Dodaj do ulubionych

Kto za Kowalewskiego?

IP: 62.141.246.* 01.02.04, 23:20
Ciekaw jestem Waszych opinii, kto z obecnych dziennikarzy Trojki powinien
poprowadzić ZD3 po odejściu Kowalewskiego? Moim zdaniem bardzo dobrym
prezenterem jest Marcin Lukawski. Inteligentny, czesto komentuje wydarzenia,
przytacza opnie sluchaczy. Wiem, że nie mamy żadnego wpływu, ale podywagować
można.
Obserwuj wątek
    • Gość: koliber Re: Kto za Kowalewskiego? IP: 149.156.12.* 02.02.04, 00:52
      Niestety jest to coraz bardziej bez znaczenia o ile nie zmieni sie formuła
      audycji. Łatwo jest coś zburzyć, gorzej odbudować.
      • Gość: Greg F. Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 10:21
        Popieram kandydaturę Łukawskiego, ale największym problemem jest zubożona i
        skrócona formuła ZD3, a nie osoba prowadzącego. Komu przeszkadzał np. codzienny
        reportaż o 18:40 czy Poczta Trójki?
        • szef.komisji Re: Kto za Kowalewskiego? 02.02.04, 10:51
          Gość portalu: Greg F. napisał(a):

> Popieram kandydaturę Łukawskiego, ale największym problemem jest zubożona i
          > skrócona formuła ZD3, a nie osoba prowadzącego. Komu przeszkadzał np.
          codzienny
          >
          > reportaż o 18:40 czy Poczta Trójki?

Prawdpodobnie dyrekcja uznała, że "Poczta Trójki" to przeżytek (bo kto teraz
          pisze zwykłe listy)... ale cóż stoi na przeszkodzie powstaniu audycji np. "E-
          mail Trójki" - cel ten sam, ale przecież ludzie e-maile piszą, i to wcale
          niemało.
          Doprawdy trudno jest odgadnąć zamysły tej dyrekcji.
          • Gość: Andzia Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 15:50
            Może Kuba Strzyczkowski wróci?
            • martin.ss-ng Re: Kto za Kowalewskiego? 02.02.04, 20:09
              Gość portalu: Andzia napisał(a):

> Może Kuba Strzyczkowski wróci?

A może w lecie tego roku spadnie śnieg ;)

Kuba Strzyczkowski sam kiedyś mówił (chyba nawet w ostatniej prowadzonej ZD3),
              że już nie wóci do tegj audycji.
              • Gość: Gość Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 20:22
                Tylko co Kuba mógł wtedy powiedzieć, kiedy nie wiedział nawet czy popracuje u
                fachoffca od radia Laskowitka?
    • Gość: A. Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 22:58
      Kubusiu wróć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jj72 Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:45
      1. Marcin Łukawski
      2. Rafał Ziemkiewicz
      3. Koliber

:)
      • Gość: koliber Re: Kto za Kowalewskiego? IP: 149.156.12.* 03.02.04, 08:57
        Nie mam takich ambicji. (ani kwalifikacji)
    • Gość: jarek Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 01:08
      A niech sam J.W.Derektor Laskowski prowadzi, On taki mądry!!!
      j.
      • Gość: Gościu Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 07:48
        Byś nie wykrakał. Kra, kra, kra.
        ;-)
    • neandertalski Re: Kto za Kowalewskiego? 03.02.04, 08:09
      A ja sobie myślę, że pomysł z Łukawskim jest zbyt logiczny i oczywisty jak na
      dErekcję gustującą raczej w posunięciach mocno niekonwencjonalnych. Dlatego
      raczej obstawiałbym, że zredukują audycję jeszcze bardziej, powiedzmy do 15
      minut i wtedy nie będzie miało już żadnego znaczenia kto ją prowadzi, bo wobec
      konieczności zagrania sześciu piosenek, nadania reklam zewnętrznych i
      wewnętrznych, podania informacji na temat czasu i pogody po prostu nie będzie
      już fizycznie możliwości, aby komentarze prowadzącego gdzieś upchnąć. W tej
      sytuacji to ja bym nawet proponował aby audycję prowadził np Łodej. Nie
      ukrywam, że nie przepadam ani za nim ani za jego audycją ale po prostu żal mi
      go bo startuje o tak porannej porze, że sam nie wiem kiedy on ma czas się
      wyspać, nie mówiąc o tym, ze robi to zdumiewająco systematycznie i sam już nie
      wiem od kiedy. Tak więc choć audycja mnie drażni to mimo wszystko podziwiam
      prowadzącego za wytrwałość.
      • martin.ss-ng Re: Kto za Kowalewskiego? 03.02.04, 23:35
        Akurat o Łodeju nie można nic powiedzieć oprócz tego że ma audycję w której nie
        ma żadnych szans się wykazać. Pamiętam jak raz poprowadził poranne ZD3 - było
        dobrze. Moim skromnym zdaniem to właśnie on nadaje się na prowadzenie porannego
        ZD3 a nie nudzący Baron (tak, wiem że dyskusja jest o popołudniowym).

Do popołudniowego też proponowałbym Łukawskiego, chyba że przyjdzie ktoś
        zupełnie nowy.
        • neandertalski Re: Kto za Kowalewskiego? 04.02.04, 08:26
          No to może się go czepiam zupełnie niepotrzebnie a może jestem uczulony na te
          jego poranne świetne samopoczucie i doskonałe tematy do rozmów o piątej rano.
          Co by jednak nie mówić od dłuższego czasu jest pierwszym ludzkim głosem jaki
          słyszę rano. Zwykle ciężko mi wstając o tej porze o dobry humor i dlatego go
          nie trawię. Uczciwie jednak musze przyznać, ze miał parę razy jakieś takie
          bardziej przygaszone audycje i nawet go wtedy zaczynałem lubić, niestety nie
          było ich wiele. Ja wiem, ze został umieszczony w określonym celu i po prostu
          robi to co w jego audycji przewidziano. No i tak szczerze mówiąc, chętnie
          usłyszałbym go w innej ludzkiej porze. Co do marudzenia Barona to popieram.
          Oczywiście każdy ma prawo do audycji we wlasnym stylu ale jakoś jego zachwyt
          Eltonem Johnem wydaje mi się niezamierzoną parodią stingowego kwadransu
          Kydryńskiego.
    • Gość: MArCello Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:23
      Mój typ: S.Jeneralski z TVP - kontynuacja desantu telewizyjnego w czasach
      niepewności co do następstw (zastępstw) nowego tam prezesa...
      I oby się nie sprawdziło...

pozdr,
      MArCello
    • badlydrawnboy "Marcel" Łukawski i Balonik 04.02.04, 16:18
      Moim zdaniem, za Michała Kowlaewskiego "popołudniową" powinien poprowadzić
      Marcin Łukawski, a "Balonik" musi zostać przy "porannej".
      Jeżeli chodzi o Łukawskiego - kiedyś nie byłem do niego zbyt przekonany, ale
      ostatnimi czasy rozwinął się w radiu, potrafi dobrze spuentować rozmowę czy
      informację. Redaktorze, powodzenia!
      A "Balonik" musi zostać. No chyba, że wróci "Wałek" albo "Siano" - a przecież
      na to się nie zanosi.
    • Gość: koliber Dla bystandera IP: 149.156.12.* 06.02.04, 14:17
      By nie mnożył powtarzających się wątków.
      a w 3 nie ma już klimatu ani takiej atmosfery jak przed 2001 rokiem
      • Gość: mSZ Re: Dla bystandera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 23:19
        A może wróci Miecugow, albo nie, Lis, tak, niech zatrudnią Lisa! Jestem za
        obiema rękami!
        • Gość: jarek Re: Dla bystandera IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 09:31
          A może Monika Olejnik?:-)
          • Gość: wiolka Re: Dla bystandera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.04, 08:53
            Łukawski nie będzie, niestety...podobno jakiś koleś z radia gdańsk ma zastąpić
            kowalewskiego...ciekawe...
            • Gość: koliber Re: Dla bystandera IP: 149.156.12.* 13.02.04, 08:58
              A więc koleś OMC mgr. Fijałkowskiego.
              Pora umierać.
            • badlydrawnboy Re: Dla bystandera 13.02.04, 15:29
              Nie Łukawski? Oj, szkoda....
              • Gość: jarek Re: Dla bystandera IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 22:30
                dla mnie bez różnicy- może być nawet Siostra Sekretarka Ojca Dyrektora:-)
                j.
    • badlydrawnboy Łukawski 17.02.04, 19:21
      ZA Kowalewskiego tylko "Marcel" Łukawski...
      • Gość: koliber Re: Łukawski IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.04, 20:31
        Nie tylko, tylko AŻ.
        Trzeba jeszcze zmienić formułę.
        • badlydrawnboy Zmiana formuły? 17.02.04, 22:31
          Jakieś propozycje?
          • koliberek33 Re: Zmiana formuły? 18.02.04, 19:50
            1. 3-godzina audycja.
            2. piosenka tygodnia po 16.00
            3. na początku Boomtown Rats i kukułka
            4. "Trójka i usłyszysz więcej" co 30 min
            5. 1/godzinę "yesterday"
            6. bez play-listy (no co najwyżej 2 hity/godzinę
            7. nowości i muzyczne premiery w audycji
            8. słuchacze na żywo (ale bez przesady)
            9. codziennie inny prowadzący
            10. wywiad o 16.45
            11. wpływ prowadzącego na muzykę
            12. przedstawianie wszystkich autorów
            13. przepraszanie za błedy na antenie
            14. elastyczność prowadzących
            15. rozbicie regionalne o 16.33 i 17.33
            16. informacje ekonomiczne jak do tej pory
            17. sport po 17 i 19
            18. o 18.40 reportaż (lub skrócony Puls Trójki)
            19. brak charakterystycznej dla Kowalewskiego monotonii i przewidywalności
            20. specyficzny klimat
            21. więcej materiałów
            22. bardziej profesjonalne materiały
            • Gość: Janusz Re: Zmiana formuły? IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 18.02.04, 19:54
              > 19. brak charakterystycznej dla Kowalewskiego monotonii i przewidywalności
              > 20. specyficzny klimat

ja się ze wszystkim zgadzam, ale tych postulatów żadną dyrektywą nie
              wprowadzimy:))
            • Gość: mk Re: Zmiana formuły? IP: *.lublin.mm.pl 18.02.04, 20:31
              > 4. "Trójka i usłyszysz więcej" co 30 min

RATUNKUUUU!!!

mk

PS. Mam uczulenie ten jingiel.
              • Gość: koliber Re: Zmiana formuły? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.02.04, 21:20
                To kompromis i próba zachowania ciągłości, w końcu na promocję tego hasła
                wydano sporo publicznej kasy.
                • Gość: mk Re: Zmiana formuły? IP: *.lublin.mm.pl 18.02.04, 22:41
                  > To kompromis i próba zachowania ciągłości, w końcu na promocję tego hasła
                  > wydano sporo publicznej kasy.

Na cholerę taka ciągłość?!
                  Tak, czy siak pieniądze wyrzucone w błoto. A skutek odwrotny do zamierzonego.
                  Ten jingiel to koszmar. I wszystkie inne nabyte za pieniądze z "publicznej kasy"

mk
    • Gość: dr Re: Kto za Kowalewskiego? IP: *.pool.mediaWays.net 18.02.04, 18:28
      Dla mnie nieatrakcyjnosc popoludniowej Zd3 zaczela sie od tego jak przestano
      grac w niej nowosci,co wczesniej mialo miejsce w 90 %.Mieszanka swiezych
      wiadomosci i swiezej muzyki oczywiscie stanowila o tym ze bez popoludniowki nie
      dalo sie zyc,i bylo sie na biezaco takze w waznych sprawach wewnatrz-trojkowych.
      Dzisiaj 90 % calego programu to muzyka,ale absurdalne jest to ze zeby wylapac
      cos nowego i w dodatku znac wykonawce (bo nikt laskaw go zdradzic)nie ogladajac
      zadnych innych muzycznych telewizji i sluchac innych radelek,to trzeba byc
      mistrzem w wedkarstwie.Wiekszosc ludzi w ciagu dnia pracuje tak jak ja i co mi
      z tego ze jest grane cos w poludnie ,gdy przychodze do domu wlaczam radio to
      slysze starocie i jesli nawet mam ochote posluchac przeplatanki wiadomosci w
      Zd3 co sie wydarzylo w danym dniu to odkurzone hity (choc nawet z przed 1,2,3
      lat) juz mi naprawde wyszly tymbardziej ze sa one zazwyczaj typu latwe lekkie i
      przyjemne,a top wszechczasow to sobie moge sam puscic...Niech sa,ale nowe i
      wtedy nawet jesli audycja jest z jakiegokolwiek wzgledu mniej atrakcyjna lub
      nudna (np.beztwarzowy glos prowadzacego lub dolujace newsy) to zawsze trzymala
      mnie muzyka bo bylem przygotowany na to ze uslysze rzeczy nowe,albo aktualne
      ktore sa grane (dzisiaj z tzw.playlisty) ktore maja szanse w ciagu tych pieciu
      dni tygodnia wejsc w ucho albo nie i wtedy moge sie wypowiedziec np.glosujac na
      liste -na tym to przeciez polegalo. Obecnie nie glosuje juz na Liste bo jak
      patrze na zestaw gdzie jest 120 pozycji co tydzien z ktorego conajmniej 40 nie
      znam, a kolejne 20 przynajmniej raz sie gdzies slyszalo lub widzialo w TV to
      nie mam ochoty,nie widze w tym sensu.Jedyna audycja zwiazana z muzycznymi
      nowosciami od poczatku do konca to sama Lista Przebojow...a to tylko 60
      piosenek raz w tygodniu a co z reszta...Caly dzien piekne wspomnienia
      przeplatane 5-cioma piosenkami z aktualnej playlisty...Ale wracajac jeszcze do
      Zd3 - ucieszylem sie przynajmniej ze prowadzi Marcin Lukawski bo to jest
      czlowiek "trojkowy" ktory ze tak powiem -wychowal sie w Trojce i jest znany.Ma
      cos za soba,doswiadczenie i "zna" sluchaczy...A jesli ktos przychodzi do
      herbowej!hehe audycji nagle z nikad ...bo ja nie slucham innych stacji i nie
      wiem z kad sie wzial pan Kowalewski,ktorego ponadto glos oczywiscie zbyt
      monotonny do tego typu audycji z cala jej energia i "interaktywnoscia" z zywym
      udzialem sluchaczy itd.,zmieniajac w dodatku moze nie cala koncepcje,ale
      napewno jej charakter + skrocony o godzine czas emisji...no to wszystko we
      wszystkim nie ma sie co dziwic ze nikt tego nie chce sluchac...Marcin Lukawski
      mimo ze nie ma tej barwy glosu,to przede wszystkim ja wiem kiedy opowiada
      dowcip,kiedy zartuje,kiedy jest ironiczny a kiedy powazny...u Michala
      Kowalewskiego niestety tego nie wiem.

dr
      • Gość: koliber Re: Kto za Kowalewskiego? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.02.04, 19:32
        Święte słowa.
        Audycję zaczął psuć maszynista prononując do niej play-listę w 2000 roku, a od
        2002 roku następował jej stopniowy upadek.
      • jerzygod Re: Kto za Kowalewskiego? 18.02.04, 20:26
        piekny styl! uczen grochowskiej, czy jak?
        ale - jak widac - klamcy kolibrowi sie spodobalo.
        jurek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka