Dodaj do ulubionych

Trójka protestuje

13.06.10, 15:23
Jest protest pracowników Trójki w obronie Grzegorza Hoffmanna.
Wynika z niego też, że Hoffmann musiał odejść tylko dlatego żeby zrobić
miejsce Ornowskiemu,koledze Poczachowskiego.
Jeżeli tak było faktycznie,to Ornowskiego skreślam,bez względu na małą
sympatię ,jaką go darzyłam wcześniej,bo znam go prywatnie również.
A Poczachowskiego nie skreślam,bo dla niego nawet tej kreski szkoda.
Poczachowski dla mnie nie istnieje!
Obserwuj wątek
    • astat5577 Re: Trójka protestuje 13.06.10, 15:49
      Zaraz. Ustalmy pryncypia.
      Kto protestuje i do kogo ten protest?

Ornowski jest dla mnie Kowalskim, nic nie wiem i nikt, mnie, słuchacza, nie poinformowal, ze zmienia się cos, że ktoś i dlaczego oraz po co i czy tak lepiej, bo pan x to tototo a pan y tototo. A nawet tototototo i tooo.

Poczachowski jest dla mnie, słuchaczki, kimś absolutnie z innej galaktyki, natomiast ja, jako obywatelka tego kraju i słuchaczka publicznych mediów, żądam wyjaśnienia, co się wyprawia.
      Płacę, więc mam prawo pytać.
      Dlaczego?

Uprzejmie poproszę o wyjaśnienie w punktach, o co chodzi w mediach publicznych i od zawiadujących nimi oczekuję jasnej odpowiedzi.

niedoinformowana
      • d.d.5 Re: Trójka protestuje 13.06.10, 16:03
        Sytuacja wygląda w skrócie tak:
        wczoraj dziennikarze Trójki wystosowali do zarządu Polskiego Radia, KRRiT oraz
        polityków protest w sprawie odwołania Grzegorza Hoffmanna z funkcji szefa
        redakcji muzycznej Trójki.Protest dotyczy również sposobu i trybu tego odwołania.
        Poczachowski jest aktualnie dyrektorem Trójki i zatrudnił na miejsce po
        Hoffmannie swojego zaufanego kolegę P.Ornowskiego.Tak właśnie twierdzą
        protestujący dziennikarze.
        Tak aktualnie wygląda sytuacja.
        • astat5577 Re: Trójka protestuje 13.06.10, 16:28
          No dobra, załóżmy, że cokolwiek chcę zrozumieć.
          'Dziennikarze Trójki' to rozumiem, ale co dalej, wszyscy dziennikarze Trójki, związek zawodowy czy np. pan Ornowski, też już zdaje się, dziennikarz Trójki? Czy on, jako szef działu, czy jak to tam się zwie, redakcji muzyczniej, nie jest dziennikarzem, obecnie Trójki?

Takie niejasne informacje mnie zniesmaczją. Kto, przeciw komu, dlaczego i po co i co chce się osiągnąć. Jest szansa przywrócenia Hoffmana na szefa redakcji muzycznej czy to takie sobie wymachiwanie protestami? Czy wszyscy 'dziennikarze Trójki' zgłaszający protest -odejdą natychmiastowo, jeśli zostanie odrzucony tenże protest?
          Czy cichutko będą sobie chronić siebie i swoje stanowiska?
          • astat5577 ps 13.06.10, 16:56
            A na dokładkę nie wiem, czy pan Hoffman jest Hoffman czy czy Hoffmann,
            parę lat pracowałam w firmie Hoffmann - La Roche i musiałam non stop tłumaczyć pisownię, stąd uczulenie:)
            Jak pan Hoffmann z tych Hoffmannów, co to się obżenili z panienkami laroszowymi - to bardzo mi miło, widziałam na zdjęciach przodków sprzed stu lat:)

• d.d.5 Re: Trójka protestuje 13.06.10, 17:03
            nie mam takiej wiedzy,czy wszyscy dziennikarze Trójki,w tym P.Ornowski(sic!)
            protestują,ale istotniejsze jest,że sami coś robią w sprawie demolowania ich
            rozgłośni przez pisowskich uzurpatorów.
            Bardziej interesuje mnie, czy ten protest przyniesie jakieś efekty.
            No i cieszę się,że pracownicy Trójki nie chcą być traktowani przedmiotowo.
            • astat5577 Re: Trójka protestuje 13.06.10, 17:15
              no, ja też:)))
              Naprawdę, jakoś mi ciepło na sercu, że komuś się chce.
              Moje głupawe żarty są wyłącznie z radości, że czuję,że komuś się chce. A.

PS. A w Hoffmannowym Roche'u pracowałam naprawdę, odeszłam, no bo, no bo, no bo się niepoprawnie zakochałam, natomiast nadal najbliższe mi te hoffmanny i roche sercem...

• astat5577 Re: Trójka protestuje 18.06.10, 14:59
              I jak z efektami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka