Dodaj do ulubionych

mam problem z drukarka

IP: *.centertel.pl 16.09.08, 17:39
Kupilam juz nowy kardridz bo myslalam ze to jest powodem,ze moja drukarka nie chce drukowac.Wydrukowalo mi jedna kartke i koniec,caly czas mam informacje"sprawdz pojemnik z tuszem".Co robie nie tak?Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: seba Re: mam problem z drukarka IP: *.wlb.vectranet.pl 16.09.08, 21:29
      Hmmm... najpierw usuń sterownik drukarki, następnie zainstaluj go ponownie.
      Otwórz spooler (program kontrolny parametrów drukowania) i uruchom opcję
      Zainstaluj nowy cartridge (lub zasobnik z tuszem). Na konieć użyj opcji Wykonaj
      próbny wydruk. Niezależnie od modelu te czynności powinny pomóc. Jeśli nie to
      wypadałoby sprawdzić, czy ustawienia domyślne drukowania w windowsie nie zostały
      zmienione. Mogłaś ustawić drukarkę w offline.
    • Gość: pomo Re: mam problem z drukarka IP: 212.160.172.* 17.09.08, 12:25
      a jaka to drukarka?
      • Gość: ewa Re: mam problem z drukarka IP: *.centertel.pl 17.09.08, 17:45
        Na drukarce i papierach pisze;hp invent-hp psc 1200series
        • Gość: pomo Re: mam problem z drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 21:44
          Spróbuj wyciągnąć kartridż w samej drukarce, z tyłu tam gdzie przed chwilą był
          tusz zauważysz niewielkie miedziane „bolce”. Weź patyczek higieniczny namocz go
          np. w spirytusie i je przeczyść. Powinno pomóc.
          • ice76 Re: mam problem z drukarka 17.09.08, 22:19
            Użyj opcji Clean print nozzles (wyczyść dysze) po wyczyszczeniu styków. Gdy mój
            HP wariuje to zazwyczaj pomaga. Możesz pokusić się o reinstalację zasobnika, ale
            na włączonej drukarce.
            • Gość: ewa Re: mam problem z drukarka IP: *.centertel.pl 18.09.08, 14:36
              Dziekuje Wam wszystkim za pomoc.Zrobilam wzystko i dalej nic tzn.;kolor mi kseruje,czarny nie i z komputera mi drukuje kolor i czarny bardzo slabo.Z tego wnioskuje ze kserowanie czarnym tuszem cos nie dziala.Wogole pojemniki nie chodza a przy drukowaniu tak.Moge liczyc jeszcze na Wasza odpowiedz?
    • Gość: ania Re: mam problem z drukarka IP: *.centertel.pl 21.09.08, 15:59
      tez mam ten problem.Moze nam ktos cos doradzi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka