Gość: pryw IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 15:24 Co sądzicie o firmir PRESTO jakies doswiadczenia z tą firmą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pracownikPresto Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.03.08, 16:51 dla mnie dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryw Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.08, 21:16 wypłaty normalne i planowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownikPresto Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.08, 23:17 wszystko tak jak w umowie :) robie od poczatku i dobrze jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.08, 15:23 Moja córka czeka już na pieniądze od stycznia, totalna porażka. Mam zamiar powiadomić Inspekcję pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokol Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.08, 18:08 Krzychu jak Twoja córka pracowała w styczniu to kasa jest w marcu (umiesz czytać to przeczytaj umowę pkt. 3) Jeżeli masz jakiś problemy co do FIRMY PRESTO to sie dzwoni a nie pierdzieli głupoty na forum :) Wypłaty są w terminie każdego miesiąca i jakoś nikt nie narzeka że dostał później albo jej nie dostał. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladder Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.08, 13:00 Zgadzam sie z Sokołem. Hajsik w terminie, wszystko przebiega płynnie i bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.wlb.vectranet.pl 09.03.08, 13:25 Niema co PRESTO porzadna firma!!Robilem tam kilka miechow i wszystko przebiegalo zgodnie z umowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 14:13 Wszystko zgodnie z umowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejti Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.08, 13:20 Również zgadzam się z Sokołem kasa zawsze jest w terminie i każdy wie kiedy jest bo mówią na początku nam a jak ktoś jest głuchy i niepełno sprytny to później nie wie i wymyśla jakieś pierdoły ... córeczka tatusia płaczę że wielce że nie dostała to mogła słuchać albo zadzwonić i się spytać jak jest taka ułomna że nie wie kiedy... wkurza mnie takie coś że tatulek za córeńkę piszę i na dodatek brednie Pozdrawiam Kejti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.03.08, 21:57 Tatulek pisze , bo takie ma prawo. A 3 miesięczny czas oczekiwania to granda! Życzę Ci w przyszłości tak solidnego pracodawcy jak obecny. Zwiń uszy i czekaj łaskawie na jałmużną.I nie próbuj podskakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokol Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.03.08, 00:55 Krzycho jeżeli masz jakieś problemy ze sobą to twój problem. Co do wypowiedzi o firmie PRESTO w której nawet nie pracowałeś dnia wiec gow** wiesz o niej to po prostu zamilcz. Jeżeli Twoja córka pracowała w STYCZNIU (styczeń sie skończył wiec karta pracy musiała być oddana i od tego momentu jest 30 dni + 7 dni roboczych na wypłacenie)a kasa dzisiaj 11.03.2008 została wypłacona :) Nie dosyć że nie umiesz czytać ZE ZROZUMIENIEM umowy, to jeszcze wyszło na to, że z liczeniem u Ciebie też BARDZO kiepsko. Jeżeli chodzi o "jałmużnę" to kurcze nie pamiętam żebym to był jakiś ośrodek dla potrzebujących. Nie chcąc się wdawać z tobą w głupia i bez sensowną dyskusje proponuję żeby twoja córka zadzwoniła i powiedziała, że nie chce pracować bo za długo czekać musi na pieniądze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 08:06 Panie tatusiu ja też zatrudniam młode osoby na umowę zlecenie i jeśli córeczka ma skończone 16lat i nie jest ubezwłasnowolniona i sama podpisała umowę zlecenie to po co się tatuś odzywa? Tak to już jest później nikt nie chce zatrudniać młodocianych bo rodzice mają najwięcej do powiedzenia a ja proszę zapoznać się z przepisami prawa i jeśli córka podpisała takie warunki to tak musi być nikt ją nie zmuszał do podpisania umowy i pracy na rzecz danego zleceniodawcy. A tak w ogóle to taki niestety jest cykl rozliczania firm pośredniczących. Jednaj jak sie pracuje systematycznie cały czas to co miesiąc są pieniążki tyle że z opóźnieniem 2 miesiące ale w danej chwili nikt na to nie zwraca uwagi. Widać to dopiero jak sie przestaje pracować a przez dwa miesiące jeszcze spływają pieniążki, czy wtedy szanowny tatuś też będzie wypisywał głupoty na forum. Pozdrawiam wszystkie młode osoby chcące dorabiać ale pamiętajcie nie jesteście ubezwłasnowolnieni i nikt poważnie nie będzie Was traktować jeśli sprawy będą za Was załatwiać rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daroo Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.swidnica.mm.pl 27.03.08, 16:28 a ja bym sie chetnie przyjal do pracy w tesco pare godz. dziennie na wykladanie towaru.jesli ktos cos wie to prosze o kontakt na daroo22@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunia Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.wlb.vectranet.pl 28.03.08, 15:58 zgadzam się z Moniką Nie ma nic gorszego niz rodzice,kyórzy załatwiają gro spraw za swoje niby dorosłe pociechy-ludzie zastanówcie sie- robicie kaleki z własnych dzieci a może one już są ułomne skoro załatwiacie za nie wiele spraw- w tym praca jak do mnie dzwoni Mamusia i pyta o pracę dla swojego dwudziesto paroletniego dzieciaka to mnie szlak trafia-czy to są ułomne dzieci- co wy robiliście w tym wieku- DAJCIE IM SIE WYKAZAĆ I POSTARAJCIE SIE ICH USAMODZIELNIĆ I PRZYGOTOWAC DO DOROSŁEGO ŻYCIA-WIECZNIE ŻYĆ NIE BĘDZIECIE- A KAŻDY UCZY SIE NA WŁASNYCH BŁĘDACH POZDRAWIAM NADOPIEKUŃCZYCH RODZICÓW:)- TO PRAWDA, NIE ŻADNE ZŁOŚLIWOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.08, 20:54 Mam wrażenie że na forum wchodzą sami debile,czy nikt już nie może mieć własnych poglądów i subiektywnych odczuć na jakiś temat. A te wspaniałe opinie na temat firmy PRESTO to chyba sami właściciele wygłaszają.Ludzie skąd w Was tyle jadu,dla jednego firma jest super dla innego do dupy. Na marginesie to o te pieniądze z tej firmy trzeba trochę się naprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokol Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.08, 21:55 XXX opinie na temat firmy oczywiście mogą wszyscy wygłaszać owszem. Lecz głoszenie nie prawdy już nie. Po co oczerniać firmę w której się nie pracowało? Co do pisania opinii tak masz racje wchodzę codziennie pod zmienionym nickiem i tu coś skrobie :) XXX jeżeli wszystkie dokumenty zostały prawidłowo wypełnione i osoba która pracuje dała ZAŚWIADCZENIA, NIP itp w terminie, a co najważniejsze KARTY pracy zostały oddane pod koniec miesiąca .. to o pieniądze nie trzeba się prosić. Najłatwiej to oczerniać na FORACH. Ktoś coś usłyszy i poczta pantoflowa się nakręca.. ale drugiej strony to już nikt nie chce nawet wysłuchać. Tylko umiecie osądzać. Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.eranet.pl 01.04.08, 22:20 XXX jak wiesz że trzeba się naprosić to widocznie tam pracowałaś,jeżeli wiesz czyli jesteś jedną wielką ściemą, ale widać że prawdziwa ściemniara z ciebie bo ja pracuje już od 2 miesięcy i jakoś się nie musiałam prosić. Umawiają się z nami i bez problemu dają pieniążki w terminie:) a ty to jesteś jedną z tych co ploty sieją albo twoje koleżaneczki pracowały i leciały w ... z koorydnatorami:) i dalego lalunieczki chodzą i razme z tobą ploty sieją...:) bo jakby inaczej:) to jest twoje codzienne zajęcie chyba:) tak jak sobie wymyślasz a nie sluchasz wogóle a później takie bzdury piszesz jak pusta idiotka powtarzasz po innych:) jak ci sie nie podoba firma to nie pracuj w niej a nie pisz bzdur bo wkurza mnie takie gadanie bo kogoś nie lubisz albo jesteś zazdrosną .... jak połowa społeczeństwa idź do polityki z chęcią przyjmą pieprzoną zazdrośnice i ściemniarę tak takich potrzebują...dlatego ten kraj jest jaki jest przez takie śmiecie jak ty które chodzą i nagadują na innych z zazdrości... Póki ja pracuję sobie w tej firmie i jest wszystko ok pieniążki na czas i jeszcze rozumieją w niej człowieka to będe bronić przed takimi jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuniek Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.eranet.pl 01.04.08, 22:24 a cio musialas prosic o pieniadze ze tak piszesz? XXX najlepiej hehe trzeba byc anonimowym jak sie pisze glupoty:) moze bys sie przedstawila jak mowisz ze musialas prosic:) a nie dasz sobie wymyslny nick duzo musialas mysles zeby na niego wpasc?:D :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.eranet.pl 01.04.08, 22:26 na marginesie:) a skad wiesz ze trzeba prosi? a jak trzeba prosic na dwoch lapkach czy czym innym wez nie pisz takich bzdur:) i kazdy moze miec opinie ale nie do sciem:) ktore sie uslyszy od kogos bo odwalil numer nie przychodzil do pracy albo cos innego a pozniej chodzi i gada glupoty tak jak ty ... napisz moze kim jestes cwaniarko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Praca w tesco PRESTO IP: *.eranet.pl 01.04.08, 22:29 sama masz w sobie jad ze piszesz bzdury ja pracuje w tej firmie juz od tamtego roku i znam wszytskich prawie co tam pracuja z tej firmy i gdyby tak bylo ze trzeba prosic o te pieniadze to by bylo tu wiecej negatywnych komentarzy a ze ty piszesz bzdury to nie ma bo jedna osoba sie zawsze zdarzy co klamię tak jak ty bo cie chyba nie chcieli przyjac takich pustych osob nie przyjmuja wiec teraz co tutaj sobie wypisujesz:D polewa z ciebie pani tajemnicza xxx Odpowiedz Link Zgłoś