Dodaj do ulubionych

Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża

14.02.13, 21:50
Nareszcie się ktoś za to wziął nie mają dowodów a pomawiali papieża

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VTGZrBLUIdk
Obserwuj wątek
    • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 14.02.13, 22:31
      No i co forumm- niaku , do kogo można adresować na tym forum ten prolog:
      Ludzie w dzisiejszych czasach uciekają przed światem szukając odwagi w anonimowości,,

odpowiedz sobie sam , czy też byłbyś taki dziarski jakby tu pokazano twoją facjatę.
      • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 14.02.13, 22:46
        57jurand napisał:

> No i co forumm- niaku , do kogo można adresować na tym forum ten prolog:
        > Ludzie w dzisiejszych czasach uciekają przed światem szukając odwagi w anoni
        > mowości,,
        >
        > odpowiedz sobie sam , czy też byłbyś taki dziarski jakby tu pokazano twoją facj
        > atę.

To po ch... obrażacie wszystkich ? a zwłaszcza ty nikt nie będzie tolerował twoich wyzwisk i twoich kolegów. Może się znajdzie ktoś kto tu zrobi porządek z tobą i z twoimi kumplami. Chcesz sobie robić politykę to nie w ten sposób i forum to nie jest narzędzie do robienia kampanii.
        • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 14.02.13, 23:12
          wykaż choć odrobinkę szacunku dla swoich dyskutantów, a masz moje słowo że też będę traktował Ciebie z należnym im poszanowaniem . Tylko tyle czy aż tyle.
          • pozor_vlack Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 14.02.13, 23:21
            57jurand napisał:

> wykaż choć odrobinkę szacunku dla swoich dyskutantów, a masz moje słowo że też
            > będę traktował Ciebie z należnym im poszanowaniem . Tylko tyle czy aż tyle.

To myśmy nazwali cię matko-##bcą, czy ty nas ? Koło doopy lata mi twoje poszanownie.
            • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 15.02.13, 10:25
              NIE MANIPULUJ FAKTAMI ! to nie są moje słowa jest to tekst piosenki pt.,, Pieśń papieska,, Tima Minchina , ja tylko upowszechniłem ją w internecie i za tyle odpowiadam koniec kropka.
              Oto inny frg. artykułu. ,,W zlaicyzowanej Europie katolicyzm jest postrzegany jeszcze gorzej. Wyznawca watykańskiej religii to rozmnażający się egzaltowany nierób i pijak posylający dzieci w łapy podofilow w sutannach,, CZY TO JEST MOJA WYPOWIEDZ?
              • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 15.02.13, 16:32
                57jurand napisał:

> NIE MANIPULUJ FAKTAMI ! to nie są moje słowa jest to tekst piosenki pt.,, P
                > ieśń papieska,, Tima Minchina , ja tylko upowszechniłem ją w internecie i za ty
                > le odpowiadam koniec kropka.
                > Oto inny frg. artykułu. ,,W zlaicyzowanej Europie katolicyzm jest postrzegany
                > jeszcze gorzej. Wyznawca watykańskiej religii to rozmnażający się egzaltowany n
                > ierób i pijak posylający dzieci w łapy podofilow w sutannach,, CZY TO JEST MOJA
                > WYPOWIEDZ?

No tak w Ruchu Palikota jest wszystko ok tam są ludzie bez skazy.
          • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 14.02.13, 23:29
            57jurand napisał:

> wykaż choć odrobinkę szacunku dla swoich dyskutantów, a masz moje słowo że też
            > będę traktował Ciebie z należnym im poszanowaniem . Tylko tyle czy aż tyle.

Mój szacunek się skończył do takich osób dość już oszukiwania i robienia polityki.
            Dość narzucania się ludziom w bezczelny sposób.
            A ty i ten twój Ruch Palikota to strasznie przeginacie pałę w ogóle nie liczycie się z innymi a twoje wypowiedzi jako polityka są skandaliczne.
            A ty ode mnie wymagasz szacunku a czemu ty go nie dajesz nie potraficie uszanować że wasze tematy religijne są drażniące a tym samym poruszacie tematy w których sami nie jesteście lepsi i nie świecicie przykładem.
            • pozor_vlack Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 15.02.13, 17:42
              57jurand napisał(a):
              >NIE MANIPULUJ FAKTAMI ! to nie są moje słowa jest to tekst piosenki pt.,, Pieśń papieska,, Tima Minchina

Głupi prostaku, chciałeś obrazić katolików i to zrobiłeś, nieudolnie tłumaczonym tekstem.

Przeczytaj tekst poniżej , życzenia świąteczne posła RP na Sejm Panią Szymiec.

Niezależnie od światopoglądu i wiary, niezależnie od naszego przekonania, kim była osoba Chrystusa, to właśnie jego narodziny stały się w historii świata wydarzeniem na tyle ważnym, że obchodzimy je już po raz dwa tysiące dwunasty. Już samo to może być przyczynkiem do refleksji. Spokojnej refleksji o tym, co dla nas ważne - co nas dzieli, a co nas łączy. O co warto się spierać, a co warto odpuścić. Takiej chwili wyciszenia życzę Wam prosto z dolnośląskich gór.

szymiec-raczynska.natemat.pl/44559,zyczenia
              Przeczytaj teraz swoje teksty, porównaj i zakonotuj sobie w pustym, chamskim łbie, na czym polega różnica pomiędzy czlowiekiem , a śmieciem.
              • yann17 Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 15.02.13, 19:19
                pozor_vlack napisała:

> Niezależnie od światopoglądu i wiary, niezależnie od naszego przekonania, kim b
                > yła osoba Chrystusa, to właśnie jego narodziny stały się w historii świata wyda
                > rzeniem na tyle ważnym, że obchodzimy je już po raz dwa tysiące dwunasty. Już s
                > amo to może być przyczynkiem do refleksji. Spokojnej refleksji o tym, co dla na
                > s ważne - co nas dzieli, a co nas łączy. O co warto się spierać, a co warto odp
                > uścić. Takiej chwili wyciszenia życzę Wam prosto z dolnośląskich gór.
                ------------
                Chrystus był OK - to pierwszy hippies, a niektórzy twierdzą, że pierwszy i jedyny prawdziwy komunista.

Natomiast funkcjonariusze jego koscioła 2000 lat póżniej już bardzo róznia sie od jego drogi i postawy.

Dlatego można powiedzieć, że czarni są wytresowani do szukania kasy jak świnie do szukania trufli.
                • 13.wal Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 00:09
                  yann17-powtarzasz idiotyczne komunistyczne slogany nie wnikając w ich istotę. Czy Ty inteligencie za dychę wiesz co np.oznacza słowo hipis? hippie,-s; to be hip – żyć na bieżąco, dniem dzisiejszym.Tak więc dokładnie niż podstawy chrześcijaństwa. Ruch ten był buntem przeciwko dorosłym, rodzinie, kościołowi ( jednym z ich haseł było: zakazuje się zakazywać). Nie wspominam o rozwiązłości seksualnej, fascynacją buddyzmem czy prostackim ćpaniem na potęgę . Yann - trzeba wiedzieć o czym się mówi.Powtarzanie sloganów za idiotami jest jeszcze większym idiotyzmem.
                  • yann17 Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 01:12
                    13.wal napisał(a):

> yann17-powtarzasz idiotyczne komunistyczne slogany nie wnikając w ich istotę. C
                    > zy Ty inteligencie za dychę wiesz co np.oznacza słowo hipis? hippie,-s; to be
                    > hip – żyć na bieżąco, dniem dzisiejszym.Tak więc dokładnie niż podstawy c
                    > hrześcijaństwa. Ruch ten był buntem przeciwko dorosłym, rodzinie, kościołowi (
                    > jednym z ich haseł było: zakazuje się zakazywać). Nie wspominam o rozwiązłości
                    > seksualnej, fascynacją buddyzmem czy prostackim ćpaniem na potęgę . Yann - trze
                    > ba wiedzieć o czym się mówi.Powtarzanie sloganów za idiotami jest jeszcze więks
                    > zym idiotyzmem.
                    ----------------
                    Nie wiem skąd czerpiesz wiedza to etymologii terminu "hippies" ale to co napisałes to bzdura.

The hippie subculture was originally a youth movement that arose in the United States during the mid-1960s and spread to other countries around the world. The etymology of the term 'hippie' is from hipster, and was initially used to describe beatniks who had moved into San Francisco's Haight-Ashbury district. The ultimate derivation of the terms hip and hep is uncertain, but both were clearly inherited from African American culture and denote "awareness." The early hippies inherited the countercultural values of the Beat Generation, created their own communities,

Swiadomość i wspólnota to kluczowe terminy dla ruchu hippisowskiego i w tych punktach są jednakie z zyciem Chrystusa i Apostołow. Zreszta Chrystus był ikoną ruchu hippiesowskiego , z jakiego powodu, każdy chrześcijanin (mimo deklarowanej , wynikajacej z powierzchownej oceny, niecheci dla ruchu) powinien doskonale wiedzieć.
                    Jeśli nie wie to znaczy , że nie rozumie życia Jezusa i przesłania jakie po sobie pozostawił jako człowiek a nie Bóg.

PS. Bunt wynikał ze sprzeciwu wobec zakłamania i hipokryzji świata dorosłych i instytucji , w tym kościoła.
                    Nie miał ŻADNYCH KONOTACJI POLITYCZNYCH, mozna nawet powiedzieć, że brzydził sie polityką.
              • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 15.02.13, 23:55
                Jeszcze raz słuchaj złamany wykształciuchu, nie pisałem tej piosenki , nie tłumaczyłem też tego tekstu, myślisz że jak niema tekstu w internecie to sprawy niema.Te czasy kiedy byliście swiętymi krowami mineły mam nadzieje że bezpowrotnie . Lepiej się zahartuj tak jak ja kiedy w Łodzi bylem dla niektórych katolików śmieciem a W-chu proboszcz z Białego Kamienia nazwał mnie robakiem. Czas się przyzwyczaić ,,kolego,,
    • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 15.02.13, 23:37
      I cisza :P
      • pozor_vlack Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 00:44
        57jurand napisał(a):
        > Jeszcze raz słuchaj złamany wykształciuchu, nie pisałem tej piosenki , nie tłumaczyłem też >tego tekstu, myślisz że jak niema tekstu w internecie to sprawy niema.

Tekstów Tima Minchina na You Tube jest mnóstwo, żadne odkrycie naukowe. Powieliłeś ten ten tekst w konkretnym celu, obrzydliwego znieważania.
        Uważam Jana Pawła II za świętego, ale to nie powód żebyś " kolego", nazywał mnie w internecie z rego powodu matko-j22cą. Może kiedyś, ale jeszcze nie teraz....

• 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 10:35
      do pvc. Od pary tygodni pastwicie się nad RP , znieważacie A. Grodzką wymyślacie od różnych każdemu kogo utożsamiacie z RP.A jak trzeba ripostować to nie brzydzicie się podawać pozytywnych przykładów tego Ruchu aby tylko udowodnić jacy jesteście cacy Mnie jeszcze nie wyszły wasze pluwociny. Dla mnie jesteś papistą , zwolennikiem kleru i jako taki jesteś cofańcem postępu mego kraju. Pani poseł po prostu udzielił się świateczny nastrój i tak to trzeba odbierać , oczywiście że jest miłą i kulturalną osobą. Tutaj na forum jestem przede wszystkim antyklerykałem i nie pozwolę obrażać się takim jak wy panowie, krótko i na temat,,
      nie obrażaj a nie będziesz obrażany.
      • pozor_vlack Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 10:45
        57jurand napisał:
        > Pani poseł po prostu udzielił się świateczny nastrój i tak to trzeba odbie
        > rać

To co, sugerujesz, ze osłabiło Panią Poseł tylko na chwilę ?
      • edekzzedek Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 12:41
        57jurand napisał:

> do pvc. Od pary tygodni pastwicie się nad RP , znieważacie A. Grodzką wymyśl
        > acie od różnych każdemu kogo utożsamiacie z RP.A jak trzeba ripostować to nie
        > brzydzicie się podawać pozytywnych przykładów tego Ruchu aby tylko udowodnić
        > jacy jesteście cacy Mnie jeszcze nie wyszły wasze pluwociny. Dla mnie jesteś
        > papistą , zwolennikiem kleru i jako taki jesteś cofańcem postępu mego kraju.
        > rać , oczywiście że jest miłą i kulturalną osobą. Tutaj na forum jestem przede
        > wszystkim antyklerykałem i nie pozwolę obrażać się takim jak wy panowie, krót
        > ko i na temat,,
        > nie obrażaj a nie będziesz obrażany.

Zaraz zaraz ja Cię jeszcze nie obraziłem więc dlaczego Ty mnie obrażasz ?/ Dlaczego Ty obrażasz tysiące katolików których nawet nie znasz a oni Ciebie ?/ Anna Grodzka jest osobą publiczną i będzie krytykowana czy komuś się to podoba czy nie/ tak samo jak jest krytykowany Tusk czy Kaczyński/ Tak mi się zdaje i jak tu wyczytałem to jesteś jakimś posłem czy radnym/ zastanawia mnie fakt/ skoro jesteś taką osobą o takich poglądach to jak Ty możesz pełnić taką funkcję ? / Tą funkcje pełnisz z państwowych pieniędzy z pieniędzy tych ludzi których tu obrażasz na forum/ Ja na ciebie i na twoją Anne Grodzką płacę/ Macie spore wypłaty dzięki tym ludziom którym tu ubliżasz/
        _____________________________________________________________________________

Z tego co mi wiadomo nie jesteś też osobą pierwszej młodości / jakoś około 60-tki masz/ Twój język wypowiedzi wskazuje na jakieś zaburzenie/ Twoje zachowanie jest nieadekwatne do Twojego wieku/ czyli mając 60 lat masz rozumowanie 16 latka / który przechodzi burzliwy okres dorastania/ Niemniej jedna zapraszam Cię do Wrocławia na konsultacje psychologiczną /

• 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 17:01
          edekzz . Wchodzisz w środek tematu nic nie kumasz .Tutaj są 3 osoby wymienię, pozor vlac. forumm oraz niejaka dziunia 57. Gdy tylko zwąchały że jestem członkiem RP od razu zaczęły mnie zwalczać , używając miedzy innymi różne obelgi.Ja niestety dałem się wciągnąć w te podłości, proszę prześledzić wpisy z różnych postów, a przekona się kolega że to niema nic wspólnego z miłością bliżniego co oni wypisywali , wręcz opanowali forum zawalając je prowokacyjnymi wątkami żeby pozniej się pastwić nad takimi jak ja, po wielu moich prośbach które tylko ich rozjuszały przyjąłem ich taktykę i to wszystko , obiecuję ze z kulturalnymi ludźmi rozmawiać będę kulturalnie. Co nie znaczy że zmienię poglądy które są radykalne.
          Sprostowanie żyję tylko z tego co wypracuję rękoma, nie jestem żadnym posłem ,haha ani radnym ani żadnym darmozjadem na garnuszku państwa,w tym przypadku wyborców .Doskonale zdaje sobie sprawę z z słabych punktów.
          • edekzzedek Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 03:50
            57jurand napisał:

> edekzz . Wchodzisz w środek tematu nic nie kumasz .Tutaj są 3 osoby wymienię,
            > pozor vlac. forumm oraz niejaka dziunia 57. Gdy tylko zwąchały że jestem człon
            > kiem RP od razu zaczęły mnie zwalczać , używając miedzy innymi różne obelgi.Ja
            > niestety dałem się wciągnąć w te podłości, proszę prześledzić wpisy z różnych
            > postów, a przekona się kolega że to niema nic wspólnego z miłością bliżniego c
            > o oni wypisywali , wręcz opanowali forum zawalając je prowokacyjnymi wątkami ż
            > eby pozniej się pastwić nad takimi jak ja, po wielu moich prośbach które tylko
            > ich rozjuszały przyjąłem ich taktykę i to wszystko , obiecuję ze z kulturalny
            > mi ludźmi rozmawiać będę kulturalnie. Co nie znaczy że zmienię poglądy które
            > są radykalne.
            > Sprostowanie żyję tylko z tego co wypracuję rękoma, nie jestem żadnym posłem ,
            > haha ani radnym ani żadnym darmozjadem na garnuszku państwa,w tym przypadku wyb
            > orców .Doskonale zdaje sobie sprawę z z słabych punktów.

Właśnie tak przejrzałem forum i jest bardzo dużo tu ataków na księży oraz katolików/ doczytałem że startowałeś w wyborach/ oglądałem twój występ w telewizji/ słuchałem twoich wypowiedzi w telewizji na temat katolików i ja się wcale ludziom nie dziwię/ że Ci oddali tym czym Ty ich zaatakowałeś/ W telewizji użyłeś jasnego komunikatu dotyczącego katolików a nie forumm/ 57dziunia/czy Pozora/ Zachowujesz się jak dziecko oni Cię uderzyli Ty ich też uderzysz/ Zabrali Ci zeszyt Ty im też zabierzesz/ Takie zachowanie jest nie na miejscu i budzi pewne podejrzenia co do twojej osoby/ tym bardziej że nie jesteś osobą pierwszej młodości/ Piszesz teraz że potrafisz rozmawiać z kulturą ale ja widzę z telewizji i forum/ że jednak nie potrafisz/
    • emilek_2005 Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 12:13
      Szkalowanie papieża, czy to JP II czy obecnego jeszcze Benka VI jest ZŁE. Osoby te nikomu żadnej krzywdy nie wyrządziły. Nie zrobiły niczego nagannego czy dobrego. Były jedynie marionetkami w rękach organizacji zarządzanej przez mafiozów z Watykanu. Nikt rozsądny nie wierzy, że faktyczną władzę w KK sprawuje papież. Papież nie ma żadnej władzy, czy nadludzkiej mocy. Papież nie jest święty. Papież to wybierany w głosowaniu reprezentant KK (tak jak Bronek to reprezentant RP) i nic więcej!
      • edekzzedek Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 12:51
        emilek_2005 napisał:

> Szkalowanie papieża, czy to JP II czy obecnego jeszcze Benka VI jest ZŁE. Osoby
        > te nikomu żadnej krzywdy nie wyrządziły. Nie zrobiły niczego nagannego czy dob
        > rego. Były jedynie marionetkami w rękach organizacji zarządzanej przez mafiozów
        > z Watykanu. Nikt rozsądny nie wierzy, że faktyczną władzę w KK sprawuje papież
        > . Papież nie ma żadnej władzy, czy nadludzkiej mocy. Papież nie jest święty. Pa
        > pież to wybierany w głosowaniu reprezentant KK (tak jak Bronek to reprezentant
        > RP) i nic więcej!

Nie oznacza to że jakiś psychopata nazywając to po imieniu/ może bez żadnych dowodów pomawiać każdą osobę związaną z kościołem/ Jan Paweł II dla wielu polaków i reszty świata stanowi autorytet/ Są na to niezbite dowody co się działo w czasie śmierci/ setki tysięcy ludzi wychodziło na ulicę i się jednoczyli i płakali/ w tym czasie wróg z wrogiem się łączył ( kluby sportowe) / Więc o czymś to świadczy i ktoś powinien uszanować tych ludzi jak i JPII .

• emilek_2005 do edekzzedek 16.02.13, 15:37
          1/ "Nie oznacza to że jakiś psychopata nazywając to po imieniu/ może bez żadnych dowodów pomawiać każdą osobę związaną z kościołem"
          Zgadzam się.
          2/ "Jan Paweł II dla wielu polaków i reszty świata stanowi autorytet"
          Zgadzam się.
          3/ "Są na to niezbite dowody co się działo w czasie śmierci/ setki tysięcy ludzi wychodziło na ulicę i się jednoczyli i płakali/ w tym czasie wróg z wrogiem się łączył ( kluby sportowe) / Więc o czymś to świadczy i ktoś powinien uszanować tych ludzi jak i JPII ".
          Część ludzi wychodziła na ulice w czasie śmierci papieża, ale część siedziała w domu a inni w pracy. To o niczym nie świadczy! Politycy i kibice łączyli się i godzili, po to by za tydzień walczyć ze sobą z większą jeszcze determinacją. To również o niczym nie świadczy. Jako ateista szanuję innych ludzi, ale nie wierzą w cuda i świętych. Mam nadzieję, że ci wszyscy którzy w świętych wierzą również uszanują innych poglądy, co w środowisku radykalnych katolików jest cechą rzadką.
          • pozor_vlack Re: do edekzzedek 16.02.13, 18:11
            57jurand napisał:

>Tutaj są 3 osoby wymienię, pozor vlac. forumm oraz niejaka dziunia 57. Gdy tylko zwąchały że jestem członkiem RP od razu zaczęły mnie zwalczać , używając miedzy innymi różne obelgi.

Popłakłem się nad twoim losem.
            Widzę, że nie zdajesz sobie sprawy, ze jesteś bandytą politycznym i terrorystą. Twoje teksty przypominają stalinowskie lata 50-te kiedy to komuniści rozpoczęli bezpośrednią bezpardonową walkę z Kościołem. Spóźniłeś się i z mordowaniem księży i niszczeniem wiary, teraz chcesz nadrobić I nie zasłaniaj się Ruchem Palikota.
            Czytaj, to tekst Pani Poseł na Sejm Haliny Szymiec Raczyńskiej:

..."Ruch Palikota przeżywa kryzys. Nie wiemy, jakie wartości chcemy wspierać, jaki światopogląd jest nam bliski, jaką jakość wnieść chcemy do życia politycznego i społecznego.
            W założeniu mieliśmy być ruchem obywatelskim, a fundamentami naszego działania miały być liberalizm gospodarczy, neutralność światopoglądowa i wrażliwość społeczna. Do takiego ruchu wstępowałam i członkinią takiego ruchu wciąż chcę być.
            Tymczasem osią naszej obecności w życiu społecznym stała się aktywność „sceniczna” i język, którego nie chcieliśmy przecież używać.
            Czy wrażliwość społeczna jaką prezentujemy w przestrzeni medialnej oznaczać ma składanie obietnic, których nigdy nie spełnimy, że przypomnę chociażby hasło „Zero bezrobocia teraz!”?
            Czy drogą do światopoglądowej neutralności państwa jest zero-jedynkowy antyklerykalizm, zamiana wszystkich kościołów, cerkwi, synagog i meczetów na silosy i wrzucenie sztuki sakralnej do worka z napisem „bohomazy”?
            Czy liberalizm gospodarczy zamknęliśmy w pakiecie ustaw Łukasza Gibały, o których promocję nikt nie zabiega?

Moje słowa, choć gorzkie, są wyrazem troski o Ruch. Jestem jego członkinią i w ramach Ruchu chcę realizować zadania, jakie stawialiśmy sobie jeszcze przed wyborami. Domagamy się tolerancji i dostrzegania różnorodności społeczeństwa. Proszę Was, byśmy różnorodność dostrzegli również wewnątrz Ruchu. Proszę Was o mądrą i merytoryczną dyskusję nad naszą wspólną przyszłością."...

To też członek Ruchu Palikota , ale dla niej oklaski na stojąco.

Dla ciebie niestety, tylko zjebki bez względu czy będziesz w PSL czy PO.
            • pozor_vlack Re: do edekzzedek 16.02.13, 18:12
              *
              szymiec-raczynska.natemat.pl/50701,palikot-nowicka-czyli-krajobraz-po-bitwie
              • dziunia57 Re: do edekzzedek 16.02.13, 18:25
                Ale się pozor rozpisałeś. ten tryglota emilkowo\jurandowy, nie skuma i dalej będzie stawiał swoje klocki na Forum.
          • edekzzedek Re: do edekzzedek 17.02.13, 03:58
            emilek_2005 napisał:

> 1/ "Nie oznacza to że jakiś psychopata nazywając to po imieniu/ może bez żadnyc
            > h dowodów pomawiać każdą osobę związaną z kościołem"
            > Zgadzam się.
            > 2/ "Jan Paweł II dla wielu polaków i reszty świata stanowi autorytet"
            > Zgadzam się.
            > 3/ "Są na to niezbite dowody co się działo w czasie śmierci/ setki tysięcy ludz
            > i wychodziło na ulicę i się jednoczyli i płakali/ w tym czasie wróg z wrogiem s
            > ię łączył ( kluby sportowe) / Więc o czymś to świadczy i ktoś powinien uszanowa
            > ć tych ludzi jak i JPII ".
            > Część ludzi wychodziła na ulice w czasie śmierci papieża, ale część siedziała w
            > domu a inni w pracy. To o niczym nie świadczy! Politycy i kibice łączyli się i
            > godzili, po to by za tydzień walczyć ze sobą z większą jeszcze determinacją. T
            > o również o niczym nie świadczy. Jako ateista szanuję innych ludzi, ale nie wie
            > rzą w cuda i świętych. Mam nadzieję, że ci wszyscy którzy w świętych wierzą rów
            > nież uszanują innych poglądy, co w środowisku radykalnych katolików jest cechą
            > rzadką.
            >
            Łączyli się nie tylko politycy i kibice / ale mało który człowiek ma taki autorytet jak JPII/ Ty piszesz do mnie o poszanowaniu/ bo Ty się domagasz tego ale sam nie potrafisz dać tego poszanowania/ bo widzę twoje wpisy na forum/ Tym sposobem jeszcze bardziej zaostrzycie konflikt/
        • fuj_fuj Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 18:45
          edekzzedek napisał:

> Jan Paweł II dla wielu polaków i reszty świata stanowi autorytet/

Z tą "resztą świata" to nielekka przesada.

>Są na to niezbite dowody co się działo w czasie śmierci/ setki tysięcy ludzi wychodziło na ulicę i się jednoczyli i płakali/ w tym czasie wróg z wrogiem się łączył ( kluby sportowe)

Po śmierci Stalina ludzie też płakali, wychodzili na ulice, zapominali na chwilę o wspólnych animozjach...

/ Więc o czymś to świadczy i ktoś powinien uszanować tych ludzi jak i JPII .

O czym to świadczy ? O hipokryzji ? Chwili słabości ? Odruchu stadnym ?
          Poza setkami pomników upamiętniających JP2 i wzmocnieniu jego mitu, nie zaszła żadna trwała zmiana - ani w kościele, ani w społeczeństwie.

Powtarzam to enty raz - eksperyment z miłosiernym kościołem nie sprawdził się. Czas zakończyć tę sekciarską degrengoladę.

Przemyślenia własne ?
          • pozor_vlack Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 20:38
            No jurand , daj swój swój komentarz do listu Pani Poseł Ruchu Palikota.

szymiec-raczynska.natemat.pl/50701,palikot-nowicka-czyli-krajobraz-po-bitwie
            Czy jego treść oznacza, że :
            > rać

PS
            Witam twojego przydupasa forumowego, cieszę się że wrócił cały, choć niekoniecznie zdrowy na umyśle.
          • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 20:46
            TAKIE SAME TŁUMY PŁAKAŁY PO STALINIE, TAKIE SAME NIE KOŃCZACE SIĘ KOLEJKI DO MANZO LEUM LENINA W MOSKWIE TEN SAM PŁACZ I HISTERIA

KULT JEDNOSTKI I NIC WIECEJ KLERYKALNE PODNUSZKI.
            • pozor_vlack Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 16.02.13, 21:32
              57jurand napisał:

> KULT JEDNOSTKI I NIC WIECEJ KLERYKALNE PODNUSZKI.

Odstaw kieliszek i idź spać, bo już na ślepia nie widzisz , a twoja ortografia ( jeżeli takowa istnieje) poszła się już dawno je#@ć...
            • edekzzedek Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 04:13
              57jurand napisał:

> TAKIE SAME TŁUMY PŁAKAŁY PO STALINIE, TAKIE SAME NIE KOŃCZACE SIĘ KOLEJKI DO MA
              > NZO LEUM LENINA W MOSKWIE TEN SAM PŁACZ I HISTERIA
              >
              > KULT JEDNOSTKI I NIC WIECEJ KLERYKALNE PODNUSZKI.

Gdzie ta kultura ? To nie było kulturalne ani merytoryczne /
          • edekzzedek Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 04:10
            fuj_fuj napisał(a):

> Z tą "resztą świata" to nielekka przesada.
            >
            > >Są na to niezbite dowody co się działo w czasie śmierci/ setki tysięcy lud
            > zi wychodziło na ulicę i się jednoczyli i płakali/ w tym czasie wróg z wrogiem
            > się łączył ( kluby sportowe)
            >
            > Po śmierci Stalina ludzie też płakali, wychodzili na ulice, zapominali na chwil
            > ę o wspólnych animozjach...
            >
            > / Więc o czymś to świadczy i ktoś powinien uszanować tych ludzi jak i JPII .
            >
            > O czym to świadczy ? O hipokryzji ? Chwili słabości ? Odruchu stadnym ?
            > Poza setkami pomników upamiętniających JP2 i wzmocnieniu jego mitu, nie zaszła
            > żadna trwała zmiana - ani w kościele, ani w społeczeństwie.
            >
            > Powtarzam to enty raz - eksperyment z miłosiernym kościołem nie sprawdził się.
            > Czas zakończyć tę sekciarską degrengoladę.

I tutaj się grubo mylisz i jeżeli jest to dla Ciebie za ciężki temat/ prosił bym abyś się nie wypowiadał i nie tworzył własnych teorii/ bo to do niczego nie prowadzi/

____________________________________________________________________
            Polaczek to zawsze głupi prostaczek dlatego żyje gorzej niż Afrykanin w Ugandzie.
            • fuj_fuj Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 10:01
              edekzzedek napisał:

> fuj_fuj napisał(a):
              >
              >
              > > Z tą "resztą świata" to nielekka przesada.
              > >
              > > >Są na to niezbite dowody co się działo w czasie śmierci/ setki tysię
              > cy lud
              > > zi wychodziło na ulicę i się jednoczyli i płakali/ w tym czasie wróg z wr
              > ogiem
              > > się łączył ( kluby sportowe)
              > >
              > > Po śmierci Stalina ludzie też płakali, wychodzili na ulice, zapominali na
              > chwil
              > > ę o wspólnych animozjach...
              > >
              > > / Więc o czymś to świadczy i ktoś powinien uszanować tych ludzi jak i JPI
              > I .
              > >
              > > O czym to świadczy ? O hipokryzji ? Chwili słabości ? Odruchu stadnym ?
              > > Poza setkami pomników upamiętniających JP2 i wzmocnieniu jego mitu, nie z
              > aszła
              > > żadna trwała zmiana - ani w kościele, ani w społeczeństwie.
              > >
              > > Powtarzam to enty raz - eksperyment z miłosiernym kościołem nie sprawdził
              > się.
              > > Czas zakończyć tę sekciarską degrengoladę.
              >
              > I tutaj się grubo mylisz i jeżeli jest to dla Ciebie za ciężki temat/ prosił by
              > m abyś się nie wypowiadał i nie tworzył własnych teorii/ bo to do niczego nie p
              > rowadzi/

Wskaż gdzie się mylę i uzasadnij dlaczego.
              Temat prawie już mitycznej postaci JP2 jak i "owoców" jego pontyfikatu jest zbyt ciężki dla większości naszych rodaków. Niczym mantrę powielają utarte komunały o miłym dziadku co to dużo zrobił dla naszego kraju i świata, kochał dzieci, chodził po górach, jadł kremówki, jeździł na nartach i miłował wszystkich. Niepomni na krytykę dot. jego działań i zaniechań (patrz afery finansowe w banku watykańskim, stosunek do antykoncepcji i jego konsekwencje, wynoszenie na ołtarze ludzi niegodnych, szeroko pojęty obskurantyzm i indolencja w przeprowadzaniu reform w kościele) wpisywali się w ten chory kult papiestwa.
              ____________________________________________________________________
              > Polaczek to zawsze głupi prostaczek dlatego żyje gorzej niż Afrykanin w Ugandz
              > ie.
              • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 14:21
                fuj_fuj napisał(a):

> Wskaż gdzie się mylę i uzasadnij dlaczego.
                > Temat prawie już mitycznej postaci JP2 jak i "owoców" jego pontyfikatu jest zby
                > t ciężki dla większości naszych rodaków. Niczym mantrę powielają utarte komunał
                > y o miłym dziadku co to dużo zrobił dla naszego kraju i świata, kochał dzieci,
                > chodził po górach, jadł kremówki, jeździł na nartach i miłował wszystkich. Niep
                > omni na krytykę dot. jego działań i zaniechań (patrz afery finansowe w banku wa
                > tykańskim, stosunek do antykoncepcji i jego konsekwencje, wynoszenie na ołtarze
                > ludzi niegodnych, szeroko pojęty obskurantyzm i indolencja w przeprowadzaniu r
                > eform w kościele) wpisywali się w ten chory kult papiestwa.

Ty fuj fuj zamknij doope i idz na pikietę do parku wystaw się i może ci przejdzie bronisz swojego ojczulka 57juranda . My już wiemy że wy jesteście komunistami nie tolerujecie papieża bo on dał światełko przewagi nad waszym komunizmem i dlatego tu próbujesz coś uskuteczniać i tylko na darmo i ośmieszasz się.
                • fuj_fuj Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 14:59
                  forummm napisał(a):

> Ty fuj fuj zamknij doope i idz na pikietę do parku wystaw się i może ci przejdz
                  > ie bronisz swojego ojczulka 57juranda . My już wiemy że wy jesteście komunistam
                  > i nie tolerujecie papieża bo on dał światełko przewagi nad waszym komunizmem i
                  > dlatego tu próbujesz coś uskuteczniać i tylko na darmo i ośmieszasz się.

No tak, znów ten sam przerażający bełkot.
                  Kim WY jesteście ?
                  • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 15:00
                    fuj_fuj napisał(a):

> No tak, znów ten sam przerażający bełkot.
                    > Kim WY jesteście ?
                    >
                    Ty raczej odpowiedz kim ty jesteś co masz wspólnego z NKWD, UBekami ?
                    • fuj_fuj Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 15:07
                      forummm napisał(a):

> fuj_fuj napisał(a):
                      >
                      > > No tak, znów ten sam przerażający bełkot.
                      > > Kim WY jesteście ?
                      > >
                      > Ty raczej odpowiedz kim ty jesteś co masz wspólnego z NKWD, UBekami ?

Ooo... kolejne postacie i reprezentanci wymienionych instytucji pojawiają się w twoich rojeniach i imaginacjach.
                      Niefajnie, choroba z jej obiawami zaostrza się. Chciało by się doradzić ci wizytę u lekarza (specjalisty), ale wiadomo jaka jest specyfika tej grupy zaburzeń i chorób - chory nie zdaje sobie sprawy ze swojego stanu, a na każdą uwagę pod swoim adresem reaguje agresją i wyparciem.
                      Współczuję.
                      • emilek_2005 Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 22:07
                        fuj_fuj napisał(a):

> forummm napisał(a):
                        >
                        > > fuj_fuj napisał(a):
                        > >
                        > > > No tak, znów ten sam przerażający bełkot.
                        > > > Kim WY jesteście ?
                        > > >
                        > > Ty raczej odpowiedz kim ty jesteś co masz wspólnego z NKWD, UBekami ?
                        >
                        > Ooo... kolejne postacie i reprezentanci wymienionych instytucji pojawiają się w
                        > twoich rojeniach i imaginacjach.
                        > Niefajnie, choroba z jej obiawami zaostrza się. Chciało by się doradzić ci wizy
                        > tę u lekarza (specjalisty), ale wiadomo jaka jest specyfika tej grupy zaburzeń
                        > i chorób - chory nie zdaje sobie sprawy ze swojego stanu, a na każdą uwagę pod
                        > swoim adresem reaguje agresją i wyparciem.
                        > Współczuję.

Dialog z fundamentalistami religijnymi nie jest możliwy. Bezzasadnie wierzą oni w cuda i dziwy głoszone przez duchownych, nie tylko nie poparte żadnymi dowodami, ale nawet wbrew zdrowej logice (niebo, aniołki, niepokalane poczęcie, święto trzech magów itp). Z tego względu, jak słusznie zauważył Nietze, dialog na argumenty z nimi nie jest możliwy. Co więcej część z nich nie uznaje dialogu, a potrafi jedynie obrażać tych, którzy kierują się rozumem a nie ślepą wiarą. Na forum mamy liczne przykłady :)
                        • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 22:55
                          emilek_2005 napisał:

> Dialog z fundamentalistami religijnymi nie jest możliwy. Bezzasadnie wierzą oni
                          > w cuda i dziwy głoszone przez duchownych, nie tylko nie poparte żadnymi dowoda
                          > mi, ale nawet wbrew zdrowej logice (niebo, aniołki, niepokalane poczęcie, święt
                          > o trzech magów itp). Z tego względu, jak słusznie zauważył Nietze, dialog na ar
                          > gumenty z nimi nie jest możliwy. Co więcej część z nich nie uznaje dialogu, a p
                          > otrafi jedynie obrażać tych, którzy kierują się rozumem a nie ślepą wiarą. Na f
                          > orum mamy liczne przykłady :)

Przykładem jest pedofilia wśród gejów
                          No właśnie panie fuj fuj i emielk_2005 oraz yann17 no i 57jurand budowalniec 2013 co w rodzinie to nie zginie.
                • yann17 Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 15:19
                  forummm napisał(a):

dał światełko przewagi nad waszym komunizmem i
                  > dlatego tu próbujesz coś uskuteczniać i tylko na darmo i ośmieszasz się.
                  ---------
                  Szczególnie lubił dawać "zielone światełko" takim kanaliom jak na foto.

c.wrzuta.pl/wi2041/20d2736a001fff9a49fc8b8e/papiez_jan_pawel_ii_i_faszysta_pinochet
                  • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 18:11
                    Dla jednych papież , jest duchownym najwyżej postawionym w hierarchii kościelnej , a dla drugich do ktorych ja się zaliczam jest tylko głową państwa Watykan . Więc nie mam problemów z oceną jego działań, kadzidło na mnie nie działa . Stawiam i oceniam na rowni z takimi politykami jak np. Putin , Obama, Łukaszenka , Merkel , Holland,i inni.
    • forummm Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 19:19
      Homoseksualny ojciec "wypożyczał" do molestowania swojego syna.
      Dyrektor uniwersyteckiego Centrum Zdrowia był otwartym homoseksualistą. Adoptował on wraz ze swoim partnerem dwójkę dzieci.

Według danych raportu Instytutu Kinseya z 1978 roku, aż 23 proc. dorosłych homoseksualistów miało stosunek płciowy z nieletnimi chłopcami.

Paul Cameron z Instytutu Badań nad Rodziną powiedział, że zachodzi zależność pomiędzy wychowywaniem dzieci przez homoseksualistów a ich molestowaniem. - Co prawda nie każdy homoseksualny rodzic molestuje swoje dziecko – mówi Cameron – ale naukowa literatura notuje znacznie większą ilość przypadków molestowania dzieci przez homoseksualnych rodziców, w tym rodziców przybranych.

www.huffingtonpost.com/2009/06/27/frank-lombard-duke-univ-o_n_221900.html
      www.lifesitenews.com/news/archive//ldn/2009/jun/09063006
      Czy z tego powodu mamy ganiać Pana Biedronia i resztę, tak jak ty przyj@bałeś się do wszystkich księży ?

I co z tym fantem ? na swoich się nic nie powie co w rodzinie to nie zginie hehe.
      • emilek_2005 Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 17.02.13, 22:08
        forum.gazeta.pl/forum/w,168,142549226,142609527,Re_Ujawnili_dane_osob_ktore_szkalowaly_Papieza.html
        • 57jurand Re: Ujawnili dane osób które szkalowały Papieża 22.02.13, 16:34
          do pozor vc. NO p. vc DAJ SWÓJ KOMENTARZ DO PROJEKTU PANI POSEŁ RUCHU PALIKOTA.

polska.newsweek.pl/wychowanie-seksualne-wg-ruchu-palikota--wydrzec-seks-spod-wladzy-kosciola,101713,1,1.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka