Gość: tatuś IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.06, 20:46 Witam! Poszukuję dobrego neurologa dla mojej córeczki. Będe wdzięczny za pomoc. Nie chciałbym w ciemno wybierać z książki telefonicznej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.06, 20:56 W Wałbrzychu są chyba tylko dwie panie neurolog dziecięce. Obie pracują w szpitalu dziecięcym gdzie na wizytę w Poradni Neurologicznej czeka się PÓŁ ROKU. Zdaje się że obie Panie przyjmują również prywatnie na ul. Szmidta. Na wizytę czeka się kilka dni do tygodnia - wizyta 1,5 roku temu 60 zł. My byliśmy u dr Warzechy-Kobiałki, prywatnie oczywiście. Jak najbardziej polecamy Panią doktor. Jeśli potrzebne są ćwiczenia z dzieckiem, panie dają namiary na fizjoterapeutę - Sławomira Radwańskiego (50 zł za wizytę, ale wystarczyły dwa spotkania, który stosuje metodę Voyty - polecam bo skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 195.136.49.* 29.10.06, 09:46 Ja polecam panią dr Bstorę która współpracuje z panem Radwańskim, dzięki nim moje dziecko jest cąłkowicie sprawne, a groziło mu porażenie. o tel. do dr trzeba pytać w szpitalu nr 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrezus Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:38 "panie doktor" pisze celowo + rehabilitanci to dla mnie wałbrzyska mafia, najpierw wpakowali mi dziecko w psychotropowe leki, potem wciskali, że konieczne są ćwiczenia u ich rehabilitanta (nie wiem czy ktoś wie jak wygląda metoda Voigty, ale nie jest to przyjemne dla dziecka i powinno być stosowane tylko w tsanach koniecznych) gdy zbuntowaliśmy się i pojechaliśmy do Wrocławia do Pani profesor z AM (niestety nie pamiętam nazwiska) powiedziała, że dziecku oprócz powolnego zejścia z psychotropów (nie można było od razu odstawić) nic nie jest i że to kolejny przypadek z Wałbrzycha gdzie lekarze na siłę kształtują sobie popyt tj. wizyty prywatne + rehabilitant. Jeśli możesz to skonsultuj się z lekarzami poza Wałbrzychem, żeby bezsensownie nie męczyć dziecka i nie nabijać kasy tym konowałom. Sorry za ostre słowa, ale za te psychotropy to chętnie zrehabilitowałbym "panie doktor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 193.28.0.* 31.10.06, 07:42 To fakt, ale w każdej dziedzinie tak jest. Popedziesz do warsztatu samochodowego z duperelą to Ci "pół" auta wymienią, itd. Na wspomnianą metodę napewno się nie zgodzę. Żona na listopad umówiła się z neurologiem, zobaczymy co z tego wyjdzie. A pomysł z Wrocławiem podoba mi się. Malutka bardzo lubi jeździć autem więc nie będzie problemu. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 31.10.06, 09:16 Gość portalu: tatuś napisał(a): A pomysł z Wrocławiem podoba mi się. > Malutka bardzo lubi jeździć autem więc nie będzie problemu. dzieci lubią jeździc autem :) ale czy lubią stać we wrocławskich korkach ??? fajne to porownanie leczenia dziecka do naprawy auta :) niestety - takie odsyłanie dzieci neurolog-rehabilitant- i jeszcze jakiś spec... to nagminne i to nie tylko w Wałbrzychu... przypomnial mi się ciakawy wątek na ten temat ( no, moze troche momentami odbiegamy od tematu :)), ale jak masz ochote, to poczytaj, dla refleksji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=34253249&v=2&s=0 dodam, ze ja bylam z synem u pani neurolog w Świdnicy - o dziwo - nie odesłala nas do rehabilitanta :) pokazala mi, jak wykonywac ćwiczenia (wg Vojty) i ćwiczylismy sami z dobrym efektem - wyglada na to, ze nie zawsze jest koniecznosc chodzenia do rehabilitanta - co jest o wiele mniej stresujące dla dziecka; Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 31.10.06, 09:17 w jakim wieku jest Twoaja córeczka? jaka jest przyczyna skierowania do neurologa? Odpowiedz Link Zgłoś
ultrax Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 02.11.06, 09:35 b.bujak napisała: > w jakim wieku jest Twoaja córeczka? jaka jest przyczyna skierowania do > neurologa? Córeczka ma już 4 miesiące, pediatra zauważył skrzywienie w okolicy szyi, ale skierowania nie dał, bo... żona była i tak się skończyło. Więc pójdziemy prywatnie do neurologa, jak sprawa będzie poważna, to osobiście pofatyguję się do pediatry i na pewno mi da skierowanie. A czekać nie będę do końca roku, wprawiony jestem już w bojach typu : "nie przyjmiemy Pana bo już nie ma miejsca" Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Szukam neurologa dla niemowlaka 02.11.06, 11:25 no to chyba na szczescie nic powaznego, skoro nie dostaliscie nawet skierowania; ale rzeczywiscie dla spokoju sumienia warto pojsc na konsultacje do specjalisty; co do terminow - to nawet nie chodzi o koniec roku - sa po prostu takie limity, ze lekarze nie wyrabiaja... my do neurologa tez chodzilismy prywatnie... bylo tak, ze zadzwonilismy pierwszy raz i pani mowi tak: wizyta na fundusz za 3 miesiące, wizyta prywatnie za dwa dni... wiec pierwsza wizyta byla prywatnie i od razu zapisalismy sie na nastepna wizyte - ta kontrolna za trzy miesiace byla juz refundowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.06, 11:05 POlecam panią doktor Grażynę Pietruszkę. Moje dziecko było przez nią leczone. Nie dość, że wyleczyła to jeszcze uratowała to, co inni lekarze niszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:47 Jeżeli wymienia się kogoś z nazwiska to trzeba być pewnym że nie robi się pomyłki i tak dla sprostowania: lek. Jolanta Warzycha-Kobiałka, lek. Elżbieta Badora, obie neurolog. Sławomir Radwański to mgr rehabilitacji. Wszyscy pracują w Specjalistycznym ZOZ nad Matką i Dzieckiem w Wałbrzychu telefony: oddział neurologii 074 6489764, rehabilitacja 074 6489777. Terminy ze skierowaniem z POZ są istotnie odległe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 195.136.49.* 29.10.06, 19:39 Pani Pietruszka, owszem świetny pediatra ale nie jest neurologiem!!! a tu się TATUŚ o neurologa pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:09 NIe masz racji!! Pani dr Grażyna Pietruszka jest pediatrą II stopnia, neurologiem i psychiatrą dziecięcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.06, 22:12 Dokładnie tak. Leczyła moje dziecko przez 5 lat jako neurolog i dlatego właśnie o niej wspomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: 193.28.0.* 30.10.06, 08:02 Dziękuje, za typy. Jestem bardzo wdzięczny. A tak na marginesie to szlag mnie trafia, że muszę iść prywatnie. Dobrze, że się ma trochę pieniążków. A co mają powiedzieć rodziny u których dochód nie przekracza 700 -800 zł? Co za chory kraj. Ach , tak się zdenerwowałem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 10:50 ...ale to już wina narodowego funduszu zdrowia i kretyńskich kontraktów, a nie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Szukam neurologa dla niemowlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:37 Boże, te wszystkie odpowiedzi, to dokładnie schemat działań z naszym synkiem... teraz z perspektywy czasu - stwierdzam - koszmar. Zaczęło się podobnie, pediatra zasugerował mi wizytę u neurologa, wizyta w poradni najbliższa za pół roku, poszliśmy prywatnie do p. dr. Warzechy - kazała ćwiczyć- namiar na rehabilitanta, w między czasie wstrzymała szczepionki, dała jakąś dawkę luminalu (czy jak się nazywał ten psychotrop) - każdy w aptece na mnie patrzył jak na wyrodną matkę... Ćwiczenia - trwały w sumie 10 miesięcy i tak naprawdę to zakończyliśmy je na własną rękę... Kolejna wizyta w grudniu - ciekawe co wymyślą znowu panie neurolog... Sąsiadka namawiała mnie na wyjazd do pani dr z Wrocka - dr Ujma - ponoć rewelacja. Gdybym miała jeszcze raz wybierać nie poszłabym tą ścieżką którą poszłam. Szkoda tylko że tak późno dostałam namiar na tą z Wrocka, i że tak późno o tym wszystkim pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak forum dla rodziców 02.11.06, 13:46 korzystając z tego wątku zapraszam Was na regionalne forum dla rodziców: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=612 u góry macie też przyszpilony link do forum o dolnośląskich lekarzach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś