Dodaj do ulubionych

Radio Kolor Wrocław

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 22:43
Co sadzicie o Radiu Kolor Wrocław - promowanym teraz jako Złote Przeboje (tu
i tam)? Kiedys pamietam grali tylko polskie przeboje, następnie równiez
zagraniczne ale "złote". Mam wrazenie ze ostatnio zawiało świezością. I ze
stało sie bardziej ludzkie - kiedys doskwierało mi wrazenie sztucznosci. A Wy
jakie macie zdanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zorro Re: Radio Kolor Wrocław IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 23:19
      faktycznie powiało świeżością w sztuczności formatu. Jeszcze gdyby tak
      prezenter Tomasz nauczył się mówić po polsku... Chociaż nie, nie musi, pasuje
      do formatu. Moje zdanie - zmień stację, to Ci dobrze zrobi.
      • Gość: Tusia Re: Radio Kolor Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.04, 19:42
        Jest az tak źle Waszym zdaniem?
    • conqistador Re: Radio Kolor Wrocław 21.04.04, 17:06
      Nie wiem jakie bylo kiedys, ale teraz nie jest az takie tragiczne, w sumie
      muzycznie prawie sie nie rozni od warszawskiego Radia Pogoda.
      • Gość: tikuś_67 Re: Radio Kolor Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 01:53
        Witam!
        Jestem pierwszy raz na tym forum, wypowiem swoje zdanie na temat radia "Złote
        przeboje". Mam 18 lat, pomimo tego bardzo lubię starsze kawałki, we
        współczesnej muzyce bardzo ciężko jest znaleźć naprawdę dobry utwór.
        Ja co prawda nie słuchałem nigdy radia "Kolor", ponieważ nie jestem z tych
        stron. Mieszkam w Inowrocławiu, od czasu do czasu jeździłem jeżdżę do
        Bydgoszczy. Radia Elita zacząłem słuchać od 2000 r. Przez bardzo długi okres
        czasu lubiłem najbardziej słuchać właśnie tej stacji. Sam dzięki temu radiu
        poznałem bardzo dużo ciekawych piosenek. Lubiłem tą stację głównie za to, że
        wszystkie piosenki grali w całości, grają fajne, przyjemne melodie, bardzo dużo
        polskich utworów i szczególnie za to, że podawali wykonawców i tytuły piosenek.
        Poza tym bardzo rzadko się zdarzało, żeby któreś piosenki były grane w kółko,
        do znudzenia. Mieli naprawdę bardzo bogate archiwum piosenek. Czasem zdarzało
        się puścić im utwór z I połowy lat 90. - ale nie odbiegający stylem i klimatem
        od pozostałych piosenek. W domu niestety nie mogłem złapać Elity, włączałem ją
        w samochodzie, kiedy tylko się dało.
        Po jakimś czasie co prawda przestali mówić tytuły i wykonawców, ale wtedy i tak
        mi to nie przeszkadzało, bo byłem już obeznany w starych kawałkach :)))
        Zdarzało się, że niektóre teksty puszczali z taśmy (np. ten sam tekst na temat
        Maanamu czy Kombi słyszałem chyba ze 3 razy w krótkim okresie czasu). Ale to
        nie było dla mnie aż tak rażące, tym bardziej że nadal grali muzykę na poziomie.
        Któregoś razu (w 2003 r.) włączyłem oczywiście Elitę... i bardzo się zawiodłem.
        Słuchałem jej 3 albo 4 dni pod rząd i..... każdego dnia prawie te same
        piosenki, polskich piosenek absolutne minimum, puszczają na dodatek jakieś
        kawałki już z końca lat 90. (dobiło mnie, jak kiedyś zagrali "Bal wszystkich
        świętych).... Te same piosenki jeszcze przez co najmniej rok, czasem tylko jako
        przerywnik wygrzebali jakiś inny song z archiwum... Ostatnio na szczęście widać
        ożywienie, ale to małe pocieszenie, bo to i tak nie to samo co stara dobra
        Elita. I jeszcze na dodatek różne kiczowate konkursy (np. z "Pensjonatu pod
        Różą"), zaaranżowane telefony słuchaczy (ściągnęli ten pomysł z Radia Plus) i
        idiotyczny dżingiel ze śpiewem "złote przebojeeeeeee....." osoby, która w ogóle
        nie ma głosu..... Pisałem do nich maila, ale nie otrzymałem odpowiedzi......
        Teraz to radio przypomina większość popularnych komercyjnych rozgłośni, tyle że
        ich playlistę wypełnia więcej starszych utworów.....
        Muszę powiedzieć, że miałem okazję posłuchać przed tymi zmianami również
        warszawskiej Pogody i poznańskiego 88,4 FM - klimat prawie taki sam jak
        ówczesna Elita. Po zmianach też zdarzyło mi się posłuchać obu stacji - teraz
        wszystkie stacje Złote Przeboje są takie same. Nawet w jinglach mają te same
        fragmenty piosenek.... Tak samo w szczecińskim Radiu Na Fali i we wspomnianym
        wrocławskim Kolorze.
        I to by było na tyle.
        • Gość: tom Re: Radio Kolor Wrocław IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 02.11.04, 12:01
          >>teraz
          > wszystkie stacje Złote Przeboje są takie same.

To święta prawda. Te stacje mają tę samą playlistę. Kiedyś namierzyłem
          krakowską Wandę i Karolinę. Grały to samo z przesunięciem o jedną piosenkę. Coś
          co leciało na jednej, za chwilkę pojawiało się w drugiej i tak dalej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka