amanasunta Serial Złotopolscy należy zakończyć! 14.02.10, 22:57 Brak w nim najwybitniejszych aktorów: Dionizego,Pana Józefa a i najlepsi ,,młodsi''się wycofali(Marcysia) lub ich wycofano(dłuuga lista). Wieczne odpoczywanie ,,Panie Józefie''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samba Oj zal, wielki zal IP: 72.45.121.* 15.02.10, 01:19 aktor o najpoczciwszej twarzy i charakterystycznym glosie. Zegnaj przyjacielu z ekranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.chello.pl 14.02.10, 23:00 Szkoda... To był Aktor nie to co te szmaciaki teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araya Re: Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.10, 23:03 ..., kurka wodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcx Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.tvgawex.pl 14.02.10, 23:05 Rola jarząbka niezapomniana jak dla mnie! Spczywaj w pokoju ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro 73 Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: 213.25.119.* 14.02.10, 23:12 Fantastyczny aktor,fantastyczny człowiek!! Kolejna legenda polskiego kina odchodzi "na drugą stronę" CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski J.Turek,76 lat rozdawales radosc.Mocne uderzenie 14.02.10, 23:13 czeka na Ciebie w innym swiecie czego Tobie zycze.Podobnie jak wtedy:Mocne uderzenie - polska komedia muzyczna z 1966 roku. www.filmpolski.pl/fp/index.php/11628 pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Turek Odpowiedz Link Zgłoś
hydrograf Był wybitną postacią polskiego kina... szkoda. 14.02.10, 23:13 Reprezentantem pokolenia dobrych aktorów. Tych którzy jeszcze kreowali role, a nie tylko byli na scenie. Szkoda, że siłą rzeczy, ich kurczące się grono nie jest zastępowane przez młodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.147.242.220.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.10, 23:13 Cudowna rola pantoflarza w Alternatywy 4, m.in dzieki ktorej moge ogladac ten serial w nieskonczonosc. Dziekujemy Panie Jerzy za te perelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik polskich Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.chello.pl 14.02.10, 23:17 Żal, wielki żal. Coraz większa PUSTKA. Niestety odchodzi to najwybitniejsze pokolenie polskich aktorów. Brak słów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Zielona Góra Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:17 Trenerze! Trenuj tam na górze i .... łubu dubu, łubu dubu ("Miś") i pamietaj Panie Solski, że zawsze flaszka na głowę ("Kogel - Mogel")... Szacun i pamięć;( [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Najszczersze kondolencje... [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:18 Najszczersze kondolencje. Pan Jerzy Turek był ikoną, jest ikoną i pozostanie ikoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawelski Ja gorę IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 23:18 Ty tu Panie Pogorzelski gorzesz a ja gorę... Wtedy nijakiego sensu to nie miało a teraz... Szkoda :-( Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek 14.02.10, 23:24 Naprawdę szkoda człowieka. Jeden z lepszych polskich aktorów odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eww Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:29 (') Cudowny Aktor. Każda z ról była Rolą. Smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek 14.02.10, 23:29 Szkoda, że czas tak szybko biegnie... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek 14.02.10, 23:31 :( Wielki smutek. Choć powinniśmy się cieszyć, że przez tyle lat bawił nas i zachwycał swoją grą aktorską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Treblinki IP: *.elektrosat.pl 14.02.10, 23:31 To był ktoś!!! Tych "treblinek" z "Nie lubię poniedziałku" nigdy nie zapomnę. Podobnie jak scen w zamku Czocha w "Gdzie jest generał". Dziękuję Panu za te wszystkie role, które wywoływały szczery uśmiech. Odchodzi stara kadra... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Patryk Re: Treblinki IP: 92.19.3.* 14.02.10, 23:36 Dzisiaj , w czasch badziewiakow ( typu Mroczkowie , Cichopki ) serialowych , to prawdziwy diament - aktor , zawodowiec , a chocby i dobry rzemieslnik. Szkoda Czlowieka - mogl jeszcze pozyc. Pozostanie w pamieci ..... Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Re: Treblinki 15.02.10, 17:48 Też kojarzę go głównie z "treblinkami" Był wielki i na pewno pozostanie w naszej pamięci :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_tu Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:35 Niósł radość, uśmiech, był skromny, taki swój, jeden z nas,zwykłych ludzi a przez to niezwykły. Ciężko i wytrwale pracował na miłość i szacunek widzów. I jak dobre wino im starszy, tym lepszy i dojrzalszy... Już Go brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przykro mi Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: 89.167.78.* 14.02.10, 23:40 A ja z nim kiedyś jako mała dziewczynka łowiłam ryby na Mazurach.Ale fajny gość z niego był.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajus Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:41 Zenuś, tylko nie z rencami Cichaj kobieto, ja wyrywny nie jestem :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Zmarł wybitny aktor Jerzy Turek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:55 Żeby tak brawurowo zagrać takiego zwykłego Jarząbka, Kubiaka czy Solskiego, trzeba być naprawdę wielkim Aktorem... [*] Odpowiedz Link Zgłoś