Dodaj do ulubionych

Guzki tarczycy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 15:08
witam proszę o pomoc Mama ma guzki tarczycy Badanie USG to
potwierdziło. co nalezy robić, jaki lekarz, gzdie i do kogo się udać
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 16:39
      trzeba isc do endokrynologa np zbigniew marcinkowski na podzamczu,
      nie wiem czy jest dobry ale tylko o nim słyszałem.
      • Gość: Mario Re: Guzki tarczycy IP: 78.133.207.* 17.02.09, 22:44
        Dzieki Dzis właśnie mama u niego była Kazał zrobić dodatkowe badania
        krwi (chyba takie hormonalne) a potem biopsja choć ta nie wiem kiedy
        Mama jest troche wystraszona ale miejmy nadzieje, że bedzie dobrze
        pozdr
        • Gość: koko Re: Guzki tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 01:25
          Ja chodzę do dr. Zieńczuk ( mam nadzieje, że zaś nie przekręciłam nazwiska),
          przyjmuje na placu, idąc w stronę byłego GDK po prawej stronie są gabinety, na
          tabliczkach są nazwiska i godz. przyjęć lekarzy. Kiedyś przyjmowała na Uczniowskiej.
          • Gość: dido Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 07:29
            Mario...Daj sobie spokój ze specjalistami z W-cha.Punkcja?A gdzie najpierw
            scyntygrafia???Jedż z mamą do Srzegomia ul.Legnicka,budynek po byłym pogotowiu
            ratunkowym niemalże na przeciwko Inter Marche.Pani doktor nazywa się Elżbieta
            Zaręba-Bogdał.Pracuje na endokrynologii we Wrocławiu w klinice na ul.Pasteura.W
            Strzegomiu przyjmuje prywatnie w soboty.Jak jesteś zainteresowany to daj znać to
            podam ci nnr.tel.do niej.
            • Gość: endi Re: Guzki tarczycy IP: *.wlb.vectranet.pl 18.02.09, 09:08
              dr daroszewski przyjmuje w saulusie.dr pracuje tez w szpitalu we
              wrocku wiec ma wieksza wiedze na ten temat niz ci z wch
              • Gość: Mario Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 13:54
                Dzieki porozmawiam z mamą i pewnie coś zadecyduje, poki co ma
                wyznaczoną wizytę u dr marcinkowskiego na marzec jeszcze raz dzięki
                • Gość: endi Re: Guzki tarczycy IP: *.wlb.vectranet.pl 18.02.09, 15:55
                  powiem ci tak marcinkowski nadaje sie do mniej skomplikowanych spraw!
                  pare osob na niego narzekalo,najlepiej udac sie prywatnie do jeszcze
                  innego lekarza by miec jasniejsza sytuacje!pozdrawiam i zycze
                  zdrowia dla mamy!
                  • Gość: justsad Re: Guzki tarczycy IP: *.cmbg.cable.ntl.com 18.02.09, 22:59
                    Witam!Jeśli zależy na szybkiej biopsji,polecam prof.z Wrocławia
                    (jeśli będzie Pani zainteresowana podam nazwisko i nr tel)przyjmuje
                    w każdy czwartek,wynik jest po 10min
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Ania Re: Guzki tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 07:05
                      scyntygrafia przed biopsją ,żeby stwierdzić czy guzki są zimne czy ciepłe.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: dido Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.09, 07:15
                        O!Nareszcie ktoś mnie poparł,że najpierw scyntygrafia.Biopsja po to tylko aby
                        pan "doktór" mógł sobie dorobić parę złotych.
                        • Gość: Mario Re: Guzki tarczycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.09, 10:51
                          Witam wszystkich
                          Moja mama jest juz po biopsji wynika badania brzmi
                          "W wykonanych rozmazach widoczna jest krew i pojedyncze tyreocyty.
                          Dgn.Leasio benigna"

prosze rozszyfrujcie mi to. z tego co czytałem jest to łagodna
                          odmiana Co dalej robić Dzięki za porady

• hopex Re: Guzki tarczycy 24.03.09, 11:27
                            Leasio benigna oznacza 'łagodną postać' schorzenia. Polecam www.biomedical.pl/forum
            • Gość: do dido Re: Guzki tarczycy - do dido IP: 212.160.172.* 18.05.09, 12:48
              Witam.
              Poproszę o telefon i terminy przyjęć polecanej przez Pana dr
              Elżbiety Zaręba-Bogdał.

Pozdrawiam i zdrówka życzę.
      • Gość: ja znam pana Re: Guzki tarczycy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.03.09, 15:29
        Marcinkowskiego - stanowczo go odradzam.
        Lepiej wybrac sie do Daroszewskiego, ale on chyba tylko prywatnie
        przyjmuje.
    • niuisa Re: Guzki tarczycy 24.03.09, 11:35
      nie ten dział odsyłam do zdrowia :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka