Dodaj do ulubionych

FAURECIA ???

IP: *.autocom.pl 27.11.04, 20:52
Hej mam pytanie czy ktoś zna ta firme, jak sie w niej pracuje (fizycznym jak
i nadzorowi)?
Czy ludzie sa tam traktowani po ludzku , czy sa to jednak popularnie zwane
francuskie obozy pracy? Bo o VALEO się juz dosyć nasłuchałem.
Czy pracodawca "maluje" tylko optymistyczne wizje rozwoju w tej firmie czy
jednak moze jest słowny?
Szczególnie będę wdzięczny za opinie byłych lub obecnych pracowników.

Wielkie DZIĘKI za wasze INFO.

Zainteresowany...
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Re: FAURECIA ??? IP: *.zejgsa.com.pl / *.244.170.179.unregistered.k.pl 29.11.04, 12:36
      Hej mam pytanie czy ktoś zna ta firme, jak sie w niej pracuje (fizycznym jak
      i nadzorowi)?
      Czy ludzie sa tam traktowani po ludzku , czy sa to jednak popularnie zwane
      francuskie obozy pracy? Bo o VALEO się juz dosyć nasłuchałem.
      Czy pracodawca "maluje" tylko optymistyczne wizje rozwoju w tej firmie czy
      jednak moze jest słowny?
      Szczególnie będę wdzięczny za opinie byłych lub obecnych pracowników.
      ==========================================================================

Witam.

Jako świerzy absolwent PWr udałem się do wymienionej przez Ciebie firmy na
      rozmowę kwalifikacyjną w ramach stażu absolwenckiego (400zl na reke).
      Potraktowanie jako kandydata dało dużo do myślenia - umówioną rozmowę na
      godzinę 8:00 odbyłem kolo 12:00 przy czym jednocześnie pracodawca i ja + inny
      kandydat razem ze względu na brak czasu. Rozmowa psychologiczna, raczej nie
      fachowa. Nie dostałem się tam niestety - i na moje szczęście gdyż praca wg
      relacji kolegów, którzy się dostali na taki staż jest okropna. Jeden z kolegów
      określił to jako "małpia praca". Z reguły po takim stażu 3-miesięcznym dziękują
      za współpracę (pisze z reguły bo znam 2 osoby, które tak miały). Co do pracy
      fizycznej wg relacji również jednego ze znajomych można zapomnieć o
      śniadaniach :) Non stop praca na 4 ręce. Zarobki już spadają - kiedyś były inne.

Pozdrawiam

Przemek
      • Gość: pozdro Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.11.04, 21:45
        Ciesz się że sie nie dostałeś. zawsze jest 3 miesiące i bolesny upadek na
        ziemie.
        • Gość: truten To jest wlasnie ten amerykanski kapitalizm he he IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 30.11.04, 07:04
          • zachwycony Re: To jest wlasnie ten amerykanski kapitalizm he 16.02.05, 10:17
            ?
    • Gość: paweł Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 18.02.05, 12:40
      Po stronie niemieckiej na wydziale PQ mistrzami są ludzie ze srednim
      wyksztalcaniem (zwykle to szkoly typu"jarocińskiego"),a ludzie z wyższym
      wyksztalceniem,znający jezyki pracują jako pracownicy fizyczni.Obowiązują tam
      relacje towarzysko-ukladowe.
      • Gość: kaprysek TOYOTA to samo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.05, 18:58
        na produkcji ludzie z wyższym inż, a mistrzowie leszcze ze średnim i po
        zawodówce.
        • Gość: ja Re: TOYOTA to samo IP: *.radom.dialup.inetia.pl 25.03.05, 21:56
          Co wcale nie znaczy że jest żle. Teraz studia skończyć może kazdy i nie oznacza to
          żeod razu nadaje sie do kierowania praca innych.
    • Gość: ania Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 18.02.05, 20:27
      Słyszałam,ze wczorajw Faureci mistrz wzbranial sie przed wezwaniem pogotowia do
      pracownika,ktory zaslabł.Aż tak drakonskie normy?
      • Gość: truten Re: ZACHWYCONY CZY NADAL STAWIASZ IP: 69.110.228.* 19.02.05, 07:09
        ZNAK ZAPYTANIA?
        • Gość: other ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.05, 10:00
          w jakiej firmie tak nie ma. Moze u prywaciarza jest lepiej?
          Takie czasy.
      • Gość: hitler Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 22.02.05, 18:16
        jak wam sie nie chce robic robole to sie zwolnijcie !!!!!!!!!
        • Gość: jacek01g albo zmienisz nicka albo dam cie do wywalenia IP: *.zigzag.pl 22.02.05, 21:06
      • Gość: frank Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 22.02.05, 18:24
        najgorzej jest na wydziale PQ gdzie ludki padaja na kolana ,tak sa zawyzone
        normy a kierownik WM mowi malo i co chwila zmienia ludzi na nowych
    • Gość: nora Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 22.02.05, 19:32
      witam ludzie na wydziale struktur,dotyczy to szczegolnie PQ35 sa zastraszani
      przez mistrzow miedzy innymi polega to na tym nie przyjdziesz w
      sobote ,niedziele czy to na 1 lub2-3 zmiane to sie zegnamy,a pracuje sie na
      okraglo caly miesiac,ludzie przychodza chorzy bo boja sie chorowac bo kazdy
      chce pracowac bo wiekszosc ma rodziny na utrzymaniu ,ale momentami chce sie
      wyc z bezradnosci jak taki pajac/mistrz/cie obraza i nie ma do kogo isc ,bo
      kierownik to jego kolega
    • Gość: adam [...] IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 24.02.05, 15:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ulubieniec Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 25.02.05, 14:46
      najlepiej sie maja w faurecji kierownicy i ich oblubienica pani ELA
      • Gość: dodo Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 25.02.05, 19:22
        faaurecia uwielbia ludzi studiujacych,uczacych sie daje takie ulgi ze mozg sie
        lasuje trzeba prosic nawet o sobote wolna zeby isc na uczelnie,a pracuje sie
        jak w obozie pracy
        • Gość: nt Re: FAURECIA ??? IP: *.radom.dialup.inetia.pl 25.03.05, 22:01
          przeciez nikt cie nie zmusza do pracy tam. Mozesz znalezc cos lepszego
      • Gość: felek Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 25.02.05, 19:31
        jak byscie zarabiali po 12tysiecy miesiecznie to tez byscie naciskali roboli
        zeby pracowali wiecej i wiecej za 1160 bruto taki juz jest kapitalizm
        • Gość: Szpilka Wciskasz kit biednym masom. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 26.02.05, 19:56
          Nie, to nie jest kapitalizm. To jest patologia, dewiacja - zwij jak chcesz.
          Pracownik powinien być słusznie wynagradzany za swoją pracę, stosownie do jej
          wkładu, umiejętności, kwalifikacji, zaangażowania, pomysłowości, organizacji
          pracy, itd. Jeśli tak nie jest, to nie mów, ze to po prostu kapitalizm. To
          czysty wyzysk. Inni mówią tak jak ty tylko dlatego, ze nie dostaną pracy gdzie
          indziej, co nie znaczy, że to normalne. Niedobór zawsze rodzi patologie.
          • Gość: kain Re: Wciskasz kit biednym masom. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 27.02.05, 19:48
            szpilka to wytlumacz ten dobry kapitalizm np mazgisowi ktory jest
            kierownikiem na wydziale PQ w faurecji
            • Gość: Szpilka Re: Wciskasz kit biednym masom. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 27.02.05, 21:16
              Wytłumaczyć mogłabym, tylko, ze nawet jeśli mialabym okazję, to p. kierownik
              prawdopodobnie miałby to gdzieś. Nie mam siły sprawczej w tym zakresie.
              Doskonale Cię rozumiem. Problem w tym, że ten kierownik doskonale wie jak
              powinien wyglądać system wynagradzania pracowników. Podejrzewam jednak, ze ktoś
              nad nim może mu powiedzieć: Szanowny Panie, jeśli pan nie pogoni 'roboli', to
              na pana miejsce znajdzie się ktoś lepszy. Poza faktem bezrobocia i zasady 'nie
              ma ludzi niezastąpionych' jest jeszcze zasada tzw. krwiożerczego kapitalizmu -
              od żłoba sobie nie odbiorę w imię sprawiedliwości, vice versa, nachapię się
              tyle ile można. Pracownik wygodny, to taki, który nie podskakuje, nie pokazuje
              szefowi, że jest bardziej inteligenty i obrotny od niego. Prawdziwy kapitalizm
              nie ma z tym nic wspólnego.
              • Gość: katoto faurecja IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 28.02.05, 10:35
                Au nas na FTE wydzial struktur kierownikiem jest Nikus Dyzma ktory zna piec
                jezykow obcych/oczywiscie migowych/ i jest bardzo wyksztalconym czlowiekiem,
                ale najwazniejsze ze go lubi pani ELA
                • Gość: zywiciel Re: faurecja IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 28.02.05, 13:42
                  Ludzie uwazajcie co piszecie bo dzial zasobow ludzkich/SB/ CZUWA
                  • Gość: goździk Re: faurecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:34
                    To jest wolny kraj... możesz pisać co myślisz byle pamiętać o ochronie
                    danych... hehehe ;-)
      • Gość: goździk Re: FAURECIA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:23
        Taka jest prawda, jak chcesz pracować to z tą PANIĄ trzeba żyć dobrze ...bo jak
        nie to już po tobie.
    • Gość: Saymon Re: FAURECIA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:28
      Siema wiesz nie jest najgorzej ale jakos daje rade zalezy gdzie rafisz
      powodzenia!!!
      • Gość: Robo Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 03.03.05, 13:48
        ...to poprostu obóz robokopów...
    • Gość: mirez Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 03.03.05, 14:57
      Trzymajcie sie zdala od Faurecii ,pracuje tam 2 lata w zagłówkach to jest
      masakra ,wyzysk na maksa ,godziny do odbioru -nigdy nie odbierzesz,podkładanie
      sobie świń i inne cuda,pracuje z musu ale strzeszcie sie aby tam nie trafic bo
      wykonczycie sie psychicznie
      • Gość: mirez Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 03.03.05, 15:03
        jeszcze zapomniałem ze po pracy d domu trzeba powyłaczac telefony bo zaraz bedeą
        dzwonic ze jest potrzeba i trzeba przyjsc ,obojetnie czy ma sie jakies plany czy
        nie,
      • Gość: dre Re: FAURECIA ??? IP: *.radom.dialup.inetia.pl 25.03.05, 22:06
        nie mecz sie tak. tracisz zdrowie. zajmujesz miejsce komus kto moze lubi taka prace.
    • Gość: slepajula Re: FAURECIA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:47
      kurna o czym wy wypisujecie ,ma racje ten co napisal robic wam sie nie chce !
      Powiem krótko tam gdzie ja pracuje przyjmuje na 1/2 etetu a jak ktos dobrze
      pracuje to dostaje nawet 3/4 eteta albo i CAŁY !! I to jest nagroda jak sie
      patrzy .Ludziska -praca wre ,że ho ho!!
      • Gość: Robo [...] IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 04.03.05, 01:03
        • Gość: Szpilka Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 07.03.05, 19:07
          Z waszych postów wynika, że w Faurecii odbywa się mobbing na wielką skalę. Czy
          nie możecie coś z tym zrobić? Przecież jesteście ludźmi - czującymi, myślącymi -
          a nie robotami. Stwierdzenie, ze ktoś zachowuje się jak esesman, a fabryka to
          obóz zagłady, brzmi przerażająco. Pomyślcie nad tym.
          • le_tigre Re: FAURECIA ??? 07.03.05, 23:57
            Pan mecenas?
            • Gość: Robo Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 08.03.05, 09:58
              nic niezrobisz bo każdy boij sie że go wyrzucą z pracy
              • Gość: gapik Re: FAURECIA ??? IP: *.frh.faurecia.com 08.03.05, 19:16
                i co ?
          • Gość: mlodygniewny Re: FAURECIA ??? IP: *.frh.faurecia.com 08.03.05, 19:19
            niekturzy mistrzowie to oszołomy ! Jak się poskarzyłem Pani ELI to jeszcze mnie
            opierniczono i dałem sobie spokój. Wysłałem moje papiery do MSK.
            • Gość: as Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.05, 20:14
              Chyba do NSK?
              Po drugie uważaj gdzie wysyłasz ludzie ze strefy znaja się jak łyse konie.
        • Gość: goździk Re: FAURECIA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:26
          Uważam iż więcej takich ludzi jest po stronie niemieckiej... przykład pani HR,
          mistrzowie i kierownicy produkcji
          • Gość: goździk Re: FAURECIA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:30
            oczywiście ludzi beeeeeeeeeee
            • Gość: Szpilka Rogi przyprawione IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 09.03.05, 16:18

WSSE „Inwest Park” zdobyła aż dwie statuetki „Muflona 2004”, najważniejszej
              nagrody gospodarczej regionu. Oprócz strefy docenione zostały m.in. serwis
              kawowy z Fabryki Porcelany Krzysztof, Enitra i Faurecia. Najbardziej
              przedsiębiorczą gminą regionu wybrano Żarów, a Osobowością Gospodarczą Regionu
              dra Romana Szełemeja, kierującego wałbrzyskimi szpitalami. Nagrody wręczono
              podczas gali w Zamku Książ.
              No proszę! I dzięki komu Faurecia ma takie efekty?
    • Gość: mlot Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 10.03.05, 09:18
      W faurecji na wydziale struktur szczegulnie nawydziale PQ lamane sa przepisy o
      czasie pracy pracuje sie po 12h a do tego jeszcze soboty i niedziele .Ludzie
      boja sie o prace godza sie na wszystko czesto bywa tak ze zostaje sie po
      nockach na nastepne 4-8 h i brak czasu na regenercje organizmu po wizycie PIP
      JESZCZE JEST GORZEJ maja ich w kieszeni.zblisza sie koniec marca a nie mozna
      wybrac urlopu za tamten rok.MISTRZ NA WYDZIALE TO PRAWIE MALY bog
      • Gość: mlot Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 10.03.05, 09:24
        od 10 marca zakaz sluchania muzyki i trzymania radia na stanowisku pracy na
        wydzilale struktur
    • Gość: dzingo Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 10.03.05, 09:44
      najlepsze w faurecji sa tak zwane konkursy na mistrza ,gdzie z gory wiadomo ze
      zostanie ktos ztak zwanej grupy ukladowej/mafijnej/ tak ze to jest smieszne, a
      ztych co biora udzial a nie maja ukladow robia idiotow
      • Gość: bimbaj Re: FAURECIA ??? IP: *.frh.faurecia.com 10.03.05, 12:54
        patrzac na wasze bledy ortograficzne, nie watpie, ze jestescie lepiej
        wyksztalceni niz cala kadra zarzadzajaca :-))
        • Gość: p Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 14:53
          to nie konkurs pismiennictwa
          • Gość: upiur Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 10.03.05, 23:05
            faurecji nawet mistrzowie sa po zasadniczych szkolach dzial FTE ipo super
            jarocinskich liceach oni pieknie pisza po Polsku
          • Gość: spider Re: FAURECIA ??? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.04.05, 19:54
            na szczescie ja juz tam nie pracuje
    • Gość: bajka Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 11.03.05, 13:00
      a ja znowu ide do pracy w sobote i niedziele za co jestem wdzieczny panu
      kierownikowi PQ Mazgisowi azaplaca dopiero w czerwcu
    • Gość: bajka Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 11.03.05, 13:03
      wejdzie sobie na strone www.faurecia.webpark.pl/ tam dowiedzie sie calej prawdy
      ofirmie jak traktuje ludzi
      • Gość: jacek01g sugeruje zmienic tło i obrazki z Oświęcimia IP: *.chello.pl 11.03.05, 19:14
      • Gość: Alex 11 Re: FAURECIA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:23
        mocne, qrde.
      • Gość: zbyszek ludzie jestem zaszokwany tym co sie dzieje w faur IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 11.03.05, 23:27
        zgloscie to wszystko do PIP LUB PROKURATURZE
        • Gość: Tomek Re: ludzie jestem zaszokwany tym co sie dzieje w IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.05, 12:49
          jasne, jesli wierzysz kilku frustratom, ktorym nie chce sie pracowac, bo
          holduja starej dobrej zasadze: czy sie stoi czy sie lezy... na szczescie te
          czasy sie skonczyly. lepiej zapytaj w Urzedzie Pracy ile osob dostalo szanse i
          czy sa zadowoleni
      • Gość: danio [...] IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 11.03.05, 23:45
        • Gość: chichot faurecia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 12.03.05, 00:04
          na prawie na kazdym stanowisku na wydziale FRAMES zamontowana jest kamera
          gdzie w kazdej chwili moga cie cbserwowac kierownicy imistrzowie co robisz a
          zeby bylo smiesznie kamery sa tez w szatniach tam maja dopiero radoche
          obserwowania
          • Gość: lew Re: faurecia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 12.03.05, 07:23
            najwiecej zlego zrobil byly dyrektor fremsow pan UDO WYPACZYL mlode umysly tych
            kierownikow,dla tych ludzi liczy sie tylko ilosc wyprodukowanych siedzen koszty
            ludzkie sie nie licza
            • Gość: kirk Re: faurecia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 13.03.05, 11:26
              tak samo w zagłówkach,tylko ilosc sie liczy i nic wiecej,ludzie sa niewazni
              • Gość: tinusia Re: faurecia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.05, 12:43
                robic wam sie nie chce i tyle. latwiej jest pisac, ze wszyscy to glupki i
                wyzyskiwacze, niz dojsc do wniosku, ze jest sie za cienkim w uszach zeby
                osiagnac sukces... idzcie do biedaszybow, tam bedziecie miec milo i bezpiecznie
                • Gość: dan [...] IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 14.03.05, 19:13
          • Gość: FDA Re: faurecia IP: *.radom.dialup.inetia.pl 25.03.05, 22:16
            Kamera na każdym stanowisku??? Co ty mówisz człowieku? Niestety nie ma na kazdym
            stanowisku, ale powinny być. I bądą. Zmniejszy się wtedy ilość dziwnych awarii i
            przestojów spowodowanych tym że nie chce ci sie robić.
            • recliners Re: faurecia 10.05.05, 00:56
              chlopie co ty bierzesz i gdzie to kupujesz byles w faurecji to to samo co w
              BARZE
      • Gość: hr Re: FAURECIA ??? IP: *.radom.dialup.inetia.pl 25.03.05, 22:12
        i pamietajcie ze ta spojzenie tylko z jednej strony
        • kaszmirka Re: FAURECIA ??? 28.03.05, 21:41
          Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,nieprawdaz?
      • Gość: grabarz Strona nie działa .... IP: 81.168.209.* 28.03.05, 17:32
        Gość portalu: bajka napisał(a):

> wejdzie sobie na strone www.faurecia.webpark.pl/ tam dowiedzie sie calej
        prawdy
        >
        > ofirmie jak traktuje ludzi

Strona nie działa ....

• Gość: hans Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 13.03.05, 20:36
      tinusia wes sie walnij w leb co piszesz
      • Gość: rewo Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.03.05, 19:43
        dajcie tego linka na forum praca.
    • Gość: dziki Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 14.03.05, 19:47
      kolezanko lub kolego tinusia robilem w tej super firmie na oparciach ale
      wolalem wrocic na biedaszyby niz byc ponirzany przez super miestrzow D R,J J a
      ty pewnie pracujesz w biurze gdzie letko masz 5tysiecy imasz w ..... roboli a
      oni pracuja za 1160 bruto
      • Gość: Ferdek Kiepski Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.03.05, 20:37
        Gość portalu: dziki napisał(a):

> kolezanko lub kolego tinusia robilem w tej super firmie na oparciach ale
        > wolalem wrocic na biedaszyby niz byc ponirzany ... miestrzow ... letko ...
        imasz ... bruto

Jełop i tyle.....

• Gość: NIKT Re: FAURECIA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:17
        Ciekawe w którym biurze placą lekko 5 tys. Ja pracuję w biurze firma zaliczna
        do duzych - dzial kadr i 1300 zł brutto. I ciągle jakieś pretnesje sa ,
        ostanio szef stwierdizł, że jak mam chwilke to mogla bym posprzątac wode w
        sieni bo ktos moze sie przewrócic. Więc Dziki prosze nie obrażaj ludzi
        pracujących w biurze bo ich praca jest równie cięzka
        • Gość: Były Faurecianin Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 15:37
          Nikt tu nie będzie porównywał "ciężkości" pracy fizycznej w stosunku do
          umysłowej. Każda na swój sposób daje w kość.
          Wątek na forum dotyczy FAURECII w szczególności a nie jakiejś innej Firmy więc
          koleżanko NIKT nie mieszaj tematów z łaski swojej bo nie znasz realiów firmy
          której temat dotyczy.
          Swoją drogą Dziki to 5 tys może zarabiają tam ale na pewno nie wszyscy więc bez
          uogólnień please
          • Gość: bip [...] IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 15.03.05, 16:24
            • Gość: strefowiec:-(( Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 18:09
              W każdej firmie w strefie jest podobnie. Lepiej nieco tylko w Toyocie bo
              przestrzegaja kodeks pracy. Ale też rózowo nie jest.Wszedzie Polacy więc jak
              ktos zauważył sami sobie gotujemy ten los.
              Sprawa nastepna gdyby bezrobocie nie bylo takie jakie jest to tych firm by tu
              nie bylo.
              • Gość: Alex11 Re: FAURECIA ??? IP: *.toyotafr.com 15.03.05, 18:53
                Przestrzeganie kodeksu w tym kraju to juz jest cos... :(
                • Gość: :((( Re: FAURECIA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:37
                  No i zwolnili panią Łukaszek
                  • Gość: cycero4 Re: FAURECIA ??? IP: 80.51.231.* 17.03.05, 10:11
                    Śledzę ten temat od początku. Przerażający. Mam pytanie: kto to jest pani
                    Łukaszek? Czyżby sławetna pani Ela? To może trochę sprawiedliwości jest na tym
                    świecie, jeśli ona była taka straszna.
                    • Gość: faurecianin Re: FAURECIA ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 12:00
                      sek w tym, ze nie byla..... zrobila duzo dobrego, mi bardzo pomogla, a nie
                      jestem synem zadnej znakomitosci Walbrzycha.... dzieki niej moglem leczyc moje
                      dziecko, z tego co wiem, nie tylko ja, ale ludzie maja krotka pamiec i mysla im
                      sie to wszystko nalezalo :-((((
                      • Gość: devilshe Re: FAURECIA ??? IP: 80.51.231.* 18.03.05, 13:31
                        To przykre co piszesz.Życzę wszystkim pracującym na produkcji w Faurecji
                        dobrych, sprawiedliwych zarządzajacych, kierujacych, nadzorujacych a tym,
                        którzy pracują w kierownictwie spolegliwości i roztropności (kiedyś i wam może
                        przydarzyć się szef krwiopijca bez ludzkiego oblicza).
                  • Gość: xxx Re: FAURECIA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:42
                    kowal zawinil a cygana powiesili...
                  • Gość: Ciekawy Re: FAURECIA ??? IP: 194.131.253.* 22.03.05, 16:23
                    A kto to jest Pani Ela i dlaczego zwolnili Panią Łukaszek?
    • Gość: S Re: FAURECIA ??? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.03.05, 09:52
      Wiem że za atmosferę w pracy są w znacznym stopniu winni sami ludzie, są
      niezgrani, dzika rywalizacja, (kolega robi 100 sztuk, to ja zrobię 120, to on
      140 itd, rezultat normy są podwyższane, maszyny szybciej się zużywają, więc się
      psują więc ludzie nie wyrabiają normy i nie maja premii). Następnie jest
      nagonka na technologów, utrzymanie ruchu itd. Nie chcę powiedzieć przez to że
      nie trzeba się starać, być ambitnym, tylko jeśli we Francji dany wyrób robiło o
      wiele więcej osób i jeszcze na dodatek w ciągu zmiany robiono mniej sztuk, to
      może warto aby ludzie na liniach a szczególnie mistrzowie zastanowili się i
      nie ulegali psychozie: produkcja za wszelką cenę (jeszcze są tacy mistrzowie).
      Śmieszą mnie ludzie którzy wypruwają sobie flaki, zostają po godzinach, a w
      zamian dostaną dyplom uznania, czasami 100 zł okazjonalnie, nie mają czasu dla
      siebie, rodziny, wymuszają na podwładnych cuda i po co? Trzeba pamiętać:
      Pracuję żeby żyć, a nie żyję aby pracować.
      • Gość: rijj Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 22.03.05, 15:49
        Bardzo mądrze napisałeś,pracuje sie aby życ a nie odwrotnie
      • Gość: fte Re: FAURECIA ??? IP: *.radom.dialup.inetia.pl 25.03.05, 22:38
        Masz rację. Ludzie zamiast spokojnie robic np. 100 szt na 8h to zasuwają jak
        małe robociki przez 6h a potem dwie godziny leżą. To widać jak sie wejdzie do
        firmy o godz. 20.00 lub na III zmianie. A potem sie sami dziwia , że im sie
        normy podnosi.
        I wypisuja jeszcze, że na produkcji to pracują ludzie z wyższym wykształceniem a
        reszta to same niedouczone głupki. Ciekawe tylko gdzie oni to wykształcenie
        kupili ??
        • Gość: q Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.03.05, 07:59
          To bylo chamskie z tym wyksztalceniem.
    • Gość: KaKa Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 26.03.05, 16:47
      ...ROBIĆ WAM SIĘ NIECHCE I TYLE...
      • Gość: Gall. Re: FAURECIA ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.03.05, 19:37
        KaKa ,,robić" to ja właśnie robię w WC ,,KaKa" w Faurecji się pracuje chyba że
        pracujesz w biurze to tam fakt, może odchodzić ,,robota" polecam pamiętnik
        Moniki Levinski.
        • 1sz-truten Re: FAURECIA ??? 28.03.05, 11:55
          Gość portalu: NIKT napisał(a):

> I ciągle jakieś pretnesje sa ,
          > ostanio szef stwierdizł, że jak mam chwilke to mogla bym posprzątac wode w
          > sieni bo ktos moze sie przewrócic.
          =========
          a gdzie jest to biuro z sienia he he he
    • Gość: blekota Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 30.03.05, 00:12
      Fajnie ściemniają ''jak zrobicie to bedzie PREMIA my robimy ale oczywiscie cos
      tam zawsze jest nie tak i premi nie ma,to jest tylko takie podkręcanie
      pracowników na lini zeby jeszcze więcej robić a częsc ludzi zajezdza sie i nic z
      tego nie ma tylko mistrz dostaje pochwałe od kierownika albo dyrektora ze 130%
      planu zrobił,ciemnota ludzi jest straszna
      • Gość: BIZZ Re: FAURECIA ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 11.05.05, 08:27
        To co sie dzieje w zagłowkach to jest koszmar,wejde z ukrytą kamera i potem
        przesle do TVN UWAGA beda mieli swietny odcinek,mi to czasami wieżyc sie nie
        chce ze to co mistrzowie wyprawiaja to jest prawda czasami mysle ze to sen,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka