Dodaj do ulubionych

wałbrzyska prasa...

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 18:29
Którą gazetę czytujecie i dlaczego uwazacie, że Tygodnik Wałbrzyski to
brukowiec?:-) A może tak nie uważacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: linndab Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 07:42
      po primo ludzie sa biedni więc gazeta wałbrzyska powinna być tania jak
      barszcz po drugie primo to piszą takie głupoty,ze szkoda gadać a co dopiero
      czytać jak im sie trafi perełka to cud,
      • Gość: Justyna Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.08.03, 07:47
        Gość portalu: linndab napisał(a):

> po primo ludzie sa biedni więc gazeta wałbrzyska powinna być tania jak
        > barszcz po drugie primo to piszą takie głupoty,ze szkoda gadać a co dopiero
        > czytać jak im sie trafi perełka to cud,

Moja mama , kupuje ,,Gazetę Wrocławską" ze względu na ,,jaja grubego".
        Trudniejszej krzyżówki w życiu nie widziałam.
    • olin Re: wałbrzyska prasa... 04.08.03, 12:16
      Gość portalu: Amish napisał(a):

> Którą gazetę czytujecie i dlaczego uwazacie, że Tygodnik Wałbrzyski to
      > brukowiec?:-) A może tak nie uważacie?

Zdaje mi sie, ze dyskutowalismy tu juz o tym jakies 2 lata temu, ale za Chiny
      nie moge tego znalezc w archiwum... Bo nie pamietam, jakie byly wnioski. :)
      W kazdym razie kupowalem "TW" regularnie przez pare lat, wychodzac z zalozenia,
      ze posrod walbrzyskich brukowcow ten jeszcze jest nie najgorszy. Teraz co
      piatek kupuje "Slowo Polskie" i przynajmniej nie musze czytac wypocin
      niektorych takich moich ulubiencow z "TW". Niezly poziom prezentuje tez "Gazeta
      Wroclawska". Co ciekawe, "Gazeta Wroclawska" jest znacznie bardziej
      dolnoslaska, niz "Gazeta Dolnoslaska" (dodatek do Wyborczej), ktora jest tak
      okrrropnie wroclawiocentryczna, ze plakac sie chce...
      • Gość: pas Re: wałbrzyska prasa... IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 05.08.03, 22:25
        Racja, GW nie ma nawet korespondenta od kilku (około 6, o ile sie nie mylę)lat.
        Jest tylko biuro reklamy. A szkoda, wszak pisują tu Wałbrzyszanie - Elżbieta
        mosingiewicz i Filip Mecner.
    • ledwozipie Re: wałbrzyska prasa... 07.08.03, 12:59
      Moi zdaniem żadna z wałbrzyskich gazet nie zasługuje na uwagę. Same brukowce
      nadające się tylko i wyłącznie na rozpałkę do ogniska. Nie mówiąc już o
      wałbrzyskich dziennikarzach. Tragedia. No może poza Mateuszem Mykytyszynem,
      który moim zdaniem ma dobrego nosa i ostry język, oby się tylko nie zmarnował w
      gazecie prowadzonej przez wątpliwie inteligentną blondynkę. Pozdrawiam
      • Gość: NIESKAPLIKOWANY O JAKICH WY GAZETACH PISZECIE?? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.08.03, 20:52
        Zadzwonilem ostatnio na informacje i poprosilem zeby panienka podala mi nr. do
        redakcji Walbrzyskich gazet i co, i tylko jedna gazeta tam jest u nich.
        Pomyslalem ze panienka jest leniwa i zadzwonilem raz jeszcze, odebrala inna
        i to samo, tylko jedna redakcja ma telefon??
        Cholera czy to juz do podziemia zeszlo?
        • olin Re: O JAKICH WY GAZETACH PISZECIE?? 07.08.03, 22:02
          Mhm, faktycznie informacja tpsa jakas taka byle jaka sie zrobila... W tej
          chwili sa dwie stuprocentowo walbrzyskie redakcje: 'Tygodnik Walbrzyski'
          i 'Nowe Wiadomosci Walbrzyskie'. Do niedawna byla jeszcze 'Nowa Walbrzyska',
          ale nie utrzymala sie na rynku.
          • Gość: jacek0`1g Re: O JAKICH WY GAZETACH PISZECIE?? IP: *.stereo.pl 07.08.03, 22:09
            Ktora z tych gazet jest spadkobierczynia "Trybuny Wałbrzyskiej"? Tej którą
            chyba w 1991 kupił Leszek Bubel, a ktora pózniej odseparowała sie od tego
            kretyna?
            • olin Re: O JAKICH WY GAZETACH PISZECIE?? 07.08.03, 22:15
              Gość portalu: jacek0`1g napisał(a):

> Ktora z tych gazet jest spadkobierczynia "Trybuny Wałbrzyskiej"?

"Tydgodnik Walbrzyski". Do tej pory niektorzy go nazywaja "Trybuna"...
      • Gość: Michał Re: wałbrzyska prasa... IP: 212.160.126.* 04.09.03, 08:46
        Gratuluję koledze, że ma takie o sobie mniemanie, marketing opanował nalezycie
    • Gość: wałbrzyszanka Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.08.03, 19:59
      przestałam czytać ,, Tygodnik Wałbrzyski ,, ze względu na wypociny niejakiego
      Romana Gilety, który nie jest w ogóle dziennikarzem, tylko podobno emerytowanym
      górnikiem / nie obrażam w tym miejscu górników / , człowiek ten nie potrafi
      poprawnie ,, sklecić ''jednego sensownego zdania, tylko pisze ,, gwarowo ,,.
      Popełnia wiele błędów gramatycznych i zdarzają się / o zgrozo ! /
      ortograficzne. Czy tam w ogóle jest jakaś cenzura i czy ktoś sprawdza jego
      pisaninę przed dopuszczeniem do druku ????
      • olin Re: wałbrzyska prasa... 09.08.03, 20:33
        Gość portalu: wałbrzyszanka napisał(a):

> przestałam czytać ,, Tygodnik Wałbrzyski ,, ze względu na wypociny niejakiego
        > Romana Gilety, który nie jest w ogóle dziennikarzem, tylko podobno
        emerytowanym
        >
        > górnikiem

Haha - witaj w klubie. :) Ten pan jest jednym z moich "ulubiencow" w
        redakcji 'TW'.
        • Gość: Majka Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 21:22
          O "wybitnym profesjonalizmie" wałbrzyskiej prasy niech zaświadczy jedna z
          wieeelu anegdot. Był w szkole prezydent Kruczkowski -z jakiejś okazji
          gratulujący wicedyrektorce. Zdjęcie: ona, on, pośrodku kwiaty.

Tydzień później to samo zdjęcie zobaczyłam (zdumiona) z podpisem: niektórzy
          gratulują prezydentowi wspaniałych działań....Zdegustowana dyrektorka przez
          miesiąc dobijała się o sprostowanie - bez szans ;))
          • olin Re: wałbrzyska prasa... 10.08.03, 11:17
            Z kolei niejaki B.S. potrafi pisac obszerne relacje z trzech lub wiecej imprez
            sportowych, odbywajacych sie jednoczesnie. Wszystkie bardzo fachowe i
            rzetelne. :)
      • Gość: jacek01g Re: wałbrzyska prasa... IP: *.chello.pl 09.08.03, 23:50
        Czy Roman Gileta nie mial przypadkiem jakis ambicji politycznych i nie próbował
        robić w polityce?
        • olin Re: wałbrzyska prasa... 10.08.03, 11:12
          Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> Czy Roman Gileta nie mial przypadkiem jakis ambicji politycznych i nie
          próbował
          >
          > robić w polityce?

A tak! Kandydowal do czegos z listy Samoobrony. Nie pamietam, co to byly za
          wybory - za duzo glosowan ostatnio... :)
          • Gość: jacek01g Re: wałbrzyska prasa... IP: *.chello.pl 10.08.03, 13:58
            > > Czy Roman Gileta nie mial przypadkiem jakis ambicji politycznych i nie
            > próbował
            > >
            > > robić w polityce?
            >
            > A tak! Kandydowal do czegos z listy Samoobrony. Nie pamietam, co to byly za
            > wybory - za duzo glosowan ostatnio... :)

Powiadaja, ze krytyk muzyczny im bardziej jest niespelnionym muzykiem tym
            bardziej jest zacieklym krytykiem. W polityce ta regula chyba tez sie sprawdza,
            czego przykladem jest Roman G.

Ale z Samoobrony? Bez sesnu...
            • Gość: Amish Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 20:01
              Dleczego bez sensu? Ja mysle, ze to ma sens i to gleboki. Na tyle gleboki, ze
              my, zwykli zjadacze chleba nie potrafimy go odgadnać. A swoja droga moim
              zdaniem najgorsza wada Tygodnika jest jego szata graficzna. Sklad i lamanie
              tekst to totalna kleska! Ale to pewnie graficy dorownuja dziennikarzom, a nie
              odwrotnie!
      • Gość: Justyna Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.08.03, 07:54
        Może to oto chodzi , żeby pisał gwarą? :)))))))))
    • Gość: cichutki Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 23:15
      Podoba mi się strasznie ten wątek:) z tego powodu między innymi, że uważam, iż TW był kiedyś całkiem niezła gazetą ale na własne życzenie stał się poprostu kilkoma kolorowymi spiętymi kartkami (może czas najwyższy zmienić kadre, proponuje zmienić dziennikarzy, którzy nie mieli z dziennikarstwem nic wspólnego i chyba sie tego fachu podczas pracy w TW nie nauczyli) no ale to nie ja jestem redaktorem naczelnym. Swoją drogą pozdrawiam naczelnego!:)

A propo pana Romana Gilety może błędy, o których mówicie to jakaś maniera artystyczna bo nie wiem, czy wiecie, ale ten człowiek jest również "poetą". Pozwoliłem sobie przytoczyć kilka danych z jego życiorysu:
      Założyciel i przez wiele lat przewodniczący Korespondencyjnego Klubu Młodych Pisarzy. Wiceprezes Wałbrzyskiego Klubu Literackiego. Od 1991 roku prezes Stowarzyszenia Środowisk Twórczych. Inicjator i współorganizator wielu przedsięwzięć literackich i kulturalnych. Redaktor naczelny wydawnictwa "Hero".Autor kilkudziesięciu opowiadań. Debiutował w "Nowym Wyrazie" w 1974 roku. Swoje utwory publikował m. in. w "Odrze", "Poezji", "Akcencie", "Tygodniku Kulturalnym", "Faktach", "Życiu Literackim", "Regionach", "Nadodrzu", "Trybunie Wałbrzyskiej" i wielu innych tygodnikach. Laureat wielu konkursów poetyckich i prozatorskich- "Lampka Górnicza"- Wałbrzych, "Ogólnopolski Konkurs Poetycki im. Haliny Poświatowskiej - Częstochowa, a także nagrody w konkursach w Krakowie, Tarnowie, Lublinie, Jeleniej Górze, Wrocławiu, Warszawie, Legnicy, Koninie, Kielcach, Olsztynie. Jego utwory znajdujš się w publikacjach zbiorowych, Almanachach i Antologiach m. in. "W kręgu poszukiwań", "Prezentacje", "Tor", "Witryny", "Zwiad", "Znaki Wyobraźni", "Puls", "Almanach Wałbrzyski", "Kultura Dolnośląska" i inne. Autor sześciu samodzielnych tomików poetyckich: "Fakty"(1975), "Trzy Twarze"(1980), "Za Płotem"(1982), "Nokturn Domowy" (1987), "Obudzić Ciszę"(1991), "Zatrzymać Siebie"(1997).

Mogę się więc pokusić o stwierdzenie, że zatrudniani są nie zdolni ale po prostu, ci którzy są sławni i mają odpowiednie nazwisko (szczerze przyznam, że to nie pierwszy przypadek z jakim sięspotkałem).

A teraz coś a propo pana B.S. hmmmmmm....... to jest skomplikowana sprawa:) Jak ktoś chce o tym podyskutować niech da znać, chętnie podzielę się z nim swoimi danymi na ten temat:)

Pozdrawiam Was wszystkich (i przepraszam, za ewentualne popełnione błedy, ale skoro dziennikarzowi wolno, to czemu mi nie!:)
      • olin Re: wałbrzyska prasa... 17.08.03, 12:47
        Gość portalu: cichutki napisał(a):

> Podoba mi się strasznie ten wątek:) z tego powodu między innymi, że uważam,

> TW był kiedyś całkiem niezła gazetą ale na własne życzenie stał się poprostu
        ki
        > lkoma kolorowymi spiętymi kartkami

Faktycznie. Przypomnialo mi sie, jak pare lat temu przed ktorymis wyborami
        TW 'utyl' do (chyba) 48 stron, co spowodowane bylo duzo iloscia ogloszen
        kandydatow, oprocz ktorych byly tez 'zwyczajne' artykuly. Teraz przed wyborami
        po prostu obcina sie to, co 'niepotrzebne' i mozna sobie poczytac jedynie o
        wszelkich cnotach, ktorych doskonalymi wzorami sa kandydaci.

> A propo pana Romana Gilety może błędy, o których mówicie to jakaś maniera
        artys
        > tyczna bo nie wiem, czy wiecie, ale ten człowiek jest również "poetą".

Ja wiem. :)

> Mogę się więc pokusić o stwierdzenie, że zatrudniani są nie zdolni ale po
        prost
        > u, ci którzy są sławni i mają odpowiednie nazwisko

Mysle, ze zatrudniani sa ci, z ktorymi sie z niejednego kielona pilo.
        Zastrzegam jednak, ze nie wiem, jak w tej chwili wyglada spozycie alkoholu w
        redakcji TW i kregach z nia zwiazanych. Moze cos sie zmienilo. Dodac tez musze,
        ze zdaje sobie sprawe, ze na pewno nie wszyscy dziennikarze TW znalezli
        zatrudnienie tam na podstawie takiego klucza.

> A teraz coś a propo pana B.S. hmmmmmm....... to jest skomplikowana sprawa:)
        Jak
        > ktoś chce o tym podyskutować niech da znać, chętnie podzielę się z nim
        swoimi
        > danymi na ten temat:)

Daje znac. Wal tutaj. :)

• Gość: cichutki Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 21:21
          Np. z życia B.S. człowiek ten uczy w jednej z wyższych szkół w Wałbrzychu wiedzy o mediach z zakresy radia, a dlaczego akurat tego zakresu, bo jak sie sam przyznaje pracował w radiowężle podczas studiów w akademi ekonomicznej we wrocku.
    • Gość: Justyna Re: wałbrzyska prasa... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.08.03, 07:53
      A pamiętacie ,,Gazetę Robotniczą"?Ja wiem , że to byla ogólno polska gazeta ,
      ale ...wspopmienia są . Pamiętam jak mój dziadek ją kupował.
      • Gość: N'A CRI Re: wałbrzyska prasa... IP: 195.117.40.* 18.08.03, 16:58
        To nie była gazeta ogólnopolska, tylko regionalna, ale za to potężna - w piątek
        mieli milion egzemplarzy nakładu, a i tak po magazyn stało się w kolejkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka