Dodaj do ulubionych

ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziejom?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:41
Co o tym sądzicie???
www.wykop.pl/ramka/154857/zus-kto-polozy-kres-tym-bydlakom-i-zlodziejom
Obserwuj wątek
    • Gość: zet Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 18:08
      nie pozostaje mi nic innego jak tylko zgodzić się z tym.
      • Gość: as Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 18:15
        Zakład Utylizacji Składek ma się dobrze. Marmury, piękne budynki,
        uśmiechnięte Panie w okienkach i zadowoleni prezesi...
      • Gość: elektryk Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 18:16
        coś na temat w wykonaniu wałbrzyskiego zespołu:
        www.youtube.com/watch?v=GILHABIq8ZQ&feature=channel_page
        • Gość: Jezus :P Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 22:30
          ....czy ty wiesz ile zarabia referent lub inspektor w Zusie?....a
          ile zarabia dyrektor,główny dyrektor lub prezes???....a jakim prawem
          prezydent Polski nadał sobie wysoką premię w dobie kryzysu???? (to
          nie Zus kradnie,lecz łapie krętaczy.)
          • Gość: srus Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 22:55
            Co mnie do cholery interesuje pensja w zusie jaka by nie była jest za wysoka! Bo to ja jestem ich przymusowym pracodawcą, a wcale nie mam ochoty!
            • Gość: Anty. Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 23:23
              tak czy siak najwięksi złodzieje zasiadają w sejmie,senacie, w
              rządzie, co chwila wymieniają służbowe limuzyny, marmurowe posadzki,
              przyznają sobie premie,podwyżki....wiec czy zus, czy us czy inne
              takie tam instytycje mogą się schowac...
              • Gość: SN-RP Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 12:16
                Zakładamy partię, która w swym programie ma między innymi
                likwidację ZUS'u.
                Są chętni do wstąpienia w Nasze szeregi?
    • Gość: TipTop Zabójcy IP: 78.133.207.* 12.03.09, 14:41
      Co to za kraj gdzie człowiek jeszcze nie zarobił złotówki ( ryzyko
      inwestycji na rynku ) a już sQrwysyny z ZUSu liczą sobie przychody?
      W końcu przecież składa się do US PIT5 i VAT7.
      • Gość: ciekawa Re: Zabójcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 14:59
        mam pytanie czy ktoś może mi powiedziec czy mogę wziąc z zus jakieś
        rozliczenie za opłacane przeze mnie składki./prowadze działalnośc
        gosp.//////i jestem niezwykle ciekawa jak oni to rozliczają
        • Gość: ciekawa Re: Zabójcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 15:00
          chodzi mi o takie szczegółowe rozliczenie
          • Gość: ja Re: Zabójcy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.03.09, 17:28
            Reasumując wszystkie wypowiedzi potrzebujemy Robespiera, Adolfa H, Piłsudskiego
            bądź Józefa S.
            • Gość: Będzie dobrze !!! Re: Zabójcy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.03.09, 19:12
              Coś o obecnych czasach (-;

vitosha.wrzuta.pl/audio/yAmfVGeFwL/bedzie_dobrze-muz_i_slowa_jaroslaw_szczech
              • Gość: Anty. Re: Zabójcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.03.09, 17:52
                ...może w ramach "protestu" dokonaj aktu samospalenia pod budynkiem
                Zusu...bo takim gadaniem nic nie zyskasz...a tylko tracisz....
                • Gość: beneficjent ZUS-u Re: Zabójcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:53
                  No i na takich egzemplarzach od dziesiątek lat rozwija się i żeruje
                  ten bolszewicki rak.
                  Daj znać co myślisz o ZUS-ie jak ci broda posiwieje ( o ile
                  dożyjesz).
                  • Gość: gringo Re: Zabójcy IP: *.41.1.76.sub.mbb.three.co.uk 15.03.09, 19:06
                    Psy szczekają, a karawana idzie dalej... Pisałem to już zresztą nie
                    jeden raz.
                    • Gość: jankes Re: Zabójcy IP: *.chello.pl 15.03.09, 23:11
                      Karawana jedzie...
                      A właściwie karawan.
                      Ale chciałeś coś dodać w temacie? Czy tylko tak sobie pi....sz?
    • Gość: zoli Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:13
      wkurza mnie taka nagonka na ZUS, jaka panuje u nas w kraju; pewnie, wszyscy chcą
      jego likwidacji, bo przecież ZUS kradnie, ale na stare lata każdy chętnie
      wyciągnie rękę po państwowe pieniądze i jemu się należy! nie widzicie ludzie, że
      to nie ZUS jest złodziejską instytucją tylko wszystkie OFE do kupy wzięte! wasze
      matki, babki, dziadkowie i ojcowie, czasem osierocone przez drugiego rodzica
      dzieci, pewnie mają jakieś pieniądze z ZUSu, może i małe ale na pewno nie rzędu
      20-60 zł....! kiedy w końcu zrozumiecie, że wasze żądania likwidacji ZUSu
      podsycają też media, posłowie i inni "medialni", którym tylko zależy na tym,
      żeby się znowu samemu nachapać! zlikwidujcie ZUS, jak kopalnie, huty, stocznie,
      zakłady włókiennicze, porcelany... a na pewno będzie wam lepiej; a jeszcze
      lepiej będzie tym, ktorzy waszym kosztem i kosztem waszych pieniędzy odkładanych
      do
      • Gość: Nusiek Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: 195.177.83.* 16.03.09, 23:33
        A co Ty ....w zusie pracujesz???
        • Gość: zoli Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:03
          a jak myślisz? przecież tam - zdaniem większości - nie umieją nawet komputera
          obsługiwać...
    • Gość: zoli Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:17
      wkurza mnie taka nagonka na ZUS, jaka panuje u nas w kraju; pewnie, wszyscy chcą
      jego likwidacji, bo przecież ZUS kradnie, ale na stare lata każdy chętnie
      wyciągnie rękę po państwowe pieniądze i jemu się należy! nie widzicie ludzie, że
      to nie ZUS jest złodziejską instytucją tylko wszystkie OFE do kupy wzięte! wasze
      matki, babki, dziadkowie i ojcowie, czasem osierocone przez drugiego rodzica
      dzieci, pewnie mają jakieś pieniądze z ZUSu, może i małe ale na pewno nie rzędu
      20-60 zł....! kiedy w końcu zrozumiecie, że wasze żądania likwidacji ZUSu
      podsycają też media, posłowie i inni "medialni", którym tylko zależy na tym,
      żeby się znowu samemu nachapać! zlikwidujcie ZUS, jak kopalnie, huty, stocznie,
      zakłady włókiennicze, porcelany... a na pewno będzie wam lepiej; a jeszcze
      lepiej będzie tym, którzy waszym kosztem i kosztem waszych pieniędzy odkładanych
      do PRYWATNYCH zakładów emerytalnych - bo że jakieś będą, jestem pewna - będą
      się dorabiać fortun...
      • Gość: wyluzuj Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.chello.pl 15.03.09, 23:08
        Jak zwykle chodzi tylko o cash.
        Więc jedyna rzecz w której się z Tobą nie zgadzam to słowo "PRYWATNE".
        Ja CHCĘ PRYwatnych ubezpieczycieli! Dlaczego? Bo mam wybór. Chcę ZUS? OK! Ale może z moich wyliczeń wynika, że wolałbym CU, ING czy jakiś inny Aegon. Ważne jest tylko jedno. To JA MAM MIEĆ WYBÓR!
        Jeżeli jest przymus to znaczy, że ktoś na tym kroi! I to jak!
        Te wszystkie bomby hamerykańskie (z innego wątku) szłoby kupić za to!
        Więc dalej całuj ZUS w ... (w co chcesz), a ja im nie płącę już od 4 lat! Nie dam ani grosza ZŁODZIEJOM i DARMOZJADOM!

• Gość: TSC Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 01:57
          Gość portalu: zoli napisał(a):

> wkurza mnie taka nagonka na ZUS, jaka panuje u nas w kraju;
          pewnie, wszyscy chcą jego likwidacji, bo przecież ZUS kradnie, ale
          na stare lata każdy chętnie wyciąga rękę PO PAŃSTWOWE PIENIĄDZE i
          jemu się należy !...
          ------------------------------------------------------------

Ze smutkiem pochylam się nad twoją głupotą .
          To nie są dziecko „państwowe” pieniądze . To są pieniądze ze składki
          twojej, mojej , twoich rodziców ,twoich dziadków, sąsiadów i
          każdego obywatela , który pracuje lub pracował w tym kraju.
          Ludzie więc nie wyciągają rąk po „państwowe” , wyciągają ręce po
          SWOJE.

Jestem naprawdę daleki od dawania rad, ale proszę przeczytaj ten
          tekst ze zrozumieniem ...
          www.wykop.pl/ramka/154857/zus-kto-polozy-kres-tym-bydlakom-i-zlodziejom

... i po to niebożątko , abyś za kilka lat, gdy dopadnie cię
          starość lub choroba , nie napluł(a) sobie w twarz.

Nasi dziadkowie ( nie rzadko i rodzice) mimo płacenia
          na „obowiązkowe ubezpieczenie „ umierają czekając w kolejce na
          wolne miejsce w szpitalu , a ci zdrowsi dogorywają w nędzy.
          Zadaj sobie więc pytanie:
          Na CO, lub na KOGO płacimy przez całe swoje aktywne życie
          obowiązkowy haracz skoro u schyłku życia spotyka Nas taki los?
          • Gość: zoli Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 15:25
            "Nasi dziadkowie ( nie rzadko i rodzice) mimo płacenia
            > na „obowiązkowe ubezpieczenie „ umierają czekając w kolejce na
            > wolne miejsce w szpitalu , a ci zdrowsi dogorywają w nędzy.
            > Zadaj sobie więc pytanie:
            > Na CO, lub na KOGO płacimy przez całe swoje aktywne życie
            > obowiązkowy haracz skoro u schyłku życia spotyka Nas taki los?"

doucz sie lepiej, jesli uwazasz, ze przez zly ZUS czekasz w
            kolejce... ludzie, gdzie wy macie rozum?!
            • Gość: TSC Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 02:40
              Gość portalu: zoli napisał(a):
              > doucz sie lepiej, jesli uwazasz, ze przez zly ZUS czekasz w
              > kolejce... ludzie, gdzie wy macie rozum?!
              ---------------------------------
              Skoro ZUS jest niewinny a fakty są takie, że nawet ludzie
              śmiertelnie chorzy miesiącami czekają i często nie doczekują
              zabiegów ratujących życie, to z jakiej racji ZUS pobiera OBOWIĄZKOWE
              składki na "ubezpieczenie" zdrowotne nie gwarantując w praktyce
              dostępu do szybkiego i skutecznego leczenia ?

Pomijając fakt, iż w warunkach normalnego kapitalizmu ubezpieczenie
              zdrowotne to indywidualna sprawa jednostki, trudno nie zauważyć,
              że funkcjonowanie Ustawy, która stanowi bazę dla tego
              krwiożerczego tworu ( a szczególnie jej ROZDZIAŁ 4 ) jest
              ewidentną kpiną z obywateli Naszego kraju:
              www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0153.htm
              Szkoda douczony gamoniu, ze nie będę miał okazji posłuchać twojego
              bełkotu gdy dożyjesz wieku emerytalnego. Z drugiej strony, z mózgiem
              rozwielitki masz raczej marne szanse.
              • Gość: zoli Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:00
                widzę, że kończą Ci się argumenty, bo bez obrażania ani rusz... no, cóż,
                większość jest taka jak Ty - niestety; a składkę zdrowotną płacisz ZUS-owi, bo
                to niestety ZUS został wyznaczony do jej pobierania i egzekwowania
          • Gość: zoli Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 15:33
            "wszyscy chcą jego likwidacji, bo przecież ZUS kradnie, ale
            > na stare lata każdy chętnie wyciąga rękę PO PAŃSTWOWE PIENIĄDZE i
            > jemu się należy !..." wlasnie o tym pisalam, ze jesli zlikwodowac
            obowiazkowy ZUS, wiekszosc nie bedzie chciala placic na NIC, skoro
            nie musi, za to na starosc pojdzie do "panstwa", nie wiem, gdzie, do
            opieki spolecznej na przyklad i bedzie chciala, zeby "panmstwo"
            pomoglo...
    • Gość: TO JAWNE ZŁODZIEJS Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.09, 10:26
      Napisze po krótce może ktoś mi powie o co tu chodzi.Otóż:W pażdzierniku ub.roku
      złożyłam wniosek o emeryture w tutejszym zusie.Mam przepracowane 15lat pracy w
      warunkach szkodliwych i w grudniu kończę 55 lat wiec kwalifikuje sie ddo
      wcześniejszej emerytury.W lutym tego roku otrzymałam decyzje o przyznaniu
      emerytury.Poniewaz pracuje na decyzji było napisane,żejeśli kontynuuje
      zatrudnienie to emerytura zostaje wstrzymana.Ok.Dzwonie do zusu i mówie,że będe
      kontynuować zatrudnienie,bo moge dorobic do emerytury,ale nie moge przekroczyć
      kwoty 2400 brutto, i tam pani informuje mnie,że muszę złożyć wniosek o ponowna
      wypłate emerytury.Więc na drugi dzień,tj.chyba 6 lub 7 lutego jade do zusu i
      taki wniosek składam.Wszystko przebiega normalnie.Pani informuje mnie,że
      wyrównanie i pierwszą wypłate dostanę 1 kwietnia,bo mają juz zamkniete
      rozliczenie na wypłaty na 1 marca.Mówie ok i czekam.W tamtym tygodniu dostaje
      wyrównanie i widzę,że jest to tylko za luty i marzec.I pytam sie gdzie jest
      styczeń ipołowa grudnia?Dlaczego za te miesiące nie dostałam wyrównania?Przecież
      emeryture mam przyznaną od 15 grudnia,gdyż wtedy osiągam wiek emerytalny.Czy to
      nie jest zodziejstwo?Do tego jawne? Co o tym sądzicie?
    • Gość: TO JAWNE ZŁODZIEJ Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.09, 10:37
      Jeszcze dodam,że dzwoniłam do zusu i powiedzieli mi,że emeryture mam przyznaną
      od dnia złożenia tego wniosku o ponowną wyplate,a nie od dnia osiągniecia wieku
      emerytalnego.A tak mam właśnie na decyzji.Przyznaje emeryturę od dnia 15 grudnia
      tj.od osiągnięcia wieku emerytalnego.Przecież liczy się emeryture od dnia
      zlożenia o nią wniosku a nie o wypłatę emerytury.W moim przypadku od dnia
      osiągnięcia wieku.Pani w zusie poinformowała mnie jeszcze o tym,że z dniem 5 lub
      6 stycznia weszly jakieś nowe przepisy.Nawet jeśli to czy one mnie dotyczą skoro
      przyznali mi emeryture od 15 grudnia? Czy ktoś jest może zorientowamy w tym
      temaacie? Lub jakieś info co ewentualnie z tym można zrobić? Z góry dziękuję i
      pozdrawiam wszystkich
      • Gość: ... Re: W zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:58
        Ogólna zasada jest taka, że prawo nie działa wstecz.
        Skonsultuj problem z prawnikiem, który w zasadzie specjalizuje się w
        prawie cywilno-administracyjnym. W zasadzie pierwsza porada powinna
        być bezpłatna.
        Pamiętaj jednak , że w zasadzie Polska to zbójecki kraj, wiec w
        zasadzie prawnik będzie próbował wykręcić cię na kasę. Jeśli w
        zasadzie zrezygnujesz z walki - na co liczy ZUS - to w zasadzie
        najlepiej jest pójść na ryby, bo w zasadzie tylko ryby niechętnie
        biorą w tym niby-kraju, wrócisz więc do domu w zasadzie mniej
        wkur.wiony, co w zasadzie powinno pozytywnie wpłynąć na twoje
        zdrowie.
        • Gość: dr Haus Re: W zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 15:10
          Emeryci i renciści!!!, wspomagajcie Polskę w siłę, umierajcie przed terminem!!!-
          motto ZUS-u :)
          • Gość: DO DR HAUS Re: W zasadzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 15:35
            Sam sobie umieraj.Ja chce jeszcze pożyc waszym kosztem ludziska
            • Gość: pracujący dziadek Re: W zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 15:49
              Jakim WASZYM kosztem?
              A twojej kasy ZUS nie rabuje ?
              Niech mi tylko oddadzą połowę z tego co przez dziesiątki lat
              ściągnęli ze mnie , to do końca życia leże do góry dupą na Majorce.
              • Gość: x Re: W zasadzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 16:31
                no i teraz ja tak właśnie robie a wy młodzi zapier.....ac na
                mnie.Jak bedziecie mieli tyle lat co ja i tyle lat pracy to
                pogadamy.Kto wie może spotkamy się na Majorce
                • Gość: kasia Re: W zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:55
                  ZUS z pewnością jest instytucją przestępczą,

ale nie można nazwać jej zorganizowaną.
                  • Gość: konik polny Re: W zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:20
                    Gość portalu: kasia napisał(a):

> ZUS z pewnością jest instytucją przestępczą,
                    > ale nie można nazwać jej zorganizowaną.
                    --------------------

Ha,ha.
                    To mówisz , że nie tylko instytucja przestępcza ale do tego jeszcze
                    zdezorganizowana.
                    Ale się qrwa porobiło.
                    • Gość: ZUS Re: W zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:22
                      Zakład Ubezpieczeń Społecznych zatrudni byłego
                      właściciela agencji
                      towarzyskiej. Wymagania: umiejętność ogarnięcia burdelu.
      • Gość: Będzie dobrze Re: ZUS - kto położy kres tym bydlakom i złodziej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.09, 21:20
        Niech Pani idzie do biura porad obywatelskich adres : Mickiewicza 29 Wałbrzych tel.(0-74) 665 67 77. Tam bezpłatnie Pani pomogą...a przynajmniej spróbują.

Pozdrawiam
        • Gość: TO JAWNE ZŁODZIEJ do będzie dobrze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.09, 09:48
          Bardzo dziękuję za info.Już tam dzwoniłam,ale trzeba czekać.Mam termin na 23
          marca.Pozdrawiam
          • Gość: rejka Re: do będzie dobrze IP: *.sattom.pl 17.03.09, 09:53
            złodzieje stawiaja nowa siedzibe koło zielonego rynku,od strony mostu
            • Gość: He,he Re: będzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:55
              A jak już wybudują to na dachu postawią strzechę z napisem:
              Pocałujcie nas wszyscy w dupę - ZUS.
              • Gość: zoli Re: będzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:08
                to postaw się teraz nie na miejscu "wyfiokowanej paniusi z ZUS", ale zwykłego
                płatnika, który musi z jednym pismem stawić się na Pl. Grunwaldzkim, z innym na
                Kopernika a w sprawie zasiłku chorobowego pojechać na Wysockiego, przy okazji
                mógł jeszcze dostać wezwanie do stawienia się w celu przeprowadzenia kontroli na
                ul. Słowackiego...; powodzenia, no chyba że wygrałeś nogi na loterii..., nie
                wspominając o tym, że od tego zaboli Cię jeszcze głowa od myślenia, gdzie
                zaparkować samochód tak, żeby Ci straż miejska nie wlepiła mandatu....
                • Gość: iloz Re: będzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 19:51
                  No i jaki z tego wniosek "zoli" ?
                  Ano taki, że :
                  Trzeba Was wysłać na szczaw a cały ten bandycki ZUS wy.je.ba.ć w
                  kosmos i....... będzie po problemie z parkowaniem.
                  • Gość: zoli Re: będzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:00
                    nas??? masz coś przeciw prywaciarzom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka