glenkora1 11.02.05, 23:11 " W latach 70. miałam domek w Falenicy i własna jabłonkę w ogródku. W niedzielę przyjeżdżali goście...." - A.Osiecka "Rozmowy w tańcu" 1992 :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glenkora1 Re: Domek Agnieszki Osieckiej w Falenicy 11.02.05, 23:13 bywała tu Maryla Rodowicz i inni znani ludzie... nie wiem tylko, co Jerzy Urban robił na tych przyjęciach...? Brrr Odpowiedz Link
bubu77 Re: Domek Agnieszki Osieckiej w Falenicy 15.02.05, 10:05 mieszkał też ŚP Grzegorz Ciechowski z żoną, niedaleko kościoła w szeregowcach, dalej mieszka Pan Pieczka na Bystrzyckiej. Co do Rodowicz i Urbana, nwet nie wiedziałem. bubu77 Odpowiedz Link
sabina.bauman Re: Domek Agnieszki Osieckiej w Falenicy 17.02.05, 10:21 a gdzie konkretnie byl domek Osieckiej?? a gdzie mieszka brat Snerga Wisniewskiego, pisarza sf, o ktorym zrobilo sie glosniej, bo z jego pomyslu sciagnieto matrix?? slyszalam, ze tez gdzies w okolicy.. Odpowiedz Link
jacekski1 Re: bywał, na szczęscie nie mieszkał 06.06.05, 12:32 Agnieszka Osiecka mieszkała w szeregowcu przy ul. Narcyzowej róg Oliwkowej. Miałem nawet bliskie spotkanie z jej psem, gdy szłem do szkoły. W tym samym szeregowcu mieszkał też Stan Borys. Odpowiedz Link
glenkora1 artykuły 11.02.05, 23:16 a swoją drogą - Daniel Passent, jako jej mąż i zapewne też człowiek z Falenicy - mógłby w swoich felietonach poświęcać więcej uwagi temu miejscu... :) Odpowiedz Link
terjan Re: 15.06.05, 00:30 A Ciechowski z Potocka mieszkali na ul.Arniki w wynajetym domku, a nie w szeregowcach i tu urodzila sie ich corka. Matylda, corka M.Potockiej chodzila ze mna do podstawowki! Odpowiedz Link