Dodaj do ulubionych

Szukam neurologa dla niemowlaka

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.06, 20:46
Witam! Poszukuję dobrego neurologa dla mojej córeczki. Będe wdzięczny za
pomoc. Nie chciałbym w ciemno wybierać z książki telefonicznej.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.06, 20:56
      W Wałbrzychu są chyba tylko dwie panie neurolog dziecięce. Obie pracują w
      szpitalu dziecięcym gdzie na wizytę w Poradni Neurologicznej czeka się PÓŁ
      ROKU. Zdaje się że obie Panie przyjmują również prywatnie na ul. Szmidta. Na
      wizytę czeka się kilka dni do tygodnia - wizyta 1,5 roku temu 60 zł. My byliśmy
      u dr Warzechy-Kobiałki, prywatnie oczywiście. Jak najbardziej polecamy Panią
      doktor. Jeśli potrzebne są ćwiczenia z dzieckiem, panie dają namiary na
      fizjoterapeutę - Sławomira Radwańskiego (50 zł za wizytę, ale wystarczyły dwa
      spotkania, który stosuje metodę Voyty - polecam bo skuteczna
      • Gość: Mia Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 195.136.49.* 29.10.06, 09:46
        Ja polecam panią dr Bstorę która współpracuje z panem Radwańskim, dzięki nim
        moje dziecko jest cąłkowicie sprawne, a groziło mu porażenie. o tel. do dr
        trzeba pytać w szpitalu nr 2
      • Gość: qrezus Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:38
        "panie doktor" pisze celowo + rehabilitanci to dla mnie wałbrzyska mafia,
        najpierw wpakowali mi dziecko w psychotropowe leki, potem wciskali, że konieczne
        są ćwiczenia u ich rehabilitanta (nie wiem czy ktoś wie jak wygląda metoda
        Voigty, ale nie jest to przyjemne dla dziecka i powinno być stosowane tylko w
        tsanach koniecznych) gdy zbuntowaliśmy się i pojechaliśmy do Wrocławia do Pani
        profesor z AM (niestety nie pamiętam nazwiska) powiedziała, że dziecku oprócz
        powolnego zejścia z psychotropów (nie można było od razu odstawić) nic nie jest
        i że to kolejny przypadek z Wałbrzycha gdzie lekarze na siłę kształtują sobie
        popyt tj. wizyty prywatne + rehabilitant. Jeśli możesz to skonsultuj się z
        lekarzami poza Wałbrzychem, żeby bezsensownie nie męczyć dziecka i nie nabijać
        kasy tym konowałom. Sorry za ostre słowa, ale za te psychotropy to chętnie
        zrehabilitowałbym "panie doktor".
        • Gość: tatuś Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 193.28.0.* 31.10.06, 07:42
          To fakt, ale w każdej dziedzinie tak jest. Popedziesz do warsztatu
          samochodowego z duperelą to Ci "pół" auta wymienią, itd.
          Na wspomnianą metodę napewno się nie zgodzę. Żona na listopad umówiła się z
          neurologiem, zobaczymy co z tego wyjdzie. A pomysł z Wrocławiem podoba mi się.
          Malutka bardzo lubi jeździć autem więc nie będzie problemu.
          POzdrawiam.
          • b.bujak Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 31.10.06, 09:16
            Gość portalu: tatuś napisał(a):
            A pomysł z Wrocławiem podoba mi się.
            > Malutka bardzo lubi jeździć autem więc nie będzie problemu.

dzieci lubią jeździc autem :) ale czy lubią stać we wrocławskich korkach ???
            fajne to porownanie leczenia dziecka do naprawy auta :)
            niestety - takie odsyłanie dzieci neurolog-rehabilitant- i jeszcze jakiś
            spec... to nagminne i to nie tylko w Wałbrzychu...
            przypomnial mi się ciakawy wątek na ten temat ( no, moze troche momentami
            odbiegamy od tematu :)), ale jak masz ochote, to poczytaj, dla refleksji:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=34253249&v=2&s=0
            dodam, ze ja bylam z synem u pani neurolog w Świdnicy - o dziwo - nie odesłala
            nas do rehabilitanta :) pokazala mi, jak wykonywac ćwiczenia (wg Vojty) i
            ćwiczylismy sami z dobrym efektem - wyglada na to, ze nie zawsze jest
            koniecznosc chodzenia do rehabilitanta - co jest o wiele mniej stresujące dla
            dziecka;

• b.bujak Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 31.10.06, 09:17
              w jakim wieku jest Twoaja córeczka? jaka jest przyczyna skierowania do
              neurologa?
              • ultrax Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 02.11.06, 09:35
                b.bujak napisała:

> w jakim wieku jest Twoaja córeczka? jaka jest przyczyna skierowania do
                > neurologa?

Córeczka ma już 4 miesiące, pediatra zauważył skrzywienie w okolicy szyi, ale
                skierowania nie dał, bo... żona była i tak się skończyło.
                Więc pójdziemy prywatnie do neurologa, jak sprawa będzie poważna, to osobiście
                pofatyguję się do pediatry i na pewno mi da skierowanie. A czekać nie będę do
                końca roku, wprawiony jestem już w bojach typu : "nie przyjmiemy Pana bo już
                nie ma miejsca"
                • b.bujak Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 02.11.06, 11:25
                  no to chyba na szczescie nic powaznego, skoro nie dostaliscie nawet
                  skierowania; ale rzeczywiscie dla spokoju sumienia warto pojsc na konsultacje
                  do specjalisty; co do terminow - to nawet nie chodzi o koniec roku - sa po
                  prostu takie limity, ze lekarze nie wyrabiaja... my do neurologa tez
                  chodzilismy prywatnie...
                  bylo tak, ze zadzwonilismy pierwszy raz i pani mowi tak: wizyta na fundusz za 3
                  miesiące, wizyta prywatnie za dwa dni... wiec pierwsza wizyta byla prywatnie i
                  od razu zapisalismy sie na nastepna wizyte - ta kontrolna za trzy miesiace byla
                  juz refundowana
    • Gość: mama Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.06, 11:05
      POlecam panią doktor Grażynę Pietruszkę. Moje dziecko było przez nią leczone.
      Nie dość, że wyleczyła to jeszcze uratowała to, co inni lekarze niszczyli.
      • Gość: Marta Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:47
        Jeżeli wymienia się kogoś z nazwiska to trzeba być pewnym że nie robi się
        pomyłki i tak dla sprostowania: lek. Jolanta Warzycha-Kobiałka, lek. Elżbieta
        Badora, obie neurolog. Sławomir Radwański to mgr rehabilitacji. Wszyscy pracują
        w Specjalistycznym ZOZ nad Matką i Dzieckiem w Wałbrzychu telefony: oddział
        neurologii 074 6489764, rehabilitacja 074 6489777. Terminy ze skierowaniem z POZ
        są istotnie odległe.
      • Gość: Mia Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 195.136.49.* 29.10.06, 19:39
        Pani Pietruszka, owszem świetny pediatra ale nie jest neurologiem!!! a tu się
        TATUŚ o neurologa pyta.
        • Gość: :-) Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:09
          NIe masz racji!! Pani dr Grażyna Pietruszka jest pediatrą II stopnia,
          neurologiem i psychiatrą dziecięcym.
          • Gość: mama Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.06, 22:12
            Dokładnie tak. Leczyła moje dziecko przez 5 lat jako neurolog i dlatego właśnie
            o niej wspomniałam.
    • Gość: tatuś Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 193.28.0.* 30.10.06, 08:02
      Dziękuje, za typy. Jestem bardzo wdzięczny.
      A tak na marginesie to szlag mnie trafia, że muszę iść prywatnie. Dobrze, że
      się ma trochę pieniążków.
      A co mają powiedzieć rodziny u których dochód nie przekracza 700 -800 zł?
      Co za chory kraj. Ach , tak się zdenerwowałem
      Pozdrawiam
      • Gość: jaa Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 10:50
        ...ale to już wina narodowego funduszu zdrowia i kretyńskich kontraktów, a nie
        lekarzy.
    • Gość: ania Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:37
      Boże, te wszystkie odpowiedzi, to dokładnie schemat działań z naszym synkiem...
      teraz z perspektywy czasu - stwierdzam - koszmar.
      Zaczęło się podobnie, pediatra zasugerował mi wizytę u neurologa, wizyta w
      poradni najbliższa za pół roku, poszliśmy prywatnie do p. dr. Warzechy - kazała
      ćwiczyć- namiar na rehabilitanta, w między czasie wstrzymała szczepionki, dała
      jakąś dawkę luminalu (czy jak się nazywał ten psychotrop) - każdy w aptece na
      mnie patrzył jak na wyrodną matkę... Ćwiczenia - trwały w sumie 10 miesięcy i
      tak naprawdę to zakończyliśmy je na własną rękę... Kolejna wizyta w grudniu -
      ciekawe co wymyślą znowu panie neurolog...
      Sąsiadka namawiała mnie na wyjazd do pani dr z Wrocka - dr Ujma - ponoć
      rewelacja. Gdybym miała jeszcze raz wybierać nie poszłabym tą ścieżką którą
      poszłam. Szkoda tylko że tak późno dostałam namiar na tą z Wrocka, i że tak
      późno o tym wszystkim pomyślałam.
    • b.bujak forum dla rodziców 02.11.06, 13:46
      korzystając z tego wątku zapraszam Was na regionalne forum dla rodziców:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=612
      u góry macie też przyszpilony link do forum o dolnośląskich lekarzach
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka