Dodaj do ulubionych

Sprzeczność ?

07.04.11, 14:57
1. Trójka uchodzi za radio słuchane przez ludzi wykształconych.
2. PO uchodzi za partię ludzi wykształconych i takich wyborców.
Sądząc po opiniach słuchaczy, puszczanych w Trójce, jej słuchacze to przede wszystkim wyznawcy PiS-u (szczególnie podoba mi się pani, która redaktora Strzyczkowskiego nazwała "pożytecznym idiotą").
Czy jest sprzeczność pomiędzy 1. a 2. ?
Obserwuj wątek
    • airborell Re: Sprzeczność ? 07.04.11, 22:01
      Hipoteza 1: Trójki słucha prawdziwa inteligencja, lemingi głosujące na PO słuchają stacji komercyjnych.

Hipoteza 2: Ludzie dzwoniący do Strzyczkowskiego są specyficzni.
      • jedzoslaw Re: Sprzeczność ? 08.04.11, 14:02
        Nie wiem, ale dziwnym trafem wyleciał mój post, który tutaj wstawiłem. Nic to, muszę się powtórzyć.
        W przypadku audycji Kuby jest raczej tak, iż spora część dzwoniących słuchaczy nie słucha Trójki stale, a jedynie nastawia radio na tę konkretną audycję. Przekrój dzwoniących jest bowiem różnorodny: mamy pana Adama, eurofoba i antysemitę, pana Bogdana "Rzecz Jest Taka"- ultraczerwonego populistę i jeszcze taką jedną panią (to pewnie ta od "pożytecznego idioty"), której imienia nie pamiętam, a która zaaferowanym głosem zawsze atakuje obecną ekipę. Nie jest to zatem reprezentacja profilu stałych słuchaczy.
        • imagistyk Re: Sprzeczność ? 08.04.11, 19:22
          A skąd PEWNOŚĆ, że nie słuchają stale Trójki ?
          • jedzoslaw Re: Sprzeczność ? 08.04.11, 19:38
            Intuicyjna ;)
            A nawet, gdyby słuchali to zbyt mocno różnią się od siebie, by uznać, że wszyscy opowiadają się za jedną partią.
            • imagistyk Re: Sprzeczność ? 09.04.11, 07:48
              Moja hipoteza :
              Wyznawcy PiS-u mają misję od Boga i PREZESA : MUSZĄ głosić PRAWDY PREZESA, gdyż inaczej Polska nie będzie Polską.
    • nikorason Re: Sprzeczność ? 10.04.11, 22:16
      żałosne to...
      Trójki słuchają ludzie, większość z nich ma głęboko w nosie politykę.
      Nie wiem po co wy się tak podniecacie tymi dziwnymi podziałami partyjnymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka