Dodaj do ulubionych

Grzegorz Hoffmann

08.06.10, 22:54
Nie jest już szefem redakcji muzycznej Trójki.
Obserwuj wątek
    • matt.cobosco Re: Grzegorz Hoffmann 08.06.10, 23:12
      Jakieś obawy w związku z tym? Senne koszMARKI?
      • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 09.06.10, 00:22
        Koszmarki są takie,że za chwilę możemy mieć niezłą jazdę znaną z czasów
        Dyrektora Laskowskiego. To sprawdzona informacja? Cóż to się stało,że odwołano
        dobrego szefa? Grzegorz Hoffmann to dla mnie dobry fachowiec.
      • tuberfit Re: Grzegorz Hoffmann 09.06.10, 08:20
        matt.cobosco napisał:
        > Jakieś obawy w związku z tym? Senne koszMARKI?

Tak, obawy o powrót plujlisty, przybierające postać koszMarków, choć podobno
        głównym kandydatem na muzycznego jest, jak napisano na innym forum, jakiś
        spadochroniarz z Katowic.
        • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 09.06.10, 11:01
          Spadochroniarz z Katowic? Ciekawe kto? W Radiu Katowice z muzyką nie jest
          najlepiej.
          • tuberfit Re: Grzegorz Hoffmann 09.06.10, 11:56
            > W Radiu Katowice z muzyką nie jest najlepiej.

Oględnie mówiąc.
            • artuditu.szczecin Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 06:12
              I już wiadomo.

Za radionewsletter i Wojciech Dorosz:

W dniu 8 czerwca Grzegorz
              Hoffmann otrzymał powiadomienie o zmianie stanowiska. Przestał
              pełnić funkcję szefa muzycznego Trójki i został przesunięty do
              działu projektów specjalnych redakcji publicystyki.

Od dnia
              dzisiejszego szefem muzycznym stacji jest Piotr Ornowski (50),
              który całe swoje radiowa życie przepracował w Radiu Katowice.
              Przez wiele lat był kierownikiem redakcji muzycznej, a w sierpniu 2006
              roku został nominowany drugim zastępcą redaktora naczelnego i dyrektorem
              programowym Radia Katowice. Latem 2008 roku zlikwidowano stanowisko DP
              likwidując jednocześnie redakcje muzyczną i tak po 27 latach Piotr stał
              się bezrobotnym. Od jesieni ubiegłego roku szukał pracy, odwiedzał różne
              stacje i wysyłał CV.
              Zespół Trójki jest zaskoczony tą decyzją i widzi w tej zmianie wpływy obecnie p.o. dyrektora Trójki, vice prezesa zarządu Polskiego Radia, Wojciecha Poczachowskiego, który cztery lata temu był prezesem Radia Katowice.Ornowski nie widzi żadnego połączenia w zaproponowaniu mu pozycji szefa muzycznego Trójki z obecnością byłego prezesa Radia Katowice w Polskim Radiu. Końcem ubiegłego roku wysłał swoje CV do zarządu PR, co zaowocowało zaproszeniem na spotkanie i propozycją objęcia stanowiska kierownika redakcji muzycznej Trójki.

Zapytany, czy nie obawia się szefować redakcji, w której pracują m.in. Wojciech Mann, Marek Niedźwiecki i Piotr Kaczkowski odpowiada szczerze, że boi się, ale uważa to za zaszczyt i ma nadzieję, że pomimo wieku oraz wieloletniego stażu pracy w radiu wciąż może się od nich wiele nauczyć.Nie wyjawił naszej redakcji planów muzycznych związanych z programowaniem Trójki. Ma nadzieje, że jego pobyt nie zaszkodzi, nie podzieli redakcji, a pomoże ją połączyć w tych trudnych dla mediów publicznych czasach. Podkreślił, że nie poznał jeszcze oczekiwań zarządu w związku z jego nominacją na szefa muzycznego stacji.
              • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 10:53
                A jednocześnie słyszy się, że nocne audycje zostaną zlikwidowane, a zamiast nich
                będą powtórki.
                Ornowski szefem muzyki w Trójce to jest jakaś kpina po prostu.
                • astat5577 Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 11:15
                  To nie jest kpina. To jest straszność.
                  I, ku..., jeszcze wygra Kaczyński.
                  Wtedy emigruję.
              • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 14:36
                Stawiałem na to nazwisko. Ale byście się zdziwili, gdybym podzielił się moim
                przypuszczeniem wcześniej.... :-) Tymczasem nie wiem co myśleć...Piotr Ornowski
                to zwolennik dobrej muzyki. Słuchałem jego audycji wielokrotnie. Tylko nie wiem
                czy będzie w stanie sprostać zadaniu...? Tak mi się wydaje,że poruszał się w
                dość wąskich stylach muzycznych: mówiąc krótko klasyka rocka i to ta podstawowa
                klasyka. Oby nie przeniósł niektórych doświadczeń z Radia Katowice, bo może być
                nieciekawie. Playlista w Radiu Katowice jest dziś prawie ta sama co 10 lat temu
                - nie powiem,żeby za dnia grała tam muzyka wysokich lotów. I chyba nigdy nie
                grała, albo grała zbyt rzadko. Ale może tak chciał Zarząd? Niektóre style
                muzyczne obecne w Trójce, w Radiu Katowice nie istniały i nie istnieją. Piotr
                Ornowski to twórca kultowej audycji Moje Radio. Bardzo lubiłem tą audycję. Radio
                Katowice mam "przepiłowane" dokładnie. Będziemy się przyglądać nowemu
                pracownikowi. Na razie powiem,że nie jest bardzo źle...może być dobrze...ale
                wszystko zależy od poczynań nowego szefa. A teraz z innej beczki: trochę nie
                rozumiem tej nominacji, bo Piotr Ornowski nie wydaje mi się być lepszym
                kandydatem od Grzegorza Hoffmanna. Co myśleć o tego rodzaju zmianie? Oczywiście
                są pewne zalety, bo wydaje mi się,że czasem warto coś zmienić na kluczowych
                stanowiskach po to,żeby dać szansę zmianom na lepsze. Jedno jest pewne: Piotr
                Ornowski to były współpracownik Pana Poczachowskiego.
    • trojkomaniak Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 13:21
      Panie Grzegorzu dla mnie był Pan właściwym człowiekiem na właściwym
      miejscu. Mam cichą nadzieję, że Pan jeszcze wróci na stanowisko
      szefa muzyki w Programie Trzecim... rozsądek jednak podpowiada mi,
      że za 2, może 3 miesiące nie będzie do czego wracać:(
      • astat5577 Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 13:45
        Nie, gó..., nie poddam się i nie emigruję ani nie zgodzę się na takie manewry w mediach publicznych.
        Cholera, nabędę kałasznikowa czy tam granaty.
        Nie, nie wolno się poddać, nie po to chadzałam, półwierząca, na msze za ojczyznę, żeby teraz to olać. Zdaje się, ze dożywotnio pisana mi walka. Będę walczyć. Jakoś.
        Albo doprowadzę do likwidacji mediów publicznych, albo ich likwidacji. koniec.

• astat5577 Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 13:46
          i nie życzę sobie, żeby moje przekleństwa były wywalane, żyję w wolnym kraju , gdzie istnieje wolność wypowiedzi!
      • trojkomaniak Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 16:24
        Idzie szybciej niż myślałem:
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/trojka-z-nocnymi-powtorkami
        Dla mnie to już KONIEC.
        • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 17:35
          Oj niedobrze! Ciekawe co z audycją emitowaną w każdą pełnię księżyca. Ta audycja
          była prawdziwą nocną perłą.
          I jeszcze coś: zastanawiam się nad tym czy Piotr Ornowski nie zrobi nam
          muzycznie radia "przyjemnie towarzyszącego"? Niestety widzę taką możliwość. To
          nie będzie takie radio jak RMF, ale bardziej zbliżone do "złotych przebojów" ze
          wstawkami a'la Sobota w stylu pop (pamiętacie tą żenującą audycję?). Tak styl
          muzyczny obserwowałem w Radiu Katowice
          I jeszcze coś: zastanawiam się czy odwołanie Grzegorza Hoffmanna to nie zemsta
          za to,że Zarząd był zmuszony do odwołania Jacka Sobali. Czy nie było tak,że po
          odwołaniu Jacka Sobali Pan Poczachowski odpowiedzialny za Trójkę powiedział
          sobie - "to ja się teraz za was wezmę. Nie chcieliście radia z Jackiem Sobalą to
          będziecie teraz mieli radio takie jak ja wam powiem." Uderzenie zostało
          przeprowadzone w najczulszy punkt jakim jest muzyka. Oczywiście to taka moja
          teoria. Co tym sądzicie?
          • d.d.5 Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 19:15
            cholera niedobrze!!!
            A twoja teoria fanie,jest bardzo prawdopodobna,to może być odreagowanie za Sobalę.
            Ale zapaliło sie w związku z ostatnimi decyzjami w sprawie KRRiT,maleńkie
            światełko nadziei na zamiany.Na zmiany na lepsze,mam nadzieję..!!!!.Może nastąpi
            niedługo koniec pisowskiego "sobiepaństwa" w całym radiu,a co za tym idzie i w
            Trójce..???
            • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 20:44
              Po pierwsze: to jest możliwe tylko pod warunkiem uchwalenia specustawy. Po drugie: akurat pomysł PO na media publiczne jest powszechnie znany - sprywatyzować i zaorać.
              • d.d.5 Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 21:59
                nawet gdyby PO miała pełną władzę w Polsce,to sądzę,że do sprywatyzowania
                publicznych mediów jeszcze byłoby daleko.Po drodze jest jeszcze Sejm, Senat,są
                środowiska opiniotwórcze,związki zawodowe. I gdyby rzeczywiście takie zakusy
                były,to wierzę w to,że rozpocząłby sie taki szum,że by im sie odechciało.To nie
                PIS,który idzie po trupach i zgarnia wszystko,to jest trochę inny styl
                uprawiania polityki.
                • matt.cobosco Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 22:31
                  d.d.5 napisała:
                  - To nie PIS,który idzie po trupach i zgarnia wszystko,to jest trochę inny styl
                  uprawiania polityki.

To raczej trochę lepsi specjaliści od kreowania wizerunku.
                • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 07:56
                  > nawet gdyby PO miała pełną władzę w Polsce,to sądzę,że do sprywatyzowania
                  publicznych mediów jeszcze byłoby daleko.Po drodze jest jeszcze Sejm, Senat,są
                  środowiska opiniotwórcze,związki zawodowe.

Jaki Sejm i Senat? "Pełna władza" oznacza, że Sejm i Senat przegłosują, co im
                  się każe. A środowiska opiniotwórcze postraszy się złym Kaczyńskim i stulą uszy
                  po sobie.
                  • tuberfit Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 08:17
                    > A środowiska opiniotwórcze postraszy się złym Kaczyńskim

I słusznie, bowiem Kaczyński jest zły, QED.
                  • d.d.5 Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 10:50
                    oj,airborellu widzę,że i Ty uległeś pisowskiej propagandzie,to oni swego czasu
                    podnieśli histeryczny wrzask,że PO będzie prywatyzować media.A
                    potem.................potem sami sie "umościli" w tych mediach i prywatyzacja
                    wcale nie była im potrzebna.
                    A co do P.Ornowskiego,to też przez spory kawał czasu słuchałam jego muzyki w
                    radiu Katowice(był taki okres,że sprzeniewierzyłam sie Trójce,ale potem jednak z
                    pokorą wróciłam,jako ta córa marnotrawna)i myślę,że Trójka mogła teraz gorzej
                    trafić.Ale tak jak mówicie,pożyjemy zobaczymy.A Hoffmana mimo wszystko szkoda!!
                    • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 14:04
                      Wybacz, ale twierdzenie, że "uległem pisowskiej propagandzie" mnie osobiście
                      obraża. Przypominam linka sprzed dwóch lat, naprawdę nie wszyscy mają amnezję:

www.wirtualnemedia.pl/artykul/po-tvp-na-gpw-likwidacja-tvp-info (jakoś
                      nie słyszałem, żeby Grupiński był PiS-owskim propagandystą).

Przypominam też, że o prywatyzacji jednego programu TVP i radia (w domyśle
                      Trójki, oczywiście) mówiło się jeszcze w roku 2002, w czasie słynnej debaty nad
                      ustawą medialną.

A Ornowski - taki gość od tzw. muzyki środka. I obawiam się, że w stronę tego
                      "środka" będzie pchał Trójkę, która dopiero co odzyskała poważanie młodszych,
                      bardziej interesujących się muzyką słuchaczy.
                      • d.d.5 Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 16:27
                        Ty mi też wybacz,nie chciałam Cie urazić ale liczyłam na Twój dystans do
                        rzeczywistości i poczucie humoru.
                        Natomiast co do załączonego linka,to zwracam Twoja uwagę,że to było jednak 2
                        lata temu.Od tamtej pory nie było słychać,że PO próbuje coś w sprawie
                        prywatyzacji forsować,dlatego myślę,że nie należy demonizować tej sprawy,tym
                        bardziej,że to była tylko propozycja.
                        A rok 2002 to juz historia i twierdzenie "mówiło się" jest tak enigmatyczne,że
                        niewiele z niego wynika.Myślę,że póki co,bez paniki z prywatyzacją
                        mediów.Będziemy sie martwić,albo i nie,jak będą konkrety.Naturalnie,Ty
                        airborellu masz prawo mieć odmienne zdanie w tej sprawie.
                        • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 17:04
                          To było 2 lata temu, sprawa została odłożona w związku z tym, że veto
                          prezydenckie było pewne, ale po wyborach prezydenckich sprawa może wrócić. Ja
                          uważam, że tamta wypowiedź Grupińskiego jak najbardziej odzwierciedlała
                          stanowisko Platformy, a przynajmniej jakiejś wpływowej grupy wewnątrz Platformy.
                          Zresztą nie chodzi tylko o tę wypowiedź, ale o całokształt. O faktyczne
                          namawianie ludzi do niepłacenia abonamentu (z czego poniekąd wynika obecne
                          załamanie finansowe). O zapisy w platformerskiej ustawie medialnej. I tak dalej.

>> A rok 2002 to juz historia

Lata 2005-07 to też "już historia", dlaczego zatem jesteśmy bombardowani
                          strasznymi wizjami ewentualnego zwycięstwa JK w wyborach?
                          • tuberfit Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 21:59
                            > dlaczego zatem jesteśmy bombardowani wizjami ewentualnego zwycięstwa JK w
                            wyborach?

Bo to chory dupek jest, tyle że aktualnie smutny (co akurat bardzo rozumiem).
                            Jak słusznie głoszą kodeksy, nie przeprowadza się dowodów w kwestiach
                            oczywistych. I powtórzę się ale niech: tę kreaturkę należy traktować poważnie
                            tylko z jednego, choć doniosłego powodu: ponieważ stanowi poważne zagrożenie dla
                            demokracji i normalności, o dobrym smaku nie wspominając.
                            • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 12.06.10, 06:06
                              No dobrze, czyli wnioskujemy z przeszłości o przyszłości i nie wierzymy jego
                              przemianie (ja też nie wierzę). Dlaczego więc nie mogę podobnego wnioskowania
                              dokonać w sprawie prywatyzacji mediów publicznych?
                              • tuberfit Re: Grzegorz Hoffmann 12.06.10, 08:20
                                Ależ nie zabraniam Ci bać się prywatyzacji mediów zwanych publicznymi, sam się
                                tego trochę boję.
          • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 20:49
            > I jeszcze coś: zastanawiam się nad tym czy Piotr Ornowski nie zrobi nam
            muzycznie radia "przyjemnie towarzyszącego"? Niestety widzę taką możliwość.

Ja myślę, że on innego radia po prostu za bardzo nie zna. Dużo będzie zależało
            od tego, czy ma świadomość, gdzie trafił.
            • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 23:11
              Ja myślę, że on innego radia po prostu za bardzo nie zna. Dużo będzie
              zależało od tego, czy ma świadomość, gdzie trafił.

Masz rację. Jestem prawie pewien,ze on wie gdzie trafił. To prawdziwy miłośnik
              muzyki. Z pewnością wie co to muzyka przez duże M. Sądzę,że sporo będzie
              zależało co mu wytyczy Zarząd PR. Jeśli powiedzą mu: "działaj! Nie będziemy ci
              się wtrącać" może(powtarzam: może) być OK. On wie kto to jest Piotr Kaczkowski;
              mam nadzieję,że wie także kim był Tomasz Beksiński. Mam nadzieję,że sam z
              własnej woli nie zrobi niczego nieodpowiedzialnego. I jeszcze jedno: musi
              zapomnieć o różnego rodzaju popelinie, którą przygrywał w Radiu Katowice.
              Poczekajmy na czyny. Poczekajmy na informacje od nowego szefa. Piotr Baron zna
              go bardzo dobrze. Liczę,że będzie podporą dla kolegi z dawnych czasów.
              • airborell Re: Grzegorz Hoffmann 11.06.10, 07:58
                Wie, kto to są Niedźwiecki, Kaczkowski czy Beksiński. Czy jednak wie, kto to są
                Połatyński albo Hawryluk?
        • astat5577 Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 22:30
          W.Ossowski też ma już ostatnie dwie nocne audycje i koniec.
          • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 23:16
            No dobra! Nie podoba mi się ta rezygnacja z nocnych audycji. Zakładam,że nie ma
            wyjścia. Ale przyszła mi taka myśl: niech uruchomią swoje przebogate archiwa i
            grają w nocy z tych archiwów. Niech będzie archiwalny W. Ossowski i inni
            wspaniali prezenterzy. Co Wy na to? Mają tego materiału pewnie od groma.
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: Grzegorz Hoffmann 10.06.10, 23:52
      Muszę coś dodać jeszcze o Piotrze Ornowskim. Próbuję porównywać go dalej z
      Grzegorzem Hoffmannem(nie daje mi ta sprawa spokoju). Są rzeczy, których Piotr
      Ornowski nigdy nie zagrał w Radiu Katowice. To spowodowało,że postrzegam go jako
      troszkę ograniczonego, jeśli chodzi o horyzonty muzyczne. Wnioskuję tylko na
      podstawie tego co zastałem w Radiu Katowice w ostatnich mniej więcej osiemnastu
      latach(może być więcej). Odwrotnie postrzegam Grzegorza Hoffmanna(choć obserwuję
      jego pracę o wiele krócej). W moich oczach to taki gość, który ma bardzo
      szerokie horyzonty. Szuka i gustuje tylko w muzyce na wysokim poziomie. To jeden
      z tych, których spotykałem na giełdach płytowych. Tacy zawsze mi się podobali.
      Przepraszam za częste wpisy, ale dzielę się z Wami moimi przemyśleniami tak "na
      gorąco".
    • koliberek33 Re: Grzegorz Hoffmann 18.06.10, 21:23
      Odwołanie Grzegorza Hoffmanna doskonałego jeszcze w radiostacji,
      nabytekgo za czasów Laskowitka, który od tego czasu doskonale
      kierował Redakcją Muzyczną (czego o Niedźwieckim czy Kostrzewie nie
      można powidzieć) to skandal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka