Dodaj do ulubionych

kredyt hipooteczny

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 11:41
Chce kupic mieszkanie, ale nie wiem kompletnie jaki bank wybrac! Mozecie cos
w tym temacie doradzic? Szukam dobrego kredytu hipotecznego! Nie ukrywam, ze
profesjonalna obsluga i fachowosc jest dla mnie tez wazna! Jaki bank
polecacie, a jakich unikac ??
Obserwuj wątek
    • Gość: beti Re: kredyt hipooteczny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 11:51
      Proponuje forum o gospodarce - tam mozna sie dowiedziec
    • Gość: arecki Re: kredyt hipooteczny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 16:31
      Polecam:
      PTF czyli Santander, Millenium, Lukas (troszke wyzej z oprocentowaniem)
      Unikaj:
      GE Capital - no chyba ze nie bedzie ci przeszkadzalo jak dadza ci kredyt za 2 lata
      ING - dawno nie widzialem tak olewatorskiego banku
      PKO- dla zasady;)
      • Gość: Rydżez Re: kredyt hipooteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:25
        Dokładnie tak, jak przedmówca powiedział... Mam podobne odczucia i do plusów i
        do minusów. W końcu zdecydowałem się na ptf, ze względu na przyzwoite koszty,
        obsługę, która wie, o czym mówi i podejście do klienta
    • Gość: janek8 Re: kredyt hipooteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 00:21
      Prawie 2 lata temu przechodziłem to samo.
      Sporo banków odwiedziliśmy. Ostatnim byl KredytBank na ul.Słowackiego. Szkoda,
      że tak późno tam trafiliśmy. Nas obsługiwał taki mlody chłopak - Pan Rafał
      Powązka. Sporo za nas załatwił (np.niemiłe wizyty w Sądzie u jeszcze mniej
      miłych lampucer) i bardzo profesjonalnie nas obsłuzył.
      Oczywiście nie to jest najwazniejsze - biorąc kredyt na nieruchomość
      podpisujesz umowę na kilka - kilkadziesiąt lat. Najważniejsze dla Ciebie są
      osetki, wielkośc raty, opłaty, dodatkowe koszty. Samemu musisz wybrać bank.
      Jeśli jednak przywiązujesz dużą wagę do poziomu obsługi to omijaj szerokim
      łukiem PKO (totalne olewanie klienta). Jest jeszce jeden bank, w którym
      pracownice okazały wyjątkowy brak znajomości oferowanych usług. Nawet nie
      pamiętam jego nazwy. Jest na samym dole Słowackiego naprzeciw ORBISu.
      Pozdrawiam i życzę własnego ciepłego kąta i dachu nad głową!!
      Napisz po wszystkim co wybrałaś.
      • Gość: Aga Re: kredyt hipooteczny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.12.06, 11:36
        Zastanawiam sie nad Dom Bankiem, albo Multi bankiem- tyle, ze w tym ostatnim
        Pani wyjatkowo "olewa" klienta!! Ale oferta jest naprawde ciekawa! Czy ktos
        korzystal z kredytu w tych bankach ??
        Pozdrawiam :)
        • Gość: ja Re: kredyt hipooteczny IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.12.06, 11:43
          Ja mam kretyd mieszkaniowy w Multibanku. Baaardzo kozystne warunki, ale
          niestety trzeba bardzo dokladnie wszystko kontrolowac, bo Pani niestety ale nie
          wykazuje zadnej inicjatywy totalna olewka. Na szczescie mamy juz wszystko
          zalatwione (jest tego bardzo duzo), a minol juz rok.Jako sam kredyt bardzo
          polecam. Dostalismy 110% wartosci mieszkania i jak na razie jest wszystko ok.
          Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
    • Gość: jarek Re: kredyt hipooteczny IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.12.06, 17:00
      Jeżeli w grę wchodzi kwota 50 tysięcy i więcej to polecam udać się do doradcy
      finansowego typu Expander, Open Finance i inne tym podobne (expander nie zajmie
      się kwotą poniżej 50tyś.)Sam odwiedziłem Expandera i muszę przyznać, że
      zaangażowania w tym co robią im nie brakuje. Wyliczą ci zdolność kredytową i
      razem wybierzecie najdogodniejszą opcję kredytu w którymś z banków. Jeżeli zdasz
      się na ich pomoc, to wysyłają twoje dokumenty do kilku banków na raz – dla
      pewności aby nie zostać na lodzie, jeżeli się okaże, że centrala jednego z
      banków nie będzie chciała ci dać kredytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka