Gość: Mario IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 15:08 witam proszę o pomoc Mama ma guzki tarczycy Badanie USG to potwierdziło. co nalezy robić, jaki lekarz, gzdie i do kogo się udać Dziękuję za wszelkie podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 16:39 trzeba isc do endokrynologa np zbigniew marcinkowski na podzamczu, nie wiem czy jest dobry ale tylko o nim słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Guzki tarczycy IP: 78.133.207.* 17.02.09, 22:44 Dzieki Dzis właśnie mama u niego była Kazał zrobić dodatkowe badania krwi (chyba takie hormonalne) a potem biopsja choć ta nie wiem kiedy Mama jest troche wystraszona ale miejmy nadzieje, że bedzie dobrze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Guzki tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 01:25 Ja chodzę do dr. Zieńczuk ( mam nadzieje, że zaś nie przekręciłam nazwiska), przyjmuje na placu, idąc w stronę byłego GDK po prawej stronie są gabinety, na tabliczkach są nazwiska i godz. przyjęć lekarzy. Kiedyś przyjmowała na Uczniowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 07:29 Mario...Daj sobie spokój ze specjalistami z W-cha.Punkcja?A gdzie najpierw scyntygrafia???Jedż z mamą do Srzegomia ul.Legnicka,budynek po byłym pogotowiu ratunkowym niemalże na przeciwko Inter Marche.Pani doktor nazywa się Elżbieta Zaręba-Bogdał.Pracuje na endokrynologii we Wrocławiu w klinice na ul.Pasteura.W Strzegomiu przyjmuje prywatnie w soboty.Jak jesteś zainteresowany to daj znać to podam ci nnr.tel.do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endi Re: Guzki tarczycy IP: *.wlb.vectranet.pl 18.02.09, 09:08 dr daroszewski przyjmuje w saulusie.dr pracuje tez w szpitalu we wrocku wiec ma wieksza wiedze na ten temat niz ci z wch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 13:54 Dzieki porozmawiam z mamą i pewnie coś zadecyduje, poki co ma wyznaczoną wizytę u dr marcinkowskiego na marzec jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endi Re: Guzki tarczycy IP: *.wlb.vectranet.pl 18.02.09, 15:55 powiem ci tak marcinkowski nadaje sie do mniej skomplikowanych spraw! pare osob na niego narzekalo,najlepiej udac sie prywatnie do jeszcze innego lekarza by miec jasniejsza sytuacje!pozdrawiam i zycze zdrowia dla mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justsad Re: Guzki tarczycy IP: *.cmbg.cable.ntl.com 18.02.09, 22:59 Witam!Jeśli zależy na szybkiej biopsji,polecam prof.z Wrocławia (jeśli będzie Pani zainteresowana podam nazwisko i nr tel)przyjmuje w każdy czwartek,wynik jest po 10min Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Guzki tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 07:05 scyntygrafia przed biopsją ,żeby stwierdzić czy guzki są zimne czy ciepłe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.09, 07:15 O!Nareszcie ktoś mnie poparł,że najpierw scyntygrafia.Biopsja po to tylko aby pan "doktór" mógł sobie dorobić parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.09, 10:51 Witam wszystkich Moja mama jest juz po biopsji wynika badania brzmi "W wykonanych rozmazach widoczna jest krew i pojedyncze tyreocyty. Dgn.Leasio benigna" prosze rozszyfrujcie mi to. z tego co czytałem jest to łagodna odmiana Co dalej robić Dzięki za porady Odpowiedz Link Zgłoś
hopex Re: Guzki tarczycy 24.03.09, 11:27 Leasio benigna oznacza 'łagodną postać' schorzenia. Polecam www.biomedical.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dido Re: Guzki tarczycy - do dido IP: 212.160.172.* 18.05.09, 12:48 Witam. Poproszę o telefon i terminy przyjęć polecanej przez Pana dr Elżbiety Zaręba-Bogdał. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja znam pana Re: Guzki tarczycy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.03.09, 15:29 Marcinkowskiego - stanowczo go odradzam. Lepiej wybrac sie do Daroszewskiego, ale on chyba tylko prywatnie przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś