Dodaj do ulubionych

Warszawskie Radio PiN 102 FM

IP: *.acn.waw.pl 01.03.04, 21:07
Ruszyła kolejna akcja w Warszawie promująca Radio PiN 102 FM, można zobaczyć
na billboardach (akcja wizerunkowa radia) i na autobusach promująca konkurs w
którym można wygrać 102 tys. zł.
Mnie bardziej ciekawi co myslicie o tym radiu i czego mu brakuje Waszym
zdaniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: calineczka Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM IP: *.radio.com.pl 02.03.04, 15:31
      słucham tego radia zazwyczaj rano i wieczorem. Bardzo je lubię, bo wiele mi
      wyjaśnia spraw ekonomicznych, na których się zupełnie nie zman, jako, że jestem
      humanistką. Jedyne, co mi sie nie podoba, to zbyt częste powtarzanie niektórcyh
      utworów, które zresztą bardzo lubię, ale bez przesady...
    • Gość: francesco Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM IP: *.jerozolimskie.pl 05.03.04, 20:48
      radio PIN jest generalnie OK, serwowana przez nich ekonomia jest trochę mało
      zaawansowana, a newsy kopiowane z sieci, playlista trochę za krótka, ale i tak
      je słucham, duży plus to wywiady z ludźmi biznesu,
      skandalicznym jest natomiast puszczanie bajmu itp., nawet w godzinach
      wczesnorannych, a jak się pojawi hip hop to będzie pełna klapa,
      pzdr
      • kalor_god Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM 06.03.04, 06:29
        to prawda, ze mają krótką plejlistę
        to prawda, że potrafią w niej umiescic cos zupełnie od czapy ale odkąd rdst sie
        skiepsciła niedo słuchania coraz częsciej zdarza mi się słuchac pinu -
        zwłaszcza w kuchni przy preparowaniu jadła.

punkty za toske, massiv attack, thievery corporation i całą masę innych numerów
        na poziomie
    • Gość: Dori Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.03.04, 23:00
      a ja słucham radia pin od sierpnia ubiegłego roku - głownie rano i wieczorem.
      nie przełączam na zadne inne (a czwartki wieczorem włączam sobie płytę :-)
      cenię ich za to, ze mówią spokojnym głosem, nie drażnią tak jak Zetka, nie
      próbują dominować nad słuchaczem. muzyka bardzo dobra, dzięki temu radiu
      odkryłam wiele pięknych utworów. polskie piosenki muszą być, bo takie jest
      prawo, ktore obowiązuje wszystkie stacje w kraju. a ze mamy takich
      wykonawców... to juz inna sprawa. dla mnie nieporozumieniem jest piosenka kory,
      ale to chyba wynika z jakiejs umowy, bo słysze tez zajawki koncertu.
      ekonomia rzeczywiscie nie jest na poziomie zaawansowanym, ale mysle, ze to
      wystarczy - bo ci, co potrzebują informacji na wyzszych poziomach to zazwyczaj
      nie maja czasu czekać do pełnej godziny tylko na bieżąco sledzą sobie serwisy
      giełdowe.
      felietonów miło sie słucha, magazyn globtrotera trochę się "slimaczy", savoir
      vivre to dobry pomysł, szkoda, że tembr głosu pana Żora sugeruje protekcjonalne
      traktowanie słuchacza. ale moze to tylko maniera.
      na uwagę zasługuje audycja niedzielna od 20 do północy. mozna sie rozmarzyć
      przy niektórych piosenkach. powspominać dawne czasy. :) no i prowadzący tę
      audycję nie stroni od kontaktu ze słuchaczami, co w czasie, gdy stacje goniąc
      za reklamodawcą zapominają o słuchaczu jest cenne.
      prezenterzy raczej unikają "michałków" na antenie, chociaz czasami wypowiedzi
      pozbawione sensu sie zdarzają. na szczęscie poranki prowadzi pan o uroczym
      głosie i niebanalnym poczuciu humoru - a to pomaga wstawac o świcie :-))
      serwis informacyjny w jezyku angielskim to dobry pomysł, jednak nie wiadomo, z
      myślą o kim jest czytany. Jeżeli z myslą o nativach mieszkajacych w warszawie,
      to (jak sugerują wszyscy znajomi native speakers, ktorzy słyszeli serwis) warto
      byłoby popracowac nad akcentem. serwis w tvn 24 moze byc benchmarkiem :-)
      Nowa kampania wizerunkowa nie rzuca sie jakos mocno w oczy - moze billboardy
      znajduja sie w miejscach, gdzie mieszkają elity? oklejenie autobusów to dobry
      pomysł - ludzie, ktorzy podróżują nimi nie są przeciez targetem stacji :-)
      tylko ci, którzy stoją za autobusami w swoich limuzynach :). "radio smakoszy
      dźwięku" to nawet zgrabnie powiedziane, ale wydaje mi się, ze doklejanie do
      tego Roberta Milesa, który nijak sie ma do muzyki granej w Pinie to juz
      nieporozumienie. tak czy inaczej ta kampania ma szanse byc lepsza od tej
      zatytułowanej "nadajemy na tych samych falach", która niemal otwartym tekstem
      mowiła, ze to radio dla wszystkich - czyli dla nikogo w rezultacie.
      no i to w sumie tyle, co mam do powiedzenia o radiu PiN. Aha, jeszcze niektóre
      nazwy typu Pinkubator lub Pin-up girl mi sie podobają. ciekawe, czy powymyślali
      to w tym samym czasie, co i nazwe radia, czy pozniej sie głowili nad
      skojarzeniami?

• Gość: kkk Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 02:03
      bardzo mile radio towarzyszące czasem bardziej poruszające np. w niedzielne
      poludnia audycja znana z innych stacji "uchem po mapie"
    • evitka27 Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM 07.04.04, 15:39
      To radio jest rewelacyjne. Oczywiscie, gdybym sie uparła, to wynalazłabym cos,
      co by mi do konca nie odpowiadalo. Ogromny plus tego radia to muzyka z klasą i
      ogólna atmosfera, jaką tworzą dziennikarze. Radio Pin jest rewelacyjną ucieczka
      od takich szmir jak Zetka czy Wawa...
    • anima Re: Warszawskie Radio PiN 102 FM 09.04.04, 15:39
      PiN to moje ulubione radio w tej chwili. Żałuję ogromnie, że kilka miesięcy
      temu odszedł dziennikarz prowadzący poranne pasmo - taki trochę mały Tomek
      Lisek, który nie obawiał się wyrazić otwarcie swojego zdania, kkontrowersyjnej
      opinii, czy niezadowolenia (poranni goście często musieli się nabiedzić, by
      odpowiedzieć na jego drążące, ale nie w stylu Joli P., pytania).
      Muzyka rewelacyjna, chociaż grają wg mnie zbyt mało polskich wykonawców,
      skądinąd wiem, że ze względu na koszty. W końcu do takiego profilu muzycznego
      pasowałby choćby Smolik (b. rzadko).
      Pisząc tego posta, słucham właśnie PiNu i stwierdzam, że wkurza mnie skrzecząco-
      wrzeszcząca Karolina Korwin... gderająca o filmach. Wnioskuję o zastąpienie jej
      kimś z tonem głosu bardziej przystającym do wizerunku radia...

Biznes podany interesująco, poranne spotkania z Forum, Profitem i J.Bekerem
      (spec. od zagranicy) ciekawie zaprezentowane, często wciągające.

Oby tak dalej. I należy sobie życzyć, by profil muzyczny stacji tylko się
      polepszał.
      pozdrawiam wszystkich słuchaczy!
      a.

• Gość: Pluszak Próbowałem... IP: *.chello.pl 13.04.04, 19:11
      ...ale się okazało, że tam w kółko leci jakieś funk-niefunk. Jakieś czarne
      rytmy. Nie dla mnie. I jakieś ekonomiczne komentarze - upiornosc. Jak ktoś lubi
      to posłucha - jak nie - to nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka