Gość: Sq Ryster: Wracam do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 19:08 chapeau bas !!! Pani Stanisławo! Dobry wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Ryster: Wracam do gry 27.01.10, 19:10 Bardzo ciesze sie,że wreszcie powraca Pani do "Gry'.mam nadzieje,że niebawem z tej gry politycznej wypadnie na zawsze bronisław wildstein.Wtedy zaczne płacic abonamentTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 19:48 > Wtedy zaczne płacic abonamentTV. Ja to samo. Od tamtego pamiętnego wydarzenia nie płacę abonamentu i nie oglądam TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Z kamerą wśród dinozaurów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 19:10 Sam zamysł reaktywowania tego typu programu, jest jak najbardziej chwalebny, ale jego formuła pachnie formaliną. Było kilka programów o _podobnej_ tematyce, ale z dużo ciekawszą formułą, choćby Jeden z dziesięciu czy Miliard w rozumie. Reaktywowanie tego w starej formule to będzie wielka klapa. Lubiłem oglądać Wielką Grę, w sumie się na niej wychowałem, ale zawsze była piekielnie nudna. Czasy się zmieniły, więc teraz będzie to już jak pierwsze strony Nad Niemnem czytane po pijaku we mgle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolitessa Re: Z kamerą wśród dinozaurów... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 19:21 Ech, jeśli "Jeden z dziesięciu" i "Miliard w rozumie" to są "programy o podobnej tematyce", to proponuję dodać jeszcze "Familiadę", też "podobna tematyka". Drugiego takiego programu jak Wielka Gra nie było. Nigdy. Never, ever, whenever. I nawet jeśli od wielu lat nie oglądam telewizji, to całym sercem jestem za tym, żeby, trawestując: Wielkie premie prezesów! Dwakroć bym łożyła, by Strasburger skamieniał, a Ryster wróciła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc barabara Re: Z kamerą wśród dinozaurów... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 20:55 jeden z dziesieciu prowadzi Sznuk/ elektronik z wielkim : mozgiem, wiedza, kultura i glosem/. pani R. -formalina. Nic z : wiedzy,mozgu. To taka "owczesna" wilczyca. Stare pudlo - walczy. O co? Kady moglby zadawac pytania / i nie znac odpowiedzi, bo niby skad/? Wolalabym by "Wielka Gre" prowadzili np : Andrzej Poniedzielski, magda Umer, W.Man,Wasowski,Leszek Dlugosz / Piwnica z Krakowa/, prof. Bartoszewski, premier Buzek lub : ktokolwiek z inteligencji, a nie z ukladu, jak Ryster! w KOMUNIE BYLA -NIBY SKAD? ukladyyyy prl- OWSKIE. nADAL DZIALAJA OCZYWISCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.bejach Re: Z kamerą wśród dinozaurów... 28.01.10, 13:05 Gość portalu: gosc barabara napisał(a): > jeden z dziesieciu prowadzi Sznuk/ elektronik z wielkim : mozgiem, wiedza, > kultura i glosem/. pani R. -formalina. Nic z : wiedzy,mozgu. To taka "owczesna" > wilczyca. Stare pudlo - walczy. O co? Kady moglby zadawac pytania / i nie znac > odpowiedzi, bo niby skad/? Wolalabym by "Wielka Gre" prowadzili np : Andrzej > Poniedzielski, magda Umer, W.Man,Wasowski,Leszek Dlugosz / Piwnica z Krakowa/, > prof. Bartoszewski, premier Buzek lub : ktokolwiek z inteligencji, a nie z > ukladu, jak Ryster! w KOMUNIE BYLA -NIBY SKAD? ukladyyyy prl- OWSKIE. nADAL > DZIALAJA OCZYWISCIE! Przecież ci których wymieniłaś też byli w komunie. Nie wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korwit Re: Z kamerą wśród dinozaurów... IP: *.lan4all.pl 28.01.10, 12:20 Lolitessa uwielbiam Cię za tę trawestację - jest wprost genialna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Z kamerą wśród dinozaurów... IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:32 1 z 10 czy Miliard w rozumie to były teleturnieje z wiedzy ogólnej. Doskonale wiemy jak to jest z tym co jest do wszystkiego. Wielka Gra to był program z wiedzy specjalistycznej, eksperckiej. Tu trzeba było znać dogłębnie temat. A co do jego formuły? Właśnie tego nie lubię we współczesnych. Weźmy takie 1z10, niby wiedza, pal licho że ogólna, ale kto szybciej, kto kogo wyeliminuje, często brakuje zawodnikom tej pewnej "klasy". A Wielka Gra to jednak były emocje. Kiedy czas sie kończył i widać było ten stres zawodnika to szukanie po zakamarkach pamięci ten stres się przynajmniej również i mi udzialał. Pani Stanisławo życzę powrotu ze starą formułą, starą czołówką, starym kołem z pytaniami i nowymi odcinkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ludziska wola wystepy taneczne amatorow okraszone IP: 89.240.36.* 27.01.10, 19:10 malo wybrednymi komentarzami tzw jurorow - ale wiadomo kto teraz oglada telewizje Odpowiedz Link Zgłoś
kutafonycz [...] 27.01.10, 19:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Ona zna ludzi honoru............... 27.01.10, 19:20 Ale nawet nie to.Za PO -PRL powraca pelna geba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małolat Re: sp...j wajdzik. albo wróć wreszcie i nie smędź IP: *.23.54.194.generacja.pl 27.01.10, 19:41 nikt ci tu już jaj nie urwie za twoją przeszłość, były sbeku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macharras2 Ryster: Wracam do gry IP: *.centertel.pl 27.01.10, 19:22 faktycznie , wildstein , to nikt taki ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Pokory panie Wildsztajn IP: *.toya.net.pl 27.01.10, 19:22 Prosze nie plamic honoru jednego z najwiekszych autorytetow Pana Jerzego Giedroycia.Byl pan u Niego czeladnikiem. Nie tego J.Giedroyc pana uczyl.Pokory czlowieku.Bo gdy inni walczyli ty dekowales pod Paryzem. Pani redaktor jestesmy z Pania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz O. Evviva! IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 19:27 Evviva Stanisława! Evviva "Wielka Gra"! Evviva l`arte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bett Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.aster.pl 27.01.10, 19:35 Wielka Gra to faktycznie nuda i przeżytek. Pani Ryster - zero luzu i traktowanie uczestników z wyższością. Wychowałam się na Wielkiej Grze i powem, że nie chciałoby mi się teraz tego po raz drugi oglądać. Mam szacunek dla wiedzy uczestników tego teleturnieju, ale jego formuła była dobra może 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 19:54 Do Bett: jasne , Wielka Gra nie pasuje do dzisiejszej telewizji, nie to co tańce na wodzie, gdzie nie trzeba myśleć, ani czegokolwiek wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Ryster: Wracam do gry IP: *.cdma.centertel.pl 27.01.10, 19:36 To świetna wiadomość. Mimo, że mam 17 lat to pamiętam ten program i bardzo mi się podobał, ponieważ można się było dowiedzieć czegoś, czego nawet nauczyciel w szkole by nie wiedział. Chciałbym znów zobaczyć ten program jak najszybciej i żeby pozostał na antenie jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC LACRIMA Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 21:03 Ucz sie dziecinko...byle nie z telewizji. jezeli "Wielka gra" to zrodlo /dla Ciebie/ informacji , to wyrazy wspolczucia. Moze bys sie pouczyla :greki, laciny? Biedne pogubione dzieci. Ryster autorytetem? DRAMAT! Poczytaj : prof. Skarge, Platona, nawet ...Pilcha. Wyrazy raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Ryster: Wracam do gry 28.01.10, 06:24 Uczyć się można zewsząd, byle to robić z głową. A wyrazy współczucia zachowaj dla siebie - zasługujesz na nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon Ryster: Wracam do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 19:40 Pani Ryster to taka Irena Dziedzic tylko od kultury. Mam 50 lat i ŚWIETNIE PAMIĘTAM wszystkie programy które oglądałem. Wielka Gra to był program dla ludzi oglądających Kabaret Starszych Panów, Kobrę, programy Kobieli i Fedorowicza w reżyserii pana Gruzy. Dzisiaj takich nie ma bo inteligencja nikogo nie reprezentuje, nie jest nikomu potrzebna. Spełnił się sen pijany Gomułki i Polska stała się własnościa "ludu pracującego miast i wsi". Jeżeli ktoś gra w brydża, pije wino do obiadu i czyta wieczorami książki do poduszki to albo stanowi margines albo pracuje za granicą i tylko czasowo przebywa w kraju. Taniec na lodzie i Kiepscy są oczywiście potrzebni tak jak potrzebny jest papier toaletowy tylko jakoś niekoniecznie trzeba z tego robić widowisko. Chciałbym bardzo powrotu Wielkiej Gry i pani Ryster. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Ryster: Wracam do gry 27.01.10, 19:47 Przyznam ci racje.III RP w kulturze totalna dziura.PRL w kulturze- cos wspanialego.Problem jest inny.Ci co utozsamiali kulture, zmienili bieguny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 13:09 Co ma piernik do wiatraka. Wielka Gra, a PRL czy III RP czy IV RP? Brak związku. Po prostu był to mądry program dla ludzi którzy chcieli stać się choć nieco mądrzejsi. A poza tym całkiem fajny z punktu widzenia kibica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc meduza Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 21:07 do "archi -cos tam". Dziedzic? - na sznurku UB? Pani R. - najpewniej tez. Udawana "inteligencja". prawdziwa - w zyciu nie wchodzila w uklady. Poczytaj wywiad z tymi, ktorzy NIGDY nie handlowali za grznica. To jest inteligencja, a nie pomiotla z PRL -owskiej rzeczywistosci! JAK p.Dziedzic i Ryster. Obie - plastikowe do bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:20 Gość portalu: gosc meduza napisał(a): > do "archi -cos tam". Dziedzic? - na sznurku UB? Pani R. - najpewniej tez. > Udawana "inteligencja". prawdziwa - w zyciu nie wchodzila w uklady. Poczytaj > wywiad z tymi, ktorzy NIGDY nie handlowali za grznica. To jest inteligencja, a > nie pomiotla z PRL -owskiej rzeczywistosci! JAK p.Dziedzic i Ryster. Obie - > plastikowe do bolu. Lepiej być plastikowym i coś sobą reprezentować, niż być tandetnym wirtualnym bytem w Twoim stylu. Jak mnie wkurza to jechanie na każdego, który czymś zasłynął za czasów PRL. A Starsi Panowie? Kabarety polskie? Niby za świetlanej IV RP nagle się objawiły? PRL ma nad naszymi czasami ogromną przewagę w kulturze. Niech te czasy politycznie nie wracają, ale niech kultura będzie na takim poziomie, jak wtedy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ki Ryster: Wracam do gry IP: *.chello.pl 27.01.10, 20:01 To nadzwyczajna wiadomość! Cieszę się bardzo. Pani Stanisławo, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiedy eliminacje?? Ryster: Wracam do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 20:13 OK, pani Ryster wraca, ale czy i Wielka Gra będzie reaktywowana, bo nie zrozumiałam? No i najważniejsze pytanie: kiedy eliminacje? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Ryster: Wracam do gry IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.01.10, 20:42 mądra kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
cherokee77 Re: Ryster: Wracam do gry 27.01.10, 21:28 Jak ja sie ciesze ! Powrocilismy do kraju po bardzo dlugiej nieobecnosci i spotkal nas ...zalew chlamu z wielkiego monitora , wrzask , piersi i tylki na wierzchu , pelno programow amerykanskich. Ten wywiad uswiadomil mi czego nam brakuje , programow z klasa , stawiajacych na rzetelna wiedze . Mam nadzieje wkrotce zasiasc przed Wielka Gra . Ponadto w TV chcialabym widziec ludzi w kazdym wieku , zycie zaczyna sie po trzydziestce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasa Ryster: Wracam do gry IP: *.olsztyn.mm.pl 27.01.10, 21:15 Wróćcie Wielką Grę. Nie karmcie Polaków tylko "M jak miłość", Dodami, Wojewódzkimi, Brudzińskimi czy Napieralskimi. Żal słuchać tych cieniasów. Dajcie nam coś z klasą. Chociaż czasami. Czekam na wznowienie Wielkiej Gry na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Ryster - gwiazda w domach "Złota Jesień" . IP: *.chello.pl 28.01.10, 01:08 Ściąganie starszych pań do mediów publicznych świadczy tylko i wyłącznie o niewydolności tych mediów i przymusowym opodatkowaniu telewidzów na cele dobroczynne . Ta pani ma już świadczenia emerytalne i mogłaby dać popracować nieco młodszym ludziom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Ryster - gwiazda w domach "Złota Jesień" . IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 09:50 Ta pani ma klasę, kwalifikacje i doświadczenie. Jak widzę dla "młodych " nie ma to znaczenia. Dlatego mamy takie żenujace programy jak "Kocham Cię , Polsko", "300% normy", czy "Gilotynę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ryster - gwiazda w domach "Złota Jesień" . IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 21:06 Zgadzam się. Może "KCP" i "300% normy" nie są aż takimi chłamami, ale "Gilotyna" - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Ryster: Wracam do gry IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.10, 11:14 redaktor GW i pani Ryster zapomniały, że pierwszą prowadzącą Wielką Grę była pani Joanna Roztocka, której bezprzecznie przysługuje tytuł "twórcy" programu. Szkoda, że obie panie o tym fakcie nie wspominają nawet jednym słowem. Dobrze jest, że żyją jeszcze widzowie, którzy pamiętają " czasy przed Ryster". Pani Roztocka była znacznie milsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.kredytbank.com.pl 28.01.10, 12:09 Twórcą WIELKIEJ GRY i pierwszym prowadzącym był Ryszard Serafinowicz. Uczestnicy grający o wysokiej stawki (najwiekszą w latach 60-tych było 25 tysięcy) musieli odpowiadać w kabinach, ze słuchawkami na uszach. Pani Joanna Rostocka (rzeczywiście, sympatyczniejsza od Pani Ryster) była najpierw asystentką Pana Serafinowicza, a później sama zaczęła prowadzic Wielką Grę. Nie pamietam, co się stało z Pana Serafinowiczem, Móli, że wyjechał wraz z falą emigrantów po marcu 1968 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronikarz Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 09:47 Pierwszym prowadzacym i zarazem twórcą WG był p. Serafinowicz, a p. Rostocka jego asystentką. Potem była prowadzacą, ale króto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Ryster: Wracam do gry IP: *.kredytbank.com.pl 28.01.10, 11:53 Uwielbiałam "wielka grę". pamiętam jeszcze wydania z Ryszardem Serafinowiczem i Joanną Rostocką. W "nowej Polsce" był to jedyn z dwóch programów (drugi to Jeden z Dziesięciu), który promował wiedzę. Ale Pani Redaktor Ryster nie zawsze była taka doskonała, jak o sobie opowiada. Mówiła niechlujnie po polsku, np. "bedzie" zamiast "będzie", "proszę se wziąć, proszę se wybrać". Bywało, że była niegrzeczna w stosunku go graczy. No ale nikt nie jest ideałem, a dla mnie nie Ona była ważna, tylko treść programu: tematy, wiedza, którą można było zdobyć słuchając pytań i odpowiedzi. Miejmy nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i zmieni idiotyczną decyzyzję Prezesa (a raczej byłego) Wildsteina i przywróci emisję WG, będą nowi uczestnicy, emocje, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:18 Mnie też wielokroć zdarzało się oglądać, ale tego typu lapsusów językowych nie zauważyłem u pani Ryster. Wprost przeciwnie, wręcz bardzo poprawna polszczyzna. Aczkolwiek rzeczywiście zawodnicy mieli do pani Ryster duży respekt m.in. co występowało niekiedy podczas nagrania. Ale się cieszę z powrotu Wielkij Gry, pomimo, że to tylko powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onika Ryster: Wracam do gry IP: *.just.com.pl 28.01.10, 12:18 Mam 37 lat - jak byłam dzieckiem zawsze oglądałam Wielką Grę w niedzielę i naprawdę czekałam na ten program. Nawet jak nie rozumiałam odpowiedzi i temat mnie nie interesował - np. ptaki Madagaskaru albo podobnie hermetyczna dziedzina. Podziwiałam ludzi, którzy uczestniczyli w grze i strasznie się cieszyłam, jak ktoś wygrywał. Ciekawili mnie eksperci dziedzin - zazwyczaj postaci nieco ekscentryczne (np. Pan Ekiert) i oczywiście mecenas z kopertą ;-) (niski, łysy, z muszką). Okazywało się, że na wiedzy da się zarobić ;-) i może to zrobić każdy - tramwajarz, elektryk i bezrobotny. Fascynowało to, że ekspert czasami okazywał się człowiekiem i uznawał taką "prawie odpowiedź" w szacunku do wiedzy uczestnika. Zazwyczaj towarzyszyło temu pełne wdzięku uzasadnienie. Takie teleturniejowa prawo łaski... Pani Stanisława czasami lubiła któregoś uczestnika bardziej i to dało się wyczuć, ale każdy prowadzący ma swój styl. Tak naprawdę więcej dowiedziałam się czytając z nią wywiady. Jawi się w nich jako osoba o ciekawym, niezależnym charakterze i wielkiej życiowej energii. Program po retuszu scenografii (koło się trochę chwiało ;-))) dałby radę i teraz. Jeżeli od lat emitowana jest Familiada i 1 z 10 i Jaka to melodia? Myślę, że jest miejsce na programy "analogowe" - takie, w których ludzi mówią z normalną prędkością, kamera nie chwieje się, występują ludzie w różnym wieku i niekoniecznie pytania są łatwe. To nie musi być prime time jakiś szczególny. Ale fajnie, gdyby to była niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka progr Ryster: Wracam do gry IP: *.ha.pwr.wroc.pl 28.01.10, 13:23 Życzę powodzenia.Pokazała Pani klasę, mam nadzieję,że program wróci na antenę. Wielka Gra to jedyny teleturniej który pokazywał wiedzę uczestników, a nie ich głupotę-jak reszta obecnych programów. Wielbicielka-36 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waza123 Ryster: Wracam do gry IP: 81.219.25.* 28.01.10, 13:35 PANI STANISŁAWO czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhp Ryster: Wracam do gry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 16:17 Nareszcie szansa na jakiś sensowny program TVP. Mam już dość Chylińskiej, Mandaryny, Wisniewskiego, Dody itp Niech żyje Wielka gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka Ryster: Wracam do gry IP: *.rawamaz.mm.pl 28.01.10, 21:16 Niech żyje Wielka Gra.Czas przywrócić program.Dla dorosłych i dla młodzieży.Tej ambitnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ryster: Wracam do gry IP: 77.255.197.* 14.02.10, 19:41 Popieram w 1000000%. Sam mam 14 lat, pamiętam "Wielką Grę" i chciałbym, by była ona przywrócona. Połóżmy kres teledurniejom i chłamom w stylu "Gwiazdy....". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Ryster: Wracam do gry IP: *.olsztyn.mm.pl 28.01.10, 22:54 Może wreszcie kolejny prezes telewizji publicznej trfił się nam z głową i przywracając Wielką Grę chce zrobić coś dobrego dla telewidzów. I bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Ryster: Wracam do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 00:30 Mam nadzieję, że to prawda i powstaną nowe odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś