Dodaj do ulubionych

Mama czy tata???

03.06.09, 14:15
Moi rodzice są po rozwodzie i w zeszłym roku mój tata wrócił z UK,a przez ostatnie 3 lata
mieszkałam z mamą.Z moim tatą widzę się tylko w weekedny a chciała bym częściej u
mojego tatay ( i jego żony) czuję się bardzo dobrze (no cóż,nie ma to jak domek
jednorodzinny) ale za to nie umiała bym "opóścić" mojej kochaniej mamusi w końcu to
ona znosiła moje zachcianki przez te ostatnie lata.Mój tata mi nawet zaproponował żebym
u nich na stałe zamieszkała,no niby moja mama się zagadza.Ale wiem że i jej i mi byłoby
trudno.Pomóżcie mi!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: .x3 Re: Mama czy tata??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:21
      Hmm... Też miałam podobny problem . Myślałam sobie że jakby rodzice wzięli
      rozwód to z kim bym mieszkała . To zależy od ciebie . Zastanów się kogo kochasz
      bardziej albo kto mniej na ciebie krzyczy. Jeśli obojga kochasz tak samo to ja
      bym na twoim miejscu zamieszkała z mamą . Przecież twoja mama nie ma nikogo a
      tata ma. Ale może być tak że tydzień lub dwa będziesz u taty a drugie dwa u mamy wink
      • antiic Re: Mama czy tata??? 03.06.09, 14:26
        Znaczy moja mama ma drugiego męża (a z nim dwie córeczki).
    • Gość: lila Re: Mama czy tata??? IP: 195.116.98.* 03.06.09, 14:21
      musisz sama wybrać... rozważyć wszystkie za i przeciw.... moi rodzice są ze sobą,więc nie
      bardzo wiem na czym polega twój problem... myślę, ze na twoim miejscu czułabym się tak
      samo... powodzenia kiss
      • Gość: pierniczkowa Re: Mama czy tata??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:35
        Wydaje mi się że najlepiej by było tak, że na całe wakacje pojechałabyś do taty,
        zobaczyłabyś jak ci się tam mieszka. Pod koniec wakacji wybierzesz, ewentualnie
        miesiac tu , miesiąc tu, ale co ze szkołą. Niewiem wydaje mi się, że na wakacje
        powinnaś jechaćdo taty, a potem zobaczysz
    • pati896 Re: Mama czy tata??? 03.06.09, 15:53
      No to napewno musi byc dla ciebie trudne, ale musisz dokładne przmyśleć z kim jest ci
      lepiej. No myśle że każdy wybrał by mame, nie wiem dleczego, ale jak KOCHAM obojga,
      oni też się kochają. Moze spróbuj pogodzić mame z tatą, zeby przynajmniej ze sobą
      rozmawiali i mama pozwalała ci częściej chodzić do taty, albo zostawać czasem u niego na
      noc smile Pomyśl nad tym kiss
    • Gość: li Re: Mama czy tata??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 15:00
      Jeśli twoi rodzice mieszkają w tym samym mieście, możesz zrobić tak, że dwa
      tygodnie będziesz spędzać u mamy, dwa u taty.
    • ardnaskela Re: Mama czy tata??? 20.06.09, 15:47
      na Twoim miejscu zostałabym u mamy. w końcu to ona była z Tobą przez 3 ostatnie lata,
      kiedy taty nie było w domu. dziewczynie w Twoim wieku, lepiej mieszkać z matką, bo kto
      lepiej będzie umiał Ci pomóc w różnych sprawach? ona kiedyś też była nastolatką. nie
      powinnaś jej teraz zostawiać, nawet jeśli ma męża. nie bierz pod uwagę, mieszkania dwa
      tygodnie u jednego z rodziców, a potem u drugiego, bo to kiepski pomysł, np. ze względu
      na ciągłe przeprowadzki (przecież chodzisz do szkoły). nie ingeruj w ich życie, jeżeli się
      rozstali, to uszanuj ich decyzję - wiem, że to trudne, ale takie jest życie, niestety ludzie się
      rozstają kiss czas ukoi rany, ze wszystkim sobie poradzisz - zobaczysz. smile 3mam za Ciebie
      kciuki i wierzę, że Ci się ułoży.
    • aleks768 Re: Mama czy tata??? 20.06.09, 22:39
      decyduj sama to twoje życie, twoja sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka