Dodaj do ulubionych

Marzy mi się...

30.04.04, 22:16
... TOK FM, w którym:
a. nie będzie Archiwum Bernartowicza;
b. nie będzie wrózek;
c. nie będzie astrologów i numerologów, zarówno zwykłych, jak i ostatnio modnych wspomaganych komputerowo;
d. nie będzie upierdliwych serwisów co każde cholerne 10 minut (w każdym razie nie podczas audycji);
e. Poranek w Toku będzie dłuższy;
f. obsada Komentarzy w Toku będzie bardziej zróżnicowana;
g. będzie więcej Ziemkiewicza :)
h. system powtórek będzie jasny i jawny, najlepiej z informacją w sieci;
i. na antenę wrócą słuchacze.

Nie wspominając już o tym, że fajnie byłoby znowu usłyszeć Sobalę i Bugalskiego. Zwłaszcza tego ostatniego.

Obserwuj wątek
    • poziomk Re: Marzy mi się... 01.05.04, 11:55
      j: będzie to radio ogólnopolskie
    • Gość: lala Re: Marzy mi się... IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 18:12
      k. wroci Mika
    • Gość: toczek21@gazeta.pl Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 04.05.04, 13:08
      darek bugalski jest w trójce,
      ale to nie to co wtedy -po 3 godzinne wieczory dziennie
      ma chwilę jako klub trójki
      toczek21@gazeta.pl
      • Gość: gracek Re: Marzy mi się... IP: *.ksiezyc.pl 04.05.04, 13:26
        l: serwisanci nie będą się jąkać
        ł: serwisy będą co 20 lub 30 minut
        • Gość: alx Re: Marzy mi się... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 15:10
          Gość portalu: gracek napisał(a):

> l: serwisanci nie będą się jąkać
          > ł: serwisy będą co 20 lub 30 minut

Taa. I to radosne "następny serwis informacyjny już za niecałe dziesięć minut". AAAARRGH!
    • Gość: toczek Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 04.05.04, 21:18
      Marzy mi się...
      xxx-ryk Ogińskiego Waldemara o świcie zamiast budzika,
      bo budzika nie słyszę, chociaż się stara, a Ogińskiego trudno było nie słyszeć -w tych ryczących komentarzach było tyle emocji,że budziłam się pionowo zaraz
      a teraźniejsze poranki mamrocą i szelesczą gazetami-i tak świetnie mi się przy nich śpi-tylko Ziemkiewicz, chociaż też rozespany zaczyna dobudzac, bo gada zagadkami i podstępnie. Nie warto przy nim spać, duch musi być czujny
    • Gość: toczek w oblokach Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 04.05.04, 21:28
      Marzy mi się;
      xy-wieczór z z elektryzującym duetem
      Darek Bugalski i Pani seksuolog Radziejowska(?)
      najlepsze byly cisze pomiedzy pytaniem a odpowiedzią
      jedne z mocniejszych napięć erotycznych jakie widzialam w eterze
    • Gość: do alx Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 04.05.04, 21:40
      a. "nie będzie Archiwum Bernartowicza";
      wyjaw mi, bo nie słyszalam nigdy, co to za archiwum
      Marzy mi się...zeby zrozumieć...dlaczego żadna ramówka nie uszczęliwi wszystkich
      dlaczego się tak otrząsasz na haslo Archiwum Bernartowicza;
      może to jakis ciekawa adycja a ty masz uraz, co
      czy wszyscy musimy go nie lubić
      zwłaszcza jak go nie znamy?????
      z innymi punktami marzeń się zgadzam
      osobiście pomoglabym w wywaleniu armii wróżek nawiedzonych manipulantek marzeniami głuptaków
      można porozmawiac, dlaczego jest tyle łasych na wróżenie w eterze w dodatku w ciągu 30 sekund? to powinien być temat parcy doktorskiej...
      w dododaku te wróżki są w powtórkach, kiedy już nic nie gada nigdzie....rozpacz-nie moge tego słuchać-wtedy nawet radio maryja jest super zbawcą
      toczek
      • Gość: alx Re: Marzy mi się... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 15:05
        Gość portalu: do alx napisał(a):

> a. "nie będzie Archiwum Bernartowicza";
        > wyjaw mi, bo nie słyszalam nigdy, co to za archiwum
        > Marzy mi się...zeby zrozumieć...dlaczego żadna ramówka nie uszczęliwi >wszystkich
        > dlaczego się tak otrząsasz na haslo Archiwum Bernartowicza;
        > może to jakis ciekawa adycja a ty masz uraz, co
        > czy wszyscy musimy go nie lubić
        > zwłaszcza jak go nie znamy?????

Pewnie, że nie wszyscy musimy go nie lubić. Ja tylko dałem do zrozumienia, że nie lubię go ja. :) A konkretnie nie podoba mi się obecność tego typu audycji w TOK FM. W sprawie samego człowieka się nie wypowiadam, bo go nie znam.
        Bernartowicz zajmuje się tzw. paranaukami. Wcześniej prowadził
        "Nautilus radia Zet" w Zetce. Jego program jest "poświęcony faktom, które
        mogą być niewygodne dla współczesnej nauki." Jakiś czas temu był cały cykl o polach w Wylatowie, pełen wstawek typu "a teraz relacja pana Zdzisława spod Pcimia Dolnego, który zaobserwował niewyjasnione zjawisko, gdy pod wieczór kończył pracę na dachu swojego domu." Tak, wiem - nikt nie każe mi tego słuchać.
        Gdyby jeszcze TOK FM miał zapełnioną CAŁĄ ramówkę (od rana do późnego wieczora i bez powtórek), to pewnie nawet nie miałbym nic przeciwko tej jednej czy dwóm godzinom poświęconym na tematy rodem z Archiwum X. Ale tak niestety nie jest i zamiast przeznaczyć środki na coś sensownego, to się wstawia takich Bernartowiczów czy inne wróżki. :( Pierwsze radio informacyjne, ta...

> z innymi punktami marzeń się zgadzam
        > osobiście pomoglabym w wywaleniu armii wróżek nawiedzonych manipulantek
        > marzeniami głuptaków
        > można porozmawiac, dlaczego jest tyle łasych na wróżenie w eterze w dodatku w > ciągu 30 sekund? to powinien być temat parcy doktorskiej...
        > w dododaku te wróżki są w powtórkach, kiedy już nic nie gada nigdzie....
        > rozpacz
        > -nie moge tego słuchać-wtedy nawet radio maryja jest super zbawcą

Dlaczego "nawet"? RM się wbrew pozorom całkiem fajnie słucha, a przynajmniej Rozmów niedokończonych. :)
        • Gość: Toczek Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 09.05.04, 23:21
          Dzięki za wyjaśnienia.
          1.Jestem już teraz bardzo ostrożna w "paranaukach" (ale kiedyś (lata 70-80..0 oczywiście dużo o tym czytałam)
          archiwum znowu przegapiłam (sobota?)chciałam posłuchać żeby zobaczyć,czym to się je
          2.rozmów niedokończonych RM słucham oczywiście często z zaciekawieniem -ale one są jakoś tak tylko około pólnocy a potem już niestety wkraczają dewocjonalia
          kiedyś byłam zachwycona -bo w rozmowach niedokończonych tematem był jeden z moich ulubionych a rzadkich w katolicyzmie -ROZUMIENIE EKOLOGII I OCHRONY PRZYRODY m.innymi przez rolnikow. Byłam podbudowana paroma głosami w ochronie zajęcy i kuropatw i zdołowana innymi głosami (chcą z polski zrobić skansen, bo zwierzęta muszą mieć korytarze, żeby wymieniać DNA co za fanaberie itd..)
          USŁYSZAŁAM PIEKNY PRZEPIS: jak pracować na polu maszynami, żeby dac szanse polnym zwierzętom
          kierunek pracy : OD SRODKA NA ZEWNĄTRZ!!!!!!! -MASZYNY POWINNY ZATACZAĆ KOLA OD SRODKA, ŻEBY DAĆ SZANSĘ CZTEROŁAPOM I LATAJĄCYM NA EWAKUACJĘ do miedzy lub zagajników (kóre powinny tam rosnąć)
          mówiono o miedzach i żywopłotach!!!!!!!!!!!!
          to są bardzo praktyczne porady dla porządnych, szanujacych Matkę Przyrodę rolników....i to wszystko w RM! ale to były 2 perełki
          pozdrawiam toczek
    • Gość: Humpty Re: Marzy mi się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 00:23
      Panu Bugalskiemu (nota bene w Toku go uwielbiałem) już raczej dziękujemy.
      Pięknie się zaczerwienił po heglowskim pokąsaniu przez Szyszkowską. Truja jest
      dobrym miejscem dla takich kameleonów.
      Przez grzeczność (w redakcji jesteśmy czytani) nie wspomnę, kogo nie chciałbym
      słuchać. Napiszę, kogo bym chciał, choć to z różnych względów niemożliwe:
      - Mika wróć!!!
      - Sobalo Jacku, wracaj i rozgoń młodociane niedoczytanie,
      - Filipie Ubunakuki wracaj do Polski - zaraz po słuchowisku Wellsa
      najgenialniejsza prowokacja radiowa świata!!!
      - Maruszeczko też mogłaby wrócić :)
      - z tymi słuchaczami to bym wolał uważać. Ciągle jest czujny pan Marek z Katowic
      i startuje do Tok o'clocku. Ale nawet ex-kabareciarz Rybiński nie kapuje jego
      "jazdy". Eugeniusz co jakiś czas atakuje kołchoźnik padre Rydzollo. Nawet
      dzisiaj miał tam swoje 5 minut.
      - w zastępstwie wspaniałej Ewy Podolskiej w sobotę pojawiła się dawny wydawca
      Bugalskiego - Dorota Szuszkiewicz. Ona też mogłaby wrócić.

Dobra to tyle na dzisiaj. Acha, i żeby wrócił Mika, a Kartagina...
      • Gość: gajowy Re: Marzy mi się... IP: *.visp.energis.pl 10.05.04, 02:22
        popieram powyzsze i niestety musze dodac:
        Marcin Wojciechowski, ten biedny zachuchanu czlowiek z mazur jak to mowi,
        raczej za konsolete, bo jak go slucham to mam ochote ufundowac nagrode
        najwiekszego radiowego dyletanta i laika i mu wyslac.
        i ogolnie, stary TOK wroc!!!
        choc to pewnie juz se ne vratii, wszak wyborcza potrzebuje tego radia ....
        czolem!
        gajowy
      • Gość: alx Re: Marzy mi się... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 23:49
        Gość portalu: Humpty napisał(a):

> Przez grzeczność (w redakcji jesteśmy czytani) nie wspomnę, kogo nie
        > chciałbym słuchać.

Faktycznie jesteśmy czytani. Tym bardziej warto (konstrukcyjnie i kulturalnie) krytykować.

Napiszę, kogo bym chciał, choć to z różnych względów niemożliwe:
        > [...]
        > - Filipie Ubunakuki wracaj do Polski - zaraz po słuchowisku Wellsa
        > najgenialniejsza prowokacja radiowa świata!!!

Jak to wracaj do Polski? To kim on w końcu jest? :)

> - Maruszeczko też mogłaby wrócić :)

Eee... no nie wiem. :)

Od siebie dodałbym jeszcze Krzysztofa Hipsza, który występował w magazynie filmowym razem z Krzysztofem Grzybowskim. Teraz został tylko ten ostatni i program zamienił się w jeden wielki monolog.
      • wilkstepowy7 Re: Marzy mi się... 01.06.04, 02:00
        Słyszałem niedawno Dorotę Szuszkiewicz
        Jest świetną profesjonalistką
        Troszkę brakuje mi w niej emocji
        Ciekawe, czy stłumiona podczas treningu
        czy taka jest
        I mnie się marzy Stare TokFm
    • Gość: mic Re: Marzy mi się... IP: *.zamek.net.pl 12.05.04, 21:57
      Zdecydowanie mniej serwisów i więcej Ziemkiewicza!
      • Gość: toczek Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 13.05.04, 22:37
        Ziemkieiwcza wiecej też w powtórkach!!!!!!! -bo we wtorki często nie mam czasu
        a nocy pysznie by się go słuchalo, mrruuuu
    • sita_atlantis Re: Marzy mi się... 19.05.04, 22:54
      A mi się marzy wielki powrót:
      - Najzłośliwszego i najcudowniejszego Jacka Sobali:)
      - dwóch wariatów: Sułtanów Nocy
      - miłego głosu p. Maruszeczko
      - Filipa Ubunakuki, kimkolwiek jest :)))))
      - sluchaczy, a nade wszystko p. Eugeniusza Anioła!!
      A niech tam i Bugalski, i Ogiński...
    • Gość: Toczek Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 22.05.04, 13:54
      Krzysztof Mika przywrócony nie tylko w wersji porannej ale np gadający z ekspertami -a my słuchacze tez wpuszczeni na antenę
      Jaskółki w oborach a muchy a unia... niby temat błahy, ale diabeł tw\kwi w tych cholernych unijnych sczegółach -czy my możemy juz tylko kiwać głowami
    • Gość: pokrybala Re: Marzy mi się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:16
      Czyli generalnie marzy wam się powrót do stanu, który skończył sie w zasadzie
      bankurctwem radia. Gratulacje. Inteligencja polega na tym, że wyciaga sie
      wnioski z popełnianych błędów.
      • Gość: alx Re: Marzy mi się... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 20:30
        > Czyli generalnie marzy wam się powrót do stanu, który skończył sie w zasadzie
        > bankurctwem radia. Gratulacje. Inteligencja polega na tym, że wyciaga sie
        > wnioski z popełnianych błędów.

Nam czyli komu? Które konkretnie zmiany? Bo do tak ogólnej uwagi trudno się odnieść.
    • Gość: barbar Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 30.05.04, 18:04
      kwadrans czytania na głos dobrej ksiązki -codzienne w wersji dla skowronków z powtórką dla sów
      kiedyś było dużo takiego czytania w Trójce zwanej teraz Trują
      nie tylko dzieci potrzebują głośnego czytania
      barbar
      Cała Polska czyta dzieciom
      www.calapolskaczytadzieciom.pl/nowa/index.htm
    • hidalgo333 Re: Marzy mi się... 30.05.04, 19:48
      Przeczytałem poprzednie wpisy
      Jakoś nikt o tym programie tu nie mówi
      Mnie się marzy powrót Krzysztofa Alkoholika w niedzielę po 20.00
      to facet siekiera
      nie ukrywam, że zdarza mi się uciec z rzeczywistości dzięki alkoholowi
      Nie wiem, gdzie teraz jest audycja dla takich jak ja, balansujących na krawędzi
      Dzięki Krzysztofowi dowiadywałem się gorzkiej czasem prawdy o sobie samym
      czy spadł z audycji dlatego, że powrócił do starych zwyczajów
      czy dlatego, że nikt go nie słuchał?
      czy może dlatego, ze nowe kierownictwo nie lubi odważnych i bezkompromisowych?
      hidalgo
    • toczek21 Re: Marzy mi się... 06.06.04, 17:28
      MiniMaks Tok fm
      Maksimum słów Minimum muzyki
      ptoczek
      • Gość: ptok Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 06.06.04, 23:34
        Bractwo Słuchaczy TOK fm (Starego Toku i Nowego)
        sentymentalny i naiwny
        ptoczek
        • Gość: baks Re: Marzy mi się... IP: *.magma / *.magma-net.pl 12.06.04, 21:12
          Stare TOKFM bylo dobre tylko pod tym wzgledem, ze mialo kontakt ze sluchaczami.
          P. oginskiego a wlasciwie Dziaka nie mozna bylo zniesc. "Godnie" go zastepuje
          p. Ziemkiewicz. Nie przeszkadzaja mi jego poglady, ale forma w jakiej je
          wyraza. Radze zastapic go p. Wolkiem, ktory nie jest daleki od niego w swoich
          pogladach, a jak pieknie potrafi mowic po polsku i z wielka
          kultura.
          • Gość: Humpty Re: Marzy mi się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 18:46
            > Radze zastapic go p. Wolkiem, ktory nie jest daleki od niego w swoich
            > pogladach, a jak pieknie potrafi mowic po polsku i z wielka
            > kultura.
            Gdyby jeszcze z sensem...
    • Gość: ptok Re: Marzy mi się... IP: 62.233.153.* 14.06.04, 09:58
      Krzysztof Mika
    • kiua Re: Marzy mi się... 28.06.04, 19:12
      Marzy mi się stare dobre radio tokfm
      To se ne vratiiiiiiii
      Ale pomarzyć można razem z dawnymi słuchaczami bo jakoś raźniej na duszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka