Gość: ff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:52 www.walbrzyszanie.info/2008/05/16/wplaw-po-walbrzychu/#more-58 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 18:34 Nic dziwnego. Wychodzą lata beztroskich, nieodpowiedzialnych, niegospodarnych rządów ludzi niekompetentnych i bez wyobraźni. Jak tak dalej pójdzie to miasto zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.05.08, 22:17 heh .. jechałem przez centrum dziś i naprawdę była powodź ... nigdy jeszcze nie wiedziałem czegoś podobnego ! to jest nie do pomyślenia by jedna większa ulewa potrafiła zatopić niemal całe centrum miasta . jazda w czasie tej ulewy to był koszmar muszę przyznać wycieraczki nie nadążały z odprowadzaniem wody . czuć było opór wody podczas jazdy . wszyscy jechali 20 / 30 km/h .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanbt Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:27 Najgorzej to było koło osiru miazganie da rady było przejsc było trzeba isc po tej zimnej wodziea gdy samochody przepływały to aż fale sie robiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.08, 11:55 No to całe szczęście, że już od 5 lat nie rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kr. Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:11 Witam, Wlasnie tej pogody mialem duzo kursow we Walbrzychu i moge powiedziec ze najgorzej bylo na drodze z Bialego Kamienia na Sobiecin. Tam ciezarowka "utonela", zalolo ja do polowy. Pewnie kierowca myslal ze to mala kaluza. A jak wiechal to poplynol na srodek i.... bulbul . Rzczywiscie nie widzialem takiej ulewy od dawna. Pozdrawiam. Ps. Przydala by sie pozadna kanalizacja w miescie, A po tej ulewie to o drogach juz nie mowie, bo jest tragedia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podtopiony Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:49 NO I CO PANIE PREZYDENCIE MA PAN COś DO POWIEDZENIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spin Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:21 szkoda ze miasto jest kompletnie nie przygotowane na takie "wypadki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.08, 12:38 Przestańcie bredzić. W 1980 roku byłem świadkiem olbrzymiego oberwania chmury w Gdańsku. Wczorajszy deszczyk w naszym mieście to pikuś w porównaniu z tamtym kataklizmem. I uwierzcie mi, że wtedy nikt z gdańszczan nie jechał w internecie na swojego prezydenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podtopiony Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 14:55 No i proszę bardzo taki< pikuś>, a tyle narobił bałaganu. Co by było jak by spadł taki deszcz jak w Gdańsku w 1980. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 16:29 Bo 1980 roku nikt jeszcze nie miał internetu, no może sam prezydent sławetnego Gdańska. Ale przecież nie będzie jechał sam po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramol Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 20:47 zetnews.pl/News/News.aspx?NewsId=3729 Nie dość że kanalizacja w tragicznym stanie to jeszcze mamy wodę chyba jedną z najdroższych w Europie. Ale za to prezesów w wodociągach dostatek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Powodz w Wałbrzychu IP: 91.203.16.* 19.05.08, 13:43 dokladnie - tysiac stanowisk w jednej sprawie:) a co do powodzi to jak dalej bedzie taka aura to bedziemy mieli nieciekawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 19.05.08, 22:37 To nie była żadna powódź, tylko gwałtowny deszcz! Na powódź to musiałoby popadać dłużej - tak było w 97 i 98 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:11 na magistrackim studzienki zamiast zbierać wodę to tryskało z nich jak z prysznica. No ale cóż. Za komuny czyscili je kilka razy do roku a teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Powodz w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:49 za komuny to była prawdziwa powódz w wałbrzychu a było to w 1978 roku Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Powodz w Wałbrzychu 20.05.08, 22:17 Gość portalu: as napisał(a): > na magistrackim studzienki zamiast zbierać wodę to tryskało z nich > jak z prysznica. No ale cóż. Za komuny czyscili je kilka razy do > roku a teraz?? Jakiś miesiąc temu widziałem jak jacyś pracownicy komunalni czyszczą studzienkę za studzienką w Śródmieściu. Ludzie raban podnieśli, że ciszę nocną zakłócają :/ Odpowiedz Link Zgłoś