Dodaj do ulubionych

upolitycznianie Trójki

16.02.10, 07:01
przed chwilą wysłuchałam przeglądu prasy w wykonaniu Michała Karnowskiego..
tabloidy,Nasz Dziennik to po pierwsze po co sięga ..
Pomijam dykcję,pomyłki,właściwie bełkot nie czytanie takie, aby słuchacz
rozumiał..

Prosze.. przekonujcie mnie ,że Trójka nie jest upolityczniana,że wszystko co
się TAM dzieje jest normalne!
Obserwuj wątek
    • ikaz M-Karnowski: ciotka klotka pisu... 16.02.10, 08:33
      vide: dzisiejszy wywiad z Płażyńskim
      Ciekawe kiedy na kolanach uda się do prezesa?

Ten gość już zbankrutował, cytując jego ulubione komentarze.

----------

• stele51 Re: M-Karnowski: ciotka klotka pisu... 16.02.10, 09:04
        W Trójce gdzieś tak do 1996 roku nie było można odczuć jakie poglądy
        polityczne mieli dziennikarze prowadzący dyskusje polityczne.
        Przedstawiali różne opcje, zapraszali ludzi róznych opcji politycznych, ale nie
        przeradzało sie to w walke między tymi opcjami.
        Słuchający mógł sobie sam wyrobić zdanie na poruszany problem, zgodzić się lub
        nie z przedstawionymi poglądami.

Teraz jest ogromna- w porównaniu z tamtymi czasami-roznica w prowadzeniu
        rozmowy, szczególnie przez M.Karnowskiego.
        Zadaje pytanie rozmówcy i po tonie głosu, po sposobie zadawania pytania już
        wiadomo,czy jest za swoim rozmówcą czy przeciw .
        Każde pytanie i odpowiedź komentuje po lub w trakcie,przerywając , jesli się z
        nim nie zgadza...
        Odnosze wrażenie,że tylko liczy się aby komuś "dowalić"..
        a i tematy- dziś Białoruś, kiedys Gruzja- dobierane są po to, aby wesprzeć
        kandydatów biorących w wyborach prezydenckich..

Karnowski stara się juz na przykład urozmaicić przegląd
        ( he..he..może czyta to Forum w międzyczasie ;)..,róznorodność może i jest ,ale
        te komentarze i POZIOM wyboru artykułów..emocjonalny,plotkarski,
        aferalny..poziom tabloidów..
        ech..i o czym tu rozmawiać?

ładna ilustracja muzyczna na koniec.."zastanów się co robisz"..:)

• agatttt poranny teatrzyk Karnowskiego 16.02.10, 08:39
      rany! czyli nie tylko ja cierpiałam słuchając porannego teatrzyku Karnowskiego!
      hitem był "odegrany" przez redaktora dialog bohaterów afery hazardowej!
      dali mu cały ranek, więc może jeszcze powinni go wrzucić do Teatru Polskiego
      Radia! taki talent!
    • stele51 Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 09:13
      Pozwolę sobie jeszcze na mój mały przegląd ..
      w podanych linkach można poczytać wypowiedzi i archiwalny już artykuł..:(
      www.trojka.net/509,,,jaroslaw_kaczynski_chce_byc_zelaznym_kanclerzem_iv_rp.html
      "Michał Karnowski uważa, że dziennikarze Trójki zachowują się nie fair. –
      Przecież publicyści o wyrazistych poglądach, jak Jacek Żakowski i Tomasz Lis,
      mają swoje audycje w telewizji publicznej i nikt przeciwko temu nie protestuje –
      wskazuje. – Gdy poprzednio prowadziłem ”Salon polityczny”, dostarczałem newsy, a
      moje rozmowy były opiniotwórcze, co się nie zdarzało w tym programie ostatnio.
      Ja przyjąłem z pokorą, gdy Magdalena Jethon wyrzuciła mnie ze stacji. To są
      prawa tego rynku i ja jestem z nimi pogodzony. Dziennikarze Trójki najwidoczniej
      nie i w ten przykry dla mnie sposób ratują swoje miejsca pracy – mówi Karnowski.
      Pytany, jak zamierza pogodzić pracę w Trójce z pisaniem do dziennika,
      przypomina, że robił to już wcześniej.
      – Nie jest to protest skierowany przeciwko Michałowi Karnowskiemu jako
      dziennikarzowi – zapewnia Sosnowski. – Gdyby zastąpił mnie, byłoby mi przykro,
      ale w mojej audycji polityka nie ma takiego znaczenia – dodaje Sosnowski.
      Protestujący dziennikarze podejrzewają jednak, że decyzja dotycząca Karnowskiego
      nie będzie jedyną, a następne mogą być zagrożeniem dla stacji."
      więcej na:
      www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=21678
      • morven Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 09:57
        No masz, męczennik za pięć groszy. Przecież Jethonowa wcale go nie wyrzuciła,
        tylko sam odszedł - bodajże ze dwa czy trzy dni po wyrzuceniu Skowrońskiego.
      • bokaj Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 10:15
        "Ja przyjąłem z pokorą, gdy Magdalena Jethon wyrzuciła mnie ze stacji. To są prawa tego rynku i ja jestem z nimi pogodzony. Dziennikarze Trójki najwidoczniej nie i w ten przykry dla mnie sposób ratują swoje miejsca pracy – mówi Karnowski."

Trzeba zaiste tupetu, bezczelności i arogancji, żeby sadzic nam takie saskie pierdoły!

Prawa rynku lizopiisie karnowski, nie dopuściłyby pana teraz do trójki w ogóle, bo jak pan się zmył z naszego radia, to trójka poszła w górę w słuchalności.
        ale pan tego nie wie! czy tez udaje pan że pan nie wie?

tej pogardy dla dziennikarzy trójki, jaka przebija w cytowanych pańskich słowach - NIE WYBACZYMY PANU NIGDY!
    • jestemzukladu Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 12:34
      Do tej pory unikałem paniki, mówienia o upolitycznieniu bo uważam że na
      Myśliwieckiej pracują ludzie z kręgosłupem i jajami nawet jeśli mają takie a nie
      inne poglądy. Nie chodziło mi oczywiście o ciała obce a takim jest Karnowski.
      • stele51 Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 12:58
        To nie jest panikowanie..
        Proces upolityczniania Trójki rozpoczął się na dobre od 2005 roku.
        Ludzie Trójki, Ci którzy pracują tam od lat, w sytuacji w jakiej się
        znaleźli,czyli narzuconego dyrektorowania Sobali, przedtem Skowrońskiego, nie
        mogą wiele!.
        Proces upolityczniania robi się w BIAŁYCH RĘKAWICZKACH,tłumaczy się pracownikom
        Trójki i słuchaczom,że to jest np.konieczność oszczędności.Zastapiono przeciez
        trzech dziennikarzy jednym! i Ten jeden dziennikarz wierzy święcie,że
        zatrudniono go z oszczędności i arogancko wypowiada się o tych,którzy protestują.
        Powtórzę to co wyzej pisałam..Trójka była w poprzednich dziesięcioleciach
        Lubianą Stacją, bo dziennikarze nie obnosili się ze swoimi poglądami,
        przedstawiali różne racje, nie każąc słuchaczowi popierać jedną czy druga
        stronę.!Słuchacze sami decydowali ,wyrabiali własne zdanie na dany temat..

Teraz jest to nie do pomyslenia, bo Dyrektor Sobala pilnuje Słusznego
        Kierunku,mając takich dziennikarzy jak Karnowski!..

• stele51 i już się zacznie zwalnianie.. 18.02.10, 15:07
          "O zwolnieniach będą decydować dyrektorzy anten. Oni najlepiej wiedzą, kto
          będzie potrzebny do realizacji koncepcji programowych – zapewnia Hasiński. Nie
          ujawnia, ilu dokładnie dziennikarzy straci pracę. - Czeka nas selekcja
          ekonomiczna, bieda będzie równo dzielona. Z każdej anteny musi odejść 10-20
          proc. zespołu dziennikarskiego, łącznie kilkadziesiąt osób – stwierdza Hasiński."
          więcej na:
          www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=21721&idd=2&strona=
    • stele51 Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 13:22
      Zapomniałam dodac ,że za dyrektorowania Skowrońskiego upolitycznianie tłumaczono
      trochę inaczej.To była marchewka i kij..
      Przywracano dawne audycje,i wszystko to co Tworzyło Dawną Atmosferę Programu
      Trzeciego ( i to doceniam..) z jednej strony, z drugiej zatrudniano
      Pospieszalskiego,Semkę jako komentatora i innych ludzi,którzy Dzielnie Pilnowali
      Słusznego Kierunku..
      Dlatego tak wielu słuchaczy ma ambiwalentny stosunek do tego okresu.. .
      Bo przecież " Skowroński tak wiele dobrego zrobił"!
      Ale dla mnie Skowroński To Ciało Obce ,bo nie zapomnę jak go zatrudniono
      kosztem Moniki Olejnik..to było wtedy bardzo nie w porządku!
      Ale wtedy kwitła Wizja Radia Komercyjnego..tez fatalny okres..

Czy wrócą czasy radia,na które opcje polityczne nie będą miały wpływu?..ech..
      • morven Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 13:58
        Hej, hej, spokojnie, relax, łyk herbatki, liczenie do dziesięciu.
        Pospieszalskiego w Trójce za mojej pamięci nie było. Cejrowski
        wystarczy ;-/
        • tuberfit Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 14:04
          Pospieszalski był raz, poprowadził jakąś audycję ku czci JP2 i, co było do
          przewidzenia, zdecydowanie się w 3 nie przyjął.
        • stele51 Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 14:04
          był ..był..:)
          nawet w samo południe..:(
      • tuberfit Re: upolitycznianie Trójki 16.02.10, 14:03
        > Ale dla mnie Skowroński To Ciało Obce ,bo nie zapomnę jak go zatrudniono
        kosztem Moniki Olejnik..to było wtedy bardzo nie w porządku!

Nie było tak, Olejnik sama odeszła do Zetki, wtedy ówczesny dyrektor Olszański
        zatrudnił niejako awaryjnie Skowrońskiego.
    • schorowany3 Skowroński i Jethon 16.02.10, 17:44
      nie przywrócili audycji z muzyką poważną. Czemu ?
      Sobala też oczywiscie nie przywróci.
      • astat5577 Re: Skowroński i Jethon 16.02.10, 18:32
        Czemu?
        Bo ponoć jest podział, takie tam pozycjonowanie i targetowania;), 1 dla starszych, 2 z muzyką poważną i dla ambitnych niszowatych, 3 dla młodych intelektualistów. Tylko gdzieś to się zagubiło.
        Do 1 dla 'starszych' nie przechodzą starsi dziennikarze 3, wręcz przeciwnie, okopali się na swoich pozycjach w Trójce dla młodzieży, młodsi dziennikarze raczej niewielkie mają pole do popisu dla swojego pokolenia, 2 ma spore problemy z utrzymaniem się na powierzchni, choć akurat tam przerzucają się młodzi ambitni (słuchacze,)a do tego wszystko publiczne, w tym niestety 3, podlane politycznym sosem. Jakość sprawą drugorzędną.
        Media publiczne stały się tubą propagandową w 'białych rękawiczkach' (jak ktoś to już tu okreslił) i tyle. Nawet nie dziś, ale z każdą kolejną zmianą polityczną bardziej. Krok po kroczku. Dwójka jeszcze najbardziej się broni. Więc trzymajmy za nią kciuki.
        • redgunner Re: Skowroński i Jethon 16.02.10, 23:44
          Trójka jest stacją nie tylko dla liberałów i koleżanek premiera (Jethonowa). To raz.
          A dwa, to muzyka - w radiu publicznym powinno być coś więcej niż alternatywa
          blues i elektronika :/ A gdzie muzyka klasyczna i METAL?
          • stele51 Trójka była stacją Wszystkich.. 17.02.10, 05:09
            W pierwszym zdaniu Twego wątku masz odpowiedź na swoje pytanie..

"Jakie myśli, taki człowiek", jaki dyrektor taki profil stacji, bo to on
            zatrudnia, zwalnia ludzi zajmujących się między innymi muzyką.

A tak na marginesie wyobrażasz sobie przy obecnym ,tak silnym oddziaływaniu
            prawicy na to co się dzieje w Polskim Radiu audycje ,gdzie choćby przez pół
            godziny -słuchać można byłoby metalu we wszystkich jego odmianach?
            Przecież to deprawacja młodzieży!..;)
            Niestety nie zaliczam się już do niej he..he.., ale chętnie posłuchałabym sobie
            na przykład Judi Pristas,chociaż bardziej mi brakuje audycji z muzyką
            reggae..oj bardzo..:)Kiedyś były chociaz Piguły Gołego..ech..

Muzyka klasyczna zaś zniknęła z Trójki właśnie wtedy, gdy ktoś wpadł na
            pomysł,że każde pasmo będzie się specjalizowało ..i klasyczna przeszła do
            Programu Drugiego..tez były protesty,można sobie poczytać w wątku o kulturze..

• nierozpoznawalny Re: Trójka była stacją Wszystkich.. 17.02.10, 08:21
              METAL? Metal to przeżytek ;)
              A gdzie hip-hop? No przede wszystkim - gdzie country???
              • morven Re: Trójka była stacją Wszystkich.. 17.02.10, 08:53
                nierozpoznawalny napisała:

> METAL? Metal to przeżytek ;)
                > A gdzie hip-hop? No przede wszystkim - gdzie country???

Widać od razu, że mało słuchasz Trójki. W małych ilościach, owszem - ale oba
                gatunki się pojawiają.
                • nierozpoznawalny Re: Trójka była stacją Wszystkich.. 18.02.10, 09:07
                  Nie wiem ile trzeba słuchać, że było więcej niż "w małych ilościach" ;)
                  Ale widocznie nie słucham w tych godzinach co trzeba - możesz mnie (i przy
                  okazji innych forumowiczów) oświecić w jakich audycjach można posłuchać hip-hop
                  i country?
          • tuberfit Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 08:42
            Trójka pod dyrekcją Magdy Jethon nie była stacją tylko dla liberałów. Różnica
            między jej Trójką i Trójką Skowrońskiego polegała na tym, że Semka i Janecki w
            miejsce Michalskiego dostali partnerów z Polityki i Newsweeka. I przestała nas
            co poranek zbawiać złota myśl JP2 na zmianę z prof. Andrzejem Nowakiem. A Magda
            Jethon pracuje w publicznym radiu od 30 lat, więc nie została przyniesiona w
            teczce jak Laskowski, Skowroński (ten przynajmniej jest radiowcem) i Sobala.
            A właśnie: może tutaj doczekam się odpowiedzi na pytanie zadane kiedyś na innym
            forum: jak to jest, że Skowroński, Sobala i Karnowscy pojawiają się w na
            eksponowanych stanowiskach w publicznych mediach akurat wtedy, gdy stają się one
            łupem PiS-u? Proszę, z góry odrzućmy tezę że w imię pluralizmu i obiektywizmu.

Metalu w Trójce trochę słychać, country też się czasem (niestety) zdarza, mnie
            osobiście brakuje nowego jazzu, nie mylić z Ptaszynem i Kydryńskim. Jak wielu,
            nie obraziłbym się też, gdyby od czasu do czasu zamiast np. Orzecha znów
            pojawiła się poważka.
            • stele51 Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 09:09
              jak to jest, że Skowroński, Sobala i Karnowscy pojawiają się w na
              eksponowanych stanowiskach w publicznych mediach akurat wtedy, gdy stają się one
              łupem PiS-u? >>
              Jest to pytanie retoryczne, ale ..
              Są ludzie do roboty i ci co kierują,wyznaczają,pilnują,rozliczają..
              Proces zawładnięcia prze prawicę trwa w Białych
              Rekawiczkach..Skowroński,Sobala,Karnowski to ludzie dyspozycyjni, ktorzy albo
              wierzą w to co robią, albo są manipulowani, albo dobrze opłacani..albo wszystko
              na raz..:(

Ten sam mechanizm stosowany był w socjalizmie, też manipulowano, wytyczano
              Jedyne Słuszne Kierunki i mowiono,że to jest dla mnie dobre..i cóż ja mogłam?

Teraz demagodzy, ludzie zawistni,intryganci są przy władzy.Powoli przejmują
              Media..ech..
              Historia sie powtarza,tylko teraz jest internet i można sobie ponarzekać..
              • tuberfit Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 09:27
                No cóż, pytanie było oczywiście retoryczne ale jednak przykro czytać tak
                jednoznaczne podsumowanie Skowrońskiego, było nie było wskrzesiciela Trójki.
                Nawet jeśli założyć, że od Laskowskiego lepszy byłby nawet szympans z mikrofonem.
                • stele51 Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 09:51
                  Chciałabym doczekać czasów, kiedy media publiczne będą kierowane przez ludzi
                  mądrych,nieulegajacy politycznym naciskom, którzy w Słusznym Kirunku, w misji
                  swojej braliby pod uwagę Głos Słuchaczy,
                  bo przecież Radio bez Słuchaczy nie istnieje..

A nazwisko dla mnie nie jest ważne...

Ważny Człowiek jego doświadczenie, mądrość,szanujacy siebie i innych..

To co się dzieje w mediach, decyzje jakie są podejmowane w Trójce nie idą w tym
                  kierunku niestety..:(
            • jestemzukladu Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 14:16
              Pełna zgoda Tuberfit.
              • tuberfit Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 14:18
                All You Need Is Tuberfit;-).
            • mondokane Re: Skowroński i Jethon 17.02.10, 23:53
              Tuberfit:
              Partnerem Semki nie był Michalski, ale najczęściej Wielowieyska z Gazety.
              Trzymajmy sie faktów.
              Ja osobiście wolałem złote myśli z czasów Skowrońskiego, niż Spice Girls z
              czasów Laskowskiego.

Zgadzam się, że sposób zainstalowania Karnowskiego w Trójce jest żenujący. Nie
              wiem, czy to zamierzone, ale Karnowski bardziej wygląda teraz na politruka, niż
              na dziennikarza. Szkoda, bo jego pojawienie się w miejsce Pieńkowskiej było dużą
              zmianą na lepsze. Teraz zmieniam częstotliwość, kiedy słyszę jego głos.
              Redaktorzy, których "wypchnął" byli rzetelni i bezstronni, potrafili zadawać
              niewygodne pytania swoim rozmówcom. Pamiętam rozmowę bodajże Hankego, z
              Napieralskim, w której Napieralski nie potrafił wyjaśnić, dlaczego do komisji
              hazardowej daje lekarza Arłukowicza, a nie prawnika (redaktor policzył
              dokładnie, ilu prawników jest w klubie SLD). Teraz już wiemy, dlaczego... ;-)
              • tuberfit Re: Skowroński i Jethon 18.02.10, 08:28
                Mondokane: użyłem - modny zwrot - skrótu myślowego. Mając na względzie to, że
                największa z nietabloidalnych gazet (o nakładzie równym sumie nakładów Rzepy i
                Dziennika) i największy tygodnik opinii Polityka, a także (a może nawet przede
                wszystkim) Newsweek były reprezentowane dalece nieproporcjonalnie. Napisałem o
                tym wtedy na tym forum, pamiętam jak ktoś odpowiedział, że Polityka i GW mają
                swój TOK FM, a w Newsweeku nie ma nikogo kto dałby radę w radiu:-). W czasach
                Jethon został przywrócony właściwy balans i na szczęście, trwa jeszcze... I
                zaprawdę, powiadam Ci, nie pokłócimy się o poziom Trójki za czasów Laskowitka.
    • stele51 M.Karnowski czyta to forum..:)..chyba..;) 18.02.10, 08:03
      he..he..
      Już od wczoraj zaczyna przegląd prasy od GW,
      dla poprawienia swojego wizerunku? ..;)
      Jeszcze gdyby swoje komentarze wyodrębniał i nie wplatał w cytaty z gazet ,bo
      teraz wprowadza słuchającego w błąd..ech..

A tak na marginesie..czy znane są jeszcze jakieś pary? klony? w polityce,mediach?
      ..we dwóch zawsze lepiej, niż w pojedynkę..;)
      • tuberfit Re: M.Karnowski czyta to forum..:)..chyba..;) 18.02.10, 09:28
        Piotr "Guru" Gursztyn superstar przeglądów.
    • redgunner Re: upolitycznianie Trójki 18.02.10, 10:08
      Gazeta wyborcza, Jethon, Zaborski to nie upolitycznienie ;)
      Kali ukraść krowa dobrze, nie?
      W mediach publicznych upolitycznienie goni upolitycznienie.
      • tuberfit Re: upolitycznianie Trójki 18.02.10, 10:28
        Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Wprost, Newsweek itd. - polityczne lecz w
        pluralistycznym dialogu, dobrze wyważonym za czasów Jethon, dużo gorzej za
        Skowrońskiego. Zaborski - nawet nie podpisał się pod protestem przeciwko
        odwołaniu Jethon. Jethon - nie człowieka Tuska, człowieka Radia!

Polecam najnowszą wypowiedź Sosnowskiego "O niespłaconych hipotekach i prawie do
        głosu", chociaż dla Redgunnera pewnie żaden to autorytet.
        www.jerzysosnowski.pl/
        • tuberfit Re: upolitycznianie Trójki 18.02.10, 11:46
          PS. Niezbyt fortunnie podniosłem, że Marcin Zaborski nie sygnował protestu.
          Absolutnie nie chodziło mi o potępienie tego naprawdę obiektywnego dziennikarza
          (i jednego z najlepszych radiowych głosów). Była to tylko kontra do wypowiedzi
          Redgunnera, sugerującego że Zaborski jest politrukiem, w domyśle spod znaku GW.
      • stele51 Re: upolitycznianie Trójki 18.02.10, 11:35
        > W mediach publicznych upolitycznienie goni upolitycznienie.

właśnie o to Gonienie chodzi,szczególnie jeśli wybór Tematu przeglądu prasy,
        Źródło wiadomości jest wykorzystywane do rozpoczętej Kampanii prezydenta..
        Przeplatanie komentarzy ,opinii i faktów tworzy Zamierzony galimatias w głowie
        słuchającego..Dobrze,jeśli słuchający potrafi rozróżnić Fakty od Opinii, gorzej-
        gdy bezmyślnie przyjmuje to do swojej wiadomości,co często widać potem w
        dyskusjach na różnych forach..
      • jureek Re: upolitycznianie Trójki 24.02.10, 01:38
        redgunner napisał:

> Gazeta wyborcza, Jethon, Zaborski to nie upolitycznienie ;)
        > Kali ukraść krowa dobrze, nie?
        > W mediach publicznych upolitycznienie goni upolitycznienie.

Nie, to nie było upolitycznienie, to było dobrze i profesjonalnie robione radio,
        a nie taka tuba propagandowa, jak teraz. Nie próbuj propagandysto sugerować
        jakiejś symetrii, bo tej symetrii nie ma. Przypomnij sobie, że za Jethon ci,
        którzy lubią np. Cejrowskiego, mogli sobie spokojnie dalej słuchac jego audycji.
        Ale Jethon to klasa, a Sobala to burak i psuj radiowy, co już biskę na sumieniu
        też ma.
        Jura
    • stele51 Ponad 150 osób może stracić pracę w Polskim Radiu" 18.02.10, 15:17
      -" Precyzyjnie określimy liczbę osób, jaka będzie zatrudniona w spółce w nowej
      strukturze."
      nie wiem dlaczego wcześniej pominęłam to zdanie!..

A ja precyzyjnie będę pilnować liczbę nowozatrudnionych i jak to się będzie
      miało do tłumaczenia oszczędnościami..

źródło :

www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=21721&idd=2&strona=
    • stele51 i kto to mówi?.. 18.02.10, 15:21
      Oni to robią celowo, bo im nie zależy na mediach publicznych i ludziach, którzy
      tu pracują. Oni mają inne media i innych ludzi. Niech PO nie udaje, że jest
      inaczej. Jeśli posłanka Śledzińska-Katarasińska mówi, że nigdy nie było
      wezwania, żeby nie płacić abonamentu, to żartuje.
      odpowiedź:
      www.rp.pl/artykul/118849,435624_Zapraszam_i_Michnika__i_Wildsteina.html
      • tuberfit Re: i kto to mówi?.. 18.02.10, 15:30
        Czyli znowu: nic się nie stało, słuchacze, nic się nie stało, nic się nie
        staaaaaało itd. A kwestię "o kochance od 15 lat" Magda Jethon przytoczyła jako
        dowód poczucia humoru pana S. Chyba na wyrost.
    • sztudent1 Re: upolitycznianie Trójki 19.02.10, 23:20
      Jakież to żałosne, jak frustrujące musi być dla dziennikarzy Trójki,
      kiedy takie nic, takie zero zostaje dyrektorem ich anteny... Taka
      miernota intelektualna i zawodowa!!! Gdyby go nie mianowano za
      dupolizostwo, nigdy nic by w życiu nie osiągnął, byłby miernym
      aktorzyną w prowincjonalnym teatrze. Jak "toto" w ogóle może
      spojrzeć w oczy tym ludziom, którzy tam pracują i traktują tę pracę,
      jak służbę Trójce?
      Media publiczne to zwykłe szambo!
    • stele51 list do dyrektora Sobali.. 23.02.10, 07:22
      Panie Dyrektorze..
      To co Pan robi ,decyzje jakie pan podejmuje od momentu przejęcia władzy w Trójce
      jest przerażające.
      Powiedział Pan Mądra Trójka..Na czym ta mądrość według Pana ma polegać teraz?
      zwiększeniu liczby audycji politycznych i oddaniu Gadającym Partyjnym Głowom
      anteny Trójki?

Rzuca Pan demagogiczne hasła, niby dotyczące misji radia.
      Najgorsze jest to ,że ma Pan władzę i podejmuje decyzje, nieodwracalne dla
      Trójki, która od lat ma swój specyficzny Klimat, Nastrój, Ludzi i Słuchaczy!
      Ja słucham Jej od 40 lat! Wiem co mówię.
      Dotychczasowe doświadczenia Pana w Radiu nie są budujące, zniszczył Pan Biskę.
      W Trójce znalazł się Pan z politycznego nadania.

Został pan dyrektorem w gorącym okresie, kiedy partie przygotowują sie do wyborów.
      Proszę przekonać mnie, że decyzje jakie Pan podejmuje, nie są polityczne.
      Jest Pan gotowy odpowiadać na pytania Słuchaczy ?
      Oto moje pytania.

1.Jak się Pan czuje, wiedząc że jest Pan niechcianym Gościem, bo mam nadzieję,że
      niegługo już w Trójce nastąpi zmiana na lepsze i przywróceni zostaną ludzie
      odsunięci przez Pana za swoje przekonania?

2.Czy kiedykolwiek przed podjęciem dotychczasowych decyzji brał Pan pod uwagę
      Głos Słuchaczy, dla których tworzy Pan Swoje Radio? Swoje, bo dotychczasowe
      protesty Słuchaczy świadczą o tym,że Trójka przestaje być ich....

3.Czy nie czuje się Pan, mimo że ma władzę , w Trójce jak Ciało Obce, użyję tak
      modnego teraz określenia na określenie Pana sytuacji?

4.Odsuwanie od anteny niewygodnych ludzi, zatrudnianie nowych to według Pana
      oszczędności ? czy metoda świadcząca o Pana bezsilności?.
      Mając władzę można pokazać ją, takie metody stosuje się chociażby na Białorusi.

Myślę,że opowie Pan na te pytania. Bedę czekała cierpliwie.

Wierna
      Słuchaczka Trójki.

• stele51 Dyrektorze Sobala Trójkowy Gościu.... 24.02.10, 05:51
      Nie jestem zmanipulowana,myślę jak najbardziej samodzielnie nie tylko w kwestii
      Trójki!..

W liście podpisałam się imieniem i nazwiskiem, nie jestem dla Pana anonimowa!

Panie Dyrektorze Sobala..
      jeśli dostaje Pan 6 mejli dziennie, dlaczego nie otrzymałam odpowiedzi na swoje
      pytania?
      Czy uważa Pan,że Pana pomysł na radio jest najlepszy?
      Na jakiej podstawie tak Pan sądzi?
      Radio bez anonimowych słuchaczy jest wartością ale tylko dla
      tworzącego!Tak jest w Pana przypadku.
      Już raz nie powiodło się Panu z uszczęśliwianiem słuchaczy i pracowników innego
      radia..

Jak Pan poczułby się, gdyby do Pana mieszkania wszedł ktoś obcy i zaczął od
      przemeblowania , Pana zostawił za drzwiami, a potem zaprosił swoich gości i
      rozpisał scenariusz co mogą mówić i robić dotychczasowi mieszkańcy?..
      Czy ten przykład jest dla Pana jasny?
      Decyzje Pana i wypowiedzi dla prasy są pełne arogancji i pychy ..
      Cały czas mam nadzieję,że dyrektorowanie Pana skończy się..jakimi metodami Ktos
      wojuje,od takich ginie!

Wielokrotnie pisałam,słucham Trójki ponad 40 lat, mieszkam na wsi 400 km od
      Warszawy!
      Dla Pana nie jestem anonimowa.Piszę na Forum, bo nie odpowiada Pan na listy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka