Dodaj do ulubionych

"Avatar" zarobił ponad miliard dolarów

03.01.10, 22:32
Eh...najstraszniejsza CHAŁA jąką widziałem w ciagu ostatnich 12 miesięcy.. no
moze poza '2012'. Chociaż trudno wybrać, ktory z tych dwóch był bardziej
bez_treści.. :/
Obserwuj wątek
    • krwe Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 22:36
      sam jesteś chała.
      • Gość: P Re: Re Re Rewelacja !!! IP: 217.168.135.* 03.01.10, 22:40
        Genialny film .Polecam wszystkim.
        • szarak_44 Jak może być genialny... 04.01.10, 00:17

... skoro zarobił miliard dolarów ?!

---
          Nie jesteśmy głupcami, by się
          rzucać na najeżone śmiertelną bronią umocnienia z prawie gołymi
          rękami, licząc tylko na przychylno?ć niebios ! Takie kalumnie tylko
          Popiołcy o Słowianach rozsiewają. My swój rozum mamy.

• krycha_z_gazowni Re: Jak może być genialny... 04.01.10, 07:54

Rewelacji nie ma ale calkiem przyzwoity...
            • Gość: kolo Re: Jak może być genialny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 08:46
              Zgadzam się, że ten film to "chałka". Aha no i tam w jednym miejscu nie powinno być "...I przylecą ludzie z nieba i zabiorą wam wszystko..." TYLKO "... i przylecą AMERYKANIE i zabiorą wam wszystko..."

Film ucieszył oko, ale treścią ... nie ma jak to film z amerykańską flagą w tle, ot co.

A wystarczyło pomyśleć trochę więcej, tylko amerykanie nie są zbytnio rozgarnięci, więc właściwie jak dla nich film OK. I stały scenariusz: Wszyscy są dobrzy, potem jeden jest dobry, a drugi nie i na koniec ten dobry zwycięża. Ehh.

Można było podkręcić trochę scenariusz i byłoby COŚ, a tak następny film, który tylko ładnie wygląda. No i właśnie, też się zastanawiam, który był lepszy, czy gorszy. 2010 czy Avatar, bo oba na tandetnie niskim poziomie. Nie wspominając już, że qr... 80% efektów z obu filmów widziałem na reklamach, trailer`ach etc.

A na koniec dla tych wszystkich pieniaczy i dzieci NEO: o gustach się nie rozmawia, a to co napisałem powyżej to tylko moja refleksja po oglądaniu filmu.

pozdrawiam
      • Gość: sok Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 22:44
        Zgadzam się,że fabuła tam nie powala, ale ja i tak pozostaję pod wrazeniem
        Avataru. Niesamowita grafika, pierwsze takie cudo na świecie. Po prostu trzeba
        to obejrzec. Coś czuję,że ten film stworzy nowe trendy. A fabuła ? 90 % ludzi,
        którzy widzieli ten film i tak nie wie co to jest ; )
    • Gość: p Super film. Goraco polecam IP: 217.168.135.* 03.01.10, 22:38
      Musicie to zobaczyc. Rewelacja.
    • 300zl zawsze mozesz sobie obejrzeć fantastykę z jezusem 03.01.10, 22:39
      tam jest dopiero treść
    • Gość: rt "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: 94.75.121.* 03.01.10, 22:40
      ale dolar już nie ten
    • Gość: mac Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.ists.pl 03.01.10, 22:44
      nie gagej. arcydzieło pod względem fabuły to to nie jest, ale nie ma też
      tragedii. a wizualnie rewelacja...
    • Gość: kaxtus Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 22:44
      To może zacznij oglądać ze zrozumieniem... :)))
    • Gość: illalskatch Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: 89.108.246.* 03.01.10, 22:45
      Ej, przecież Cameron w 2006 roku wyreżyserował jeszcze film Aquaman, gdzie główną rolę grał Vinnie Chase. Aquaman pobił nawet rekord Spidermana, jako że zarobił więcej $ przez pierwszy weekend wyświetlania. Skandal, że o tym zapomniano.
      Damn bwoys and bwgirls.
      • Gość: Fox Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.10, 23:49
        Entourage nie jest oparty na faktach:)
    • Gość: m Avatar = Rewelacja IP: 217.168.135.* 03.01.10, 22:46
      Polecam
      • reklamowka_na_209 Re: Avatar = Rewelacja 03.01.10, 23:01
        Również polecam, zwłaszcza projekcję 3D. Efekty są niesamowite.
    • Gość: zdonk Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.ghnet.pl 03.01.10, 22:51
      Ulżyło?
    • the_kami "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:03
      Fabuła jak fabuła - wiadomo, że wszystko już było, i wszystko to wariacje na
      temat, aczkolwiek ujęcie dość świeże.
      Natomiast efekty są niesamowite.
      Niezależnie od preferencji co do rodzaju kina - warto zobaczyć jako nowe
      doświadczenie kinowe, oczywiście w 3D!
    • waldemar591 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:07
      not_so_serious napisał:

>Eh...najstraszniejsza CHAŁA jąką widziałem w ciagu ostatnich 12 miesięcy.. no
      moze poza '2012'. Chociaż trudno wybrać, ktory z tych dwóch był bardziej
      bez_treści.. :/

Masz rację!
      Scenariusz do "Avatara" powinien napisać któryś z mistrzów literatury
      ibero-amerykańskiej a reżyserować Zanussi - byłoby cudo!

Polecam również egzystencjalne kino duńskie lub islandzkie (najlepiej w wersji
      orginalnej)... no i te późniejsze, wspaniałe, niekończonce się intelektualne
      dyskusje pt. "co autor chciał przez to powiedzieć".

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:32
        > Masz rację!
        > Scenariusz do "Avatara" powinien napisać któryś z mistrzów literatury
        > ibero-amerykańskiej a reżyserować Zanussi - byłoby cudo!

Bez przesady.
        Ale już na pierwszy rzut oka Avatar wygląda na kosmicznego "Tańczącego z
        Wilkami". I to jest powód dla którego go nie obejrzałem, a producenci na mnie
        nie zarobili.
        Nie mam nic przeciwko wykorzystywaniu sprawdzonych wzorców,ale bez przesady.
        • waldemar591 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:38
          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

...już na pierwszy rzut oka Avatar wygląda na kosmicznego "Tańczącego z
          Wilkami". I to jest powód dla którego go nie obejrzałem, a producenci na mnie
          nie zarobili.
          Nie mam nic przeciwko wykorzystywaniu sprawdzonych wzorców,ale bez przesady...

To już niemal tradycja, że na temat filmów najwięcej mają do powiedzenia osoby
          które danego filmu nie widziały i nie zobaczą... bo recenzja, bo schemat, bo
          znajomy znajomego powiedział, bo "Wyborcza" napisała ... itd.
        • profanum_vulgus Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:53
          Nie kompromituj się człowieku i nie oceniaj filmu, którego
          nie widziałeś.
        • charnel Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 08:28
          Nie masz własnego zdania??
          Wolałem sam zapłacić i sprawdzić. Pewnie jeszcze raz pójdę
          sprawdzać :-)
    • Gość: Lewand "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 23:27
      Zgadzam się, co do fabuły że rewelacji nie ma natomiast same efekty dźwiękowe
      i do tego wizualne 3D rewelacja. Polecam jeśli ktoś chce przeżyć coś takiego
      jakby on sam był aktorem lub operatorem kamery. Ludzie dla których ważny jest
      przekaż i treść raczej się zawiodą :)
      • vega01 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 00:20
        Może fabuła nie była zbyt rozbudowana i nie jest mocną stroną nie jest to
        film złożony ale chyba przekaz ma jasny i zrozumiały dla każdego. I to przekaz
        bardzo ważny podany w taki sposób że wielu ludzi nie zastanawiających się nigdy
        wcześniej nad problemami świata nad tym dokąd zmierza ludzkość czy też nad tym
        czy gdzieś pośród miliardów planet jest gdzieś jeszcze życie teraz to zrobi!

• Gość: sas Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.static.maxnet.net.pl 03.01.10, 23:29
      biedny idioto nie wiesz co piszesz!!!przestan chodzic do kina osle
    • Gość: nikitka Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 23:33
      a jak byś tak powolutku już zaczął się leczyć???
    • limciu "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:46
      Świetna rozrywka dla całej rodziny. Efekty 3D, wykreowany świat Pandory,
      animacja Na'vi powalają !!! Nie rozumiem tylko dlaczego film kwalifikowany
      jest oficjalnie na "od 12 lat" Przemocy w nim mniej niż w japońskich
      kreskówkach na Cartoon Network, seksu nie ma wcale (wycięli jedyną scenę - ma
      być na DVD). Moim zdaniem spokojnie mogą oglądać go dzieci, lecz ograniczeniem
      jest konieczność czytania napisów. Moja 9 letnia córka twierdzi, że nie miała
      z tym problemów, ale tak do końca jej nie wierzę. Film zrobił wrażenie na
      mnie, żonie (która lubi melodramaty) córce 9 lat i synu 16 lat (którego mało
      co rusza). Jedynie ta cena biletów !!! Ponad 100 zł na rodzinny wypad do kina,
      to stanowczo za dużo jak na polskie warunki. Teraz jak już tyle zarobili -
      powinni obniżyć ceny biletów.
      • Gość: mapi7 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.toya.net.pl 04.01.10, 00:01
        Hura!
        Mam w tym swój udział!
        Jestem starym wykształciuchem i mam ZUPEŁNEGO BZIKA NA PUNKCIE TEGO
        FILMU!
        Byłam już 4 razy i za kilka dni idę 5-ty :)
        Oczywiście TYLKO do kina IMAX!!!!
        • Gość: kutach Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: 83.143.99.* 04.01.10, 02:01
          zrob wielki rozped i pie...ij glowa w jakies drewniane drzwi...
        • Gość: gm Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.dhcp.nwtn.ct.charter.com 10.01.10, 14:58
          tez kiedys to zrobilem, w przypadku gwiezdnych wojen, ale dla tych, co boja sie sztampy, 3D powinno zamknac wszelka ustna krytyke. Trudno bedzie zrobic lepszy film, choc nie jest to wykluczone, bo film bardzo silnie sugeruje, ze beda nastepne. nie wiem tylko czego kosciol sie tak bardzo boi.
    • pfg Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 03.01.10, 23:58
      Film jest technicznie i wizualnie bardzo dobry, choć nieco za długi,
      ale fabularnie to jest kalka na kalce, sztampa na sztampie, nudy i
      wszystko doskonale przewidywalne. No, ale Cameronowi chyba nie o fabułę
      chodziło ;-)
    • Gość: pax258 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.zone12.bethere.co.uk 04.01.10, 00:00
      to prawda ten film jest kolejna przereklamowana superprodukcja a efekty 3d byly
      jedynie dostzegalne w reklamach
      • Gość: mapi7 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.toya.net.pl 04.01.10, 00:11
        Trzeba iść do IMAX-u, to się nie będzie zrzędzić na efekty 3D!!!

Ale kto ma wybrzydzać, to i tak będzie wybrzydzać, a kto ma się
        zachwycać, to się bedzie zachwycać.
        I cześć.
      • Gość: Nuvi7 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.maine.res.rr.com 04.01.10, 00:23
        Jejku Jejku - to moze zrobisz lepszy film ?
        Ech te "polackie marudy" - sami nie umieja nic fajnego zrobic a krytykuja
        innych...
    • konradc Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 00:11
      serdecznie Ci współczuję, serio.
    • Gość: janek z domecka "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: 194.29.180.* 04.01.10, 00:20
      Czy ktoś obiektywny i znający się na sztuce filmowej,może powiedzieć jaki jest
      na prawdę ten film ?
      • waldemar591 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 00:33
        Gość portalu: janek z domecka napisał(a):

Czy ktoś obiektywny i znający się na sztuce filmowej,może powiedzieć jaki jest
        na prawdę ten film ?

Krótko:
        - tzw. "głębia przekazu": dostateczny
        - strona techniczna: rewelacja
        - średnia: powiedzmy bardzo dobry z minusem

To było obiektywnie.
        Teraz może wypowie się ktoś "znający się na sztuce filmowej" ... a propos
        sztuki: ta główna laska Na'vi to całkiem niezła sztuka, tylko wysoka trochę i
        jakaś taka niebieska :)
        • uhoh Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 00:46
          waldemar591 napisał:
          > ta główna laska Na'vi to całkiem niezła sztuka, tylko wysoka trochę i jakaś taka niebieska :)
          Ech, ze skrajności w skrajność. Smerfetka trochę za niska znowu...

<-;
      • Gość: kutach Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: 83.143.99.* 04.01.10, 02:09
        film jest niezly, ale nic specjalnego ani przełomowego w historii kina.
        Opowiastka zgrabnie napisana, ale nie zadna przesadnie wciągająca ni oryginalna.
        Jeśli goście twierdzą, ze są zapierające dechw piersiach efekty, to co
        powiedziec o terminatorze, matrixie, parku jurajskim? w dziedzinie animacji to
        tez nic epokowego. Efektów 3d jest w filmie malo, bo jesli tak dlugi film mialby
        byc zrobiony na szerokiej tasmie jak IMAX to kosztowalby kilka razy wiecej.
        Zatem lepiej sie wybrac do IMAXa na jakis normalny film 3d, gdzie efektow
        trojwymiarowych jest wiecej. Tu jest potezny marketing i czas premiery
        zdecydowal, ze film jest kasowy. Ludzie nabieraja sie na hasla w stylu
        "najdrozsza produkcja", "epokowe odkrycie", "cos czego jeszcze nie
        widzieliscie":) a jak to ludzie - ciezko przyznac im sie, ze zostali zrobieni w
        balona.
    • ffamousffatman "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 00:35
      Zatem przeczytałem "recenzje" i wiem już na pewno: Szajs, nie idę.
      • Gość: lolux Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 03:08

Ten film to totalna komercja, niestety. Zabrakło w nim scenariusza a super
        animacją nie nadrobi się rażących wprost idiotyzmów, jak np. krążownik
        oblatywany przez stado helikopterów jak rój much, tudzież goście strzelający z
        KMów, którzy siedzą w nieosłonietych wieżyczkach.

Jak mawiał klasyk, ,,bes sęsu''.

Ten film to taka gra komputerowa, bez interakcji.

Jeśli to ma byc kierunke kinematografii to bedzie straszne.

Ten film nie zostawił we mnie żadnych wrażeń. A Obcego, Terminatora
        lub The Thing można oglądać nadal, pomimo, że mają 20 lat.

Cameron mogłzrobic genialny film, gdyby miał scenariusz a zrobił patrzydło dla
        typowego widza z kubełkiem prażonej kukurydzy w jednej ręce i wiqaderkiem
        CocaColi w drugiej.

Takie czasy ...
    • uhoh "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 00:35
      E, jak to zarobił? To oni jeszcze przez "piratów" nie zbankrutowali? Jakaś niekonsekwencja...
    • Gość: xxx Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.acn.waw.pl 04.01.10, 00:41
      > Eh...najstraszniejsza CHAŁA jąką widziałem w ciagu ostatnich 12 miesięcy..

Obejrzyj "Wojna polsko-ruska". Dopiero zobaczysz, co to jest CHAŁA.
      • waldemar591 Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 04.01.10, 01:10
        Gość portalu: xxx napisał(a):

...Obejrzyj "Wojna polsko-ruska". Dopiero zobaczysz, co to jest CHAŁA...

Proszę mi tutaj nie obrażać CHAŁY!

Na temat tzw. "filmu" pt. "Wojna polsko-ruska" słyszałem już tak zaangażowane
        dyskusje, że "biez pał litry nie razbieriosz", jak mawiali starożytni Górale.

• wybitniemadry a niby ile mial zarobic? 04.01.10, 00:50
      tylko kilku splesnialych polakow nie uwielbia tego filmu
    • Gość: anthor "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów IP: *.via.zamek.net.pl 04.01.10, 00:59
      sluchajcie!

widzialem w kinie imperium kontratakuje i drugiego jonesa, jako lebek
      12 letni widzialem tez Aliens (zakrywalem sobie oczy jak rozrywalo
      ludzion piersi) widzialem tytanika na studiach. widzialem tez wladce
      pierscieni i wszystkie filmy tarantino. poza tem jestem w kinie
      sredni trzy razy na miesiac nie liczac tego co ogladam na blue ray
      czy przez itunes.

Powiem tak ostani raz taka frajde mialem jako lebek ogladajac jonesa
      albo wspomniane imperium. Film moim zdaniem jest genialny jezeli
      potrafil mnie i kupe znajmomych wprowadzic w taka euforię.

Pomijam oryginalnosc scenariusza

Rezyseria jest genialna strona wizualna olsniewa.

Po wysjciu z kina chcesz wrocic na Pandore

POZYCJA OBOWIAZKOWA dla wszystkich ktorzy kochaja kino i nie dla nicj

Pozdrawiam
      • krwe Re: "Avatar" zarobił ponad miliard dolarów 10.01.10, 11:45
        anthor-mam tak samo.
        trzymaj się przyjacielu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka