Gość: Kasia Re: Wierzę w zwierzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:59 Program "Wierzę w zwierzę" jest rewelacyjny, niezykle interesujące są wiadomości dotyczące psychiki zwierząt, szkoda że audycja nie może trwać chociaż troszkę dłużej i dlaczego nie jest już powtarzana we wtorki?!!! Pozdrawiam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Wierzę w zwierzę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.05, 12:57 Ja rowniez popieram pania Doktor. Jej porady sa bardzo rzeczowe i pomocne, jako wlascicielka kocura bardzo chetnie z nich korzystam. Pozdrawiam Pania Dorote i wszystkich wlascicieli zwierzakow, dla ktorych sa przyjaciolmi. Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok jako właściecielka kocura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:34 Majo, twój Kocur powiedziałby -"Maja karmicielka', bo to ja kocur jestem właścicielem Maji, ale dam jej myśleć, że to ona mnie posiada, niech ma, mruuuuu mruuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniut Re: Wierzę w zwierzę IP: *.chello.pl 09.03.05, 18:01 Witam! ja tez czesto slucham audycji P. Dktor Sumińskiej, zwlaszcza ze akurat wtedy jako szczesliwa wlascicielka owczarka niemieckiego wracam ze szkolenia. Bardzo opdobaja mi sie te audycje i niemalze zawsze zgadzam sie z opiniami Pani Sumińskiej. A mam pytanie, wie ktos moze jak mozna by sie z nią skontaktowac, czy wyslac maila? Pozdrawiam wszytskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Wierzę w zwierzę IP: *.szczecin.mm.pl 12.02.05, 01:24 Uwielbiamy audycje Dr Suminskiej, podobnie jak Jej felietony. Co za przyjemnosc sluchac, jak wspaniale opowiada o zwierzakach, o psychologii zwierzat (nareszcie wielu sie dowie, ze zwierze MA psychike - a nawet dusze!), a przy tym oprocz niebywalej wiedzy o wszelkich gatunkach Dr Suminska POTRAFI MOWIC! Przepiekna polszczyzna (dzisiaj rzadkosc) i w sposob porywajacy, klarownie i dowcipnie. Wspaniale jest zetknac sie z tak znakomitym Umyslem - dla nas wszystkich sa to ulubione, oczekiewane audycje radiowe. Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Pani Doroty! Aga (w dziecinstwie wielbicielka programu Pana Suminskiego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wierzę w psa i kota? IP: *.autocom.pl 20.02.05, 17:44 Właśnie tak chyba powinien nazywać się ten program. Dr Dorota Sumińska wierzy że tylko pies i kot powinien być hodowany w domu! Miłośnicy zwierząt to nie tylko "psiarze" i "kociarze" - również ci którzy hodują zwierzęta bardziej egzotyczne nie chcą im robić krzywdy i niektórzy (bo przyznam że nie wszyscy) nawet sporo o potrzebach hodowanych gatunków wiedzą i chcą wiedzieć jeszcze więcej. Nie zaszkodziłaby w programie większa różnorodność... Można przecież zaprosić i innych ekspertów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Wierzę w psa i kota? IP: 80.51.55.* 06.03.05, 08:07 Miałem przyjemność oglądać w TV program prowadzony przez DR. SUMIŃSKĄ (chyba przed wigilią) - jestem pod wrażeniem. Pełen profesjonalizm ! Czy są jakieś cykliczne programy TV prowadzone przez tą utalentowaną damę ? Inne programy wypadły słabo w porównaniu - przesłodzone przymiotnikami "kochany, mądry, piękny" itp, robią wrażenie spotkań towarzyskich z hodowcami. W Nowym Sączu nie odbieramy TOK FM :( Pozdrawiam i popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
gagia do Tadeusza 06.03.05, 23:11 Zdaje sie,ze w pierwszych postach tego watku mowa o programach w sobotylub niedziele, TVP1 lub 2. Odpowiadam w pospiechu, niemam czasu dokladnie sprawdzic. Poszukaj wiec, Tadeuszu - i ja uwazam, ze dr Suminska opowiada o zwierzetach w sposob fascynujacy, a jej wiedza jest niesamowita. Mysle, ze jej programy powinny byc bardziej promowane (sama zaluje, ze nie mam okazji obejrzec dr Suminskiej w tv) Pozdrowienia:) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: do Tadeusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:27 program nazywa się "Zwierzowiec" w googlach zgłosiła się tak stronka, ale wcale nie jestem pewna aktualizacji ww2.tvp.pl/2178.dzialy Zapraszamy do oglądania programu w niedzielę o godz. 12.40 w TVP 1 " moze to jednak teraz jest w sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wierzę w psa i kota? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:42 Nie podoba Ci się program to go nie słuchaj, a te "egzotyczne zwierzęta" ogladaj w telewizji. Nie żądaj żeby wszystko było wszędzie, bo wtedy o wszystkim będzie tylko powierzchownie. A ja kocham obie Panie za to że program jest wyczerpujący. Uczy tego, że życie z psem i kotem pod jednym dachem to życie w większej rodzinie. Przyjemność i zdrowie, a nie utrapienie i obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka b. Re; Wierzę w zwierzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:52 Myślę, że ten pragram dzięki swojej często humorystycznej i swobodnej treści aczkolwiek traktujący o tematach ważnych, lecz bez zbędnych moralitetów może przekonać każdego, że świat wokół jest piękny a zwierzęta w nim żyjące to nie "dodatek" dla ludzi, ale równorzędne istoty, które również wymagają szacunku, cierpliwości i miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Fajny program ale sa jednak minusy 29.05.05, 10:11 Program radiowy, jak i telewizyjny bardzo mi się podobają, pani Sumińska bardzo ciekawie opowiada o zwierzętach, ale nie podoba mi się że jedynym wyjściem jest dla niej kastracja lub sterylizacja(!), powinna się troche opanować. Mój weterynarz ie jest tak 'miły' i chetny do odpowiadania na różne pytania, ale chociaz nie ma tej manii kastracyjno-sterylizacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: Fajny program ale sa jednak minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:58 1.Humanitarni e przeprowadzona kastracja/sterylizacja zwiarząt nie przeznaczonych do rozrodu jest 'najmniejszym złem" na kontrolowanie pzrychodzenia na świat "nadmiaru niechcianych istot" Odpowiedzialni właściciele biorą odpowiedzialnosć za "braci mniejszych" i pilnują ale są też nieodpowiedzialni i są dziko żyjące koty, które mają prawo do życia, ale rozmażają sie dwa razy w roku, pomnażając problem bezdomnych, chorych kotów 2.Sterylizacja suczek jest dodatkowo przedłużaniem ich życia, zapobiega mękom agonii z powodu ropomacicza 3. Więcej wyobraźni i odpowiedzialności u Homo Sapiens, który namieszal w równowadze biologicznej te minusy są trudnymmi tematami, ale też o nich trzeba rozmawiać Sumińska zawsze powtarza, ze każda Istota ma prawo do życia słuchajcie troszkę uważniej, bo warto, jeżeli leży Wam na sercu los naszych braci mniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Fajny program ale sa jednak minusy 03.06.05, 10:55 Przykro mi ale nadal uważam że wystarczy zastrzyk lub pigułki antykoncepcyjne, nie trzeba od razu okaleczać zwierzcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kota Re: Fajny program ale sa jednak minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:01 Hormony są dla np.kotek bardzo niebezpieczne, przerasta im macica i może to prowadzić do śmierci. Moja kota miała zastrzyk podany raz i przy kastracji okazało się, że macica już zaczęła przerastać (była bardzo pogrubiona), takie są fakty niestety... Kastracja nie jest okaleczeniem, jeśli ktoś nie chce mieć kociąt, to lepiej kastrować, a nie podawać hormony, które na dłuższą metę są niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
margala szok 30.05.05, 13:47 ostatnio panią Dorotę Sumińską zobaczyłem w telewizji i się zdziwiłem,, bo znając jedynie jej głos myslałem, że jest znacznie starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: szok IP: *.aster.pl 02.06.05, 22:19 Na osiedlu w ktorym mieszkam, prowadzi małą przychodnie weterynaryjną. Jest wysoka, zgrabna, długonoga. Brunetka, sniada cera. Miła, sympatyczna, zawsze uśmiechnięta. Efektowna i przystojna dama. "Nosi" się po sportowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: szok 10.06.05, 11:35 Gość portalu: gringo napisał(a): > Na osiedlu w ktorym mieszkam, prowadzi małą przychodnie weterynaryjną. > Jest wysoka, zgrabna, długonoga. Brunetka, sniada cera. Miła, sympatyczna, zaws > ze > uśmiechnięta. Efektowna i przystojna dama. "Nosi" się po sportowemu. jaki adres? chętnie wpadnę na konsultację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KotDog Re: Wierzę w zwierzę IP: *.eranet.pl 09.06.05, 18:46 PROGRAM SUPER. ale DLACZEGO NIE MA JEGO ZAPISÓW??? Odpowiedz Link Zgłoś
naaamietny Re: Wierzę w zwierzę 10.07.05, 08:12 nie znam bardziej oddanego i lekarza od Pani Doroty ma złotą rękę przy zabiegach hirurgicznych i tylko szkoda że jest tak mmmmmało osiągalna Odpowiedz Link Zgłoś
podmostem Re: Wierzę w zwierzę 28.09.05, 11:49 Szanowna Pani doktor, Niniejszym oświadczam, że została Pani honorowym członkiem mojego klubu ambasadorów wróbli, zaocznie - a co, Gałczyńskiego też nie pytałam o zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asxpylz@interia.pl Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:49 Cieszę się, ze mogę tą drogą wyrazić moje wprost uwielbienie, nie wspominając już o podziwie, ogromnym szacunku- dla tego, co robi dla nas wszystkich Pani dr Dorota Sumińska! Ogromny profesjonalizm połączony z prawdziwą pasją, zaangażowaniem..To prawdziwe szczęście, że tacy ludzie jak P.Dorota istnieją i dano Im szansę, aby swoją wiedzą mogli się podzielić z "resztą świata"! Wszak "stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa" Tylko "tak trzymać",może chociaż niewielu zdoła się przekonać do zmiany swojego stosunku do naszych "braci mniejszych". Najcieplejsze pozdrowienia i ukłony ! Krecik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:15 Żart może i dobry, ale błagam - nie wprowadzaj polityki do tego sympatycznego wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_icek Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz 15.11.05, 16:21 Droga DamoKier, czyżby już obsesja? Kocham wszystkie zwierzęta ale Bulteriera szczególnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:07 Myślałam, że będzie Ci miło, że ktoś docenił Twój dowcip :) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_icek Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz 15.11.05, 18:11 Gość portalu: DamaKier napisał(a): > Myślałam, że będzie Ci miło, że ktoś docenił Twój dowcip :) ---------------------------------------------------------------- Dzięki. Jest mi miło. Czuję się dowartościowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: Wierzę w zwierzę IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.05, 21:56 PaniDoroto! Z wielką przyjemnością słucham co niedzielę Pani audycji gdy jadę lub wracam ze spaceru z moją suczka wilczurem.Jestem psiarzem po mamie(zbieramy resztki z całego tygodnia i dokarmiamy ptaki,psiaki ,koty,sarenki z okolicy).Dzięki Pani traktuje moją sunie nie jak bezrozumną istotę ale jak pełno prawnego członka naszej rodzinnej społeczności .W niedziele zgodnie z Pani radą dla słuchaczki kupiłem jej sernik!Była zachwycona(rozpusta)Do tej pory mieliśmy pudelka a potem suczkę weelsh teriera a teraz (już u mnie) suczkę owczarka niemieckiego.Dzięki Pani z mądrością (tak mi się wydaje)wychowujemy naszą sunie. pozdrawiam.krzychu. Odpowiedz Link Zgłoś
jolissimo1 Re: Wierzę w zwierzę 27.12.05, 14:15 Też sądzę że audycje są mądre i potrzebne szkoda tylko ze nie są nadawane w rozgłosniach o szerszym zakresie słuchalności a tak na marginesie może ktoś mialby ochotę na zatrudnienie na funkcji przyjaciela i uzdrowiciela małego mruczącego futrzaka? jolissimo@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrene Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:45 miło słuchać tak mądrej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: human Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.chello.pl 15.01.06, 22:09 Po pierwsze dlatego ze to jakaś zdegenerowana forma kultu parareligijnego zalatująca odorem zoofilii. Po drugie nie jestem wierzący, po trzecie personalizowanie głupich czworonożnych bydlaków jest zabiegiem alogicznym a rozpatrywanie ich animalnych zachowań i reakcji w kategoriach ludzkich emocji i pojęć jest kompletnie kontrproduktywne i cuchnie na kilometr przedszkolnym infantylizmem nie wyrosłym z intelektualnych pampersów. Konkludując, zwierze to nie człowiek i nigdy nie zrozumiemy mechanizmów rzadzących ich zachowaniem przykładając do tego pojęcia ludzkie. Pies nie kocha i nie ma w jego palecie zachowań i odczuć takiego czegoś jak uczucia wyższe właściwe tylko człowiekowi, to tylko bezdennie próżny człowiek w swojej megalomani tak ocenia demonstracje podległości ilustrującą hierachię osobniczą w stadzie którego namiastką jest dla psa rodzina ludzka.Pies serwilistycznie merdajacy ogonem demonstruje tylko swoją służalczą mentalnośc podległego lokaja i nie ma to nic wspólnego z wydumaną przez człowieka wiernością czy lojalnością, pies takich terminów nie zna , jest za głupi żeby je pojąc a co dopiero stosować w praktyce. Jest tylko niżej sklasyfikownym osobnikiem w hierarchii i w sposób uniżony tą podległość uosabia czy raczej ucieleśnia bo osobą nie jest. Co za spsiałe czasy zeby klarować takie oczywistości. Da liegt der hund bergaben Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.pl 16.01.06, 16:08 Drogi humanie! Masz oczywiście prawo nie lubić zwierząt i nie rozumieć mechanizmów ich zachowań, możesz też poprawiać sobie samopoczucie pisząc takie przeintelektualizowane, zjadliwe teksty - ale powiedz, co Ci przeszkadza, że grupa ludzi, którzy lubią zwierzęta i czerpią radość z opiekowania się nimi spotka się raz w tygodniu i pogada z sympatyczną panią doktor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: human [...] IP: *.chello.pl 16.01.06, 16:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.pl 16.01.06, 19:33 Gość portalu: human napisał(a): > Dla ludzi tak spsiałych ( dla was to jak mniemam nie obelga) obcowaniem z > czworonożnymi przedłużeniami smyczy normalny tekst jest "przeitelektualizowany" > . > Nic dziwnego widocznie dostosowujecie sie poziomem IQ do swoich głupawych > pupili. Drogi humanie! Zapewniam Cię, że zrozumiałam wszystkie "trudne" wyrazy z Twojego tekstu (mój pies też). I dalej uważam, że jest przeintelektualizowany. Prawdziwa inteligencja aż tak się nie wysila, bo nie musi niczego udowadniać. Co do poziomu IQ mojego psa, to życzyłabym takiego niejednemu człowiekowi, w tym i Tobie. Serdecznie Cię pozdrawiam, mój pies też! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.aster.pl 16.01.06, 16:30 human napisał(a): m.in."personalizowanie głupich czworonożnych bydlaków ". Jesteś Asinus asinorum! - okreslenie ma charakte czysto umowny - bo te zwierzeta same w sobie są sympatyczne,pracowite i niezwykle pożyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: human [...] IP: *.chello.pl 17.01.06, 22:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.pl 17.01.06, 23:40 Skoro human tego nie przeczyta, to się przyznam - rzeczywiście i ja i mój pies z ogromnym mozołem brnęliśmy przez tekst humana, a pot perlisty rosił nam czoła - grafomanię potwornie ciężko się czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:08 Współczuję ludziom którzy Cię otaczają, bo z Ciebie żadne wykształcenie nie zrobi człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wierzę w zwierzę IP: *.aster.pl 01.02.06, 22:45 Audycja super!!! A pani doktor już raz uratowała życie naszej psiny i teraz leczymy Dusia tylko u niej. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Wierzę w zwierzę 02.02.06, 21:11 Bardzo proszę o namiary lecznicy, w której przyjmuje pani Sumińska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wierzę w zwierzę IP: 213.25.40.* 08.02.06, 08:46 ul. Klaudyny tel. 0-22 425-21-93 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skiiper Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 09:56 Super program... naprawde... sam mam kochanego zwierzaka a z tego programu mozna się wielu rzeczy dowiedzieć... no i jescze musze dodać że głos Pani doktor jest naprawde miły dla ucha..Na koniec polecam ten program Każdemu Kto Ma Zwierza i Go Kocha.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:51 ja bardzo kacham zwierzenta a, najbardziej psy .Psy saczułe kochane i co najważniejsze są przyjacielami człaoiek Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-ciemnogrodu tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierzacych 07.03.06, 14:28 skandal!..wierzyć to mozna w Boga a nie w zwierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:29 Witaj Książę Ciemnogrodu. Informuję że wierzyć można nie tylko w boga. Ja na przykład wierzę w zwierze i wierzę w ludzi którzy tworzą audycję, słuchają jej i biorą w niej udział. To są wspaniali, dobrzy i wrażliwi ludzie. A jeżeli już o Bogu mowa to On napewno patrzy na nich ze spokojnym uśmiechem zadowolenia, jak na dobrze wykonane dzieło. Natomiast martwi się napewno tą pomyłką jaka wyszła Mu w Twoim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homosapiens Re: tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierza IP: *.w86-195.abo.wanadoo.fr 09.03.06, 14:13 Szanowny Panie Ksiaze ! Czy naprawde o NICZYM juz nie mozna dyskutowac w tym krqaju nie wciagajac w to Boga, Partii i Narodu ? Nawet o Braciach Mniejszych ? [na wszelki wypadek : Bracia Mniejsi to zwierzeta, zadnych aluzji politycznych tu nie ma]. Jezeli tak to Pana denerwuje, to prosze przestac sluchac rozglosni, ktora takie herezje nadaje i przelaczyc sie na Radio Maryja. Chociaz tam pewnie nic Panu nie powiedza o takiej postaci jak np Swiety Franciszek z Asyzu, za bardzo sa zajeci czyms zupelnie innym. Ziejaca z tych "dobrych chrzescijan" wszechogarniajaca nienawisc nie idzie w parze z pogladami tego Swietego. Trzeba miec w sobie wiele milosci chrzescijanskiej, zeby po obdarzeniu nia bliznich zostalo jeszcze na zwierzeta. A tego zajadlym wyznawcom wymuszania wiary wszedzie i na kazdym kroku niestety bardzo brakuje. Z calego zerca zycze Panu, zeby stal sie Pan prawdziwym chrzescijaninem i zaczal kochac zwierzeta [wielbic Stworce poprzez Jego dzielo]. A wtedy sam Pan zobaczy, ze wierzy Pan w zwierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:49 przecież on żartował ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulgarny synoptyk Zasrywanie ulic i trawników psami!! IP: *.chello.pl 15.03.06, 13:52 to już istna apokalipsa!Góry cuchnącego goowna zalegajace tonami na trawnikach chodnikach i ulicach, chodzić już nie można bo wszedzie tego pełno. Ludzie opamiętajcie sie z tą psiarnią. Jak można sr.. psem gdzie popadnie??? ,czym różni sie to od srania osobiście ,goowno jest goownem i zostawiaanie go po sobie za pośrednictwem psa jest takim samym chamstwem, buractwem i brakiem kultury jak zrobienie tego własną doopą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Wierzę w zwierzę IP: *.pl 27.03.06, 16:04 Niedziela, godz 13,10 - włączam radio i co? - Gdzie jest "Wierzę w zwierzę"? Odpowiedz Link Zgłoś
selden2 Re: Wierzę w zwierzę 13.01.19, 01:47 Inteligentnie bardzo złośliwa. Ale też. Lekko walnieta z glowa. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś