Gość: olga IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 18:02 którą droga najblizej do pragi?czy musze kupic winetkę a jesli tak to ile ona kosztuje na jeden dzien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: draiver Re: trasa do pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:11 Jak coś to WINIETKĘ, bo WINETEK raczej nigdzie nie sprzedają, a może chodzi Ci o MINETKĘ- jeśli tak to zaraz będziesz miała tu dużo chętnych. Miłego wieczoru !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Re: trasa do pragi IP: 62.87.160.* 23.03.09, 18:22 ludzie... dziewczyna się grzecznie pyta a tu takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: trasa do pragi IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.09, 18:30 Buraki są wśród nas, niestety. A do Pragi sadzę,że najlepiej przez Jakuszyce. Niestety nie mam pewności co do opłat za autostradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: trasa do pragi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.09, 18:37 Winietę musisz mieć obowiązkowo na na drogi "s poplatkem", czyli mniej więcej chodzi tu o autostrady i drogi szybkiego ruchu. Kupisz ją na stacjach benzynowych, po przekroczeniu granicy (której nie ma :-)). Dwu-tygodniowa (na mniejszy okres nie ma, z tego co pamiętam) kosztuje po przeliczeniu - coś ok 30 zł. A którędy jechać - myślę, że przez Lubawkę i Hradec Kralove. Skorzystaj z: www.viamichelin.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: trasa do pragi IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 19:16 dzieki kijop,fajna ta stronka co podałes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scooby Re: trasa do pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:22 A po co przez Hradec ? Najkrótsza trasa ( całkiem dobra droga + autostrada) to : Lubawka/Kralovec - Trutnov - Nowa Paka - Jicin - Mlada Boleslav - Praha, razem ok 135 km... bez postojów ok 2.5 h jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlak Re: trasa do pragi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.09, 20:00 No przesadziłes 135 km to jest do Mlade Boleslavi ale trasa dobra. Polecam również wariant Lubawka - Trutnov - Jicin + Podebradz + Sadska + Praha ok. 200 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: trasa do pragi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.09, 20:04 Nie wiem jak liczysz, ale z Wałbrzycha do Mladej jest 160 km i to nie przez Trutnov? http://www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/dyn/controller/Itineraires_Light?strStartLocid=31NDF6NmgxMGNOVEF1TnpnMU1qYz1jTVRZdU1qZzJPVEU9&strDestLocid=31NDM5bGYxMGNOVEF1TkRFd09EWT1jTVRRdU9UQXlOemM9&empriseW=600&empriseH=310&intItineraryType=5&caravaneHidden=false&vh=CAR&distance=km&strVehicle=0&devise=1.0|EUR&carbCost=1.3&isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6&dtmDeparture=23%2F3%2F2009&indemnite=0 Przez Hradec jedziesz 100 km z trasy po autostradzie. Co kto woli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: trasa do pragi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.09, 20:11 Oczywiście vlak masz rację - 136 km. Poniosło mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vonmoltke Re: trasa do pragi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.03.09, 02:35 Ta trasa jest świetna krajobrazowo - Czeski Raj po drodze. Warto podjechać po drodze do kilku pięknych zamków i pałaców. A Prachovskie skały to już całkiem miodzio :) Odpowiedz Link Zgłoś