zauroczonaewa
04.12.13, 18:11
W związku z tym,że przebywam na tym forum już trochę chciałabym przypomnieć kobietą o badaniu cytologicznym. Robię to ponieważ niecałe 5 lat temu zdarzyło mi sie zachorować :((( Cytologi nie robiłam tylko dwa lata i przez te dwa lata rozwiną się rak - miałam o tyle farta,że był w fazie "zero" ( to taki,który jeszcze nie daje przerzutów ) obyło się bez chemii czy radioterapii - straciłam kawałek szyjki macicy :((( ale żyje :))) Rak szyjki macicy jest nielicznym pośród nowotworów,który jest wyleczalny w 100%. oczywiście gdy jest wcześnie wykryty.
Obecnie jestem na etapie przeglądu "podwozia" :))) i jak na razie jest wszystko ok :))
Raczej staram sie nie robić nikomu reklamy - ale odkryłam dobrego ginekologa Pana Krzysztofa Łuczyńskiego.Bardzo przystępny i wesołek.
Statystyki nie kłamią
Zastraszające statystyki RAKA SZYJKI MACICY w Polsce
www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/nowotwory/zastraszajace-statystyki-raka-szyjki-macicy-w-polsce_38926.html
Panowie przebywający na tym forum mogliby może przypomnieć partnerką o tym tanim badaniu ( prywatnie 20 zł ) w wielu przypadkach ratującym życie.
pozdrawiam.