Gość: Justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:27 Pyt.1) Tradycyjnie- jaki jest według Was stan cmentarzy wałbrzyskich w tym roku? Pyt.2) Co sądzicie na temat rewii mody wieńcowo-zniczowej na grobach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xPAFNUCYx Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:41 wychodząc na przeciw pierwszolistopadowej modzie cmentarnej opracowałem projekt, któren sprawi, że wasz nagrobek będzie się wybitnie wyłaniał spośród szarzyzny pozostałych mogił. znicze z pozytywką, wieńce z afrykańskich kwiatów, a nawet krzyże świecące wszelkimi fazami widma światła białego bledną w obliczu mojego wynalazku którym jest ZNICZ Z GWIZDKIEM! skrzyżowanie kuchennego czajnika ze świeczką gwarantuje przeciągły gwizd przykuwający uwagę pogrążonych w zadumie współ-cmentarników. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldenburger Re: Cmentarze IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.05, 17:48 Tak trochę obok pytań, ale proponuję uczcić minutą ciszy cmentarze przerobione na parki i nagrobki, z których zrobiono chodniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpilka Re: Cmentarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.10.05, 19:46 Jeśli Wam się nudzi, to proponuję zamienić te święto na Haloween. Nie trzeba gwizdka z czajnikiem na grobach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donald duck Re: Cmentarze IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.05, 19:57 Pogański kraj, pogańskie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Cmentarze 20.10.05, 20:20 Gość portalu: waldenburger napisał(a): > proponuję uczcić minutą ciszy cmentarze przerobione > na parki i nagrobki, z których zrobiono chodniki... Chodniki i mur śmietnika jak np. na Sobięcinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Cmentarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:49 To fakt,najbardziej zasmiecone sa cmentarze w dzień Wszystkich Świętych. Co roku jesi sam obraz, a ksiądz.... potrafi tylko ładnie mówić i liczyć złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
aands Re: Cmentarze 21.10.05, 21:07 Liczyc zlotowki,czy wystarczy na posprzatanie cmentarza......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:27 Byłam niedawno na Starym Zdroju, na cmentarzu przy kościele św. Barbary.Tam dzieciaki kiedyś biegały na wagary:). Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Cmentarze 22.10.05, 20:49 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Byłam niedawno na Starym Zdroju, na cmentarzu przy kościele św. Barbary.Tam > dzieciaki kiedyś biegały na wagary:). Czy załatali już tę część jezdni, która w znaczący sposób ułatwia parkowanie w dniu 1 Listopada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:37 Yyy szczerze mówiąc nie przyjrzałam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 17:03 Teraz mi tata powiedział, że coś tam jeszcze robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:25 Byłam na Moniuszki- niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooski Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:39 Tu nigdy nie było bezpiecznie... Uważajcie na radia - "wróbel" grasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 08:46 U św. Barbary znowu trzeba na komórki uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:44 W przedostatniej ,,Rewii" czy czymś takim sa porady jak się ustrzec przed hienami cmentarnymi;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:02 Ostatnie ,,Twoje imperium". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:22 Ludzie ! No piszcie coś:) Wzczoraj nawiedziłam cmentarz na Staryzm Zdroju. Słyszałam rozmowę ludzi, którzy się skarżyli, że administrator zbudował śmietnik zaraz blisko grobów, także w razie wiatru groby są usłane starymi , suchymi kwiatami i brudnymi reklamówkami. Niech się sam tam położy i niehc go śmieci zasypią:-[. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cmentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:24 To znów ja;] Po wizycie na 2 cmentarzach: - cmenatarz w Mieroszowie- czysto, ani jednego śmiecia na ziemi, ubikacje - cmentarz na starym Zdroju- brud, śmieci się wywalają ze śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś