Gość: pomocy IP: 62.87.160.* 23.04.09, 20:00 witam chce zacząć trzymać sobie w domu rybki mam akwarium i nic więcej co jeszcze potrzeba?gdzie kupie tanio rybki i jakie zacząc trzymać mam akwarium 650 litrów co mam zrobić i kupić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: rybki IP: *.sattom.pl 23.04.09, 20:39 po pierwsze to,że masz już akwarium wcale nie znaczy,że za dwa dni polecisz kupić rybki. Po drugie przede wszystkim musisz zaopatrzyć się w bardzo dobry filtr jak na tyle litrów wody, grzałkę, oświetlenie, i dodatkowe akcesoria typu siatka itp. Musisz pomyśleć jakie rybki będziesz hodować bo od tego w jakimś stopniu zależny też wyposażenie akwarium(jakie skałki, żwirek itp bajery)pamiętaj, żeby wszystko wygotować zanim dasz do wody. Zbiornik musi dojrzeć,dlatego polecam poczekać z zadomowieniem rybek, zanim woda nie odstoi(są specjalne płyny wspomagające tę czynność, ale najlepszy jest czas ok 2 dni)powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: rybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:45 Po pierwsze zacznij od ubezpieczenia mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: rybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:03 Przygotuj sporo kasy i zajrzyj na jakies forum akwarystyczne do dzialu dla poczatkujacych. Nikt Ci nie opisze jak zaczac w 2 zdaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybki dzięki IP: 62.87.160.* 23.04.09, 22:03 dzięki za info oświetlenie mam filtr mam dałem 700 zł za niego chwalą ze jest bardzo dobry ubespieczona chata jest na wskutek zalania tylko nadal niewiem jakie rybki na począteek myślałem nad neonkami tak ze 500 szt i na karasiami 500 szt i napewno z 20 glonojadów a czy do tego moge dać skalarki albo bojowniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: dzięki IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.09, 06:56 Jak masz spore akwarium to może lepiej pyszczaki,pielęgnice albo paletki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: dzięki IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.09, 07:27 Ja mam od sprzedania akwen 110L profilowany oswietlenie z osprzetem Tetra 2 filtry w tym kubelkowy wsio prawie nowka,jak ktos chetny pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shah Massud Re: dzięki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 07:48 Chyba Cie ponioslo troszke:-))). Zadzwon na 501252013. Podpowiem Ci tak krok po kroku co i jak:-) Odpowiedz Link Zgłoś