Dodaj do ulubionych

Oferty z Urzędu Pracy - kupa śmiechu

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.10.06, 10:10
Ojciec dostał ofertę "pracy" z UP w Wałbrzychu na stanowisko
"kierowca-zaopatrzeniowiec". Poszedł na rozmowę wstępną i dowiedział się, że
to nie jest praca tylko półroczne "przyuczenie do zawodu" za 460zł netto
miesięcznie. Nie wiem za jakich debili UP uwaza bezrobotnych, że "przyuczenie
do zawodu" dla kierowcy musi trwać pół roku. Drogi Urzędzie Pracy w Wałbrzychu
- z takimi ofertami spier* na drzewo.
Obserwuj wątek
    • xsatanistax Re: Oferty z Urzędu Pracy - kupa śmiechu 23.10.06, 10:25
      a to ci nowina. wiadomo, że UP służy tylko tym, którzy w nim pracują.
      • Gość: MIA Re: Oferty z Urzędu Pracy - kupa śmiechu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:38
        Zgadzam się, jak sie zapytałam czy może w samym urzedzie nie ma wakatów to
        pani w pośrednictwie odpowiedizała mi ze powinnam się zapytać w kadrach bo oni
        do pośrednictwa nie otrzymują takich informacji
    • azza4 Re: Oferty z Urzędu Pracy - kupa śmiechu 24.10.06, 11:19
      A prawda to,ze teraz na strefie roboty w brod i nawet 40 latek ma szanse?
      Podobno ludzie masowo wyjezdzaja i tak sie dzieje.
    • Gość: Marcel Re: Oferty z Urzędu Pracy - kupa śmiechu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:34
      Zgadzam sie z Wami ze sytuacja na w-skim rynku pracy jest beznadziejna ale
      przeciez to nie jest wina tej pani w urzedzie, która wysłała Twojego tate na
      przyuczenie. Najczesciej to UE daje kase na tego rodzaju aktywne formy "walki z
      bezrobociem", które naprawde niczemu nie służą. Niewielu bezrobotnych (nawet Ci
      bez zadnego wykształcenia) ma ochote brac udział w tym cyrku i pani za biurkiem
      pewnie swietnie zdaje sobie z tego sprawę, tylko co z tego jeżeli jej
      przełożeni są innego zdania bo na siłe chcą się wykazać wynikami. Nie
      obwiniajmy szarych pracowników bo oni najczęściej nie mają zupełnie nic do
      powiedzenia w tej całej nieszczęsnej machinie. Pozdrawiam.
      • Gość: Ja Re: Oferty z Urzędu Pracy - kupa śmiechu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 12:54
        Nie obwiniam szeregowych urzędników tylko urząd - instytucję, a więc w domyśle
        ludzi, którzy tym zarządzają. Dzisiaj ojciec otrzymał pismo z UP informujące o
        skreśleniu go z listy bezrobotnych - w ten sposób bezrobocie w Polsce spada.
        • Gość: ultrax Lenistwo??? IP: 193.28.0.* 31.10.06, 07:49
          Osobiście wolałbym popracować za 500 zł, niż siedzieć na dupie i pierdzieć w
          stołek. A między czasie szukać innego zajęcia.
          Powiedz mi kolego co by powiedział Twój tatuś jakby po 25 latach pracy dostał
          500 zł?
          NIE POPIERAM LENISTWA!!!
          • Gość: jacek01g hehe tak Ci się tylko wydaje! >:) IP: *.chello.pl 31.10.06, 09:53
            pewnie nigdy nie byłeś bezrobotny, co?
          • xsatanistax Re: Lenistwo??? 31.10.06, 10:55
            ale mówisz o pięciuset za godzinę czy za ile?
          • 11tadeusz11 To jest chore 21.11.06, 09:38
            zacznij pracować za 5 stówek, a może przyjdzie jakiś inny popie..ny i będzie
            zapie..ł za 4 stówki bo nie będzie pierdział w stołek. Co mądrzejszy to już
            od roku jest za Odrą. Pozdrowienia pracusiu.
            • Gość: Mariusz Re: To jest chore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:53
              Nie chcę uogólniać, ale mnóstwo osób w naszym "kochanym" Wałbrzychu najlepiej
              czuje się obwiniając wszystkich dookoła, narzekając na PUP, śmiejąc się z
              programów UE, przygotowań zawodowych, darmowych szkoleń itp. Można przecież
              mieć większe pieniądze z opieki społecznej, zasiłków stałych i celowych, można
              korzystać z dodatków mieszkaniowych i innych form pomocy. Bezrobotnym byłem 2
              razy w życiu - łącznie 2 miesiące. Dlaczego? Bo efektywnie szukałem pracy!
              Śmieszą mnie nie aktywne formy przeciwdziałania bezrobociu proponowane przez
              PUP tylko ludzie, którzy cierpią na pewien rodzaj bezrobocia chronicznego i
              potrafią tylko marudzić.
              • Gość: slepajula Re: To jest chore razem z toba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:34
                Panie Mariuszu Pan chyba jest nie ztego swiata ,a co mam sie cieszyc jak wspomniany ojciec ze mnie po 30latach pracy na sile chca przyuczac do tego co znam albo niechce jak chce jezyk angielski to nie ma PUP chce mnie przyuczyc do kasy fiskalnej to jest to zdrowe ?! A wkoncu to PU czy UE wymysla takie durnowate szkolenia ?! J a tez efektywnie szukam pracy ale pracy godziewej ,poza tym Pan mysli czy Pan to wie z autopsji ze te zasilki z opieki sa takie wysokie i tak łatwo je dostac ,bo to sa chyba Panu rzeczy nie znane bo Pan jest efektywny ... Pan mysli ze wszyscy inni sa tacy głupi jak Pan mądry

• Gość: Mariusz Re: To jest chore razem z toba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:41
                  Zgadzam się w 100% że system jest chory, na szczęśćie ja "slepajulo" cieszę się
                  dobrym zdrowiem. W pierwszym zdaniu mojej poprzedniej wypowiedzi napisałem,
                  że "nie chcę uogólniać". Oznacza to, że nie wszyscy to lenie i nieroby jednak,
                  że mnóstwo osób w naszym mieście można do takiego grona zaliczyć. Wiem o tym bo
                  przez 3 lata starałem się pomagać takim ludziom, wiec temat niestety jest mi
                  znany. Niewielka część tej grupy chciała cokolwiek zmienić w swoim życiu.
                  Głównie o pracy nie chcieli nawet myśleć - byli tak zakorzenieni w swoich
                  patologiach, potrafili tylko narzekać. Rozumiem problem Twój i Twojego ojca i
                  rozumiem że nie ma się z czego cieszyć. Mi też nie jest wesoło, a "durnowate"
                  wg. Pani programy i szkolenia w PUP realizowane są odgórnie przez UE [sektorowe
                  programy SPORZL]. Pisze Pani, że szuka pracy godziwej. Czasem warto zaczepić
                  się gdzieś za mniej godziwą płacę, żeby za jakiś czas znależć coś lepszego.
                  Coraz bardziej na naszym rynku ma znaczenie staż i doświadczenie - to akurat
                  wiem z autopsji. Pozdrawiam.
                  • Gość: slrepajula Re: To jest chore razem z toba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:10
                    myslałam ze tu o patologiach nie mowimy ,/ w wałbrzychu to chyba jakies 75%/ bo oni i tak sie nie zmienia a klamia ile sie da ,tylko chory jest ten MOPR co nic od nich nie wymaga ...
                    Mowmy o tych ktorzy chca pracowac a nie zebrac
                    A jesli tak to prosze podpowiedziec mozew Wałbrzychu jest takie miejsce gdzie jak Pan twierdzi liczy sie doswiadczenie
                    W koncu chyba siegna po 50latkow bo wszyscy mlodzi to zdaje sie juz sie koncza w Wałbrzychu
                    • Gość: Mariusz Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:42
                      Jestem młodą osobą i ze znalezieniem pracy nie miałem jak narazie większych
                      problemów. Sam zaczynałem od stażu z PUP za 400 zł - nie są to wielkie
                      pieniądze, ale człowiek może odczuć a własnej skórze jak wygląda prawdziwa
                      praca i czegoś się nauczyć. To potem procentuje.
                      Sam mam ojca po 50. który po wielkich staraniach dostał się na strefę... Nie
                      znam niestety lekarstwa na to jak można pomóc setkom ludzi, którzy chętnie
                      pójdą do pracy nawet za niewielkie wynagrodzenie. Moja osobista wizja
                      najbliższych lat Wałbrzycha maluje się niestety w dość ciemnych barwach...
          • Gość: xxx Re: Lenistwo??? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.11.06, 20:08
            > Osobiście wolałbym popracować za 500 zł,

A za ile obecnie pracujesz ?!?

> niż siedzieć na dupie i pierdzieć w stołek.

Chyba pomerdały Ci się priorytety koleś? Człowiek pracuje po to, żeby zarobić
            pieniądze! Żeby żyć, egzystować. Nie pracuje się dla sztuki (może 1 na milion to
            robi) a pensja nie ma być jedynie "dodatkiem" do pracy. Ma być godziwym
            wynagrodzeniem za wykonaną robotę. Osobiście pracuję, bo muszę z czegoś żyć,
            wyżywić rodzinę, coś jeść i wcale nie dorabiam sobie do tego ideologii o
            powołaniu. Jeśli znajdzie się ktoś, kto da mi kilka tysięcy za siedzenie w domu
            i "nicnierobienie", to siadam na dupie i siedze. Błogo się lenie, piję drinki i
            nie będę się wcale nocami rzucał z wyrzutami, że jestem leń.

> A między czasie szukać innego zajęcia.

Dostań robotę od 7:00 do 15:00. Najlepiej taką, która nieźle daje w d..ę i po
            15:00 (czyli w ok. 16:00) - w międzyczasie - ruszaj na podbój wałbrzyskiego
            rynku pracy. Po 16:00... jedynym "innym zajęciem", jakie znajdziesz, może być
            ewentualnie zabawa drzwiami obrotowymi w REALu :).

> Powiedz mi kolego co by powiedział Twój tatuś jakby po 25 latach pracy dostał
            > 500 zł?

Pewnie nie byłby zachwycony. Nie widzę jednak związku między bandytyzmem o
            którym piszesz, a "pracą" za 500 zł. Policz te 20 "czarnych" dniówek (20 x
            śniadanie + 20 x bilet autobusowy + powrót). Ile zostanie na rękę za tę "pracę".
            Nie bądź śmieszny facet.

> NIE POPIERAM LENISTWA!!!

Ja też, ale jeszcze bardziej nie popieram braku logiki, wyzysku i upodlania
            ludzi stawianych pod ścianą.
            • Gość: hmm Re: Lenistwo??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.11.06, 00:22
              popieram tego Pana chociaż ja akurat tak źle nie mam, ale to co jest na
              wałbrzyskim rybku pracy to tragedia... niestety:/
              • Gość: ooo Re: Lenistwo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:25
                Zagdzam się i wszystkim nie znoszacym "nieróbstwa" polecam sobotnio -
                niedizlene wydanie Gazety - "Zero tolerancji dla biednych"
                • Gość: jakispan Re: Lenistwo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:49
                  Może wiec ci którzy tak narzekają na durną pomoc PUP, śmieszne szkolenia,
                  głupie przygotowania zawodowe rzucą jakimś błyskotliwym pomysłem jak usprawnić
                  pracę i efektywność urzędu? Chętnie poczytam...
                  • Gość: provo Re: Lenistwo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:49
                    Pomysły? Zapytaj swoją oświeconą i pełną zachwytów dla własnych osiągnięć
                    dyrekcję (IŻM).
                    • Gość: jakispan Re: Lenistwo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:17
                      Prowadzę własną działalność kolego provo, więc zamiast pyszczyć mógłbyś
                      pomyśleć, może zdołasz jednak napisać coś konstruktywnego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka