              > Co do dyrektora przeciwienstwie do was zdaje sobie sprawe ze nie mieszkal tam d
              > oktor Judym.
              To na ch.j ci ten budynek ?
              > Moge wiedziec na ch... budynek GDK zostal doprowadzony do tego stanu ?
              Możesz. Standardy bezpieczeństwa odnoszące się do tego typu obiektów zmieniły się od czasów, gdy maszerowałaś z czerwowną choragiewką pod GDK-iem.
              GDK wymagał i wymaga kompletnej przebudowy.

>Przestancie mnie ciecie laczyc z polityka,
              Nigdy nie łączyłem cię z polityką, zawsze kojarzyłaś się mi jedynie z głupotą.
    • sol.77 Re: Park w Wałbrzychu 09.09.12, 13:46
      Takich jak Ty to za same poglądy powinno się wieszać . Odpowiedz se cwaniaczku kto te "menelstwo" /biedotę/ stworzył , kto zrobił Polskę krajem żebraków ?
      Za czasów komuny kretynie nie istniał problem ludzi , których nie stać na czynsz ! Mimo wadliwości tegoż systemu.
    • sol.77 Re: Park w Wałbrzychu 09.09.12, 13:51
      Jak "menel" taki typowy to Ty się tu zachowujesz . Sterczysz tu i tylko obśmiewasz tych którzy mają coś do powiedzenia , nazywasz menelstwem tych których mimo ciężkiej pracy nie stać na zakup własnego mieszkania . Gnida z Ciebie pewnie pełowska i tyle w temacie . Uważaj abyś Ty kiedyś nie musiał się dopominać o schron /nawet socjalny/ dla swojego dooopska !
      • Gość: wspólnota Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 14:02
        >Takich jak Ty to za same poglądy powinno się wieszać

No i proszę. I ja mam mieszkać w jednym bloku z takim bandytą?
        Wy macie swoje towarzystwo, swoje koty, psy, lubicie utulać swoje kompleksy w tanim winie.
        Nie chcielibyśmy wam w tym przeszkadzać.
        Dlatego powinniście mieć osobne bloki.
        • sol.77 Re: Park w Wałbrzychu 09.09.12, 14:11
          Gość portalu: wspólnota napisał(a):

> >Takich jak Ty to za same poglądy powinno się wieszać
          >
          > No i proszę. I ja mam mieszkać w jednym bloku z takim bandytą?
          > Wy macie swoje towarzystwo, swoje koty, psy, lubicie utulać swoje kompleksy w t
          > anim winie.
          > Nie chcielibyśmy wam w tym przeszkadzać.
          > Dlatego powinniście mieć osobne bloki.

Powaliły Ci się bajki - biedni nie zawsze oznaczają patologię i jeszcze raz - za takie myślenie / dzielenia na lepszych i gorszych / powinni Cie powiesić . Pomyśl cwaniaku że gdyby nie ta sprzątaczka w urzędzie zarabiająca 1200 zł lub salowa w szpitalu to byś brudem i syfem zarósł . Osoby które mimo ciężkiej i służalczej pracy nie stać na zakup własnego lokum . Pięknie sie tutaj odkryłeś ze swoimi poglądami ! Jesteś obleśny i nie pisz już do mnie , ja / w ramach przypomnienia/ to plebs i motłoch . Nie poniżaj się uderzając w dyskusję z kimś takim .Nie przystoi .
          • Gość: wspólnota Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 14:36
            Czy jestem gorszy od Pana Mokrzyckiego ?
            • Gość: synoptyk Re: Park w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 14:55
              Jak kogoś nie było stać na wykup mieszkania za 1% jego wartości, to dla mnie jest on wybitnym nieudacznikiem życiowym i ja również nie chciałbym mieszkać z takim nieudacznikiem w bramie. Prawda jest taka, że na czynsz nie stać pieprzonych dzieciorobów, którzy kopulują się od rana do wieczora, matki rodzą po kilkanaścioro dzieci, w tym część bękartów, bo tato nieznany, i właśnie to menelstwo wykazuje niemal zawsze postawę roszczeniową wobec państwa. To dla takich jak oni nie ma mieszkań, bo w którym pomieści się piętnaście osób? I kto za takie lokum zapłaci czynsz? Który z tych meneli kupi dziecku bilet na autobus do szkoły? Popatrzcie na te twarze zatroskanych matek. Ktoś tu już wcześniej wspomniał, że zębów maja tyle, co dzieci, średnio siedem. Trudno się dziwić, bo siarka i kwas zawsze będą siały spustoszenie w jamie ustnej, a w wyniku ich połączenia powstaje jad, którym uczciwi mieszkańcy są tak szczodrze obdarzani na każdym kroku.
              • sol.77 Re: Park w Wałbrzychu 09.09.12, 16:14
                Gość portalu: synoptyk napisał(a):

> Jak kogoś nie było stać na wykup mieszkania za 1% jego wartości, to dla mnie je
                > st on wybitnym nieudacznikiem życiowym i ja również nie chciałbym mieszkać z ta
                > kim nieudacznikiem w bramie. Prawda jest taka, że na czynsz nie stać pieprzonyc
                > h dzieciorobów, którzy kopulują się od rana do wieczora, matki rodzą po kilkana
                > ścioro dzieci, w tym część bękartów, bo tato nieznany, i właśnie to menelstwo w
                > ykazuje niemal zawsze postawę roszczeniową wobec państwa. To dla takich jak oni
                > nie ma mieszkań, bo w którym pomieści się piętnaście osób? I kto za takie loku
                > m zapłaci czynsz? Który z tych meneli kupi dziecku bilet na autobus do szkoły?
                > Popatrzcie na te twarze zatroskanych matek. Ktoś tu już wcześniej wspomniał, że
                > zębów maja tyle, co dzieci, średnio siedem. Trudno się dziwić, bo siarka i kwa
                > s zawsze będą siały spustoszenie w jamie ustnej, a w wyniku ich połączenia pows
                > taje jad, którym uczciwi mieszkańcy są tak szczodrze obdarzani na każdym kroku.
                >

Obecnie to państwo jest roszczeniowe wobec swoich obywateli - więc nie pleć bzdur. Prawda to jest taka ,że co miesiąc oddajemy państwo 83% naszego dochodu , a w razie utraty pracy i bezrobocia jesteśmy traktowani jak świnie nikomu nie potrzebne , bo śmiałość mieliśmy poprosić o schronienie i chleb. Niech państwo zabierze brudne łapska od naszej kasy - to wtedy nie będzie problemu z płaceniem czynszu czy zakupem własnego mieszkania . Nawet mając więcej jak dwójkę dzieci . A Twoje oceny moralne względem TYCH matek to zostaw dla siebie . I racz swoją uwagę zwrócić jak państwo traktuje rodziny wielodzietne /nawet gdy ojciec jeden i nie ma alkoholu czy narkotyków - patologi/ i jeszcze jedno - aby posiadać wiele dzieci nie trzeba się na okrągło kopulować kretynie - wychodzi z Ciebie elementarny brak wiedzy . Pominę milczeniem ,że silne państwo to takie które dysponuje jak największą liczbą obywateli . Zdrowych i wykształconych . I nie prawdą jest , że osoby spożywające alkohol to takie które sa biedne . Znam wiele bogatych jednostek , które nie trzeźwieją tam to jest dopiero patologia - ale skrzętnie ukrywana bo kasa ma siłę przebicia .
                • Gość: wspólnota Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 16:34
                  >Prawda to jest taka ,że co miesiąc oddajemy państwo 83% naszego dochodu

Kto i co ci bierze z twojej renciny ?
                • Gość: synoptyk Re: Park w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 17:09
                  > aby posiadać wiele dzieci nie trzeba się na okrągło kopulować kretynie - wychodzi z Ciebie
                  > elementarny brak wiedzy

Zastanawiam się ile ty masz dzieci, bo p|erdolisz na okrągło ?
              • Gość: echo zapamiętajcie to podczas wyborów IP: *.primeoptic.net 09.09.12, 16:57
                Gość portalu: synoptyk napisał(a):

> Jak kogoś nie było stać na wykup mieszkania za 1% jego wartości, to dla mnie je
                > st on wybitnym nieudacznikiem życiowym i ja również nie chciałbym mieszkać z ta
                > kim nieudacznikiem w bramie. Prawda jest taka, że na czynsz nie stać pieprzonyc
                > h dzieciorobów, którzy kopulują się od rana do wieczora, matki rodzą po kilkana
                > ścioro dzieci, w tym część bękartów, bo tato nieznany, i właśnie to menelstwo w
                > ykazuje niemal zawsze postawę roszczeniową wobec państwa. To dla takich jak oni
                > nie ma mieszkań, bo w którym pomieści się piętnaście osób? I kto za takie loku
                > m zapłaci czynsz? Który z tych meneli kupi dziecku bilet na autobus do szkoły?
                > Popatrzcie na te twarze zatroskanych matek. Ktoś tu już wcześniej wspomniał, że
                > zębów maja tyle, co dzieci, średnio siedem. Trudno się dziwić, bo siarka i kwa
                > s zawsze będą siały spustoszenie w jamie ustnej, a w wyniku ich połączenia pows
                > taje jad, którym uczciwi mieszkańcy są tak szczodrze obdarzani na każdym kroku.

Dzisiaj dla tych POmiotów jesteście tylko plebsem i patologią. Przy okazji następnych wyborów znowu będą się do was łasić, wchodzić w d.... malować lampy do połowy, obiecywać gruszki na wierzbie. Macie rozum to wyciągajcie wnioski.
                • Gość: sobięciński żul Re: zapamiętajcie to podczas wyborów IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.12, 17:13
                  Zapamiętam, hyppp ....
    • Gość: prawda Re: Park w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 17:15
      Wychodzi słoma z opozycji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka