Dodaj do ulubionych

Jak jest w 9fali

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.10.06, 22:54
Nigdy nie bylem w 9fali,a to to dlatego,ze nie bylo mnie troche w
Walbrzychu.Podobno to teraz najlepszy lokal jesli chodzi o imprezy czy
mozecie mi dac namiary i napisac jak tam jest.Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Bywalec Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.10.06, 22:59
      Jest super imprezy sa raz na dwa tygodnie koncerty na zywo, kapele swietne
      graja bluesa najblizszy koncert 28.10 o 21.Wejdz na strone 9fali tam masz
      wszystko www.9fala.pl.raz pojdziesz i bedziesz chodzil zawsze nie ma lepszej
      knajpy w Walbrzychu!!!
      • Gość: janek8 czy to nie kolejna kryptoreklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 07:56
        Knajpa jak najbardziej OK, ale mozna ją inaczej zareklamowac :P
    • Gość: ewa Re: Jak jest w 9fali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:11
      jest super wejdz na strone i zobacz polecam
      • Gość: Kuba Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.10.06, 09:43
        Jestem czestym bywalcem 9fali i tez mi sie tam podoba,dobrze sie bawie myzyka
        swietna blues w dobrym wydaniu.Bylem ostatnio na szantach i bylo swietnie.
    • Gość: Ja Re: Jak jest w 9fali IP: 80.50.81.* 20.10.06, 09:46
      nie jest źle chociaż na początku istnienia była znacznie lepsza obsługa. Poza
      tym widać, że knajpa wewnątrz nieco zaniedbana - stary piasek pod pomostami,
      pustawe i akwaria, puste pólki za barem. Za to zdecydowanie poprawili
      nagłośnienie - tak czy inaczej polecam.
      • Gość: Ryszard Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.10.06, 11:52
        zgadzam sie zToba,ze troche 9fala ma braki,ale tak naprawde w kazdej knajpie sa
        jakies wady.Naglosnienie jest teraz ok koncerty rewelacyjne parkiet zawsze
        pelny co swiadczy o dobrej atmosferze.Ostatnio bylem ze znajomymi w tej nowej
        knajpce na Piaskowej po sklepie z butami , muzyka rewelacja,ale wnetrze nie
        zrobilo na nas pozytywnego wrazenia zdecydowanie wole klimaty w 9fali,ale
        wiadomo rzecz gustu,zeby wybrac trzeba samemu pojsc i sie przekonac gdzie
        najlepiej spedzic swoj wolny czas.
    • Gość: Marek Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.10.06, 14:28
      W 9fali mialem okazje byc pierwszy raz nie tak dawno na Ganu Olsena.Lokal z
      zewnatrz najpierw troche mnie odstraszyl widok charakterystyczny, ponury jak to
      bywa w dzielnicy Podgorze,ale juz po przekroczeniu bramy po sympatycznym
      przywitaniu nas przez ochroniarza-biletera zobaczylem piekny ogrod,a potem
      super kanajpe w stylu zeglarskim i to mnie zamurowalo oczywiscie
      pozytywnie.Kapela swietna atmosfera rowniez,ludzi tlum i wszyscy sie super
      bawili.Poniewaz nie pale podoba mi sie zakaz palenia w glownej sali i wszyscy
      palacze to szanuja wuchodzac na papieroska.Kelnerki rzeczywiscie
      troche"sierotki",ale mysle,ze wynika to z tego,ze to nie jest ich zawod na
      stale porostu to uczennice,ktore maja mozliwosc zarobienia.Mam juz bilety na
      Nocna Zmiane Bluesa widzialem ich ostatnio w dwojce w "Szansie na Sukces
      mysle,ze tez bedzie super.
    • Gość: Gosc Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.10.06, 21:33
      I to jest najlepszy temat na forum ,ludzie cieszmy sie zyciem,bawcie sie tak
      9fala jest swietnym lokalem uwielbiam bluesa,a ty przyjezdzaja nejlepsze
      kapele.Dajmy spokoj wyborom i ich przekretom szkoda miejsca na te bzdety lepiej
      piszmy gdzie wlasnie fajnie po tygodniu pracy spedzic milo czas,odstresowac sie
      od codziennego monotonnego zycia w tym smutnym Walbrzychu.
    • Gość: bywalec Re: Jak jest w 9fali IP: *.orange.pl 21.10.06, 21:36
      knajpa wylacznie koncertowa, wiec jesli chodzi o koncerty to jak na kluby (nie
      tylko walbrzyskie) trzymaja wysoki poziom, srednia a czasami i gorna polka
      polskiego (czasami goscie z zagranicy) bluesa i rocka. naglosnienie super.
      parkiet najczesciej pelen tanczacych wiec mozna sie pobawic. po koncercie graja
      juz raczej muzyke srodka, do pobawienia sie, na pewno nie uslyszysz tam zadnej
      lupanki.pzdr
    • Gość: szkwał Re: Jak jest w 9fali IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.10.06, 13:25
      Chodze do 9fali od ok. roku. Jest świetnie. Ostatnio widziałem Gang Olsena -
      brawo! wspaniała zabawa, a bywałem w wielu klubach i na wielu koncertach. I
      swoje lata tez mam.
      • Gość: Rebel Yell Re: Jak jest w 9fali IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.06, 22:58
        Gang Olsena, geriatria widzialem ich na zywo w Jarocinie z 20 lat temu i juz
        wtedy nie byli mlodzi. No ale jak ktos lubi.To samo z pijacko-harcersko-
        szantowo-dancingowymi klimatami. Ale przypadkowy koncert Komet trzeba docenic.
        • Gość: bywalec2 Re: Jak jest w 9fali IP: *.orange.pl 22.10.06, 23:23
          wlasnie sobie sluchalem ostatniej plyty nalepy - to dopiero geriatria! no i co z
          tego ile kto ma lat - akurat nalepa moglby byc moim dziadkiem, a plyta bardzo mi
          sie podoba - kwestia gustu, a nie wieku. jesli chodzi o gang to wole ich
          wczesniejsze dokonania, b lubilem dzika wolnosc, na koncertach sa jednak super i
          mozna sie fajnie pobawic, a chyba o to chodzi a nie o to ile maja lat:)
          • Gość: Rebel Yell Re: Jak jest w 9fali IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.10.06, 08:53
            Oczywiscie ze nie o to chodzi, tylko ze mozna by zaprosic jakies Pustki, Hurt.
            No chyba ze chcemy tylko udawac oboz zeglarski. A jak ma byc spokojnie to
            proponuje zaprosic zespol muzyki dawnej.
    • Gość: ja tam bywam częst Re: Jak jest w 9fali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:25
      Jak jest?? Po prostu super. jeśli jeszcze nie byłeś to musisz to nadrobić.
      Prawda jest taka, że to jedyny w Wałbrzychu lokal na poziomie. Chociaż
      lokalizajia i zewnętrzna fasada raczej nie sprzyjają. Bardzo fajny wystrój i
      bardzo fajne klimaty. Ludzie zawsze dobrze się bawią, niezależnie czy jest 10
      czy 200 osób. Poza tym nie ma tam małolatów i ludzi przypadkowego pokroju.
      jeśli się gdzieś bawić w wałbzrychu to tylko tam. Prawdą jest, że od niedawna
      troche mniejszy wybór za barem i obsługa juz nie ta. Ale mniejmy nadzieje, że
      jak właściciele wrócą to wszystko się naprawi, a obsługa do tego czasu
      wywalifikuje.
    • Gość: janek8 panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:29
      Mozna zjesc cos dobrego w dobrych pieniądzach, czy tylko nakarmić zmysł słuchu?
      Brawa za sale dla niepalących! Co z samochodem? Jest gdzie postawić aby bylo
      czym wrócić do domu?
      POzdrawiam!
      • Gość: Gosc Re: panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.06, 23:15
        Jedzenie pyszne,alkohole rozne,jest gdzie postawic auto.
        • Gość: Rebel Yell Re: panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.06, 10:04
          To sie qrw... nazywa Public Relations, niezmordowane chlopaki. Na wymioty sie
          zbiera, jak przy wysokich falach.
      • Gość: Ja-nek Re: panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: 80.50.81.* 24.10.06, 10:09
        jedzonko mają dość drogie
        • Gość: janek8 Re: panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:58
          Domyslam sie. Za kilka PLN to mozna zoladek zapchac conajwyzej jakims burgerem
          w McShit'cie. Mozna porownac ceny i jakosc do Gościnca Solickiego, Marii itp?
          • Gość: bywalec2 Re: panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: *.orange.pl 24.10.06, 11:53
            to jest inny rodzaj lokalu niz maria i gosciniec - 9fala to klub muzyczny,
            przede wszystkim do posluchania bluesa i rocka na zywo, do potanczenia i do
            wypicia paru piwek w sobotni wieczor.....najlepiej sie wybrac na koncert i
            sprawdzic czy takie klimatu ci odpowiadaja, bo jak widac, chocby po tym watku,
            gusta sa rozne...pzdr
            • Gość: janek8 Re: panie Brach a jakie papu oferujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:50
              Dlatego pytalem czy cos do jedzenia jest oprocz muzyki ;}
              Ze inny typ lokalu to juz wiem, ale czy gdy zglodnieje ktoregos popoludnia to
              jest szansa, ze tam dostane rownie dobre jedzonko jak w innych okolicznych
              restauracjach?
    • alicyjka111 Re: Jak jest w 9fali 24.10.06, 22:20
      W tą sobotę na pewno będzie super.Gra Nocna zmiana Bluesa!!!Przybywajcie
      • Gość: bywalec2 Re: Jak jest w 9fali IP: *.orange.pl 27.10.06, 10:16
        jutro nocna zmiana - fajnie sie zlozylo bo ostatnio byli w szansie na sukces, a
        teraz u nas w wchu:) do zobaczenia na parkiecie:)
        • alicyjka111 Re: Jak jest w 9fali 27.10.06, 20:37
          No właśnie!Teraz my mamy szanse posłuchac dobrego bluesa:-),;-)
      • Gość: Bleki Re: Jak jest w 9fali IP: 81.15.135.* 29.10.06, 01:04
        jestem po "Zmianie". jako całkowity ignorant bluesa i osoba, która tam trafiła
        przypadkowo muszę powiedzieć, że:
        1. jest ciepło - włączane są grzejniki,
        2. jest estetycznie, widać że na wystrój wydano sporo pieniędzy
        3. jest spokojnie - żadnej gó..arzerii, choć wypitych ludzi było sporo na
        koncercie, to jednak nie zauważyłem frustratów z kompleksami, którzy chcieli "dymić"
        4. na głównej sali nie pali się (to wielki +), palacze kulturalnie wychodzą do
        przedsionka lub małej sali.
        natomiast wielki minus to serwis. trafiła nam się "kelnerka" chyba w pierwszym
        dniu w pracy i o ile można wybaczyć to, że zapomina sztućców przynieść do dań i
        myliła ilość zamówień (no bo i tak za chwilę przyniesie - potrenuje to nie
        zapomni innym razem) to jednak niedopuszczalne jak dla mnie było "odpuszczanie"
        stolika z otwartym rachunkiem i natrętne podsumowywanie zamówienia po każdym(!)
        pojawieniu się przy nim. oczywiście jak się zrobiło na sali tłoczniej to
        panienka już nie raczyła nawet po puste naczynia podejść. Panie Zbyszku (to do
        właściciela :) ) - ta dalej "nielzja".
        co do koncertu - ludzie się świetnie bawili i nawet ja - miłośnik bezruchdensu
        trochę się pokiwałem przy harmonijce Wierzchowskiego.

blq
        • Gość: Gosc Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.10.06, 02:05
          Tez bylam w 9fali,koncert rewlacja,rzadko sie zdarza,ze po pierwszych taktach
          parkiet jest pelny.Masz racje pelna kultura jesli chodzi o palenie ludzie
          naprawde na poziomie pomimo,ze byli tacy co sporo wypili,ale nikomu to nie
          przeszkadzalo bo zachowywali sie ok.Jesli chodzi o kelnerki nie wiem czy
          zauwazyles,ze 9fala nie jest otwarta na okraglo i kelnerki nie sa zawodowcami
          bo to uczennice,ktore chca zarobic pare groszy,a wiec nie mozna od nich zbyt
          duzo wymagac tym bardziej,ze bez przerwy sie zmieniaja to akurat mozna im
          wybaczyc bo najwazniejsze sa klimaty,ktorych nie ma w calym Walbrzychu.Wszyscy
          moi znajomi uwielbiaja 9fale,a jeszcze tym bardziej bluesa zawsze w dobrym
          wykonaniu.
          • Gość: Bleki Re: Jak jest w 9fali IP: 81.15.135.* 29.10.06, 09:14
            wiesz - szczerze - nie musi mnie to obchodzić czy są na etacie, czy dorywczo.
            powinna być zatem jedna osoba koordynująca pracę tych dziewczyn. po prostu parę
            rzeczy mnie zaskoczyło i zadziwiło. przez to zapewne zamówienie było mniejsze.

blq
            • Gość: Gosc Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.10.06, 09:45
              Zgadzam sie z Toba,ze nie powinno Cie to obchodzic.Poniewaz chodzimy do 9fali
              od poczatku przyzwyczailismy sie do "sierotek" kelnerek i jak juz ktoras nas
              obsluguje to ja pilnujemy.Wejdz na strone 9fali www.9fala.pl tam podana jest
              strona na ktorej sa zdjecia z koncertow facet,ktory je robi jest amatorem
              (rozmawialam z nim wczoraj )od jakiegos czasu mieszka w Walbrzychu - zdjecia
              rewelacja.Sa tez zdjecia z Walbrzycha szok.
        • Gość: Gosc Re: Jak jest w 9fali IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.10.06, 17:11
          Zapomnialam tez dodac,ze skoro nie byles zadowolony z obslugi byl wlasciciel
          wiec trzeba bylo podejsc do niego i w sekundzie problem rozwiazalby sie
          szybciutko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka