Dodaj do ulubionych

praca na magazynie w NSK?

• Gość: Caliner Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 16:03
      Witam, jedno mnie zastanawia i swe pytanie kieruję do ludzi który podejmują decyzje odnośnie ludzi którym są przydzielane elki "L". Proszę mi powiedzieć jak to jest, że osobami które dostają owe elki są tzw. "świerzaki" którzy to w zakładzie nie przerobili nawet pełnego roku, nie mający długiego stażu oraz nie znający większości maszyn? Osobiście znam ludzi którzy są bardzo doświadczeni, posiadają duży bagaż doświadczenia, wykazują się każdego dnia, wychodzą ze skóry by plan był wykonany. Pomyślcie o nich jak się czują w tej chwili, gdy to nie oni dostali nominacji do eksperta, czy myślicie, że będzie im się dobrze pracowało? Gdy do stanowisk eksperckich będą uczeni ludzie których to sami szkolili na maszynach? Taka prawda to już nie ekspert uczy nowego operatora na nowej maszynie tylko bardzo dobry operator (ekspert w tym co robi) nowego operatora. Kolejna sprawa wyjazdy do Anglii na szkolenia na nowe linie produkcyjne, tutaj nie ma zaskoczenia iż większość ludzi wylatujących tam to bardzo dobrzy i doświadczeni operatorzy jedni z lepszych krótko mówiąc, ale popatrzcie w tym tygodniu jak i poprzedniego ominęły ich chyba elki. Cóż kończę swoją wypowiedź i pozdrawiam tych doświadczonych niedocenionych jak dotąd operatorów, bo może kiedyś coś się zmieni, choć na dzień dzisiejszy szczerze wątpię.
      • Gość: ciekawy Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.12.09, 10:33
        podobno szukają ludzi na wózki widłowe na magazyn i na pociągi na produkcje i
        nie ma chętnych ?? coś nie tak z pracą tam czy o coś innego chodzi???
      • Gość: detektyw de-de Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.12.09, 13:15
        Caliner:
        coz masz poniekad racje...
        ale z drugiej strony, sa ludzie ktorzy pracuja nieco ponad rok, a wykazuja wieksza obrotnosc, niz ci, ktorzy pracuja tam 3lata...
        to, ze ktos pracuje od poczatku, nie decyduje o tym, ze bedzie expertem, poniewaz niektorzy z krotszym stazem, sa po prostu ludzmi bardziej nadajacymi sie na to stanowisko.
        a druga sprawa- tak, niektorzy nie sa odcenieni mimo tego iz sa swietnymi pracownikami. ale pamiatajmy o tym, ze jesli nie masz poparcia u expertow( kumoterstwo, buzi na dzien dobry, badz super kolezenstwo) nie popra cie tak, jak swoja dobra kolezanke/ kolege.
        tak to juz jest, niestety
        a co do tych rozdanych "elek", no coz...
        nie wszyscy na to zasluzyli, nie mam na mysli stazu.

...moze wkoncu teraz wyjada do Anglii te osoby, ktorym na tym zalezy i starali sie o to juz wczesniej.
      • Gość: gprs Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.centertel.pl 06.12.09, 13:31
        Tylko pytanie-kiedy coś się zmieni?jestem jedną z tych osób,o których wspominasz
        i czuję się naprawdę podle.Nie choruję zostaję po godzinach na każde zawołanie i
        już prawie trzy lata jestem operatorem produkcji co do świerzaków to gro tych
        ludzi niema przepracowane nawet pół roku.Czy przez ten okres na tyle się
        wykazali,że można im zaufać?
        • Gość: edge Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 14:22
          Zwróćcie uwage na ilosc eLek. Ponad polowa z tych osob nie awansuje w
          najblizszym czasie. Czesc w ogole nie awansuje, ponosi te eLki przez rok i
          podziekuje ( albo im podziekuja ). Z tego co widze to jednak wiekszosc tych osob
          naprawde zasluzala na szanse awansu, dotad sporo nominacji bylo wlasnie na
          zasadzie znajomosci, itp. Niekompetencja expertow momentami rozbraja, i chyba
          ktos z gory to wkoncu zauwazyl.
          • Gość: beza Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.12.09, 19:22
            nic mi nie mow o niekompetencji expetow!!!
            do cholery, panie kierowniku, albo chociaz liderowie!!!
            wy nie widzicie co robia "eksperci"?????????
            stoja godzinami kolo biurka, tylko obgaduja operatorow, smichy
            chichy, kiedy zawyje maszyna przewracaja oczyma..
            jednak najlepsze jest to, ze kiedy ja wolam, badz inni operatorzy,
            "expert" biorac do reki czesc z haslem "en dżi" albo" zla sztuka"
            oglada i nie wie lub nie widzi wady.
            nie oszukujmy sie, takie ekspertki mamy- bo to panny mam na mysli.
            kiedy tylko kierownik A. pojawi sie na choryzoncie udajecie
            zapracowane, badz jedna pani expert wszystko rzuca, niewazne czy sie
            pali, wyje alarm ale leci do kiera i wlazi mu doslownie brzydko
            mowiac w dupe!! widza to wszyscy!!!!
            Gosienko, ty niedlugo zaczniesz calowac pana kierownika po stopach!!

• Gość: chanel Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.09, 09:38
              chciałbym zostać expertem na machiningu i to szybko co mam
              zrobić.Ludzie poradzcie.pozdro.
              • Gość: ex Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.centertel.pl 07.12.09, 16:02
                Schylić się pod biurko i po sprawie.
                • Gość: hehehe Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 18:52
                  najlepiej pod wszystkie biurka na maszyningu wejść i tyle
    • Gość: Heca Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.09, 19:28
      Czytam wasze forum już jakiś czas i chyba postaram się o pracę u was bo z
      waszych tekstów wynika że nawet w ratuszu nie ma takiego "burdelu" jak w
      NSK.Pozdrawiam a w szczególności tych niedocenionych.
      • Gość: gprs Do Heca IP: *.centertel.pl 07.12.09, 20:27
        a w twoim burdelu jak jest?widocznie gorzej niż w nsk skoro chcesz się zatrudnić...
        • Gość: ... Re: Do Heca IP: 195.14.65.* 08.12.09, 01:48
          Banda POJEBÓW.
          • Gość: chanel Re: Do Heca IP: *.xdsl.centertel.pl 08.12.09, 12:06
            pytałam poważnie co do awansu.wszystkich tam expertów obserwujęi -
            żenada.
            • Gość: gość Re: Do Heca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 22:13
              wszyscy tacy tajemniczy.może czas walić nazwiskami żeby wszystko stało sie jasne...
              • Gość: Adam Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 08:52
                To dlaczego ty nie walisz swoim nazwiskiem???
                • Gość: Awans Re: Do IP: *.chello.pl 10.12.09, 13:37
                  Co wy tak o tych awansach,chcecie żeby rządziły osoby po podstawówkach.
          • Gość: linia33 [...] IP: *.22.50.lan.e-wab.pl 22.03.10, 20:30
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ... Re: Do Heca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 12:15
              Tak jest na każdej linii wszyscy GL maja swoich pupilków którym jest
              łatwiej...
        • Gość: Heca Do gprs IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.09, 12:06
          Jeszcze w żadnym burdelu nie robiłem NSK będzie pierwsze...
          • Gość: gprs do Heca IP: *.centertel.pl 08.12.09, 15:02
            to możesz się poszczycić, o ile się dostaniesz
            • Gość: Heca do gprs IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.09, 18:38
              Już się dostałem 4-ry lata temu...
    • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 20:48
      co to za zaklad kazdy na kazdego kabluje
      • Gość: nnn Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 11.12.09, 22:09
        Pewnie tam gdzie Ty pracujesz to pracują sami przyjaciele i nikt na nikogo nie
        kabluje! hehe
        • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 20:05
          oczywiscie, ze sami przyjaciele u mnie pracuja bo pracuje sam u siebie jestem
          dyrektorem i pracownikiem a co do nsk wiem dobrze,jak ludzie ciezko tam pracuja
          i jeszcze do tego musza obawiac sie nagonki na swoja osobe, pamietajcie niedlugo
          sa swieta i czas przemyslen
          • Gość: ??? Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.centertel.pl 14.12.09, 09:52
            """AMEN""""
            • Gość: smieciarka Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.12.09, 10:09
              KTOS PISZAC ZE TU PRACUJE BANDA POJEBOW, MIAL RACJE!
              To jak ludzie dostali "L" jak widzimy kto je nosi, az rzygac sie
              chce.nie wszyscy, niektorzy zasluzyli, ale kto tam jest ekspertem??
              dziewucha po zawodowce?? albo nastepna tepa sztuka, co latala i
              pisala podania,wszczela wojne by przypadkiem jedna dziwczyna nie
              zostala ekspertka??? zenujace, najgorsze sa te zawziete falszywe
              babska. CZESC LUDZI TO JEDEN WIELKI PLEBS, CO ZROBI DOSLOWNIE
              WSZYSTKO, BY SIE WYBIC; POCZAWSZY OD PODKLADANIA SWIN, OBGADYWANIA,
              TU ZACYTUJE: "CALOWANIA PO STOPACH", PSUCIA OPINII INNYCH
              PRACOWNIKOW. TAKA JEST PRAWDA- AZ SMIAC SIE CHCE, DO CZEGO ZDOLNI SA
              LUDZISKA.
              • Gość: zgoda Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.09, 13:03
                kto jest expertem ten będzie nim ,kto się na niego uczy też nim
                będzie.zachowajcie tą wrogość dla siebie, w domu też się tak
                zachowujecie,idą święta troche szacunku dla ludzi,WESOŁYCH ŚWIĄT I
                DO SIEGO ROKU.
                • Gość: jjjjjj Re: praca na magazynie w NSK? IP: 85.17.199.* 16.12.09, 11:04
                  az sie usmialem.
                  nie pracuje w nsk, ale wiem - sporo mojich znajomych tu robi, sporo
                  wiem.
                  co do awansow, a dupi e to mam, ale co o niektorych wiele sie
                  nasluchalem.
                  wielu was znam i jako znajomy expertki "Dosienki" chce powiedziec ze
                  poza praca jest taka sama.
                  wiec nie denerwujcie sie, tylko takich ludzi jak Dosia co wchodzi w
                  dupe (buahahahahah) trzeba po prostu udawac ze sie nie zna.olewac.
                  nie szanowac. gardzic.
                  az nie chce mie sie wierzyc, ze jeszcze niekt jej nie powiedzial jak
                  ludzie nia gardza
                  • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 20:06
                    A CZYM NIBY OWA ,,DOSIEŃKA", RÓŻNI SIĘ OD SWOJEJ KOLEŻANKI ,,NADZI", KTÓRA WIECZNIE TRZYMA RĄCZKI W KIESZENI I TAK SAMO PODCHODZI DO PRACY??? WSZYSCY IDĄ PO NAJNIŻSZEJ LINII OPORU...
                    • Gość: z boku Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 06:00
                      Wszystkim żal dupę ściska.Nie po to zostały expertkami,żeby za Was
                      zapieprzać.Może wystarczy wziąść się za robotę,skończyć głupie
                      plotki,albo powiedzieć prosto w twarz,co kogo boli.Brakuje Wam
                      odwagi,czy wolicie swoje ego podnosić przy klawiaturze kompa.
                      Typowe dzieci neostrady - zakompleksieni zazdrośnicy i tchórze.
                      • Gość: vvv Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 17.12.09, 17:18
                        To dlaczego Ty sie nie ujawnisz? skoro jestes taki mądry!
    • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.146.193.188.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 11:36
      pracowałem na magazynie i zostałem ujęty zwolnieniem grupowym w
      grudniu ubiegłego roku nie polecam tam pracy wiem że nie jest tam
      wesoło
      • Gość: do gościa Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.12.09, 12:20
        właśnie zwalniali a teraz szukają, dziwne że nie ma chętnych chyba coś jest tam
        nie tak...i kolesi nie powkręcali na wózki ciekawe???
        • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 21.12.09, 14:37
          To chyba wszedzie jest cos nie tak, bo u mnie w firmie tez w zeszlym roku
          zwalniali, pozniej znowu ludzi szukali, teraz znowu troche ludzi
          zwolnili.Poprostu jest koniec roku , mniejsza produkcja i po co im tyle ludzi do
          pracy. Logiczne!
    • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.146.242.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.10, 15:55
      PRACOWAŁEM W NSK PONAD 3 LATA NIKOMU NIE POLECAM
      • Gość: Autor Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 17:10
        Zaprzeczasz sam sobie. Nie podobało Ci się ale pracowałeś 3 lata. Przełożeni na
        pewno zauważyli, że jesteś leser i uratowali Cię przed kolejnymi, zmarnowanymi
        latami w tej "nędznej" firmie:) Ja pie..., jaki żałośniak...
        • Gość: eriofoierfjoeirjf Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 18:57
          Bzdura, wiele osób pracujących w NSK chetnie by sie stamtąd zwolniła gdyby tylko
          miała szanse na znalezienie godnej pracy. Nie sztuka się zwolnic a potem
          pracowac w markecie za 800 zł.
          • Gość: ggg Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 16.01.10, 20:11
            No wlaśnie, chyba nie jest tak zle. Skoro tam ktoś pracuje to naczy ze nie jest
            tak zle bo inacze pracowal by w tym np. markecie za 800zl. A jeśli chodzi o
            atmosfere w pracy to myśle ze wszedzie jest tak samo, czyli raz jest lepiej a
            raz gorzej. Ludzie wszedzie są tacy sami!
            • Gość: jozek Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.webair.com 17.01.10, 18:31
              czesc z pracownikow pracuje w nsk bo ma kiepskie wyksztalcenie i
              gdzie indziej trudno byloby znalezc prace, mowie tu nie tylko o
              operatorach, ale np o niektorych expertach po zawodowce, albo
              liderach ktorzy wskkoczyli na stanowisko, a przedtem zarabiali po
              700zl lub odwiedzali co miesiac urzad pracy, a wskoczyli na wyzsze
              stanowisko bo jako pierwsi zlozyli CV gdy otwierano firme.
              umowmy sie ze w nsk zarobki nie sa az takie zle w porownianiu z
              innymi miejscami pracy w walbrzychu. a jak ktos tak narzeka- droga
              wolna nie pracujecie tu pod przymusem.
              wiadomo ze atmosfera nie jest krysztalowa, ale przy takiej ilosci
              ludzi zawsze znajda sie jakies falszywe ku... chcace wspiac sie wyzej
              kosztem znajomych z pracy- stad zlosliwe, czesto nieprawdziwe ploty,
              obrabianie dupy za plecami, podpierdzielanie, sprzedawanie.
              tak bylo, jest i bedzie.
              tak wiec moze lepiej zamknac ryje- zajac sie praca i swoja osoba,
              moze wtedy wszystkim bedzie lepiej sie pracowalo.
              • Gość: dd Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.centertel.pl 17.01.10, 20:24
                jak komuś źle,bo mało zarabia w nsk to polecam Cersanit tam można zarobić aż
                1200zł netto to dopiero jest kasa a Wy narzekacie
              • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 17.01.10, 20:33
                jozek piszesz że w nsk pracują ludzie z kiepskim wyksztalceniem, ale wszedzie
                tacy ludzie pracuja bo gzdzieś muszą, nie wszyscy maja skończone studia, nie
                każdemu sie to udalo. A po zatym ktos musi pracować na produkcji, ktos w biurze itd.
    • Gość: arek Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 21:20
      fajnie wam wszystkim wychodzi
      • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 14:38
        oj wychodzi, wychodzi ten pot za paskiem tylko nie wiadomo czy z ciezkiej pracy
        czy milej atmosfery wsrod zalogi
        • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 15:16
          A słyszeliście o jakiejś aferze z D-Systems???
        • Gość: ;/ Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.01.10, 15:26
          a ja przeciwnie- do pracy chodze z przyjemnoscia- jak slysze JEJ glosik
          i widzze superduze ciemne oczy........ chyba wydziaram jej trzyliterowe
          imie na klacie. szkoda ze o tym nie wie;/czarny aniol
          • Gość: Gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 16:59
            tyle bylo juz tych afer z podfirma d-systems ,ze szkoda mowic, ciagle mysle o
            tej chyba najbrzydszej z koordynatorka Ewa murzyn zrobil swoje murzyn musi
            odejsc mysle ,ze jej madrosc i dobroc przerastala jej szefostwo no i ta sprawa z
            kasa ktora nigdy nie placi sie tam na czas lub w ratach a dzieci placza bez chlebka.
            • Gość: www Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.147.197.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.10, 20:46
              Wszystkim wam żal,wymyślacie afery wyssane z palca.Kto zna dobrze
              firmę i jej pracowników nie mówi dziś nic głupiego,wiadomo zawsze
              znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje ale to świadczy tylko o tym,że
              nie zna własnej firmy.Karmicie się plotami,możecie sobie
              pogratulować.Wy którzy w kółku czytacie zasady,ha ha,ha-po co?wasi
              przełożeni powinni się zastanowić nad waszą wymianą,była by lepsza
              atmosfera.Banda pustaków z zadartymi nosami....
              • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 12:10
                owszem zawsze znajdzie sie ktos komu cos nie pasuje, z tym sie zgodze ale w
                d-systems to stalo sie juz norma,ze nie dzialo i nie dzieje sie tam dobrze
                • Gość: ??? Re: d.systems IP: *.147.41.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 09:38
                  Co do D.systems radze uważać osobą, którym kończą się umowy i podpisują
                  nową jest w niek klauzura mówiąca, iż przez pół roku nie możemy
                  pracować w firmie konkurencyjnej- ciekawe rozwiązanie wymyśliła pani D.
                  byle rękoma i nogami trzymać sie w NSK po tym jak jej romans wyszedł na
                  jaw. Na podstawie art. 1012 k.p. możliwość podpisania takiej umowy
                  została ograniczona do pracowników posiadających dostęp do szczególnie
                  ważnych informacji, których ujawnienie mogłoby narazić pracodawcę na
                  szkodę. W kodeksie pracy nie określono pojęcia „szczególnie ważne
                  informacje” – przyjąć jednak należy, że są to informacje, tajemnice
                  które mają znaczący wpływ na jego funkcjonowanie, działalność
                  gospodarczą. Pomocny może być tutaj także art. 11 ustawy z dnia 16
                  kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. Nr 47,
                  poz. 211 z 1993 r. z późń. zm.) w którym określa się jako tajemnice
                  przedsiębiorstwa (czyli szczególnie ważne informacje) nieujawnione do
                  wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne,
                  organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość
                  gospodarczą, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w
                  celu zachowania ich poufności. Nieważna będzie także umowa w której
                  przewiduje się, iż pracownik nie może podejmować po ustaniu stosunku
                  pracy jakiejkolwiek pracy. Sprzeczne jest to bowiem z art. 10 k.p w
                  którym zawarto sformułowanie, iż każdy ma prawo do swobodnie wybranej
                  pracy oraz że nikomu, z wyjątkiem przypadków określonych w ustawie nie
                  można zabronić wykonywania zawodu.
                  Koniecznym warunkiem tej umowy jest określenie w jakim okresie czasu
                  będzie ona obowiązywać. Strony tej umowy mogą ustalić dowolny okres
                  obowiązywania tej umowy. W umowie określa się także wysokość
                  odszkodowania należnego pracownikowi od pracodawcy z tytułu nie
                  podejmowania działalności konkurencyjnej. Odszkodowanie, o którym
                  powyżej, nie może być niższe od 25% wynagrodzenia otrzymanego przez
                  pracownika przed ustaniem stosunku pracy przez okres odpowiadający
                  okresowi obowiązywania zakazu konkurencji. Odszkodowanie to może być
                  wypłacane w miesięcznych ratach (art. 101(2) § 3 k.p.).
                  „Przepis art. 101(2) § 3 k.p. stanowi, że odszkodowanie nie może być
                  niższe od 25% wynagrodzenia otrzymanego przez pracownika przed ustaniem
                  stosunku pracy. Przepis odnosi więc wyraźnie wysokość odszkodowania do
                  wynagrodzenia otrzymanego, a nie wynagrodzenia, jakie pracownik mógłby
                  otrzymać oraz do okresu trwania zatrudnienia, a więc od powstania do
                  ustania stosunku pracy. Minimalne odszkodowanie jest więc równe 25%
                  kwoty rzeczywiście otrzymanego wynagrodzenia w okresie trwania stosunku
                  pracy. Z treści przepisu wynika więc jednoznacznie, że minimalne
                  odszkodowanie oblicza się na podstawie wynagrodzenia otrzymanego w
                  czasie trwania zatrudnienia, a nie według wynagrodzenia, które
                  pracownik mógłby otrzymywać po zakończeniu trwania stosunku pracy w
                  okresie zakazu konkurencji. Ustalony umownie okres trwania zakazu
                  konkurencji ma w tym przepisie znaczenie ograniczające czas
                  zatrudnienia, za który należy liczyć otrzymane przez pracownika
                  wynagrodzenie.
                  Wykładnia językowa prowadzi więc do wniosku, że art. 101(2) § 3 k.p.
                  należy odczytać w ten sposób, iż minimalna kwota odszkodowania nie może
                  być niższa niż 25% wynagrodzenia otrzymanego przez okres zatrudnienia,
                  nie więcej jednak niż za okres równy okresowi trwania zakazu
                  konkurencji”. – wyrok Sądu Najwyższego z dnia 21 września 2001 r. N I
                  PKN 315/00 Prok.i Pr. 2002/3/40.
                  W przypadku zawarcia umowy przewidującej nieodpłatny zakaz działalności
                  konkurencyjnej po ustaniu stosunku pracy nie jest ona nieważna, lecz
                  klauzula o nieodpłatności zostaje automatycznie zastąpiona przez
                  odszkodowanie gwarantowane w art. 101(2) § 3 k.p.
                  Na podstawie art. 101(2) § 2 k.p. zakaz konkurencji przestaje
                  obowiązywać przed upływem terminu, na jaki została zawarta umowa w
                  razie:
                  - ustania przyczyn uzasadniających taki zakaz
                  - lub niewywiązywania się pracodawcy z obowiązku wypłaty
                  odszkodowania.
                  • Gość: hehe Re: d.systems IP: *.147.15.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.10, 22:47
                    Jak widać kto to pisze,mądry urażony diabeł biegający po firmie i
                    gadający te bzdury.Chłopie brudy pierze się w domu a nie w
                    pracy,każdy ma cie już serdecznie dość.Gadasz o swojej żonie i to
                    świadczy tylko o tobie,może opowiesz wszystkim o swoim życiu
                    trochę:)obecnym naturalnie ty biedny chłopczyku,coś ci mówi imię
                    Ania?dla żądnych sensacji-nowa życiowa partnerka pana diabła,pracuje
                    również w nsk,całkiem blisko niego i trochę już są razem.Widziałem
                    ich razem ha ha ha niedawno i chyba dobrze jest im razem,ktoś chce
                    foty zobaczyć niewyrazne bo na komorce zrobione ale moze na tablicy
                    je wywiesić.
                    • Gość: ooo Re: d.systems IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 08:47
                      Z tą tablica to niezły pomysł, ja też mam takie jednego takiego GL
                      Ko...zaka i to robione całkiem niedawno...
                      • Gość: oxo Re: d.systems IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 20:19
                        To nie ko...zak tylko insekt...
                      • Gość: ... Re: d.systems IP: *.ibselektronics.pl 24.02.10, 20:44
                        Dają rade ci nasi GL, nie marnują czasu!
                        • Gość: ... Nasi GL... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 18:39
                          Jak by się wzięli za uczciwą pracę nie mieli by czasu na romansowanie... może wtedy też równiej rozkładali by zadania, bo jeden(jedna) stoi przy biurku i bajeruje i tak może przez cały dzień a drugi wykonuje prace za siebie i za innych...
                          • Gość: ... Re: Nasi GL... IP: *.ibselektronics.pl 25.02.10, 19:03
                            Tak jak piszesz nie jeden zamiast robić co trzeba bajeruje laski a one myślą że
                            są takie zaje...iste. Np. pan P.
                            • Gość: PS. Re:Anonimowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 13:12
                              Nie wiem czy do końca możecie być pewni pisząc różne bzdury na tym forum. Myślę
                              że jesteście troszkę nieszczęśliwi, zazdrośni prowadzicie zwykłe szare życie.
                              Wpie...cie co drugi dzień pomidorową i nie macie tak naprawdę pomysłu na własną
                              osobę. Zazdrościcie innym że potrafią odskoczyć troszkę dalej niż wy sami, może
                              trzeba zmienić zakład pracy i spróbować w innym miejscu. Może macie zdolności w
                              innej dziedzinie niż pisanie głupich anonimów na forum. Pamiętajcie jednak ,że
                              już kilka osób słono zapłaciło materialnie i duchowo za pisanie głupot na innych
                              na tym forum ponieważ nie uchroniło ich ZMIENNE IP. Złożenie wniosku do
                              prokuratury kosztuje niewiele, ale wiele płaca na cele charytatywne ujawnione
                              osoby. A potem wstyd bo jeszcze trzeba wrócić do pracy z podkulonym ogonem bo
                              okazuje się, że nie ma gdzie iść i w sumie nie jest najgorzej.
                              • Gość: eorferf Re:Anonimowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 18:56
                                W kwestii IP: prawda jest taka że nr. IP o niczym nie świadczy, trzeba jeszcze
                                udowodnić że faktycznie ta osoba napisała danego paszkwila. Coraz więcej osób ma
                                w domu bezprzewodowy modem/router, zasięg takiego urządzenia z reguły jest
                                wystarczający by z ulicy pod domem złapać sygnał. Mało kto zabezpiecza taką sieć
                                przed intruzami. Podjeżdżamy więc autkiem pod dom delikwenta, otwieramy lapka,
                                wbijamy się w internet, i piszemy paszkwila na kolegę z pracy... żeby było
                                śmieszniej... na kolege pod którego domem stoimi :) , no i co... facet sie w
                                kur... składa doniesienie do prokuratury, i okazuje się że sam na siebie
                                wypisuje bzdety... hehe, nawiasem mówiąc autentyczna historia, tyle że nie z
                                tego forum, a nawet nie z tego kraju.
                                • Gość: ... Re:Anonimowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 19:37
                                  art. 212
                                  § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

art. 213
                                  § 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.

• Gość: Gość Re:Anonimowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 11:05
                                    Moim zdaniem osoby piszące takie bzdury na forum mają problemy nawet z dobrej
                                    marki telefonem i nie sądzę żeby umiały korzystać z routerów innych. I nie
                                    prawdą jest, że jest to słabo wykrywalny incydent coraz więcej osób podejmuje
                                    się tego wyzwania ponieważ jeżeli udowodni się winę danej osobie pokrywa ona
                                    wszystkie koszty plus odszkodowanie. Już kilkanaście osób zostało skazane przez
                                    różnorodne fora Gazety.pl w samym Nsk były już takie osoby!!!!!!! Tylko nikt o
                                    tym nie rozgłaszał. W innych zakładach strefowych np. Cersanit ostatnio zostały
                                    zwolnione dwie osoby nieświadome postępowania, które toczyło się przeciwko nim i
                                    wciągało ich w te bzdury na forum. Sam kierownik podczas pracy podszedł i
                                    wywołał na lince ich NICKAMI i co zonnnk!!!! przeprosiny nic nie dały
                                    natychmiastowe zwolnienie i kara grzywna.
                                    • Gość: ... Re:Anonimowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:08
                                      No proszę wystarczy postraszyć i jaka cisza haha...
                                • Gość: . Re:Anonimowi IP: 81.13.173.* 25.01.12, 14:31
                                  ooo
                                  • Gość: gość Re:Anonimowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 13:51
                                    Nie rozdziobią nas kruki i gile;).
                                    • Gość: bbb plotki i spekulacje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 13:14
                                      "Re: Do Patryka z D.Systems- z pod firmy w NSK IP: *.ssp.dialog.net.pl
                                      Gość: aaa 10.01.12, 11:03 Odpowiedz
                                      Wsyzstko to tylko plotki i spekulacje tak samo jak miała byc czterobrygadowka i likwidowanie finala:) tylko wy potraficie tak wymyslac zacznijcie pisac ksiazki:)"
                                      i co jak tam czekamy na książkę sam ją napisz jeśli masz czas między zmianami pracując w systemie czterobrygadowym na umowę zlecenie :)
                                      • Gość: ... Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 19:12
                                        To jesteś słabo poinformowany bo czterobrygadówka ruszyła na MCP...
                                        • Gość: wychuchol Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.12, 19:23
                                          Ale najpierw musisz wytłumaczyc cwaniakom z miodem w uszach pracujacymi 3 tygodnie z dojazdami co to jes tMCP bo moga byc niedoinformowani
                                          • Gość: odp Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 20:21
                                            ot odezwał się wszechwiedzący a ty ile pracujesz co ? chyba pracownik MPC a może wytłumaczysz tym z miodem w uszach za co dostali awanse na ekspertów tam pracownicy co pracują "3 tygodnie" tylko bez ściemy ?! każdy ma prawo wiedzieć jak się awansuje w tej firmie....
                                            • Gość: ot i Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.12, 12:40
                                              nie trzeba być alfą i omegą by wiedzieć , że awansowała rodzinka przecież rekrutację w tym dziale nadzoruje kierownik, np. w czerwcu plik podań zanosił, a 23.08 przeprowadzał rozmowy to wszystko przecież można sprawdzić na kamerach- a zdziwicie się jak teraz te osoby które dostały awans dostaną jeszcze podwyżkę tak jak w tamtym roku było z awansami na specjalistów
                                              • Gość: ??? Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 19:32
                                                A czytaliście co w WC piszą???
                                                • Gość: aaa Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 13:43
                                                  ja w WC nie czytam napisow ale jak mozesz to zacytuj kilka
                                                  • Gość: aww Re: plotki i spekulacje ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.12, 20:09
                                                    No niektorzy ida do wc poczytac napisy wyłacznie :)
                    • Gość: Diabeł.. do gościa :hehe IP: *.pl 21.02.10, 17:20

Posłuchaj mnie od Diabła to ty się odp... a spotykać się mogę z kim
                      chcę bo to moje życie prywatne a nie firmowe więc spadaj z tego
                      forum z takimi tekstami bo ip z ery to twoje D..... . Diabeł
                    • Gość: ... Re: d.systems IP: *.ibselektronics.pl 21.02.10, 17:28
                      Ja bym chętnie zobaczyl jakieś fotki, nie szkodzi że nie wyrazne!
                      • Gość: gość Re: d.systems IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.10, 18:23
                        ja też bym je zobaczył chętnie byle by nie były z mc donadlda albo
                        innego miejsca publicznego :)
                        • Gość: norma Re: d.systems IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.02.10, 19:32
                          a co cie to obchodzi? jak jest juz wolny to moze sie spotykac z kim
                          chce. krytykuj tych co w domku swieci a w pracy przyprawiaja rogi
                  • niunia_x1 Re: d.systems 20.10.10, 12:07
                    Ta firma to same kretyny i oszusty. Od pół roku nie wypłacają ludziom wypłat. Tą firmę prowadzą członkowie rodziny i martwią się tylko tym żeby zarobic na drogi samochód i luksusowe wakacje. Dziwie się tylko że ci pracownicy nic z tym nie robią, nikt się tym nie przejmuje że nie ma na chleb. To jakieś chore!!!!!!!!!
                    • Gość: luka Re: d.systems IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.10, 11:24
                      Do Niuni
                      Takie rzeczy najlepiej zgłaszać do PIP i to odrazu w wojewódzkim bo to czyste hamstwo ; WROCŁAW Państwowa Inspekcja pracy Okręgowy Inspektorat Pracy we Wrocławiu Adres: Wrocław 51-621, ul. Zielonego Dębu 22 tel.: 071 37 10 430
          • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:15
            ech te super duże odstające uszy...
    • Gość: assss Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 19:25
      fajna fucha jak szef sie nie bucha
      • Gość: wporzo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:46
        wiecie co...m m m m m m m naprawdę ciężko cokolwiek przemyśleć nawiązać do
        jakieś sęsownej rozmowy moze w tą strone wykożystujmy tę strone bo wiemy jak
        jest w kraju i nie tylko więc wymieniajmy się doswiadczeniem a nie ciągle rzucać
        każdemu kłody pod nogi czy jest tak naprawde ważne jaki kolor kto ma ubranie czy
        to niebieski czy czerwony czy jakie ma wykształcenie ..jest CZŁOWIEKIEM....po
        prostu pracujemy razem i jak tu jesteśmy to to widocznie tak musi być i jak
        każdy będzie robił /po rostu/ swoje to może być lepiej moze nawet ta skrzynka
        może pomóc a nie wyciagać brudy a najgorsze że prywatne .... moze powiem tak
        więcej UŚMIECHU i zrozumienia że ktoś potrafi coś wiecej /i szacuneczek/ i
        zrozumienia jak innni potrafią mniej a też potrzebyja rodziny wyżywić .....ale
        się rospędziłem ...ale tak jest .......pozdrówka dla wszystkich
        • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.10, 00:06
          a ty?
    • Gość: miron Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 20:22
      zapomnij , przyjęć juz nie ma!!!!!!!
      • Gość: spok Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 15:24
        dlaczego nie ma ? przywożą nowe linie ...i co ludziu bedzie potrzeba ....do pracy
    • Gość: ooo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 10:11
      niedługo ocena... jak sądzicie będą podwyżki???
      • Gość: 1% Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.10, 12:27
        hahah pozwyzki chyba planow produkcyjnych
        • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 13:07
          Może i będą ale oczywiście najlepsze dla wybranych, tych krózy często stoja przy biureczku a co niektore gwiazdy to z chęcią weszły by i pod...
          • Gość: Ja Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 13.02.10, 13:30
            A co niektóre gwiazdy to już na pewno wlazly pod biurko!
            • Gość: Ona Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 18:42
              A skąd wiesz widziałeś(aś) a może jesteś jedna z nich???
              • Gość: Ja Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 13.02.10, 19:03
                Może!
                • Gość: On Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:01
                  może tak może nie... jest zapotrzebowanie jest branie... zawsze
                  znajdzie sie jakiś wyposzczony amator cudzych żon... wspólne przerwy,
                  przychodzenie i wychodzenie z pracy robi swoje :)
                  • Gość: eee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 14.02.10, 09:30
                    Dokladnie tak! albo znajdzie sie jakaś wyposzczona amatorka cudzych mężów, i tak
                    może być. A jak będzie dobra to awansik,hehe
                    • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:52
                      awansik albo zatrudnienie... o ile pracuje w podfirmie...
                      • Gość: xxx Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.147.56.28.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.10, 09:01
                        mylisz się zwykli pracownicy z pod firmy nie posuwają się do takich
                        metod...
                    • Gość: Hehe Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 23:14
                      Jesne
                  • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 14.02.10, 09:32
                    do ON. Chyba ktoś ci żonke podebral, skoro tak piszesz! Łasuchów na czyjeś żony
                    nie brakuje
                    • Gość: Adam Re:Do eee ja ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:16
                      eee Ja ... dlaczego piszesz pod różnymi nickami??
                      • Gość: ddd Re:Do eee ja ... IP: *.ibselektronics.pl 14.02.10, 14:57
                        Bo mi sie tak podoba
                    • Gość: xxx Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.146.65.100.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.02.10, 07:25
                      zazdrośnicy tu powodzenie mają GL
                      • Gość: kolo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 17:15
                        A którzy to maja takie powodzenie, bo chyba nie wszyscy???
                        • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.10, 19:12
                          Co do GL którzy maja powodzenie to musisz spytać Panie z D.Systems
    • Gość: cholito Re: praca na magazynie w NSK? IP: 109.243.210.* 16.02.10, 16:46
      na liniach szkolą ludzi na expertów nosza L ki , a kiedy takie rzeczy beda robic
      na maszyningu tam tez by sie przydało zwiększaja plany a co do przezbrojen
      maszyn musza robic wzykli operatorzy to chyba cos nie tak .... prawda
      • Gość: op. Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.xdsl.centertel.pl 21.02.10, 14:06
        operatorzy są szkoleni do przezbrojeń a nie opierają się o
        maszyny,prawda zazdrosny(a).
        • Gość: kkk Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.linet.net.pl 21.02.10, 19:42
          Jedna zdesperowana laska i ploty gotowe!!!!
          • Gość: MTP Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 20:36
            Czy to że komuś się z kimś lepiej rozmawia niż z innymi, świadczy o tym że to coś więcej, jeżeli jest to dwóch facetów to nie ma problemu, dlaczego w innym przypadku twierdzicie że od razu wchodzi mu pod biurko???
            • Gość: gosc fdr Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.10, 20:51
              zazdrosc, zazdrosc,zazdrosc,nic wiecej. I oczywiscie w takich przypadkach
              wszystko sprowadza sie do kwestii łóżkowej, bo lepiej z kogos zrobic szmate niz
              pogodzic sie z tym ze jest po prostu lepszy. Płakac się chce czytajac te forum,
              bo rzeczywiscie pisza tutaj jakies zdesperowane laski,ktore bluzgaja na inne
              dziewczyny, a codziennie w pracy szczerza do nich zębiska w fałszywym uśmiechu.
              Żenada!
              • Gość: bo to zwykle suki Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.02.10, 11:24
                Pierwszy raz wypowiem się na tym forum i ostatni. W 100% zgadzam się
                z przedmówcą- tak właśnie jest- najpierw owa "koleżanka" poklepie Cię
                po ramieniu, zapyta jak samopoczucie, a póżniej leci i opowiada o
                Tobie takie śmieci, aby tylko Ci zaszkodzić- a dlaczego? Bo drażni to
                dziewuszysko, że ktoś ma dobry kontakt z innymi i daje sobie całkiem
                niezle radę- a że już jest od urodzenia intrygantką, zazdrośnicą,
                kłamczuchą i interesownym lizusem trzeba jej wybaczyć- szkoda
                tylko,że niektórzy jej wierzą:/
                Do czasu.
                • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: 89.206.199.* 24.02.10, 01:04
                  też już kiedyś pisałem i teraz znudów z ciekawości zajrzałem mialem rozwinąć
                  temat o wspólpracy , pomocy ....więcej humoru ..mmmmmmmm ale mi się nie chce
                  ...jak czytam to wszystko MNIEJ NIZ ZERO dno totalne .....................durnie
                  i tyle weście się za robote ..widocznie jeszcze jest za dużo czasu żeby o
                  takich głupotach muśleć w pracy ...a zresztą mam was gdziś szkoda gadać bancwolom
                  • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:48
                    Masz rację to co się dzieje teraz to istna walka szczurów, jeden pod drugim
                    dołki kopie, jeden drugiemu zazdrości. Choć jak się bliżej przyjrzeć na układy
                    nie ma rady, co nie którzy mogą robić co chcą bez karnie, obijać się na żywca i
                    uchodzi im to bezkarnie gdy inny w pocie czoła tyrają. Ale nie tylko pracownikom
                    NSK firmą zewnętrznym też bo kto to by pomyślał że będzie pracować z ludźmi po
                    wyrokach lub dilerami (firma D.Systems) zresztą jak widać ta firma ma jakieś
                    specjalne przywileje, jakieś carne układy w innej firmie już by dawno sprawa
                    trafiła do prokuratury ale szkoda energii na takie tematy psuje to ogólnie dobry
                    wizerunek firmy i pozostałych firm zewnętrznych...
                    • Gość: Gal Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 11:21
                      To widać też na tym forum jak zwalcza się konkurencje przez
                      niewybredne teksty. A ludziska czy tają te bzdety i biorą za dobrą
                      monetę
    • Gość: i jak ?? Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.02.10, 15:53
      Praca na magazynie ??
      • Gość: Czar Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.swidnica.mm.pl 09.03.10, 14:37
        Witajcie, zastanawiam się nad praca w NSK, jestem technologiem
        skonczylem studia na polibudzie. Gdzie tak wogole mozna skladac
        podanie o prace bezposrednio w NSK czy maja jakies firmy
        odpowiedzialne za rekrutację? I jesli ktoś wie to jak ksztaltują sie
        zarobki na stanowiskach technologów ? Z góry dziękuje za odpowiedź
    • Gość: Kierownik Magazynu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 16:49
      Chłopcze nie na magazynie lecz w magazynie. No chyba, że z dachu magazynu
      będziesz np. zwalał śnieg.
      • Gość: Śnieg Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 17:35
        Ale z ciebie śniegowy bałwanek chyba sam już ulepiłeś niejedną (kulę) na dym
        dachu jeżeli nie potrafisz odpowiadać na pytania związane z forum zamilcz.
      • Gość: eee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 09.03.10, 17:36
        Jakiś Ty kierowniczku mądry!
        • Gość: do eee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.03.10, 17:43
          jak wszyscy w tej pojebanej firmie
    • Gość: Czar Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.swidnica.mm.pl 10.03.10, 08:55
      Witajcie, zastanawiam się nad praca w NSK, jestem technologiem
      skonczylem studia na polibudzie. Gdzie tak wogole mozna skladac
      podanie o prace bezposrednio w NSK czy maja jakies firmy
      odpowiedzialne za rekrutację? I jesli ktoś wie to jak ksztaltują sie
      zarobki na stanowiskach technologów ? Z góry dziękuje za odpowiedź
      • Gość: do czar. Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.10, 11:22
        nie czytaj tych głupot co niektórzy tu wypisują,z pracą to jest
        tak;można się dostać przez podfirme D-SYSTEM,tel. nie znam,gdzieś na
        podgórzu.Zarobków technologów nie znam;a czy zostaniesz
        technologiem,to jak sądzę popracujesz trochę jako op. na produkcji.I
        uwarzać trzeba na chamstwo i donosicielstwo innych,tu ich nie
        brakuje.
        • Gość: do czar. Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.146.15.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.10, 15:15
          Widzę kolego ,że ktoś cię w maliny wpuszcza- D.Systems to pod firma i
          raczej przez nią się nie dostaniesz- jak nie chcesz groszy zarabiać
          -jeśli już chcesz w NSK to podanie możesz przesłać bezpośrednio do
          firma czyli do biura z tego co się orientuję technolog mile widziany.
          pozdro
          • Gość: czar Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.10, 11:07

przestań bzdury wypisywać , gdyby była praca dla technologa to byś
            był(a)już pierwszy(a)lizać d...sko z papierami.pozdro dla maliny.
            • Gość: xxx do czar IP: *.147.111.207.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 16:48
              Nie wiem czy wypowiada się ta sama osoba "Czar" i "czar" ale pozwolę
              sobie udzielić Ci odpowiedzi na tą osobliwą wypowiedź. W tej firmie nie
              wszyscy d...e liżą tak jak to przedstawiłeś, są ludzie którzy ciężką
              pracą i swoją cierpliwością awansowali na swoje stanowiska i dzięki
              Bogu takich ludzi jest w tej firmie dużo a swoją drogą pierw się
              zorientuj czy czasem nie zwalnia się jakieś miejsce na tym stanowisku
              zanim zaczniesz cokolwiek pisać.pozdro
              • Gość: czar Re: do czar IP: *.xdsl.centertel.pl 12.03.10, 11:41

dobrze sie składa że wszystko wiesz bo liżesz
    • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 17:53
      Najlepiej pisać donos to tylko swiadczy o debiliżmie naszego narodu!
    • Gość: ... Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 17:32
      Moim zdaniem tu sie mylisz... ostatni jej podbój to GL... kolega z
      tej samej linii... a co nie którzy to przejzeli na oczy w co sie
      pchają i z kim sie zadaja...
      • Gość: ... Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 20:04
        mogę jedynie napisać-uważajcie na katarzynę.k.rozmowa z nią może wam zaszkodzić!
      • Gość: ... Re: skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.10, 18:29
        oczywiście najprostszą obroną jest atak.....i próba zwrócenia uwagi na
        kogoś innego.....
        • Gość: (...) Re: skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.10, 12:44
          "Wielka rodzina NSK skasowana", któż śmiał?!czyżby "kombajnista" próbował
          tuszować swoje wielkie uczucie? ale dlaczego- wstydzi się uczucia do ku..y
          przecież to historia niczym "Pretty Woman" czekamy na ciąg dalszy tej wielkiej
          miłości...
          • Gość: pracownik........ Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 13:28
            W KOŃCU KTOŚ MIAŁ ODWAGĘ NAZWAĆ TĄ PANIĄ PO IMIENIU..CZYTAM TE WASZE
            WYPOCINY I NIE WIEŻĘ ŻE NIKT ZE SZEFOSTWA NA TO NIE REAGUJE A WRĘCZ
            POZWALA NA JEJ AWANS TAK RENOMOWANA FIRMA JAK NSK TOLERUJE TAKIE
            UKŁADY. JA PRACUJE W NSK JUŻ 3 LATA I JAK PATRZE NA TE ICH OTARCIA SIĘ
            O SIEBIE I ROBIENIE SŁODKICH OCZKÓW TO RZYGAĆ MI SIĘ CHCE CZY TEN NIBY
            PRZEŁOŻONY MA WOGŁE OCZY W CO ON SIĘ PCHA W DOMU SIEDZI MA PORZĄDNA
            ZONE O ON ZA TAKIE COŚ SIE BIERZE.....
            • Gość: gość... Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 15:06
              No nasz menager ma żone niczego sobie nie zły z niej Kociak jeśli mu
              się znudziła i chce ją wymienić to niech ciasz poda numer jej telefonu
              po co taki smaczny kąsek ma się marnować.A jeśli chodzi o awans tej
              całej GL to myślę że co nie którzy odpowiednio ją ocenią po tym co
              wyczynia chyba wybrała nie odpowiedni zawód.....
              • Gość: ... Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 19:53
                najwyraźniej trzeba dupy dawać żeby wspiąć się wyżej:)
                • Gość: gośc Re: skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.10, 10:39
                  no i z czym macie problem? świat się kręci w koło dupy- ktoś daje by
                  zostać expertem, gl by otrzymać zlecenia i wszystko jest ok ludzie
                  jak wam szkoda ich dup nadstawcie swoje gęby przynajmniej je
                  zamkniecie bo i tak układów nie zmienicie.....
                  • Gość: haha Re: skandal IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.10, 13:06
                    a ty smieciu co nadstawiles? morde czy dupsko? haha
                    zenada
                    • Gość: ... Re: skandal IP: *.147.21.57.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.07.10, 21:01
                      Widać jak ciężka praca związany z tym stres i frustracja poważnie
                      narusza waszą równowagę psychiczną i fizyczne samopoczucie wartości
                      samego siebie. Po tych wpisach można wnioskować że brak wam chyba
                      testów rekrutacyjnych lub terapii pozwalającej zrozumieć waszą sytuację
                      i sytuację innych ludzi...chociaż z drugiej strony być może cierpicie
                      na kompleks związany z poziomem inteligencji lub na kompleks na tle
                      sprawności fizycznej...
                      • Gość: Gosc Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 20:01
                        obiecanki cacanki,a o ludziach na sortingu sie zapomina dajcie im w ten upal
                        pare krzesel jak mozna pracowac na kilku metrach ludzie czuja sie tam jak w
                        puszce wykonuja tez bardzo odpowiedzialna prace haruja za grosze i jeszcze w
                        takich warunkach,powietrza nie ma,dlaczego nie ma w zakladzie
                        wentylacji,szanujcie ludzi.
                        • Gość: :D [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 00:55
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: ....... Re: skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.10, 08:12
                          Na maszyningu i wtsce też jest gorąco jak w piekle i tam krzeseł też nie ma.Mało
                          tego linie są długie i trzeba biegać żeby się wyrabiać. Każdemu jest gorąco nie
                          tylko Wam na sortingu.
                          • Gość: były pracownik Re: skandal IP: 109.243.32.* 14.07.10, 10:45
                            Zamiast licytować się gdzie jest goręcej, zastanówcie się dlaczego
                            pracodawca nie zapewnia wam odpowiednich warunków pracy. Dlaczego
                            klima jest tylko w wybranych pomieszczeniach - produkcja? Czy w
                            innych działach ludzie nie pracują równie ciężko lub nawet ciężej?
                            • Gość: Robocik ;) Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 13:50
                              Ja chcialem cos z innej beczki.......... a zatem pisze do Pani/Pana ktory ma
                              teraz popoludniu i jest z produkcji, wiec jezeli chce sie komus piciu nie pij
                              nie swojego napoju bo ktos sobie ten napoj napewno przyniosl zeby sie raczej
                              napic a nie komus zasponsorowac nie chodzi o koszt napoju a o to ze ktos dziadu
                              zasrany moze pozniej nie miec sie czego napic. Jak przytne kto podpija nie swoje
                              napoje potraktuje jak zlodzieja i czapa w leb bedzie i bede mial gdzies
                              konsekwencje bo nie ogarniam jak mozna pic kogos napoj i zgniesc butelke i dac
                              do lodowki juz pusta i zgnieciona jak mozna komus podjesc sniadanie.
                              Pozdrowienia dziadu i tak Cie zlapie ;)
                          • Gość: Gosc Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 19:46
                            wiem ze wszedzie jest upalnie, ty biegasz zeby sie wyrobic na kilku maszynach a
                            my stoimy w miejscu z oczami wpatrzonymi w jeden punkt dzwigajac przy tym tony
                            metalu dowalaja nam kolosalne normy i nie licytujmy sie tu ogolnie chodzilo mi o
                            warunki pracy , o klime o picie wody itp.
    • Gość: htt Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.dialog.net.pl 14.07.10, 14:14
      um.walbrzych.pl/strony/do_druku/aktualnosci/2010/07/019.php
      • Gość: gość do htt IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.10, 14:32
        no mniejmy nadzieje że nowy prezes zrobi z tym pożądek i zkończą się
        złodziejstwa i układy, po wprowadzeniu nowego regulaminu może
        faktycznie tak będzie
        • Gość: przczloła Re: do htt IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.07.10, 15:54
          uu, ale błędy- nie zkonczą, a skończą, nie pożądek, a porządek,
          "mniejmy"- haha dobre;)
          ale nieważne...
          Może faktycznie coś się zmieni, ale co?? Rzeczywiście, mnóstwo osób
          mowi o takich oto regułach
          -masz męza lidera,predzej czy pozniej (raczej predzej) zostaniesz
          ekspertka.
          -brat jest liderem- zostaniesz ekspertem.
          -obrabiasz kogos na stołku- stołek podłoży ci pod tyłek.
          -Masz wykształcenie, wiedze, umiejetnosci, a nie masz punktu
          zaczepienia (więzy krwi, dupa, wazelina) jestes operatorem.
          Wiec nie łudzmy sie i wyluzujmy...
          Ci bardziej sprytni, szanujacy sie, podnoszacy swoje kwalifikacje i
          tak lepiej na tym wyjda. Grunt to pokora . :D
        • Gość: a to dobre . IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.07.10, 15:58
          "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego
          mieć wygląd lichy i durnowaty tak,
          by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego"
          • Gość: XOX Trochę prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 20:58
            Przełożonych się nie lękaj; mało rób a dużo stękaj;
            Nie krytykuj, nie podskakuj, siedź na dupie i przytakuj;
            Nie przejmuj się swoją rolą, bo i tak cię opie...;
            Nie przejmuj się swoją pracą, bo i tak ci gó... płacą;
            A wydajność twojej pracy reguluje fundusz płacy;
            Kiedy jesteś w niskiej grupie, wolno ci mieć wszystko w dupie;
            Za pięć druga bierz kapotę, pie...szefa i robotę;
            Tak dożyjesz starczej renty nigdy w dupę nie kopnięty;
            A gdy przyjdzie pracy kres, powiedz wszystkim:
            SRAŁ WAS PIES !!!!!!!!!
            • Gość: ...... Re: Trochę prawdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 16:24
              Święta racja! Podpisuję się pod k a ż d y m słowem.
    • Gość: derek Re: praca na magazynie w NSK? IP: 78.9.89.* 14.07.10, 21:48
      Chyba Pan nie zna nowych przepisów i kodeksu karnego więc jeśli te
      pomówienia TA Żona pana M uzna takie to wtedy bedzie pan pociągniety
      do odpowiedzialności karnej. W tej chwili jest to ułatwione przez
      prawo, jak Pan chce proszę o tym poczytać. W wypadku forum jest to w
      1000 % do wykrycia. POWODZENIA
      • Gość: biskup Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 11:13
        Powiem krótko!!!Nie tylko na pierwszym piętrze,ale także w piwnicy...
        ...i wszystko jasne!
    • Gość: S Re: praca na magazynie w NSK? IP: 195.14.65.* 15.07.10, 06:22
      hihihi: Zastanów się płytka jak kałuża po przelotnym deszczu słaba
      podróbko pracownika czy masz jakiekolwiek moralne prawo do oceny
      postępowań innych. Masz swoje własne życie - żyj nim. Nie masz? Z
      przyjemnością zorganizuję Ci czas tak, że myślenie zacznie urywać Ci
      ten pusty łeb. Znajdź sobie swojego własnego, przystojnego eksperta i
      rób to samo, a myśli o tym zniknął jak przysłowiową ręką odjął.
      Tak do Twojej wiadomości: IP i mac są teraz w pełni wykrywalne więc
      witaj w kręgu osób zagrożonych art 212 i 216 KK. Powodzenia w
      poszukiwaniu nowej, fascynującej pracy.
    • spalt Re: praca na magazynie w NSK? 31.10.10, 19:41
      IP i ostatnich 12 wpisów - ale zbieg okoliczności
      • Gość: ,,,,, Re: praca na magazynie w NSK? IP: 78.9.17.* 31.10.10, 20:21
        No wielki zbieg okoliczności i jaka rzesza się odezwała ANTYplotkarzy. 99% osoby zainteresowane.
        • Gość: """ Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.linet.net.pl 31.10.10, 20:32
          wiec zostal 1% osob do wytepienia w tej firmie!!!
          • Gość: ,,,,, Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.10, 07:08
            czytaj ze zrozumieniem
            • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.linet.net.pl 01.11.10, 09:09
              i mamy jednego ktory prowokuje do plotek-tak tyczy sie to ciebie ,,,, BUJAJ SIE!!!
              • Gość: ,,,,, Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.10, 12:49
                Nawzajem:)
                • Gość: ???? Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.146.255.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.10, 22:04
                  przykre gość sam ze sobą pisał i jeszcze ubliża a może właśnie to ty jesteś tym 1% ??
                  • Gość: ,,,,, Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.10, 13:58
                    Dobra jest, przynajmniej sobie ulżył.Pewnie rozmowy same ze sobą podnoszą go na duchu,a gdy kończą mu się argumenty zaczyna się ubliżanie.Na szerzącą się tępologie trudno znaleźć skuteczny środek.
                    • Gość: """" Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.linet.net.pl 02.11.10, 15:45
                      Ty myslisz ze wpisujac cokolwiek na jakimkolwiek forum dalej jestes ,,nieosiagalny''? Kazdy Twoj wpis to slad jak zwierzyny w lesie dla mysliwego...
                      • Gość: ,,,,, Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.10, 16:33
                        I co? Mam zacząć się bać? A czego jeśli można wiedzieć?Ciebie? buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: xxx Re: praca na magazynie w NSK? IP: 78.133.191.* 02.11.10, 17:40
                          Tak naprawdę świetnie zbiłeś wszystkich z tematu zaczynając swoje wywody na tematy tak bardzo wszystkim znane, a może tym samym szukasz pomocy- a to już u specjalisty. Nie ma się czego bać widać u ciebie dużą pewność siebie ale załamane poczucie osobowości lekarz na pewno pomoże. Powodzenia i pozdrawiam
                          • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.10, 19:05
                            Zastanawiam się, co wam daje to opluwanie siebie nawzajem.
                            • Gość: K.C Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.linet.net.pl 07.11.10, 17:14
                              Każdy ma serce jako narząd ! Ale jako człowiek? Powinniśmy sobie pomagać a nie kłody rzucać! Zazdrosc?to jest chore.
                              Trzeba wykreować siebie. Porządnie, tak żeby być kimś interesującym.
                              • Gość: xyz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.182.70.228.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 12:34
                                www.sciaga.pl/tekst/26394-27-stosunek_pracy_umowa_o_prace
                                www.idn.org.pl/sonnszz/ustawa_zfss.htm
    • Gość: fu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.prothost.com 25.11.10, 14:28
      Obóz pracy ;D
      • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 20:24
        Obóz pracy i rozpusty ;D
        • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 19:30
          Czy to prawda że szefowa D.Systems jest obecnie w Tunezji??
          • Gość: zong Re: praca na magazynie w NSK? IP: 78.133.191.* 07.12.10, 11:42
            Faktycznie to prawda wyjechała ze swoim bratem na 2 tyg. do „przyjaciela”
            fr-fr.facebook.com/people/Lopino-Mendez/100001074242171
            Tak wyglądają wg pani D. Systems nie potwierdzone „cięcia kosztów dla podfirm w związku z rozbudową NSK” swoją drogą dziwne ,że NSK tnie koszty dla podfirm a organizuje im poczęstunki świąteczne??? Nijak się to ma do wypowiedzi pani D. Systems . Jest coś takiego jak zfśs
            www.rp.pl/artykul/261869.html
            Dodatkowa informacja w związku z licznymi nadgodzinami pani D.Systems
            www.legeo.pl/porady/pytanie/5771/praca-po-22-a-bezpieczny-powrot-do-domu
            • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 20:38
              posluchajcie opowiesci sw. Mikolaja :ta firma powinna nazywac sie E.Systems ,poniewaz byla koordynator byla madra w zakladaniu tej firmy a glupia, ze nie zalozyla jej na siebie a moze tylko uczciwa bo nie myslala o sobie tylko o ludziach tam pracujacych.
              • Gość: xxx Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.v3server.com 08.12.10, 10:57
                Myślisz o bylej koordynatorce p. Ewie którą zastąpiono Magdą ??
                • Gość: prawda Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.1and1.pl 08.12.10, 12:42
                  Sprawdziłem info odnośnie zfśs www.bzz.sarzyna.org/doc/ustawa_o_zakladowym_funduszu_swiadczen_socjalnych.pdf- faktycznie ustawa mówi jasno i wyraźnie interpretacja: jeżeli na dzień 1 stycznia 2010r pracodawca zatrudniał powyżej 20 pracowników pełnoetatowych to obowiązkiem narzuconym przez ustawodawcę jest stworzenie zfśs i prawidłowym jego rozdysponowaniem np: bony, paczki, wczasy pod gruszą itp.
                • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 16:24
                  TAK MYSLE O TEJ PANI, KTORA NIE BYLA ICH RODZINA, NIE BYLA ICH KOLEZANKA TYLKO BYLA PRACOWNICA Z FIRMY "ARC" KTORA ZNALA SIE NA CIEZKIEJ PRACY WIEDZIALA ILE LUDZI BYLO BEZ PRACY A MUSIALO PRACOWAC MIELI DZIECI ,RODZINY WIEDZIALA WSZYSTKO ALE RODZINA ZLA CZY DOBRA BIEDNA CZY BOGATA MADRA CZY NIE TO JEDNAK RODZINA IM SIE POMAGA ONA ODESZLA A Z NIA CALE DOBRO FIRMY
                  • Gość: ,., Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.10, 17:32
                    Cóż za patetyczny ton! Wzruszyłam się i popłakałam... do łez:P
                    Może ufundujcie jej pomnik albo chociaż tablicę pamiątkową?
                    Proponuję nie zapominać jakie są teraz czasu i dla kogo pracujecie.
                    Do boju moje dzieci!
                    • Gość: .,.,., Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.1and1.pl 10.12.10, 11:42
                      a to zazdrość ?? daleko Ci do tej Pani. Ta kobieta została zwolniona bo walczyła o stałe umowy o pracę tak jak mieli obiecane od p. D.Systems za to że zwolnią się z ARC i przejdą do niej- co zapomnieliście co?? Managerom też zresztą tak obiecała, że ludzie u niej będą mieli umowy o pracę dzięki temu nie będzie rotacji i co?- lipa. Teraz ludzi ma się w d...e brak socjalu, wypominanie, że "śmierdzą" a co najgorsze wyczytywanie osób którym komornik ściąga wynagrodzenie - może jej postaw pomnik lub tabliczkę a najlepiej zdjęcie na wycieraczce.....
                      • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.10, 14:45
                        Ale nawet nie masz co się pocić i tłumaczyć czegokolwiek osobie pokroju ,., Dostała paczkę dla dziecka, bony i głęboko w dupie ma to, że inni tego nie dostali. Ale takimi taboretami nie ma co się przejmować, tylko trzeba im współczuć.
                        W każdym bądź razie ja od niedawna należę do tych szczęśliwców, którzy już tam nie pracują i co? I pracuję w Toyocie przez Randstadt , mam normalną umowę o pracę, moje dzieci dostały przepiękne paczki na święta, ja dostałem bony na sumę taką samą jak pracownicy Toyoty, na produkcji jest o wiele lżej niż w NSK i nikt tu nikogo nie zmusza do nadgodzin.A jeżeli chcesz zostać to dzienne masz 50% płatne więcej a nocne 120%. Narobisz się to zarobisz, a nie tak jak tutaj-zaiwaniasz jak beduin,to na czas nie ma przelewu a jak przyjdzie to suma zarobionych pieniędzy jest tak imponująca,że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
                        Pozdrawiam wszystkich z podfirm i życzę wytrwałości.
                    • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 20:05
                      owszem pomnik ta pani powinna dostac ,chocby za to ,ze nie poszla do PIP-u bo wtedy nie byloby juz tej firmy w nsk-a i nici bys miala z pracy a tak masz paczuszke i smacznego ci zycze
                      • Gość: abc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.pl 11.12.10, 09:08
                        Proponuje dla tych wszystkich którzy tu wypisują różne rzeczy żeby przestali w końcu pisać i się użalać a zaczęli działać i coś z tym robić Dlaczego ta pani nie poszła do PIP-u?? Jeżeli ma coś do powiedzenia to niech tam idzie i to powie a nie wyżala się na forum. Nic nie robiąc pozwalamy na takie zachowanie i na to żeby nas tak traktowano więc nie ma się co dziwić że robią z nami co chcą czują się pewni i bez karni bo wiedzą że nikt nie ma odwagi żeby coś z tym zrobić!!
                        • Gość: xxx Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.147.248.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.10, 16:24
                          Bardzo śmieszne E.Systems :). Jeżeli ta Pani była taka dobra faktycznie to dla czego jej nie ma ?? A skoro by miała jakieś dowody przeciwko firmie na pewno by jej nie zwolnili tak więc pomażyć każdy może w ten magiczny świąteczny czas:)
                          • Gość: Gienek Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ibselektronics.pl 17.12.10, 16:57
                            A co myślicie o pewnych expertach np.o W.P , R.K albo o M.M Jeśli wiecie o kogo chodzi
                            • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 17:05
                              tylko tyle inicjałów ??///
                              • Gość: ??? Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.146.135.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.12.10, 08:49
                                chodzi Ci chyba o cytaty?!- mam pytanko- co ta za spotkanie będzie w D.Systems na początku roku z osobami trzecimi???
                                • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 10:12
                                  Spotkanie na temat uczciwości i lojalności wobec pracodawczyni, szacunku do koordynatorów i przekazywaniu informacji odnośnie firmy D.Systems
                                  • Gość: !!!!!! D.Systems IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.10, 12:29
                                    Szacunek i lojalonść bardzo śmieszne. Mam cichą nadzieję w tym kończącym sięroku że ta trzecia osoba to będzie ktoś z HR, a p.Dorotka opowie jaka to jest uczciwa wobec swoich pracowników alnbo jaki ma do nich szacunek mówiąc im na zebraniu, że- tu zwrot zastąpiony nieładnie pachną bo w orginale brzmiało to "śmierdzą" Wesołych świąt panią koordynatorką i właścicielce
                                    • Gość: zzz Re: D.Systems IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.10, 15:21
                                      Gość: pracownik 22.12.10, 18:42A czy to prawda że byłym pracownikom z D.Systems są wypłacane jakieś wyrównania za nadgodziny i premie??
                                      Tak jeden z pracowników tej Firmy otrzymał nagrodę od NSK za wykrycie wady jakościowej...
                                      - ale ściema przecież wiemy, że nie jeden ale kilku pracowników dostało już wyrównanie
                                      • Gość: ??? Re: D.Systems IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:45
                                        Jakie wyrównanie...
                                        • Gość: pepe Re: D.Systems IP: *.prothost.com 31.12.10, 14:48
                                          Re: d.systems
                                          niunia_x1 20.10.10, 12:07 Odpowiedz
                                          Ta firma to same kretyny i oszusty. Od pół roku nie wypłacają ludziom wypłat. Tą firmę prowadzą członkowie rodziny i martwią się tylko tym żeby zarobic na drogi samochód i luksusowe wakacje. Dziwie się tylko że ci pracownicy nic z tym nie robią, nikt się tym nie przejmuje że nie ma na chleb. To jakieś chore!!!!!
                                          -
                                          • Gość: gosc Re: D.Systems IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 12:30
                                            proponuje niech tych ludzi przejmie zaklad pracy, pokaza wtedy jak pracuja,jak sie staraja za pieniadze ktore im sie naleza jak mozna tak postepowac z ludzmi przeciez ich szefowa zawsze powtarzala, ze cholota nie ma co sie przejmowac nawet nie pomoga jej wtedy podarowane kosze prezentow wreczane przez koordynatorki wybranym dziala,a tym pracownika radze aby walczyli o swoje, bylym tez wtedy moze ktos pomysli o morale :z biedy powstalem pogaczem sie stalem ,chytry dwa razy traci, na krzywdzie ludzkiej nigdy nikt sie nie dorobil,za duzo tam jest ludzi pokrzywdzonych.
                                            • Gość: k.p. Re: D.Systems IP: *.lh.pl 02.01.11, 12:33
                                              Drobne prezenty nie są traktowane jako! Profitami wiec mozna obdarowywac zleceniodawców ale juz wnoszenie alkoholu na teren zakladu pracy i afiszowanie iej z nim po zakladzie powinno yc karane, nie wiem co robi u nas ochrona na portierni w koncu to nie byla jedna butelka :) Skandal wida ta firma jest poza prawem !!(A TU AWANTURA O PUSTĄ PUSZKĄ W KOSZU) Obdarowywanie bylo samo w sobie jakiies dziwnie wikszosc to GL- tu bez pod kontekstów :)
                                              Wykaz aktów prawnych
                                              www.abc.com.pl/problem/1236/8
                                              • Gość: byly pracownik d-s Re: D.Systems IP: 46.112.59.* 02.01.11, 23:11
                                                pracowałem troche czasu w tej smiesznej firmie zwanej d-systems i nie jedno widzialem wyczytalem tu ze panna dorotka wielka czyscioszka powiedziala pracownikom ze smierdza ? a przepraszam bardzo jak tu nie smierdziec jak sie dostaje jedne spodnie i koszulke to chyba normalne ze czlowiek sie poci ale co tam wazne ze pani dorota w jezdzi do egiptu i tunezji na wakacje a pracowników traktuje sie jak zwykle zero taka podfirma jak d-system w toyocie nie miala by prawa bytu a tu w nsk jak widac kazdemu to odpowiada ze pracownik podfirmy jest traktowany jak smiec wiec rzycze wszystkim pracownikom d-systems otworzcie oczy i walczcie o swoje prawa ja walczylem i mnie usunieto ale jednostka nie ma szans musicie dzialac grupa pozdrawiam byly pracownik d-systems
                          • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 21:52
                            tej Pani nikt nie zwolnil, sama wolala odejsc i odeszla,pracuje w firmie i ma sie tam bardzo dobrze, widze ja w koncu usmiechnieta i zadowolona
    • Gość: Nsk ;/ Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.10, 14:14
      praca na magazynie ja prawowalem tam 3 dni temu i odeszlem.. zarobiki to 1200 to maxxx
      zimno nie mam ogrzewania,... nie podwyrzki jak sa to 20 gr ...czasmi zdarza sie 50 .. szalu nie ma....
      • Gość: ktoś Re: praca na magazynie w NSK? IP: 188.33.189.* 20.12.10, 18:35
        Zanim się wypowiesz, naucz się ortografii.
        Na magazynie jest zimno, bo są bramy rozładunkowe i jest już właściwie zima. Latem nie można wytrzymać z gorąca. Jak się pracuje w firmie, która łamie kodeks pracy to nie ma mowy od podwyżkach, radzę zapytać swoją pracodawczynię o fundusz socjalny i inne sprawy związane z prawem pracy.
        • Gość: pracownik Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 18:42
          A czy to prawda że byłym pracownikom z D.Systems są wypłacane jakieś wyrównania za nadgodziny i premie??
          • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:37
            Tak jeden z pracowników tej Firmy otrzymał nagrodę od NSK za wykrycie wady jakościowej...
            • Gość: brawo!!! Re: praca na magazynie w NSK? IP: 78.133.191.* 23.12.10, 11:34
              no aż chce się pracować w takiej firmie,która swoim byłym pracownikom wypłaca nagrody jakościowe- pytanie- " czy to prawda......że byłym pracownikom " odp: "TAK" - NSK może brać tylko przykład
              • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.18.229.lan.e-wab.pl 05.01.11, 15:00
                Tak czytam i dziwie sie wam czy wy nie macie nic innego do roboty tylko wypłakiwać sie na forum? Jeśli coś wam sie nie podoba to poprostu sie zwolnijcie nikt na siłe w tej pracy was nie trzyma. D-System fakt faktem jest nieodpowiedzialną firmą prowadzoną przez osoby ktore moim zdaniem do tego sie nie nadają, ale to nie powód by sie żalić wszystkim na forum jakie wy nie macie problemy odnośnie tej firmy i tak nikt z was nic nie zrobi dalej będziecie pracować i narzekać na forum, ale niestety Polacy to naród który cały czas narzeka , a i tak nikt nic z tym nie zrobi.

Weźcie sie w garść i albo szukajcie nowej pracy albo pracujcie dalej w D-System i przestańcie narzekać jak BABY!

Pozdr.

• Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.prothost.com 06.01.11, 13:41
                  Mądrze piszesz, ale nie do końca bo akurat z historii tego forum można wyczytać co się dzieje. Tak naprawdę wszyscy w firmie widzą i tak jak piszesz nic z tym nie robią najgorsze jest to że właścicielka tej firmy siedząc tu już dwa lata nauczyła się jak manipulować ludźmi i niedługo co niektórzy nie będą pracować u uniformach dla nsk tylko d.systems. Powracając to tematu ludzie sami ty nic nie zrobią ponieważ za swoje wypowiedzi są karani lub zwalniani kiedy zwrócą uwagę nawet , że im się pieniążki na wypłacie na zgadzają. No ale w ostatnim czasie wypłacane są wyrównania szkoda tylko, żę nikt nie wie dokładnie za jaki okres, bo przecież niewypłacanie należności odbywało się od początku (przynajmniej odkąd ja pracuje).

> Weźcie sie w garść i albo szukajcie nowej pracy albo pracujcie dalej w D-System
                  > i przestańcie narzekać jak BABY!
                  Z tym to lekka przesada chociaż tak jak napisane wyżej wszyscy o oszustwach wiedzą i nic nie robią, swoją drogo to w firmie D.Systems w większości pracują rodziny, znajomi pracowników Nsk to w takim razie co napisałeś tyczy się również Twojej osoby, bo w końcu na to pozwalasz.
                  Swoją drogą tak jak p. D.W powiedziała i ktoś wcześniej napisał odnośnie spotkania
                  D.SystemsIP: *.ssp.dialog.net.pl
                  Gość: !!!!!! 24.12.10, 12:29 Odpowiedz
                  Szacunek i lojalonść bardzo śmieszne. Mam cichą nadzieję w tym kończącym sięroku że ta trzecia osoba to będzie ktoś z HR, a p.Dorotka opowie jaka to jest uczciwa wobec swoich pracowników
                  Takie spotkanie powinno być zorganizowane i to szybko skoro sama właścicielka się zadeklarowała ale również z byłymi pracownikami firmy D.Systems i oficjalnie powiedziane o niewypłacanych należności
                  >ale niestety Polacy to naród który cały czas narzeka , a i tak nikt ni
                  > c z tym nie zrobi
                  Tak jest dokładnie, ale co można zrobić skoro przełożeni wiedzą o powtarzającej się patologii w D.Systems o oszustwach i nic nie robią mimo zapiewnień

Re: praca na magazynie w NSK?IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Gość: ... 09.05.10, 13:38 Odpowiedz
                  Nie jest tak do końca, bo nawet teraz przy zwiększaniu zatrudnienia
                  firma zamieszana w ten przekręt nie jest brana pod uwagę...
                  No niestety widać ktoś myśli, że jak odszedł manager z HR i jest nowy to nic z tym nie zrobi a patologia występuje dalej. Bo jak można inaczej nazwać sytuację w której to GL NSK występuje z wnioskiem (ustnym) o ukaranie pracowników podfirmy karą pieniężną z góry ustaloną na 100 zł za coś co wszyscy robią- a gdzie upomnienie i ponowne przeszkolenie (proszę tylko nie próbujcie pisać, że upomnienia były stosowane wcześniej bo to nieprawda a jeśli tak to zastosowane powinny zostać przepisy www.prawo.egospodarka.pl/25253,Za-co-i-jaka-kara-dla-pracownika,1,34,3.html no ale to powinien wiedzieć pan GL który jest obcykany w zakresie BHP prawda panie Szymonie?) Pytanie w takim razie skoro firma D.Systems nie stosuje się do kodeksu pracy , nie ma regulaminu i własnych zasad co do nagradzania i kar, oraz brak funduszu socjalnego- gdzie podziały się pieniążki z wyegzekwowanych kar?
                  > Tak czytam i dziwie sie wam czy wy nie macie nic innego do roboty tylko wypłaki
                  > wać sie na forum?
                  Bez obrazy osoba która to napisała jest widać jest obcykana po serfowaniu w necie tak więc fora są po to by zadawać pytania, udzielać odpowiedzi, wylewać żale i swoje uwagi na temat rozwiniętego wątku i tu: praca na magazynie w nsk no i niestety jak wszystkim wiadomo na magazynie nsk wyłączność ma D.Systems tak więc wypowiedzi są jak najbardziej na temat.
                  Z poważaniem i bez nadmiernych złośliwości.
                  • Gość: gosc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 19:15
                    samowole w takim zakladzie urzadzaja, to kto tam rzadzi podfirma a prezes o tym wie oj glowy by polecialy , to juz nie jest ten zaklad co kiedys
                  • Gość: go Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 07:51
                    Co tam u Was taka cisza?
                    • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: 217.33.154.* 07.02.11, 05:47
                      Nic nie słychać nowego.Gwiazdy dalej robią swoje.
    • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 09.02.11, 17:23
      Znowu ktoś wykasowal parę opinii.
      • Gość: Gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 11:11
        Widocznie ta osoba co wykasowała co nie które opinie ma coś na sumienu...
        • Gość: ktoś Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 12:32
          bo prawda w oczy kole
          • Gość: cc Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 14:10
            tak jak piszesz prawda a jak widać to ostatnio nawet nikt nikogo nie straszył artykułami bo za prawdę nie można karać lepiej wpis usunąć ale to i tak nie zatuszuje wszystkiego
            • Gość: roboman Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 14:15
              Dokładnie zgadzam się z tym. A nie dzieje się fajnie ja słyszałem, że jedna linia nie miała wypłaconych w pełni wynagrodzenia ciekaw jestem czy zostanie ktoś za to ukarany?
        • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 16:25
          Zgadza się ma coś na sumieniu, bo wie co za takie oszczerstwa grozi i dlatego wykasowała swoje wpisy. Jeżeli zgłasza się post do skasowania i kasuje go gazeta.pl to widnieje napis: Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu a skasować w taki sposób jak ten że nie ma nawet śladu po tym wpisie, może zrobić tylko ten co to napisał.
          • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: 217.33.154.* 12.02.11, 20:45
            Czy chcesz mi wmówić,że sam wykasowałem swój wpis i nic o tym nie wiem.
            Nie mam zaników pamięci,a mój wpis zniknął.
            A co tam słychać u Pani Expert Gosi S.
            • Gość: oxo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 08:32
              A Ty chcesz mi powiedzieć że to był twój wpis:
              Re: praca na magazynie w NSK?IP: *.ssp.dialog.net.pl
              Gość: Daro 08.02.11, 19:53 Odpowiedz
              • Gość: il Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.11, 16:01
                a ktora to ta ta goska s??? bo nie kojarze
                • Gość: Gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:10
                  Faktycznie masz skleroze to chodziło o panią A.Z a nie Gosie.S...
                  • Gość: MISIEK Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 19:17
                    twoje życie jest nudne że interesujesz się życiem innych prostaku
                    • Gość: NIKT Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 10:27
                      Twoje musi też być nie za ciekawe skoro tu zaglądasz i odpisujesz na innych posty.
                      • Gość: Misia... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:12
                        Wydaje mi się że takie forum po to zostało założone żeby można było napisać co nam się nie podoba w danym zakładzie,wiadomo że nikt nie jest samobójcą żeby powiedzieć tego wprost i zastać zwolnionym. A osoby które tu trafiają na tak zwaną tapetę widocznie do końca nie zachowują się fer i mają sporo za uszami.Może powinni zastanowić się nad swoim postępowaniem dlaczego to własnie o nich się pisze.
                  • Gość: on Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.02.11, 14:46
                    bys sie zdziwil, malo wiesz... swoj swego zawsze znajdzie!!! hahah
                    • Gość: !!! Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:11
                      A co niby Ty takiego wiesz poza tym co widzisz w pracy, że ktoś z kimś stoi i rozmawia...
                      • Gość: ..... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:22
                        Ha ha nie chodzi o stanie i rozmowę z tego aż takie plotki się nie rodzą. Jest w naszym zakładzie wiele osób które nie kończą znajomości na rozmowach wręcz przeciwnie rodzą się bardzo zażyłe przyjażnie i rożnego rodzaju romanse które nie wpływają zbyt dobrze na atmosferę w pracy.Te osoby które tu nie raz są opisywane dobrze wiedzą o czym się mówi.Zresztą w tak małym zakładzie nie których rzeczy nie da się ukryć.
                        • Gość: !!! Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 17:42
                          No własnie plotki wywnioskowane z tego że widziano kogoś jak rozmawiał z kimś. A to oczywiście dowód na to że to coś innego haha...
                          • Gość: a to dobre Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.02.11, 18:18
                            Tu nie o dialogach mowa. Obronco wysmiewanych tu na forum (ip neoplus.adsl.tpnet.pl)- smieszne, ze obstajesz za taka miernota, ktora nadstawia pulchny, prostacki zadek. Wszystko jest ok, dopoki taka karierowiczka nie daje innym odczuc ze ma przywileje.
                            Zapomniano dodac, ze widziano "narzeczenstwa" w terenie- swoja droga, ciekawe co maz wiena temat o "karierze" zonek. Poza tym ludzie nie sa glupi, i potrafia rozroznic zwykla rozmowe od kurew/skiego tarła.
                            walim, pozdamcze- wszedzie sie znajda ambitne dziewuszyska.
                            • Gość: xoxo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 19:57
                              Co w ogole oznacza skrot NSK?
                            • Gość: ...... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 10:15
                              O widzę że gmina Walim jest znana w okręgach zakładu.
    • Gość: xyz. Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 13:49
      OJ ZNANA JEST WIEM COŚ O TYM....
      • Gość: ;;;; Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 17:46
        Wszystkim forumowiczom życzę w życiu tylko takich problemów kto, z kim i dlaczego.
      • Gość: ojciec R. Re: praca na magazynie w NSK? IP: 213.158.217.* 16.02.11, 18:01
        Oj niedobrze się dzieje nie dobrze męczy was ten temat od dawien dawna proponuję zatem w przerwach 20 min odprawiać koronki różańcowe i drogę krzyżową w każdy I piątek miesiąca przez wszystkie procesy na wszystkich linkach za dusze błądzących, a tak poważnie " Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Jak możesz mówić swemu bratu: Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku, gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka swego brata” (Łk 6,39-42)
        "biblia ostrzega,że trochę zakwasu wywołuje fermentację w całej masie i że złe towarzystwo psuje pożyteczne zwyczaje(gal.5:9;1kor.15:33)
        "a może pozwala,żeby tacy dalej cieszyli się dobrą opinią i przez to zagrażali innym?czy nie służy się w niej sprawie moralności tylko wargami,a w gruncie rzeczy patrzy się na zło przez palce albo nawet je usprawiedliwia?(mat.15:7,8)"
        • Gość: EX magazynu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.02.11, 20:27
          Witam chcialem sie wypowiedziec co mysle o tym co piszecie: ZENADA!!!!!! To ze ktos z kims itd... nie powinno kogos interesowac , jak wszyscy przychodzimy do pracy po to zeby pracowac. Popatrzcie na siebie a dopiero pozniej oceniajcie innych. Zamiast pisac o czyms wazniejszym co nie podoba sie wam w pracy: warunki, GL , EX, co byscie chcieli zmienic. Czasami jak wchodze i czytam to placze ze smiechu , masakra. Pozdro ELO
          • Gość: Do Ex magazynu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.02.11, 09:35
            Witam. Wreszcie na Tym forum widac wypowiedz osoby normalnej. Popieram Cię jak najbardziej bo faktyczne znaczenie forum zanikło i teraz są tylko wywody i domysły o różnych ludziach a nie pytania i odpowiedzi o prace. Dziwne nie jest jednak że wielu na tym forum szuka afer seksualnych i ogólnie zadymy ba niestety ale są osobami nie docenianymi i nie branymu pod uwage w rzadnym przypadku. Te forum to żale i nie spełnone marzenia.Wiem ja także teraz pisze ale ja chcę normalnego forum o sparwach które moga ludziom pomóc w podjęciu przyszłej pracy a nie chłamu , który wielu z was tu wypisuje. Szkoda że tak jest!! Jednak jeszcze raz popieram EX MAGAZYNY za swoja wypowiedź . Gdyby każy tak myslał jak Ty to te forum by był chlubą NSK a nie problemem , który jest rozwiązywany już na wysokim szczeblu HR.
            • Gość: Do Ex magazynu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 13:29
              Jestem ciekaw co powiesz o awansie pewnej pani to już któryś raz z kolei.Ciekawe z kim tym razem się za przyjażniła.Chciałeś pytanie związane z pracą bardzo proszę....
              • Gość: nie tylko ex Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.147.221.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 18:01
                no właśnie dziś pytanie dziś odpowiedz:
                cytat "znaczenie forum zanikło i teraz są tylko wywody i domysły"
                Forum-to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
                cytat:"ale ja chcę normalnego forum o sparwach które moga ludziom pomóc w podjęciu przyszłej pracy" Jeśli chodzi o szukanie pracy to : praca.pl
                cytat:"Dziwne nie jest jednak że wielu na tym forum szuka afer seksualnych i ogólnie zadymy ba niestety ale są osobami nie docenianymi i nie branymu pod uwage w rzadnym przypadku."
                skoro zauważasz ludzi niedocenionych to masz szansę ich docenić
                cytat:" a nie problemem , który jest rozwiązywany już na wysokim szczeblu HR"
                z wypowiedzi widać , że musisz być osobą na stanowisku? skoro wiesz o takich sprawach albo jesteś osobą, która sama ten problem zgłosiła?
                cytat:"Te forum to żale i nie spełnone marzenia" tu się zgadzam w zupełności , ale gdyby przełożeni starali się wysłuchać swoich podwładnych może by tak nie było
                cytat:"te forum by był chlubą NSK" przykład idzie z góry (tu bez żadnych insynuacji na jakimkolwiek szczeblu) w końcu- "powinniśmy być osobami godnymi zaufania zarówno w sferze prywatnej jak i zawodowej"
                cytat: "Jestem ciekaw co powiesz o awansie pewnej pani to już któryś raz z kolei" jeśli już poruszasz tą sprawę to najsampierw się dowiedz dlaczego po raz kolejny- tak naprawdę by awansować w tej firmie nie trzeba nikomu "dawać" (cytat z innych wypowiedzi) a co do przyjaźni czytaj uważnie to forum większość wypowiedzi to wypowiedzi "przyjaciół" którzy szczerzą swoje ząbki , podają rękę, kłaniają się w pas a kiedy się odwrócisz to obrobią ci 4 litery tak że przez m-c będziesz miał/a zatwardzenie
              • Gość: oxo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 18:13
                Tak awansowała i to drugi raz, a co do nowego przyjaciela to chyba powinieneś zapytać ją...
                • Gość: EX magazynu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.02.11, 20:19
                  Napisze krotko i zwiezle: Jesli sie jej nalezalo to awansowala. A duzo sie pozmienialo jak nie zauwazyles,jedna osoba przechodzi do EPS wiec za to osobe jest GL z Lini . Awansowala z tego wzgledu ze wczesniej byla GL na Lini produkcyjnej, wiec takiej soby ie trzeba szkolic.

Teraz chodzi mi o druga rzecz o EX ktory byl zdegradowany z GL na EX na lini produkcyjnej i dalej pelnil funkcje GL. Z tego co wiem znow jest GL a po jakim dlugim czasie... Jesli chodzi o tego GL to nie wiem dlaczego degradacja i pelnienie funkcji dalej na Lini. Wiem ze jest dobrym GL nie naklada makaronu na uszy tylko szczerze mowi wszystkim i tyle... Mam nadzieje ze juz sie to nie zmieni :)

Trzecia sprawa: Widzieliscie co sie dzieje na magazynie????? Burdel nie ma regalow, co raz wiecej komponentow i naprawde nie ma gdzie tego dawac... polowe rzeczy przyjezdza bezposrednio z innych magazynow. Czasami staja linie produkcyjna braku czesci!!!! KAzdy sie wkurza wyklina denerwuje szuka ale kazdy pracuje zeby nie stanela linia produkcyjna!!! Chwala magazynowi 500 ze ogarniaja to wszystko!!! Mam nadzieje ze magazyn bedziemy mieli juz w maju :) pozdro
                  • Gość: Gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 10:10
                    Proszę znależli się obrońcy strapionej duszyczki.Jaka ona jest wspaniała nawet zasłużyła na awans.
                    • Gość: a.a Re: EX magazynu IP: *.rev.netart.pl 18.02.11, 18:07
                      Nie bardzo rozumiem Twoich wywodów na temat opisywania awansów w "akwarium" przecież osoba, która tak oburza się awansami innych doskonale wie "kto, gdzie, za co i kiedy".
                      Co do Twojej trzeciej sprawy to być może ta osoba nawet nie wie co to jest mag 500 i gdzie jest zlokalizowany bo ciężko pracuje na linii produkcyjnej, a co do "Chwala magazynowi 500" to cię lekko poniosło, ale jest to wybaczalne w końcu z wypowiedzi widać, że tam pracujesz.Musisz mieć jednak na uwadze, że gdyby nie tan operator na linii produkcyjnej to byś nie był potrzebny i to również "chwała mu za to" bo z pewnością nie chciałbyś się z nim zamienić i pracować nad normą , które idą w górę.
                      A co do "Proszę znależli się obrońcy strapionej duszyczki.Jaka ona jest wspaniała nawet zasłużyła na awans." Popatrz dobrze na wpisy tu nikt nikogo nie broni tylko wypowiada bezstronnie swoje zdanie i tak naprawdę nikt nie jest wspaniały bo każdy ma coś pod paznokciami i nie tylko operator mówi o ex, gl czy wyżej ale i też jest na odwrót . Swoją drogą jak by wyglądał Twój wpis ja by Cię awansowali mam nadzieję że nie tak : dostałem/am awans za ............ itp.
                      • Gość: Sam Re: EX magazynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 18:22
                        Mnie awansowali już dawno ale za dobrą pracę a nie za przyjażń z przełożonym.
                        • Gość: ... Re: EX magazynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 11:38
                          A to o to chodzi a ja myślałam że o kolegę na tym samym stanowisku...
                • Gość: do oxo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 18:29
                  Myślę że przyjaciela to nowego nie ma raczej to przyjaciel stary i wciąż ten sam. Któremu bardzo zależy na tym żeby była GLi jak widać dopiął swego.Jak mówi przysłowie PO TRUPACH ALE DO CELU....
                  • Gość: ??? Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 18:26
                    A kto tym razem padł trupem... Ta osoba o której w kiblach piszą ???
    • Gość: Mariusz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.11, 14:35
      A co sądzicie o pomyśle naszych żółtych kolegów, którzy postanowili podnieść normy o 20% do Kwietnia, a później o kolejne 10 %. Bo z tego co można usłyszeć w szatni lub na stołówce większość osób sądzi, że to poroniony pomysł.
      • Gość: EX magazynu Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.02.11, 11:00
        po pierwsze zobacz ile my ciezarow dziennie musimy przenosic?? myslisz ze to sa kilogramy czy setki kilogramow??? na jedna zmiane operator jezdzaczy na linie przenosi czesci w krotkim czasie okolo 24 ton!!!!!!! A awanse komu sie nalzezalo to sie nalezalo!!!!! tyle na ten temat nie bede pisal wiecej !!!! Tak dostali wyzsza norme bo jesli wczesniej sie wyrabiaja to tak bedzie zawsze tyle.
        • Gość: gość Re: EX magazynu IP: *.182.32.208.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 10:51
          Ty czytasz to co piszesz?? _ na jedna zmiane operator jezdzaczy na linie przenosi czesci w krotkim czasie okolo 24 ton!!!!!!_ Na zmianę to 8:20 a nie w krótkim czasie ! A teraz experciku szkoda że operatorom na lince nie ważyli części i nie przeliczali ile oni na zmianę przenoszą tak więc przestań płakać. Wyobraź sobie co mają powiedzieć pracownicy Finalu. _ tyle na ten temat nie bede pisal wiecej !_ no i dobrze nie pisz więcej :) pozdro.
          • Gość: Magazyn Re: EX magazynu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.02.11, 11:39
            Tak wiem o tym dobrze, chodzilo mi o same pudelka z motorami, Ecu i brackety nie liczylem Gboxow i reszte puszek i czesci!!! Weic nie mow mi ze my mamy lajcik!!!
      • Gość: jabadaba Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 00:22
        Na liniach obecny plan jest juz nieco zawyzony, by pracowac w 'tak-tajmie' na niektorych maszynach nie wystarczy byc juz normalnym, sprawnym czlowiekiem, trzeba miec juz odpowiednie predyspozycje fizyczno-psychiczne by sie wyrobic. Do tego wyszkolenie czlowieka trwa o wiele dluzej by w ogole byl z niego pozytek. Kazdy zwalniajacy sie doswiadczony pracownik stwarza pewien problem, i podejrzewam ze wkrotce bedzie on coraz bardziej wyrazny.
        • Gość: Motylek Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 09:14
          Oj tak narzekacie, narzekacie.
          A co będzie jak Wam powiedzą że od września produkcja z Wałbrzycha przeniesiona zostanie na Ukrainę ???? Kto spłaci za Was kredyty, nakarmi dzieci, opłaci mieszkanie, prąd itp. itd.
          Więc nie narzekajcie bo jeszcze nie wiecie co Was czeka
          • Gość: wee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.11, 10:51
            Ja nie mam kredytow ani dzieci wiec sie nie martwie:)
            • Gość: wee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.11, 12:28
              i jeszcze cos :) Pozdrawiam ludzi z finala oni odpierdzielaja najciezsza robote ( przezucaja ok 7 ton na zmianie )
              • Gość: op Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.11, 13:39
                Tak ludzie padają bo za duża norma, ale przecież ktoś tą normą ustalił na podstawie czyjeś pracy czy nie tak?? Np. taki operator na maszyningu w jego wieku ludzie siedzą przed tv popijając herbatkę a on zasuwa mało co se nóg nie połamie i podwyższa normy małolatą to dobre tylko chwalić. A co do ton to już wcześniej ktoś to przerabiał jak ci za dużo to na węgiel tam za zwalenie tony dostaniesz 30 zł i zobaczysz gdzie lżejsza praca.
                • Gość: zzz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:25
                  to z węglem dobre rzeczywiście gość starszy od węgla w Japonii miałby swój pomnik "Rysiu von dupoliz" z NSK robi się zakład pracy chronionej ciekawe kto odpowie jak mu serducho padnie po popsach .
              • Gość: johny walkier Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.11, 13:10
                Chyba cos Ci sie pomylilo kolezko To Fifo najwiecej przenosi okolo 24 ton na zmiane jeden operator wiec nie mow ze Final ma njaciezsza robote!!!!!!!
          • Gość: jabadaba Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 13:37
            Z ta Ukraina to malo prawdopodobne, produkcja eps'ow to nie produkcja zapalek, zanim nowy zaklad osiagnalby poziom ktory mamy w Walbrzychu minelo by pare latek, wiec jesli o to chodzi to mozemy byc spokojni. Co do podwyzszania planow, to faktycznie glowna wine ponosza sami operatorzy, experci, grupliderzy. Praca na granicy ludzkich i maszyn mozliwosci = wykonanie planu. Nasi dziadkowie i ojcowie pracujacy w kopalniach mieli lzej.. a zarabiali jak na tamte czasy naprawde dobrze.
            • Gość: ddd Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.11, 21:12
              Dokladnie sami operatorzy sobie dołki pod soba kopia:) Wyrobia norme przed koncem pracy to zaczna podwyzszac:)
              • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.org 28.02.11, 19:59
                no no zima się kiedyś skończy i przyjdzie lato-
                "a lato będzie piękne tego roku tak zemdleni zejdą ci, co norm nie szanują dziś"
                co znowu po jabłuszku i do pracy
              • Gość: Mariusz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.11, 23:16
                A jak nie zrobisz normy to też cię operd...ą.
                • Gość: saa Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.11, 11:08
                  Nie jak nie zrobisz normy to zapie... az zrobisz:)
                  • Gość: MMM Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.swidnica.mm.pl 04.03.11, 21:55
                    Za podwyższanie norm są winni operatorzy maszyn, którzy tak jak na machiningu przestawiają maszyny aby szybciej wyrobić plan. GL'rzy wiedzą o tym, ale nic z tym nie robią. Managerowie też wiedzą nieoficjalnie o tym (a raczej się domyślą) i póki co nie ruszają tego. Bo przecież od nich się wymaga aby podnosili normy, ale nie mogą na raz wprowadzać wszystkiego bo później nie będą mogli się pokazać ile jeszcze można osiągnąć. Pozdrawiam wszystkich pracujących i obijających się.
                    • Gość: wee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 12:08
                      Nie tylko na machiningu ale co racja to racja szybko zrobic plan i czekac do konca pracy
                      • Gość: jjj Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:55
                        czyli chcecie powiedzieć , że niby co gl i kierownictwo wie , że się robi więcej i podnoszą normy?? to po co zostają na nadgodziny by co pościemniać ,że się nie wyrabiają ?? głupie to. Mam pytanko to ex magazynu kiedy jakieś przejęcia do nsk i czy ty prawda o awansach na expertów, bo to lekkie przegięcie by awansować rodzinkę.
                        • Gość: Piter Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 19:19
                          Przyjęcia powinny być w okolicach maja i czerwca gdy będzie ruszała produkcja dla VW, teraz ciągle zwożą maszyny ( przez ostatni miesiąc było ich chyba z 10, a może i więcej), więc z 40 osób przyjmą, w zależności na ile zmian będzie szła produkcja. Ale pewnie przyjęcia będą tylko przez pod firmy i na umowę zlecenie, jeżeli ktoś będzie zainteresowany pracą w NSK przez pod firmy, przyjmujcie się tylko na umowę o pracę, bo więcej stracicie niż to warte, nie będzie przysługiwał wam np. urlop, a nadgodziny są płatne jak normalne, nawet jak jest to sobota czy niedziela, a i nie dotyczy was prawo pracy tylko prawo cywilne, więc wszystkie przywileje z prawa pracy was nie dotyczą i będziecie wykorzystywani jak murzyni.
                          • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 20:27
                            Przyjęcia to już są, 29 osób przychodzi w przyszłym tygodniu i to nie na VW...
                            • Gość: error Re: praca na magazynie w NSK? IP: 78.8.234.* 12.03.11, 10:49
                              Co ty chłopie gadasz za nadgodziny sa platne 50 procent i soboty tez to zes sie wychylił:)
                              • Gość: play Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.03.11, 12:05
                                a ty żeś pojechał 50 % jak w przepisach mówią o 100% co do przejęć przejmują na linkach a nie na fifo tu żeby przejść trzeba Szymonowi w dupę wejść, bo wszystko od niego zależy
                                • Gość: error Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.11, 12:29
                                  Nojest 50 procent a nie jak ten opowiada bajki :) Wczesniej czytalem ze na fifo jest najciezsza praca ? to jak to jest wkoncu skorojest najciezsza to dlaczego tam sie wszyscy pchaja ??:)
                                  • Gość: zzz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.03.11, 13:00
                                    kto pisze że ciężka? to że chłopcy troszkę się nadźwigają chodzi tylko że praca przez pod firmę ale najlepszą w nsk bo ta firma jako jedyna na strefie płaci na umowe zlecenie nadgodziny i dodztki za pracę w nocy i soboty. Teraz ma machining mają zatrudniać przez tę pod firmę 20 osób i na nowe projekty 10 osób. zresztą na większych działach ta firma ma wyłączność to o czymś świadczy.
                                  • Gość: Mariusz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.11, 15:24
                                    Nie ma czegoś takiego jak nadgodziny w umowach cywilnoprawnych. Jeżeli w umowie zlecenia nie zawrzesz informacji o wynagrodzeniu godzinowym, albo nie zawrzesz warunków
                                    płatnoćci po przekroczeniu 8 h czasu pracy, nic nie zrobisz. W umowie masz masz zapisane: Łączne wynagrodzenie będzie stanowiło mnożnik rzeczywiście przepracowanych godzin i wynagrodzenia godzinowego na podstawie kart pracy. Ja tam nie widzę nic o nadgodzinach. Dalej jest napisane: W sprawach nie unormowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego. Akurat przeczytałem te punkty Kodeksu Cywilnego, które dotyczą umowy zlecenia i nie ma tam żadnego zdania o nadgodzinach, więc wytłumacz mi proszę dlaczego 50% a nie np. 200% za nadgodziny.
                                    • Gość: hahaha Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 18:23
                                      Polskie prawo odróżnia umowy o pracę od umów cywilnoprawnych (czyli takich, których zasady zawierania zostały określone nie w Kodeksie pracy, a w Kodeksie cywilnym).

Dobre są wypłacane nadgodziny na umowę zlecenie a dlaczego?
                                      Na czym polega różnica? W Kodeksie pracy wyraźnie określono, że praca w ramach umowy o pracę musi być m.in. wykonywana pod kierownictwem przełożonego, w określonym przez niego miejscu i czasie oraz w określony przez niego sposób. Pracownik ma obowiązek starannego wykonywania pracy (a nie osiągnięcia jakiegoś rezultatu) i nie może powierzyć jej wykonania innej osobie.
                                      Kodeks pracy zakazuje obecnie zastępowania umowy o pracę umową cywilnoprawną (a więc np. zleceniem) wtedy, gdy zachowane zostają warunki wykonywania pracy charakterystyczne dla stosunku pracy.- Tak więc jaką pracę wykonujesz?
                                      Zazwyczaj przyjmuje się, że wykonawca zlecenia musi wykonać czynność, do której się zobowiązał, osobiście. Jednakże tu, w odróżnieniu od umowy o prace dopuszcza się wykonania zlecenia przez osobę trzecią – zastępcę. Spróbuj.
                                      Umowa zlecenia może być w każdej chwili wypowiedziana przez każdą ze stron no a tu jakieś okresy wypowiedzenia :-)
                                      • Gość: do pitera Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:11
                                        widze kolego ze jestes malo zorientowany jesli piszesz ze vw ma ruszyc w maju lub czerwcu.
                                        wtedy maja ruszyc pierwsze testowe sztuki a produkcja masowa dopiero po urlopie moze na jesien
                                        • Gość: Mariusz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.11, 16:29
                                          Jeżeli te sztuki będą miały taką jakość jak Suzuki i Ducato gdzie do tej pory ( do marca) było prawie 30 reklamacji to VW szybko zwinie interes i pójdzie do TRW.
                                          • Gość: Gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 18:41
                                            Up
                                            • Gość: roboman Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 18:51
                                              Niech dalej hipokryci zmieniają offsety w maszynach pomiarowych, niech dalej puszczają sztuki które są wadliwe i każdy zwykły pracownik mógłby teraz wymieniać i wymieniać ale to chyba nie ma sensu a później meetingi o jakości itp żenada po prostu. Pozdrawiam
                                          • Gość: eee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.11, 20:38
                                            Tak niech zwiekszajanormu to napewno bedamieckolumny wysokiej jakosci:)
                                            • Gość: k Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.03.11, 12:35
                                              zgadzam się.
                                              Zbyt czseto expert, expert techniczny po alarmie maszyny puszczaja buble!!!! Ku%&a , ok, z tym że wini sie jak zawsze op.
                                              Eksperciny miejcie glowe na karku, a nie podpierajcie biurka!!! albo spowrotem do pracy za najnizsza krajowa!!
                                              • Gość: ooo Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 18:00
                                                Ale to chyba też wina naszych GL bo zamiast pilnować porządku i przestrzegania procedur dobrze się bawią robiąc maślane oczka...
                                                • Gość: wychuchol Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 18:04
                                                  Bo tam pracują same maślaki więc robią maślane oczka ;OP
                                                  • Gość: eee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 18:09
                                                    Obstawiam ze niebawem sie ten cyrk skonczy :P
                                                  • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 18:16
                                                    Jaki cyrk...
                                                  • Gość: wymiatacz Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 21:48
                                                    Co masz na myśli z tym cyrkiem???
                                                  • Gość: zig Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.opera-mini.net 22.03.11, 22:40
                                                    cos wiadomo o ewentualnym postoju w firmie? I co wtedy z urlopami w sierpniu?
                                                  • Gość: W-CH Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.11, 16:56
                                                    Nam na meetingu mówili, że sytuacja z częściami jest powoli opanowywana i może się okazać, że żadnego przestoju nie będzie.
                        • Gość: ??? Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 17:46
                          A o jakiej rodzince mówisz, która miała by awansować???
    • Gość: Brawo :D Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 01:56
      Dlaczego wszyscy nie jesteście tacy mądrzy w pracy, tylko nabieracie odwagi przed monitorem w domu? Jeżeli masz jeden z drugim coś do eksperta to mu to powiedz w oczy, a nie w pracy liżesz d*pę a na forum po nim jeździsz.

Inna kwestia:
      gość z fifo pisze, że odwala najcięższą robotę, to samo pisze facet z finala, produkcji, machiningu i magazynu. Dlaczego więc koleś porobił na fifo, a gdy stwierdził, że nie daje rady prosił o przejście na final, bo myślał, że tam będzie miał lepiej, a następnie zmył się na machining? Jednemu odpowiada praca, innemu nie i dla niego zawsze ona będzie ciężka. Sam kiedyś pakowałem EPS-y, o sporym jak tu ktoś napisał ciężarze całych 12 kg i nie nabawiłem się garba, nie strzelił mi kręgosłup ani nie dopadła mnie dżuma, żyję i mam się dobrze. Nie uważam, że była to ciężka praca, pracowałem ciężej.

Pozdrawiam serdecznie tych, których prawda zakole w oczy i skomentują tego posta :)
      (czyt:nieroby i lenie)
      • Gość: GOŚCIÓWA Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.11, 10:02
        Nie co się licytować, na którym dziale jest ciężej, bo ciężko jest wszędzie. Podejrzewam, że nie byłoby tyle narzekania, gdyby operator zarabiał przyzwoicie, jak w innych krajach UE, jakieś 2000euro,tak by móc pospłacać kredyty mieszkaniowe i bez stresu przeżyć do 1-szego. Niestety nam ludkom trzeciego świata musi wystarczyć to co mamy i cieszyć się (dotyczy to pracowników NSK), że mamy normalne umowy o pracę, urlopy, socjal i odprowadzane rzetelnie składki na emerytury za które w przyszłości będziemy wegetować jeszcze bardziej niż teraz.
        Życzę lepszego jutra:)
        • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 21:15
          o kim ty piszesz "ludzie trzeciego świata" poczekaj, słuchaj wiadomości po rewoltach w Tunezji i z sąsiednich jaj krajów do europy napływa tania siła robocza tak więc może się okazać, że więcej niż w tej chwili nie zarobisz pozdrawiam nie tak jak poprzednik no bo nie wszyscy są "pudzianami" tak jak on
          • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: 217.33.154.* 31.03.11, 06:10
            A jak tam rozwijają się wszelkiego rodzaju romanse?
            • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:25
              Romanse... wszyscy widzą co się dzieje...
              • Gość: ja Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 11:18
                Romanse były, są i będą :)
                jestem żywym przykładem:jestem operatorem od jakiegoś roku, i cały czas jestem w ukrytym związku z jedną Panią expert :) dodam, że mam 22 lata ;)
                • Gość: W-CH Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.11, 23:28
                  Jeżeli nie biegasz jeszcze z L na czapce to taki romans się nie liczy.
                  • Gość: eee Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.11, 23:42
                    hahaha
                • Gość: .... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 02.04.11, 07:15
                  A ona o tym wie
                  • Gość: LLL Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 12:18
                    A Ja nie mam L i mam romans z kierownikiem , mam 32 lata ale to jemu nie przeszkadza i mam na imię Shrek
                    • Gość: hahaha Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.1and1.pl 03.04.11, 13:28
                      Bardzo śmieszne bardziej przeraża mnie fakt iż na fifo pracuje gościu który z premedytacją zabił kobietę w ciąży, k...a że też nikt nie sprawdza kogo zatrudniają
                      • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 15:37
                        ojeju wielkie mi mecyje Zibi opowiadał, że rekrutował do NSK gościa, który odcioł głowę żonie i gość pracuje w NSK
                        • Gość: ;;; Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 19:36
                          No rzeczywiście jest powód do dumy.. może jak obetnie głowę Tobie, to wtedy będą mecyje :-// Chociaż wątpię czy Ty ją w ogóle posiadasz błaźnie!!!!!!!
                          • Gość: !!! Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 21:39
                            No i proszę mamy nowy temat i o dziwo nie związany z pewną Panią i jej kolegą z sąsiedniej linii...
                            • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: 217.33.154.* 04.04.11, 06:02
                              A kogo masz na myśli ?
                              • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.11, 14:41
                                no powiedz powiedz o kogo chodzi????
                                • Gość: kkk Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.11, 19:50
                                  Nie interesuj sie bo kociej gęby dostaniesz!!!!!!!!!!
                                  • Gość: >o< Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 21:03
                                    A to niby dlaczego... czyżby nasi GL mieli coś do ukrycia???
                                    • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.play-internet.pl 06.04.11, 06:46
                                      Chyba tak.Zowu nie ma paru wpisów.
                                      • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 13:15
                                        Faktycznie brakuje paru wpisów,było coś o tym które z kolei małżeństwo niedługo się rozpadnie przez te tomanse w firmie.
                                        Ale serio każdy tam tak robi???
                                        • Gość: ...gość.. Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 11:26
                                          Za zwyczaj posty usuwają te osoby które mają coś na sumieniu i nie chcą żeby bliscy się czegoś dowiedzieli...
                                          • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 15:38
                                            To jest najgorsze że kochający mąż czy żona nie spodziewają się nawet jakie rogi przyprawia im bliska osoba.A w firmie aż huczy od romansów.OPAMIĘTAJCIE SIĘ
                                            • Gość: Ktoś Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 17:00
                                              Co was to obchodzi co robią inni? Niech każdy pilnuje siebie. A tak na marginesie, nie spodziewałabym się, ze Zibi opowiada takie rzeczy.
                                              • Gość: ... Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 17:24
                                                A obchdzi jeśli pracownicy wypisują takie rzeczy na publicznym forum.
                                                WSTYD!!
                                                • Gość: ,,, Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 17:27
                                                  Własnie, bo faktycznie niech zostawią sobie pikantne życie NSK dla siebie
                                                  Bo przez to posypią się rozwody jak już zaczynacie ksywami sypać.
          • Gość: GOŚCIÓWA Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 09:41
            O kim pisze ludzie trzeciego trzeciego świata? A kim są Polacy na tle innych europejczyków? Ile zarabiamy w porównaniu do Anglika czy Niemca? Jak nam państwo pomaga socjalnie?48zł m-cznie na dziecko?Jak nam pomaga mieszkaniowo?W porównaniu z innymi krajami UE Polska jest trzecim światem!!! Jak Tobie się w życiu udało to gratuluję, bo gdybyś musiał oddać 85% wypłaty na kredyt mieszkaniowy to inaczej byś mówił.Niestety nie jestem szerzącą się patologią, nie chodzę nachlana, śmierdząca z zagilowanym po pępek dzieckiem,oboje z mężem pracujemy to państwo nic nam nie pomaga, a niestety są czasy takie, że ciężko jest wyżyć normalnej rodzinie.
            I nie liczę, że będę zarabiać więcej i nie narzekam na to co mam.
            A Tobie gratuluję, że tak dobrze żyje Ci się w tym kraju.
            • Gość: gość Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 20:29
              Tematem tego forum nie jest opisywanie stopy życiowej polaków ani też beznadziejna i do d..py polityka socjalna z czego można wnioskować z posunięć naszego rządu jak jest w kraju dobrze wiemy i co z tego ?? sami chcieliśmy (ewentualnie nasi ojcowie) takiej demokracji więc ją mamy wolność słowa, swobodny dostęp do mediów i inne prawa, a co do zarobków jest jak jest co wyjdziesz na ulicę- to nie stawisz się do pracy i cię wyrzucą- co do kredytów na mieszkanie ciesz się, że tobie dali są ludzie , którym nie chcą udzielić
      • Gość: długo pracujący! Re: praca na magazynie w NSK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 09:08
        Zapraszam Ciebie kolego expercie ----na IM na Machinngu.Proponuję tydzień po 8 godzin na prasach--Edek-1820 szt to dla Ciebie chyba normalka.

Zapewniam,iż Twoja była ciężka praca to był tylko lajcik!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka