IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 13:16
W naszym Uzdrowisku pojawił się nowy zakon żebraczy. Wyglądają jak buddyści -
ogolone głowy, skromne odzienie, transcendentne podejście do życia.
Prawie sami mężczyźni, ale i kobiety. Te - z dziwnymi fioletowo-żółtymi
malowaniami na twarzach (oczy i policzki).
Często noszą okulary przeciwsłoneczne.
Nawet w pochmurne dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuracjusz Re: buddyści IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.09, 13:29
      I często, jak to na mnichów przystało, noszą kaptury naciągnięte na
      ogolone, łyse czaszki
      • Gość: Ari Re: buddyści IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.09, 09:11
        I co z tego wynika,że się pojawili?Robili komus coś złego?Przerwali
        wam kurację?A w moim mieście pojawia się średnio co 3 tyg nowa fala
        niszczycieli,którzy usiłują zrywać roślinnosć w parku,wykopują
        Rododendrony bo mysla,że im się przyjmą po przesadzaniu,zrywają
        wszystkie kwiaty które napotkają na swej drodze itd itd
        • Gość: kuracjusz Re: buddyści IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.09, 09:22
          > którzy usiłują zrywać roślinnosć w parku,wykopują
          > rododendrony bo mysla,że im się przyjmą po przesadzaniu,zrywają
          > wszystkie kwiaty które napotkają na swej drodze itd itd

Przecież to botanicy ! Zbierają materiał do badań.
          • Gość: Ari Re: buddyści IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.09, 09:37
            Tak,i nazywają się kuracjusze.
          • ewa10-0 do kuracjusz 17.05.09, 13:14
            Twierdzisz,że to botanicy,zbierający materiał do badań,ale jakich?Może,czy im z
            tego wyjdzie"kompot"?Najlepiej nasiać im maku,będą mieli od razu,bez zbędnych
            długotrwałych badań "naukowych".A może robią z tego zioła leczące ich z
            głupoty?W chwili obecnej,gdy zrobiło się cieplej,Szczawno zrobiło się
            "przytułkiem"dla żebrających.Muzyków,śpiewaków,którzy rywalizują ze sobą-który
            głośniej,a na śpiewie i muzyce znają się tak jak ja astronomii.
            • Gość: Kuracjuszka muzykoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:00
              W Uzdrowisku Szczawno Zdrój muzykoterapia jest uznana od dawna. Przecież w
              barokowej sali (przeniesionej wraz z bursztynowa komnatą, którą nota bene
              zgubiono po drodze, z Sobięcina przez hr. Bolka) odbywają się regularne
              koncerty. Maestro Penderecki NIEWĄTPLIWIE czerpie z bogatej skarbnicy tych
              ulicznych artystów.
              • fantasia90 Re: muzykoterapia 17.05.14, 12:59
                Hejka jestem studentką 5 roku pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej. Jestem na etapie kończenia pisania pracy mgr o muzykoterapii i potrzebuję do części badawczej wyników z ankiety, której za bardzo w mojej okolicy nie mam gdzie przeprowadzić. Bardzo proszę o pomoc. Załączam link do mojej ankiety, jeśli znajdzie się ktoś chętny, kto poświęci 5 minutek na wypełnienie będę bardzo, bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

docs.google.com/forms/d/1f5HpUo7tkjiZR-aQd1n2BUVyZQLanNDJagnkGerAFjA/viewform?usp=send_form
        • Gość: Kuracjuszka Re: buddyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:02
          To pięknie!
          • Gość: Shah Massud Re: buddyści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:15
            Droga Kuracjuszko... Tresc watku jak najbardziej ok. Tylko na drugi raz miej
            odrobinke wyczucia nazywajac meneli "buddystami". Ja wiem ze to zart, licencia
            poetica.. Tylko pomysl co czuja ludzie wyznajacy Buddyzm czytajac tytul watku a
            pozniej tworzace go posty. Generalnie to nic zlego, ale jakos tak
            niesmacznie;-). Pozdrawiam.
            • Gość: ? Re: buddyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:57
              A ty Kadi, jaki masz powód nazywać tych ludzi "menelami"?

Tyle w tym epitecie obiektywizmu ile w książce telefonicznej poezji.
              • Gość: oxo Re: buddyści IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.09, 09:04
                Buddyzm religią bardziej prawdziwą niż katolstwo.
                • Gość: Shah Massud Re: buddyści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:54
                  Do ?: a czemu uwazasz ze "menel" to pejoratywne okreslenie? To tylko taki
                  lifestyle..Nie chce tylko zeby tak frywolnie mylic go z lifestylem buddyjskim;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka