Dodaj do ulubionych

SP 124 Falenica

28.12.14, 22:53
Szukam opinii o szkole podstawowej nr 124 im. Stanisława Jachowicza w Falenicy. Jaki jest poziom, atmosfera? Od września 2015 planuję posłać tam dziecko.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: SP 124 Falenica 20.01.15, 09:04
      Mam troje dzieci w tej szkole. Poziom jest wysoki. Atmosfera ok. Dzieci dużo wychodzą na zewnątrz- plac zabaw, boisko. Świetlica mała i połączona ze stołówką.
      • gugenek1978 Re: SP 124 Falenica 20.01.15, 23:03
        Dziękuję za info. A jak wygląda kwestia organizacji czasu poza lekcjami, jeśli nie można odebrać dzieci bezpośrednio po zajęciach? Czy dzieciaki mają co robić na świetlicy? Zajęcia dodatkowe? Wg. informacji na stronie w ofercie jest w zasadzie tylko angielski i zajęcia ruchowe.
        • heca7 Re: SP 124 Falenica 20.01.15, 23:48
          Ja na świetlicy nie zostawiam (albo tylko na godzinę lekcyjną kiedy młodsze czeka na siostrę). Ale świetlica jest mała, młodsze dzieci zostają u siebie w klasie tylko przychodzi do nich pani świetliczanka. Starsze bawią się na końcu salki, idą do wesołej salki za salą gimnastyczną, wychodzą na plac zabaw albo odrabiają w wolnej sali lekcyjnej pracę domową. Wiem, że jest też SKS ale to dla starszych. I kółka ... np historyczne. Dla maluchów to chyba niewiele poza tym angielskim . W każdym razie przed tv jak w niektórych szkołach dzieci w świetlicy nigdy nie siedzą ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka