Dodaj do ulubionych

Ballady Morderców Nicka Cave'a

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.10.04, 17:40
Mordercze ballady w klubie "Ściana".

www.nasz.walbrzych.pl/?wczytaj=imprezy&eid=263
Obserwuj wątek
    • Gość: alisssa Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.04, 19:50
      heh właśnie sie na ten niecodzienny koncercik wybieram..postaram sie
      przedstawic obiektywne wrażenia z imprezki
      pozdr.pap
      • Gość: koker Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.04, 22:35
        Przepraszam za durne pytanie, ale czy to będzie na żywo? Ktoś bedzie śpiewał
        czy polecą płyty?
        • asiek23 Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a 28.10.04, 09:20
          No właśnie - też chciałabym to wiedzieć, bo się wybieram :)
        • Gość: Klub Sciana Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:40
          Witam, oczywiscie ze na zywo, spiewac bedzie para i przygrywac gitara (chyba
          wyszedl mi rym) i bas. Jakas godzinke mysle pograja i raczej bedzie morderczo.
          Nic tylko zapraszam. MS
    • Gość: jacek01g a co na to LPR? nie protestowała? :) IP: 217.11.142.* 27.10.04, 23:03
      zamiast promomowania życia jest promowanie morderców... :))
    • Gość: ony Gdzie jest klub "ściana"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:01
      j.w.
      • asiek23 Re: Gdzie jest klub "ściana"? 28.10.04, 09:21
        Niemal naprzeciw dawnej przychodni, była tam kiedyś Knajpaczka czy jakoś tak :)
        • Gość: martynka Re: Gdzie jest klub "ściana"? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.04, 17:38
          podajcie proszę dokładnie ulicę ?
          nie wiem gdie tojest a chcę bardzo pójść!!!!
          • Gość: Klub Sciana Re: Gdzie jest klub "ściana"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:08
            Klub Muzyczny Ściana
            ul. Równoległa 3A
            Szczawno Zdrój
            koło pętli "5"
    • Gość: Prauat Jan Kowski Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.04, 16:39
      "Ballady Morderców Nicka Cave'a ", fajnie brzmi. Zabili Nicka i ... śpiewają
      ballady ;)
      • Gość: HASAN_SAS Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.10.04, 17:33
        Klawo jak cholera ;)
        • Gość: alisssa Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.04, 20:26
          heh cóz za darmowa reklama :) a miejsca i tak są pewnie ograniczone:P ...
          jak ja nie lubie stać:P
    • Gość: meg Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.04, 16:09
      Haj, Hasan! A nie pomyliłeś się z tą ceną 3 zł za wstęp? Bo nie chcę się
      rozczarować przy drzwiach.
      • Gość: HASAN_SAS Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.10.04, 16:12
        informacje dostalem od organizatorow
        • Gość: meg Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.04, 16:18
          oki. dzięx
          • koza16 Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a 01.11.04, 01:37
            Wlasnie wrocilem z koncertu. Byl po prostu r e w e l a c y j n y!!!! Dawno nie
            slyszalem nic tak dobrego. Niech zaluja wszyscy ci ktorzy nie byli!!! A
            szczegolne slowa uznania w kierunku wokalistki, chyba Kasi, dokladnie nie
            pamietam. Masz dziewczyno glos, nie rozmien go na drobne.
            • Gość: alisssa Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.04, 11:05
              koza16 napisał:
              > szczegolne slowa uznania w kierunku wokalistki, chyba Kasi, dokladnie nie
              > pamietam.

wokalistka miała na imie Asia :)
              • koza16 Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a 01.11.04, 11:59
                No coz, w takim razie przepraszam asiu. Nie zmienia to jednak absolutnie mojej
                opinii. Pozdrawiam
                • Gość: Fan Kingi Preiss Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.04, 12:10
                  Nie byłem na "Balladach morderców" (żałuję). Mam pytanie do tych co byli. Kto
                  dokładnie wykonywał piosenki Cava? Utwory wykonywano w po angielsku, czy też
                  była to wersja Teatru K 2?
                  • koza16 Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a 01.11.04, 19:13
                    No wiec dokladnie nie wiem kto je wykonywal, formacje okreslano
                    mianem "lokalnych artystow". Wykonywane byly w wersji teatru K2.
            • Gość: Klub Sciana Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 16:45
              Cieszymy sie, ze sie podobalo. Bilety nie byly drogie; ludzi bylo sporo; klimat
              morderczo fajny i postaramy sie robic to czesciej. Pozdrawiamy Klub Sciana
              • Gość: waldenburczyk Straight Ahead IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 16:51
                Chłopaki grają w Ząbkowicach Slaskich, blues&funky. Nazwe moze troszke
                przeinaczyłem ale postarajcie sie z nimi nawiazac kontakt. Bylem kiedys na ich
                wystepie w Stodole w Srebrnej Gorze. Szok :)
    • asiek23 Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a 02.11.04, 17:42
      Byłam i było rewelacyjnie, dziewczyna jest zjawiskowa - i wokalnie, i
      wizualnie. Towarzyszący jej wokalista nieco mniej zjawiskowy, powiedziałabym
      nawet, że nieco bezbarwny, ale może jeszcze wszystko przed nim :-) Wyrzucałabym
      natomiast na zbity pysk z każdego koncertu o tym klimacie gó..arzy, którzy
      chyba pomylili lokale i przez większość czasu zagłuszali zespół gadaniem i
      atakami śmiechu. Ludzie! Jak pogadać to do McDonalda, a nie na ballady Cave'a!
      • Gość: alisssa Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 20:39
        asiek23 napisała:
        >Towarzyszący jej wokalista nieco mniej zjawiskowy, powiedziałabym
        >nawet, że nieco bezbarwny, ale może jeszcze wszystko przed nim :-)

Według mojej skromnej opini, wokalista doskonale nadawał sie do wykonywania
        utworów Nicka Cave'a jak również pasował do klimatu koncertu. Uwazam ze nie
        mozna nazwać go "bezbarwnym" chociażby ze względu na barwe głosu.

>Wyrzucałabym natomiast na zbity pysk z każdego koncertu o tym klimacie
        >gó..arzy, którzy chyba pomylili lokale

Asiek 23 dobrze, ze nie Ty o tym decydujesz...a z drugiej strony nie
        zastanawiałaś sie czemu organizatorzy koncertu nie "wyrzucili ich na zbity
        pysk"?

• asiek23 Re: Ballady Morderców Nicka Cave'a 02.11.04, 20:45
          > Asiek 23 dobrze, ze nie Ty o tym decydujesz...a z drugiej strony nie
          > zastanawiałaś sie czemu organizatorzy koncertu nie "wyrzucili ich na zbity
          > pysk"?

Bo nie chcieli robić większego hałasu niż ten w wykonaniu tychże gości? Sorry,
          ale zachowanie tych ludzi to było nic innego, jak okazanie braku szacunku
          przede wszystkim artystom na scenie. Ponawiam pytanie - po co przychodzić na
          taki koncert skoro nie chce się go słuchać? Czy nie lepiej zwinąć manatki i
          przenieść się do którejś z pobliskich knajp?
    • Gość: HASAN_SAS Zgadnij, co gramy!!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 07:49
      Kolejna impreza w "Ścianie": www.walbrzych.biz/?wczytaj=imprezy&eid=318

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka