Dodaj do ulubionych

Basen Rusinowa

28.07.13, 20:58
<Cytat>Cała infrastruktura działa bez zarzutu. Przed sezonem zostały przeprowadzone niezbędne remonty i naprawy. Zastrzeżeń nie miał także Sanepid, który przez cały czas kontroluje czystość wody i inne parametry niezbędne do prawidłowego funkcjonowania obiektu. O bezpieczeństwo osób korzystających z basenu dbają doświadczeni ratownicy oraz patrole straży miejskiej. <cytat>
<ciach>
Ludzie dzis chłop sie topił nikt nawet nie zareagował ratownicy w ciula wala pija wode i gó... nawet dupy nie ruszył gdy go wyciagali ..i co .... ziomek probujac reanimowac topielca gity mu sie trzesły i nawet maski dobrze chlopowi nie założył ... czlowiek zmarł tylko dla latego ze reanimacja przebiegła do DUPY .....

Pozdrowienia dla ludzi ktorzy zanim wposcili karetke na basen musieli zwinac swoje cenne koce ..... przecierz one sa najwazniejsze .... nie polecam basenu ....
Obserwuj wątek
    • spostrzegawczy_wch Re: Basen Rusinowa 28.07.13, 21:06
      > nie polecam basenu ...

A co polecasz?
      • bloqers3 Re: Basen Rusinowa 28.07.13, 21:11
        spostrzegawczy_wch napisał(a):

> > nie polecam basenu ...
        >
        > A co polecasz?

Basen przydomowy :) ... na serio polecam najpierw sprawdzic obsługe basenu ... gdyz tam raczej jej nie zobaczysz ... chyba ze przy kasie :))
        • adrenalik Re: Basen Rusinowa 28.07.13, 22:54
          Dziś byłem na basenie w Strzegomiu dużo ludzi a mało ratowników chyba z 3 ratowników a tysiące ludzi
    • forumbartek Re: Basen Rusinowa 29.07.13, 10:52
      Ja tutaj widzę kilka problemów nie jeden -

1 - od kiedy wolno wnosić i spożywać alkohol na terenie basenu ?
      2 - od kiedy wolno wchodzić do wody pod wpływem alkoholu ?
      3 - wałbrzych powinien mieć więcej niż jeden otwarty basen, przy tak dużej liczbie ludzi na tak niewielkim obiekcie ciężko upilnować kogokolwiek
      • adrenalik Re: Basen Rusinowa 29.07.13, 11:09
        forumbartek napisał(a):

> Ja tutaj widzę kilka problemów nie jeden -
        >
        > 1 - od kiedy wolno wnosić i spożywać alkohol na terenie basenu ?
        > 2 - od kiedy wolno wchodzić do wody pod wpływem alkoholu ?
        > 3 - wałbrzych powinien mieć więcej niż jeden otwarty basen, przy tak dużej licz
        > bie ludzi na tak niewielkim obiekcie ciężko upilnować kogokolwiek

Nie wiem jak jest w Wałbrzychu na otwartym - ale w Strzegomiu jest mnóstwo ludzi - normalnie ludzie piją alkohol i grillują - ratowników jest też mało jak na tylu ludzi - normalnie ludzi pijani zataczający się wchodzą do basenu - skaczą z trampolin - kto był w Strzegomiu to widział co się tam wyprawia.
        • forumbartek Re: Basen Rusinowa 29.07.13, 11:29
          Dlatego właśnie piszę, że alkohol, grill i taka "luźna atmosfera" są powodami tego typu wypadków. Basen to nie impreza u cioci na działce - tutaj jest woda, z której jak ktoś nie potrafi korzystać lub korzysta nieumiejętnie może sprawić krzywdę sobie lub innym osobom.

U nas jest tak samo jak w Strzegomiu a zarazem tak samo jak jest wszędzie - wiem bo bywam na różnych basenach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka