Dodaj do ulubionych

UWAGA kanary z TVP

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 07:47
Słyszałem, że po Wałbrzychu zaczynają już chodzić kontrolerzy sprawdzający
czy płaci się abonament telewizyjny, mogą wejść do firmy ale nie do domu
za złapanego dostają 90 zł (nie źle), ciekawe jak będzie ze ściągalnością
i czy nie przerodzi się to w handel informacjami
Obserwuj wątek
    • Gość: tolo to sprawka SLD IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 08:04
      nie dajcie się zwieść to sprawka SLD, taki odgłos tonącego okrętu
      SLD i inni czerwoni chcą odseparować ludzi od informacji, przecież jest
      pięknie, mamy wzrost gospodarczy, spada bezrobocie
      Czy ktoś może powiedzieć co robi nasz czerwonawy Sławek Turliński?
      • Gość: Olka przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:23
        Dajcie jakiś link do przepisów na ten temat, pliiiizzzz :)

Zgłupiałam już od tych plotek :(
        Abonament płaci się od KAŻDEGO posiadanego odbiornika czy "od anteny" ?
        Przecież, do cholery, nie można jednocześnie oglądać 2 telewizorów, nawet jeśli
        jeden stoi w luchni, a drugi w pokoju....
        Jeśli mam 2 radia i dwa telewizory, to ile mam płacić abonamentów???? Jeden ,
        2, czy 4 ?
        • Gość: Olka znalazłam coś takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:26
          ZASADY WNOSZENIA OPŁAT ZA ABONAMENT RTV W 2004 ROKU

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji informuje, że od 1 stycznia 2004 roku:

Opłata
          za używanie odbiornika radiofonicznego wynosi:

4,95 zł za jeden miesiąc
          9,65 zł za dwa miesiące
          14,40 zł za trzy miesiące
          19,20 zł za cztery miesiące
          24,00 zł za pięć miesięcy
          28,70 zł za sześć miesięcy
          33,40 zł za siedem miesięcy
          38,10 zł za osiem miesięcy
          42,70 zł za dziewięć miesięcy
          47,20 zł za dziesięć miesięcy
          51,70 zł za jedenaście miesięcy
          55,90 zł za rok
          Opłata za używanie odbiornika tele- wizyjnego lub odbiorników telewizyj- nego
          i radiofonicznego wynosi:

15,40 zł za jeden miesiąc
          30,00 zł za dwa miesiące
          44,80 zł za trzy miesiące
          59,80 zł za cztery miesiące
          74,70 zł za pięć miesięcy
          89,30 zł za sześć miesięcy
          103,90 zł za siedem miesięcy
          118,50 zł za osiem miesięcy
          132,80 zł za dziewięć miesięcy
          146,90 zł za dziesięć miesięcy
          160,80 zł za jedenaście miesięcy
          173,90 zł za rok

Użytkownik odbiornika rtv zobowiązany jest do wniesienia opłaty miesięcznej do
          25 dnia pierwszego miesiąca okresu rozliczeniowego. Użytkownik odbiornika rtv
          może wnieść w 2003 roku opłaty na poczet 2004 roku według stawek obowiązujacych
          od dnia 1 stycznia 2004 roku.

ALE DALEJ NIE WIEM, ZA ILE ODBIORNIKÓW MAM PŁACIĆ???
          • Gość: lolek Re: znalazłam coś takiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:55
            Biorąc pod uwage poziom naszej telewizji i to że zarabia krocie na reklamach to
            nic nie powinniśmy płacić.Prawda?? Sprawa kanarów z TV jest prosta: nie maja
            prawa wchodzić do domow, natomiast metody jakimi się posługuja by jednak wejść
            sa żałosne ,przypominają mi metody sekt które pod marketami sprzedają atlasy i
            inne śmieci. Pozdrawiam.
            • Gość: olka olka do lolka :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:12
              Tu się zgadzam :)

Ale jak jest z przepisami? Za co płaci prywatny odbiorca: za dostęp do
              częstotliwości czy za posiadane odbiorniki?
              • Gość: tc Re: olka do lolka :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:19
                Dobrze że nie mam hotelu "Od momentu kupna odbiornika mamy 14 dni na
                zarejestrowanie go w urzędzie pocztowym. Miesięczny abonament to 15,40 zł za
                telewizor i 4,95 za radio. Jeśli w domu mamy dwa telewizory, płacimy za jeden.
                Sytuacja zmienia się, gdy jesteśmy np. właścicielami hotelu - płacimy za każdy
                odbiornik. Płaci się też oddzielnie, o czym większość z nas nie pamięta, za
                radio samochodowe - opłata jak za zwykły domowy odbiornik."
            • Gość: Pazdzioch Re: znalazłam coś takiego IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.07.04, 18:36
              Gość portalu: lolek napisał(a):

> Sprawa kanarów z TV jest prosta: nie maja
              > prawa wchodzić do domow

Ale kanarami będą prawdopodobnie listonosze :) Oczywiście, możesz go nie
              wpuścić, ale on może zostawić Ci zamiast renty awizo, i zasuwaj sobie na pocztę
              po pieniądze...hehe, a tak było wygodnie, do domu kasę nosili :P Zreszta i tak
              coraz wiecej osob ma konta....
              • Gość: lolek Re: znalazłam coś takiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 09:40
                Mój drogi to prawda mogą zostawić awizo,choć tego nie zrobią bo raczej sie nie
                zgodza być kanarami. Wyobraż sobie taką oto sytuacje: Poniatów, większość ma
                francuskie renty, listonoszowi zawsze coś skapnie czy w takim wypadku
                zaryzykuje awizo bądz donos? Raczej nie bo nic nie zarobi.Szczególnie starsi
                ludzie mają zwyczaj zostawiac im małe napiwki i znowu: zostawią awizo? nie
                sądze. jeszcze jedna sprawa: pomysł Sld by właściciel dowiódł że nie posiada
                odbiornika TV jest równie dobry jak to by SLD dowiodło że nie jest banda
                idiotów i kretynów.Choć powiem że to by mogło być zabawne!! Pozdrawiam!! Gonić
                kanarów w diabły!!!
                • arek354 Re: znalazłam coś takiego 30.07.04, 19:03
                  Gość portalu: lolek napisał(a):

> Poniatów, większość ma
                  > francuskie renty, listonoszowi zawsze coś skapnie czy w takim wypadku
                  > zaryzykuje awizo bądz donos?

No wiesz, propozycja 90 zł / łebka może być dla niektórych kusząca ;)

> Gonić
                  > kanarów w diabły!!!

Ja się nie boję, płacą abonament :)
                  • Gość: Renia Re: znalazłam coś takiego IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 30.07.04, 21:11
                    Arek! Niektórzy też płacą i się nie chwalą.
                  • Gość: Renia Re: znalazłam coś takiego IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 30.07.04, 21:11
                    Arek! Niektórzy też płacą i się nie chwalą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka