Dodaj do ulubionych

Jesień w Parku im. Sobieskiego

05.10.12, 12:47
Zachęcam do spacerów i robienia zdjęć. Szczególnie w miejscach, gdzie są wjazdy dla samochodów.
Dla ułatwienia spaceru:
youtu.be/7cEwIq0qAZs
Niewierzący w dokumenty niech włączą pauzę.
Oczekuję pospacerowych galerii na internetowych forach :)
Obserwuj wątek
    • boa-696 Re: Jesień w Parku im. Sobieskiego 05.10.12, 13:32
      CZY MAJĄ BYĆ JAKIEŚ WYBORY?
      MOŻE REFERENDUM?
      COŚ PRZEGAPIŁAM?

--

Pozdrowienia z Wrocławia
      • sol.mi.do.re Re: Jesień w Parku im. Sobieskiego 05.10.12, 14:15
        Na bank wiele przegapiłeś i jeszcze przegapisz w tym swoim kaprawym żywocie.
        Ale mogę cię pocieszyć:
        Ostatnią rzeczą jaką przegapisz będzie twój własny pogrzeb.
        • forummm zaś trolle od Wilda atakują 05.10.12, 14:54
          Znowu trolle od Wilda atakują Solisko trollisko dostało bana na forum to nowy nick założyła.
          Boa666 niby walczy o Wałbrzych a tak naprawdę ROBI PROMOCJE WILDOWI. Władza jest zła a Wild jest bohaterem. Tak właśnie boa666 i solisko sol.mi.do.re promują Wilda i Nowoczesny Wałbrzych. Jest to robienie wody z mózgu ludziom wmawiając że WILD jest bohaterem.
          Dlaczego WILD i Nowoczesny Wałbrzych omija problem Boguszowskiej hałdy rtęci ?. To wszystko to propaganda wyborcza i walka o posadę w ratuszu. Chcą wygryź Szełemeja hahah żenujący jest Wild i jego trolle forumowe.
          • tumal1 Re: zaś trolle od Wilda atakują 08.10.12, 22:19
            Ale za to sam Szełemej mówi, że NOwoczesny Wałbrzych nawet pogodę może zmienić!
            • graabarz Re: zaś trolle od Wilda atakują 09.10.12, 00:06
              Nowośmieszny Wałbrzych to porażka psująca się jak ryba. Od samej głowy.
              Jak można z uporem promować człowieka, któremu w życiu zawodowym nic nie wyszło.
              Ani wójtowanie w Stoszoszowicach - zwiał niczym Walezy po koronacji
              Ani marszałkowanie w województwie - wywalony dyscyplinarnie z partii i odwołany ze stanowiska za pokątne zaprzedanie duszy Dutkiewiczowi.
              Krótki epizod w Inwestycjach miejskich - nawet Wrocławia nie było stać na jego Wildowizje,

Obecnie na garnuszku Dutkiewicza (choć zarabia z dietą radnego więcej niż on).
              Pierdzistołek z mianowania, viceprezio od niczego w spółce miejskiej.

Robi dobrze swojemu pryncypałowi szczekając na sejmiku jak to "biedny Wrocław" okradany jest z pieniędzy przez "bogatą prowincję" (to prowincja to też Wałbrzych).

W ciężkich bólach porodowych spłodził porażkę roku - "Tramwaj PLUS"
              W życiu nie uwierzę, że ktoś taki potrafi pociągnąć to miasto do dobrobytu, choć jestem ciekaw jego bezradności jakby "przypadkiem" wygrał wybory.

Tylko czy nas na to stać?
              • sol.mi.do.re Re: zaś trolle od Wilda atakują 09.10.12, 02:30
                Coś się kopidole czepił żywego jeszcze Wilda ?
                Jak ci mało trupów w tym popieṛdolonym mieście , to dla poprawienia statystyki jebnij się sam na linę.
                • graabarz Re: zaś trolle od Wilda atakują 09.10.12, 08:51
                  > Coś się kopidole czepił żywego jeszcze Wilda ?
                  Hehehe, może już politycznie zaczyna zalatywać trupem?
                  • boa-666 Re: zaś trolle od Wilda atakują 09.10.12, 16:34
                    graabarz napisał:
                    > Hehehe, może już politycznie zaczyna zalatywać trupem?

Hehehe, POlitycznie to zaklep swoim miejsce w prosektorium.

Posłuchaj o czym mówi od 0:30 tzw asystentka prezydenta
                    www.youtube.com/watch?v=K500fT8DyO4
                    Że firma Mo-Bruk ma jeszcze ZGODNIE Z PRAWEM zgodę składowisko ale tylko do 2015 roku włącznie z rekultywacją. Czyli bez rekultywacji do 2012.
                    A gdzie zniknęło słynne pozwolenie zintegrowane, czyli Decyzja Wojewody z lipca 2007?
                    Gdzie podziała się zgoda Wojewody na funkcjonowanie składowiska i Zakładu Recyklingu do 2017 roku? (decyzje są wydawane na 10 lat).

Przecież tą Decyzją Wojewody i wielomilionowym odszkodowaniem dla Mobruka Kruczkowski i Szełemej straszyli ludzi przed referendum.
                    Z powodu Decyzji Wojewody nie wolno było postawić znaku ograniczenia tonażu na Małopolskiej, bo LEGALNY PRZEDSIĘBIORCA puściłby gminę z torbami.
                    Zaraz okaże się, że składowiska z azbestem nigdy w Wałbrzychu nie było! (bo też zgodnie z prawem być nie mogło).

Obserwuj graabarz sytuację, jest ciekawiej niż myślisz.
                    Nie bój żaby, ktoś trzyma rękę na pulsie zdychającego, nielegalnego Mobruka w Wałbrzychu, chociaż firma ma zapewnioną fachową POmoc medyczną.
                    Kompletowani są klienci prosektorium, a klientela jest prima sort, zobacz pieczątki.

Z racji zainteresowania tematem (etat w magistracie zobowiązuje), może wyjaśnisz o czym bredzi tzw asystentka w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego i zaskarżenia go przez wojewodę?
                    Przypomnę tylko, że wojewoda nie ma prawa wpieprzać się w interesy mieszkańców gminy, zwłaszcza, gdy ludzie tu walczą o swoje zdrowie i życie.
                    Może coś przegapiliśmy w sprawie Mobruka?
                • forummm do sol.mi.do.re czyli Sol.77 09.10.12, 16:09
                  sol.mi.do.re napisała:

> Coś się kopidole czepił żywego jeszcze Wilda ?
                  > Jak ci mało trupów w tym popieṛdolonym mieście , to dla poprawienia statystyki jebnij się sam na linę.

Popie...na to jesteś ty bo się narzucacie mieszkańcom. Nie możesz tego pojąć że my mieszkańcy nie chcemy kogoś takiego jak Wild. Mało wam wyników wyborów mamy wyjebane na twojego Wilda i nie wciskaj nam na siłę twojego Wilda. My znamy wasze zagrywki o walce z Mo brukiem i o innych, wszystko to po to aby Wildowi zapewnić stołek prezia w Wałbrzychu.
                  Wyniki wyborów pokazały że Wilda w Wałbrzychu nie chcą a wy dalej jak te pasożyty jak te nachalne pchły narzucacie się.
                  Wild w swojej karierze miał same wpadki i są to :

1 Wywalenie Wilda ze Stoszowic ( chcieli go wywieź na taczkach i obrzucać jajami )

2 Jako radny województwa nic nie zrobił

3 Jako wiceprezes MPK we Wrocławiu też nic nie zrobił a MPK we Wrocławiu ma problemy finansowe

4 Zmieniał partie z PO i bywał w różnych stowarzyszeniach typu Dolny Śląsk XXI wieku teraz Nowoczesny Wałbrzych

Tu jest antywałbrzyskia reklama wykonana przez " Wildów" z DŚ XXI wieku, .
                  Wałbrzych może nie wygląda najlepiej ale nie jest też najgorszym miastem jak to Wild go pokazuje i promuje. W tym filmie zostało wszystko pokazane z najgorszej strony i to sprawka Wilda i jego przyjaciół. Wild jest antywałbrzyski, specjalnie to robi aby Wałbrzych wyludnić aby za promować że w Wałbrzychu nić nie ma tylko syf i patologia.
                  • alexlex Re: do sol.mi.do.re czyli Sol.77 09.10.12, 16:37
                    do forumm,nie mów w moim imieniu,kretynie!
                    • edekzzedek Re: do sol.mi.do.re czyli Sol.77 09.10.12, 20:04
                      alexlex napisał(a):

> do forumm,nie mów w moim imieniu,kretynie!
                      _____________________________________________________________________________
                      Drogi alexlex no właśnie mów za siebie/ Wild dostał bardzo mało głosów więc w Wałbrzychu Pana Patryka Wilda nie chcę/ a w demokracji wygrywa większość / czyli forum pisze w imię większości.
                      ____________________________________________________________________________

Pluć Kur... w oczy Kurw... powie że deszcz pada. Panie Wild co Pan na to ?
    • boa-666 do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 10:45
      czyli do: edekzzedek, boa-696, forummm, graabarz

Interesują mnie bardzo wasze opinie o związkach (nieistniejącego w świetle prawa) składowiska z azbestem i dewastacją Parku im. Słowackiego. Jak zwykle odwracacie kota ogonem, czepiając się Wilda.
      Wiadomo, jakąś linię obrony musicie przyjąc, ale jak widać z argumentów zostało wam już tylko opluwanie. A siedzicie za tymi biurkami za moje podatki, przypominam.

Na pewno bardziej dotkliwe sankcje niż za azbest, będą za obszar Natura 2000, a Park im. Słowackiego jest taką ochroną prawną objęty. Wasze reakcje na Wilda i działania "tzw Nowoczesnego Wałbrzycha" (jak to mówi doktorek) - ułatwiają znalezienie tego, co najbardziej chcecie ukryć.

Wrzucam do przemyślenia temat sieci Natura 2000, za którą odpowiedzialny jest ten sam pan, który podpisał słynną Decyzję Wojewody z lipca 2007. Przypomnę, że siedziba wojewody w czasie wydawania wartej 50 mln odszkodowania decyzji, była w Wałbrzychu, na ul. Słowackiego.
      Decyzja wojewody nagle zniknęła, co jasno wynika z wypowiedzi tzw asystentki prezydenta
      www.youtube.com/watch?v=K500fT8DyO4
      Pokombinujcie, jak wybrnąć z tego:
      www.birdwatching.pl/wiadomosci/24/art/550
      Temat jest powiązany z inwestycjami Mobruka bardziej, niż z martwymi ptakami znajdowanymi w Parku podczas rzezi przyrody w wykonaniu firmy Steinbudex.
      Oczekuję merytorycznych wpisów.
      • boa-696 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 17:34
        Tworzenie bez ładu i składu, obszarów Natura2000 jest również kretyńskim pomysłem jak:
        "Przez złe przepisy autorstwa resortu środowiska, na ekranowaniu Polski straciliśmy ok. miliarda złotych - pisze "Rzeczpospolita" i punktuje: ekrany postawiono tam, gdzie powstać wcale nie musiały, a koszt budowanych dróg zwiększył się aż o 25 proc."

www.tvn24.pl/na-ekranowaniu-polska-stracila-ok-miliarda-zlotych,281920,s.html
        ...""Sudety Wałbrzyskie-Kamiennogórskie" mają chronić bociana czarnego, derkacza, sokoła wędrownego, puchacza, sóweczkę, włochatkę, dzięcioła zielonosiwego, jarzębatkę i gąsiorka."...

Faktycznie brakuje nam tu tylko rezerwatu z dyrektorem Wildem na czele.
        • boa-666 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 20:06
          Miło mi, że twój nick potwierdza nieprzepartą chęć prostaczków do pogrzania się w blasku cudzej sławy.
          Chyba, że to ty masz jutro o 16.30 spotkanie autorskie w Galerii pod Atlantami.

> Tworzenie bez ładu i składu, obszarów Natura2000 jest również kretyńskim pomysłem jak:
          "Przez złe przepisy autorstwa resortu środowiska, na ekranowaniu Polski straciliśmy ok. miliarda złotych - pisze "Rzeczpospolita"

Nie interesuje mnie ile Polska straciła na ekranach, bo z Jagusiewiczem u steru było to do przewidzenia, ale interesuje mnie, ile Platforma zarobiła na nowotworach wałbrzyszan. I nie tylko mnie interesuje.

Mam taką oto ciekawostkę ze strony Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska:

Otóż w listopadzie 2010 r.:
          dyrektor Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska we Wrocławiu Edward Biały zwrócił uwagę na wciąż często spotykaną i fałszywą opinię, że europejska sieć ekologiczna Natura 2000 stanowi barierę dla rozwoju gospodarczego regionu i lokalnych społeczności.
          Obszary Natura 2000 służą do promocji i pozwalają na skorzystanie z unijnych funduszy wspierających rozwój w zgodzie ze środowiskiem.

Edward Biały dyrektor RDOŚ, to zupełnie przypadkiem ten sam pan, który jest podpisany na pozwoleniu zintegrowanym dla Mobruka, czyli Decyzji Wojewody z lipca 2007 r.
          Decyzji wycenionej na 50 mln odszkodowania.
          Zastraszani przez Kruczkowskiego i Szełemeja mieszkańcy, z obawy przed bankructem gminy nie szli na referenda. I nagle Decyzja zniknęła z medialnego obiegu i to mnie trochę boli.

Ekranowanie polskich dróg jest daleko, a ul. Małopolska blisko. Od 10 lat nielegalny Mobruk katuje tam ludzi swoimi ciężarówami. Nie tylko ludzi, ale i potencjalny obszar Natura 2000, o czym wiemy ze strony Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska:

Regionalny Konserwator Przyrody, Halina Liberacka zapoznała słuchaczy z walorami przyrodniczymi Dolnego Śląska, ze szczególnym uwzględnieniem obszarów Natura 2000.
          Obecnie sieć Natura 2000 w województwie dolnośląskim obejmuje:

•9 obszarów specjalnej ochrony ptaków
          •2 potencjalne obszary specjalnej ochrony ptaków

Jednym z tych potencjalnych jest wałbrzyski, parkowy kawałek obszaru specjalnej ochrony ptaków Natura 2000 PLB 020010 SUDETY WAŁBRZYSKO – KAMIENNOGRSKIE.
          Zupełnie przypadkiem w proponowany do ochrony teren wchodzą gminy z szełemejowej aglomeracji.
          Na razie PLB 020010 nie został utworzony, co potwierdza protokół Nr XLVII/10 sesji Rady Miejskiej Wałbrzycha odbytej w dniu 18 lutego 2010 roku
          § 1.
          Rada Miejska Wałbrzycha opiniuje negatywnie proponowany przez Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska obszar specjalnej ochrony ptaków Natura 2000
          - projekt uchwały przedstawił Pan Robert Szymala Zastępca Naczelnika Wydziału Rozwoju Miasta

Szymala (obecnie miejski urbanista) ma spore zasługi w rozwoju miasta w kierunku odpadowym, a platformiana Rada Miasta woli azbest i toksyczne dymy z pożarów składowiska, niż śpiew ptaków.

Co ciekawe, o projekcie PLB 020010 "zainteresowana społeczność" dowiedziała się nie od władz, ale z mobrukowego Raportu oddziaływania na środowisko instalacji Carbomixu na Sobięcinie. Mobruk napisał w 2010 roku:

Należy dodać, że m. in. Rada Miejska Wałbrzycha, Rada Miasta Jedlina Zdrój, Rada Gminy w Czarnym Borze zaopiniowały negatywnie, proponowany przez Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska, obszar specjalnej ochrony ptaków Natura 2000 „Sudety Wałbrzysko – Kamiennogórskie”.
          Skąd prostaczek z Korzennej wiedział o tak ważnym dla mieszkańców projekcie? Urbanista Szymala mu powiedział?
          Gdyby wałbrzyska Rada Miejska była normalna, wybrałaby czyste środowisko, a nie podstępnego zabójcę. Czyli - gdyby BMW radni zagłosowali inaczej, Mobruka by nie było. I to jest im pamiętane.

Wild też jest urbanistą i dziwnym zbiegiem okoliczności, nijak mu Mobruk do rozwoju Wałbrzycha nie pasuje. Wcale tego nie ukrywa i tu was boli, tego się boicie.
          Miejmy nadzieję, że Wild i inni z opozycji zjawią się na zaproszenie tzw prezydenta Szełemeja, który:

"przedstawia do konsultacji projekt Strategii Rozwoju Aglomeracji Wałbrzyskiej na lata 2013-2020. Pierwsze spotkanie konsultacyjne odbędzie się 15 października, o godz. 13:00 w Ratuszu, sala nr 19."

Zapisy na ten kabaret przyjmuje była "niezależna" kandydatka na prezydenta, niejaka Czupryn.
          Na pewno będą chłopcy z Wojewódzkiego Biura Urbanistycznego we Wrocławiu, podwładni członka Tutaja, spece od aglomeracji i środków unijnych na rewitalizację poniemieckiej kostki brukowej i drzew w Parku. Chłopcy Tutaja robią piękne wizualizacje pierdół zamydlających oczy, lepsze niż mial Kruczkowski w "Razem zmieniamy Wałbrzych".

Cytowane informacje o związkach Mobruka z obszarem Natura2000 są w całości tu:
          www.gdos.gov.pl/ProjectCategories/viewSingleArchivedNews/2090/2/0/Ogolnopolskie_seminaria_dla_dziennikarzy
          Polecam zapoznanie się z wypowiedzią pani Naczelnik Wydziału Ochrony Przyrody i Obszarów Natura 2000 RDOŚ we Wrocławiu - Katarzyny Łapińskiej

Wiecie tam w biurach Promocji albo Inwestycji dlaczego w 2010 roku magistrat nie wystąpił do pani Łapińskiej (mam nadzieję, przypadkowa zbieżność nazwisk z ówczesnym marszałkiem) albo do pana Białego (tego od Decyzji Wojewody), o uzgodnienia środowiskowe przed planowaną dewastacją Parku? Czy rozwiązaniu tego problemu był poświęcony dzisiejszy spęd decydentów w Parku Sobieskiego? Bo na rozwój Mobruka pan Biały wydał przyzwolenie, mimo protestów mieszkańców Wałbrzycha i posiadanej (chyba) wiedzy o PLB 020010.

I to jest uważam, dobry temat do obgadania na konsultacjach aglomeracyjnych w poniedziałek, 15 października.
          • boa-696 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 20:25
            >Miło mi, że twój nick potwierdza nieprzepartą chęć prostaczków do pogrzania się w blasku cudzej sławy.

Cha,cha,cha......

Nie macie nic do zaproponowania społeczności miasta.
            Żyjecie wspólnie z Panem Mokrzyckim z Mo-Bruku. Nie będzie Mo-Bruku , nie będzie was.
            Ileż można się masturbować nad kupką azbestu? Zastanów się.
            • 4atu Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 20:51
              Jestem laikiem w temacie ochrony środowiska -więc z reguły nie zabieram głosu na te tematy. Niemniej po lekturze postów w tym temacie muszę stwierdzić jedno: z jednej strony boa-666 (człowiek wiedzący o czym mówi) z drugiej strony - graabaże, forumm-owicze (epidemia jąkania???) boa 696 (bezczelne próby podszywania) - osoby kompletnie nie wnoszące jakiejkolwiek merytoryki. O ile to faktycznie BPiI - to Panie Prezydencie ośmieszają też i Pana.
              • boa-696 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 20:59
                4atu napisał:
                > Jestem laikiem w temacie ochrony środowiska

Nic nie szkodzi, to nie jest wątek o ochronie środowiska, to jest wątek promocyjny kandydata na stanowisko prezydenta naszego miasta.
                • boa-666 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 21:24
                  > Nic nie szkodzi, to nie jest wątek o ochronie środowiska, to jest wątek pr
                  > omocyjny kandydata na stanowisko prezydenta naszego miasta.

Jest to wątek o ochronie środowiska i śmiercionośnym biznesie.
                  Następnym tematem przed sądem mogą być wypowiedzi zastraszające mieszkańców Wałbrzycha wielomilionowym odszkodowaniem, a jak widać Wild jest skuteczny w działaniu.

www.gazetawroclawska.pl/artykul/675323,radny-dutkiewicza-gora-w-sadzie-posel-po-skazany-za,id,t.html
                  • 4atu Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 21:58
                    "Nic nie szkodzi, to nie jest wątek o ochronie środowiska, to jest wątek promocyjny kandydata na stanowisko prezydenta naszego miasta."
                    - znowu dla laika 1:0dla boa-666. Dlaczego? Ano dlatego, że wybory za długo, długo a ponadto gdyby to była kampania - to słuszne i racjonalne argumenty miażdżą te "masturbacje,kretyni, kur.y " itd
                    • boa-666 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 22:20
                      Dzięki za wsparcie 4atu
                      Warto czasem sięgnąć do wspomnień i zobaczyć komu zależy na zdrowiu i życiu ludzi, a komu na ochronie truciciela.
                      www.youtube.com/watch?v=fDseSdgmoR0
                      Inteligencja Kołacz-Leszczyńskiej powala na kolana. Tacy właśnie posłowie z wałbrzyskiego zagłębia intelektu stanowią prawo w naszym kraju.
                      JOW!!!
                      • pozor_vlack Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 22:40
                        > Warto czasem sięgnąć do wspomnień i zobaczyć komu zależy na zdrowiu i życiu lud
                        > zi,

www.youtube.com/watch?v=yDml8rOwMlY&feature=related

Ja nie mogłem się dopchać przez tłum mieszkańców.
                        • boa-666 Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 23:29
                          pozor_vlack napisała:

> Ja nie mogłem się dopchać przez tłum mieszkańców.

Normalka, tylko potem będzie jak w przysłowiu ludowym:
                          "konia kują, a żaba nogę nadstawia"

Poza tym, część artystyczna była w Ratuszu, a nie przed. Panika w oczach Kruczkowskiego, jest trudna do ukrycia.
                          I fajnie ogląda się te filmiki, mając świadomość, że składowisko w świetle prawa nie istnieje.
                          Po prostu go nie ma. Odpadowe UFO.
                          Istnieje wyłącznie w azbestowej decyzji Kruczkowskiego i żadna Aglomeracja, ani nowa pulmonologia tego nie zmieni.
                          Są dokumenty jak było naprawdę, a po 10 latach wdychania azbestu, co słabsze organizmy zaczną masowo schodzić z tego świata. Statystyki medyczne na pewno są pod dobrą opieką właściwych żołnierzy wiadomego dowódcy.

A tłum zawsze będzie tylko tłumem i nie ma z niego pożytku. Liczy się myśląca i skuteczna mniejszość.
                          www.youtube.com/watch?v=8IrHUHzQafU
                          • lekarzspecjalista Re: do Biura Promocji i Inwestycji 11.10.12, 23:53
                            Ja myślę, że naród frustratów jest stracony ....
                            • pozor_vlack Re: do Biura Promocji i Inwestycji 12.10.12, 00:01
                              boa-666 napisała:
                              >A tłum zawsze będzie tylko tłumem i nie ma z niego pożytku. Liczy się myśląca i skuteczna mniejszość.

No cóż, jako jeden z tłumu , będę pamietał o tym przy wyborach.
                              Chyba , że myśląca większość wybierze się sama
                              Pozdrowienia.
                              • boa-666 Re: do pozor_vlak 12.10.12, 13:40
                                Sorry, nieporozumienie. Wzmianka o tłumie na pikiecie zabrzmiała jak złośliwa ironia :)
    • m.ala.mi do boa666 12.10.12, 13:07
      bodajże od 2008 czy 2009 roku kibicowałam Ci w akcji przeciwko mobrukowi;
      linkowałam także twoje strony zarzucając regularnie nimi skrzynki znajomych w kraju i za granicą ku zwiększeniu swiadomości ludzkiej;

teraz jednak straciłam resztki szacunku do Ciebie;

albo jesteś tak perfidny, że swiadomie żonglujesz dla wymiernych osobistych korzyści, albo jestes tak naiwny lub ograniczony, ze nie widzisz tego, że ktoś żongluje tobą dla własnego interesu;

dewastacja przyrody w parku???
      w końcu ktoś zaczął inwestować w przywrócenie mu choć częsci dawnej świetności;
      widziałeś kiedyś, jak z ugoru robi się ogród?
      otóż najpierw wszystko wygląda jak po przejściu godzilli, a dopiero w efekcie finalnym mamy np. piekny ogród japoński;
      i ty chyba doskonale zdajesz sobie z tego sprawę;
      tylko zerujesz na naiwności innych;
      obyś sie nie przeliczył drogi boa666;
      byłeś autorytetem i niejako bohaterem miejscowym;
      niedługo, gdyby nie twoja anonimowość, zaczęto by rzucac w ciebie pomidorami na ulicach miasta;
      • boa-666 Re: do mala Mi 12.10.12, 13:37
        m.ala.mi napisał(a):

> teraz jednak straciłam resztki szacunku do Ciebie;
        Niewątpliwie, jest to dla mnie najboleśniejsza strata

> dewastacja przyrody w parku???
        > w końcu ktoś zaczął inwestować w przywrócenie mu choć częsci dawnej świetności;

Inwestycje "ktosia" są bacznie obserwowane. Park jest własnością wszystkich mieszkańców. Poniemiecka kostka na dróżkach, płyty z piaskowca i kamień przy wejściach również. Nie mówiąc już o ponad 200 drzewach o obwodach pnia ponad metr, którymi "ktoś" rozlicza się z wykonawcą, a raczej dewastatorem Parku.
        Całkiem przypadkiem te drzewa z rozliczenia są w większości dębami.
        "Przywracanie świetności" musi odbywać się na podstawie jakiegoś uzgodnionego z mieszkańcami dokumentu. Wszystko jest na stronie UM
        bip.um-walbrzych.dolnyslask.pl/dokument.php?iddok=8768&idmp=445&r=r
        Spakowane w:
        www.um.walbrzych.pl/zzp/dokparksob.zip

Rozpakuj i przeczytaj "Ocenę biocenotyczną dla projektu ..." - czyli podstawę uruchomienia inwestycji. Znajdź tam najmniejszą wzmiankę o wycince 400 drzew i wymianie nawierzchni parkowych ścieżek na badziewną, ostrą strzegomską kostkę i piaskowca na lastriko.
        Wtedy pogadamy.
        • boa-696 Re: do mala Mi 12.10.12, 14:11
          boa-666 napisała:
          >Park jest własnością wszystkich mieszkańców.

Tylko , że przez 67 lat wszyscy park mieli w du.pie. I teraz gdy zaczęto go przywracać do użyteczności, znaleźli się gospodarze typu " wujek dobra rada".

>Poniemiecka kostka na dróżkach, płyty z piaskowca i kamień przy wejściach również.

Czy jesteś pewien, że piszemy o tym samym parku?
    • forummm boa 666 nie bądź smieszny ile ci płacą za kampanie 12.10.12, 14:20
      Tu jest twoja wypowiedz

Pytanie
      > Znowu się zaczęło Pseudoobrońcy Wałbrzycha atakują i nękają ludzi na forum i na
      > You Tube i znowu zachwalają Wilda, czy to przypadek ?

Odpowiedz boa 666
      Nie, to nie jest przypadek. To ma pokazać, dlaczego Wild nie mógł wygrać wyborów, nawet gdyby wygrał. Rozumiemy się, prawda?

Pytanie > Dlaczego nie idą z tym do sądu , trybunału i Strasburga ?

Odpowiedz boa 666 Może mają mściwą satysfakcję, że rozwijacze Wałbrzycha wiją się jak robaki na szpilce?

Pytanie > Dlaczego mówi się tylko o Kruczkowskim i Szelemeju , dlaczego się nie mówi o za
      > stępcach kruczkowskiego z PiSu ?

Odpowiedz boa 666
      Bo PiS nie jest z PO, chyba logiczne?

Pytanie > Dlaczego nikt nie wspomina o Staroście ?, który ma zadania , promocji i ochrony zdrowia, ochrony środowiska i przyrody,

Także przestań udawać że jesteś za ochroną środowiska robisz tu kampanie wyborczą Wildowi wykorzystując Mo bruk i inne sprawy, a o dziwo się nie interesujesz ani twój Wild hałdą z rtęciom w Boguszowie.
      • alexlex Re: boa 666 nie bądź smieszny ile ci płacą za kam 12.10.12, 15:31
        Tyle ile Szelemej zapłacil za banały?
        www.dami.walbrzych.pl/4,1483-banaly_za_100.000_00zl_%3f.html
        • lekarzspecjalista Re: boa 666 nie bądź smieszny ile ci płacą za kam 07.03.13, 22:26
          I co? Co z tego wyszło?
          Minęło już trochę czasu - masz jakieś efekty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka