Dodaj do ulubionych

Wierzę w zwierzę

• Gość: Kasia Re: Wierzę w zwierzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:59
      Program "Wierzę w zwierzę" jest rewelacyjny, niezykle interesujące są
      wiadomości dotyczące psychiki zwierząt, szkoda że audycja nie może trwać
      chociaż troszkę dłużej i dlaczego nie jest już powtarzana we wtorki?!!!
      Pozdrawiam gorąco!!!
      • Gość: Maja Re: Wierzę w zwierzę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.05, 12:57
        Ja rowniez popieram pania Doktor. Jej porady sa bardzo rzeczowe i pomocne, jako
        wlascicielka kocura bardzo chetnie z nich korzystam. Pozdrawiam Pania Dorote i
        wszystkich wlascicieli zwierzakow, dla ktorych sa przyjaciolmi. Maja
        • Gość: ptok jako właściecielka kocura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:34
          Majo,
          twój Kocur powiedziałby -"Maja karmicielka', bo to ja kocur jestem właścicielem
          Maji, ale dam jej myśleć, że to ona mnie posiada, niech ma, mruuuuu
          mruuuuuuuuuu
        • Gość: Maniut Re: Wierzę w zwierzę IP: *.chello.pl 09.03.05, 18:01
          Witam! ja tez czesto slucham audycji P. Dktor Sumińskiej, zwlaszcza ze akurat
          wtedy jako szczesliwa wlascicielka owczarka niemieckiego wracam ze szkolenia.
          Bardzo opdobaja mi sie te audycje i niemalze zawsze zgadzam sie z opiniami Pani
          Sumińskiej.
          A mam pytanie, wie ktos moze jak mozna by sie z nią skontaktowac, czy wyslac
          maila? Pozdrawiam wszytskich :)
    • Gość: Agnieszka Re: Wierzę w zwierzę IP: *.szczecin.mm.pl 12.02.05, 01:24
      Uwielbiamy audycje Dr Suminskiej, podobnie jak Jej felietony.
      Co za przyjemnosc sluchac, jak wspaniale opowiada o zwierzakach, o psychologii
      zwierzat (nareszcie wielu sie dowie, ze zwierze MA psychike - a nawet dusze!),
      a przy tym oprocz niebywalej wiedzy o wszelkich gatunkach Dr Suminska POTRAFI
      MOWIC! Przepiekna polszczyzna (dzisiaj rzadkosc) i w sposob porywajacy,
      klarownie i dowcipnie. Wspaniale jest zetknac sie z tak znakomitym Umyslem -
      dla nas wszystkich sa to ulubione, oczekiewane audycje radiowe.
      Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Pani Doroty!

Aga (w dziecinstwie wielbicielka programu Pana Suminskiego:))

• Gość: Ewa Re: Wierzę w psa i kota? IP: *.autocom.pl 20.02.05, 17:44
        Właśnie tak chyba powinien nazywać się ten program. Dr Dorota Sumińska wierzy
        że tylko pies i kot powinien być hodowany w domu! Miłośnicy zwierząt to nie
        tylko "psiarze" i "kociarze" - również ci którzy hodują zwierzęta bardziej
        egzotyczne nie chcą im robić krzywdy i niektórzy (bo przyznam że nie wszyscy)
        nawet sporo o potrzebach hodowanych gatunków wiedzą i chcą wiedzieć jeszcze
        więcej. Nie zaszkodziłaby w programie większa różnorodność... Można przecież
        zaprosić i innych ekspertów...
        • Gość: Tadeusz Re: Wierzę w psa i kota? IP: 80.51.55.* 06.03.05, 08:07
          Miałem przyjemność oglądać w TV program prowadzony przez DR. SUMIŃSKĄ (chyba
          przed wigilią) - jestem pod wrażeniem. Pełen profesjonalizm ! Czy są jakieś
          cykliczne programy TV prowadzone przez tą utalentowaną damę ?
          Inne programy wypadły słabo w porównaniu - przesłodzone
          przymiotnikami "kochany, mądry, piękny" itp, robią wrażenie spotkań
          towarzyskich z hodowcami.
          W Nowym Sączu nie odbieramy TOK FM :(
          Pozdrawiam i popieram !
          • gagia do Tadeusza 06.03.05, 23:11
            Zdaje sie,ze w pierwszych postach tego watku mowa o programach w sobotylub
            niedziele, TVP1 lub 2. Odpowiadam w pospiechu, niemam czasu dokladnie sprawdzic.
            Poszukaj wiec, Tadeuszu - i ja uwazam, ze dr Suminska opowiada o zwierzetach w
            sposob fascynujacy, a jej wiedza jest niesamowita. Mysle, ze jej programy
            powinny byc bardziej promowane (sama zaluje, ze nie mam okazji obejrzec dr
            Suminskiej w tv)
            Pozdrowienia:)
            Aga
            • Gość: ptok Re: do Tadeusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:27
              program nazywa się "Zwierzowiec"
              w googlach zgłosiła się tak stronka, ale wcale nie jestem pewna aktualizacji
              ww2.tvp.pl/2178.dzialy
              Zapraszamy do oglądania programu w niedzielę o godz. 12.40 w TVP 1
              "
              moze to jednak teraz jest w sobotę
        • Gość: ewa Re: Wierzę w psa i kota? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:42
          Nie podoba Ci się program to go nie słuchaj, a te "egzotyczne zwierzęta"
          ogladaj w telewizji. Nie żądaj żeby wszystko było wszędzie, bo wtedy o
          wszystkim będzie tylko powierzchownie. A ja kocham obie Panie za to że program
          jest wyczerpujący. Uczy tego, że życie z psem i kotem pod jednym dachem to
          życie w większej rodzinie. Przyjemność i zdrowie, a nie utrapienie i obowiązki.
    • Gość: agnieszka b. Re; Wierzę w zwierzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:52
      Myślę, że ten pragram dzięki swojej często humorystycznej i swobodnej treści
      aczkolwiek traktujący o tematach ważnych, lecz bez zbędnych moralitetów może
      przekonać każdego, że świat wokół jest piękny a zwierzęta w nim żyjące to nie
      "dodatek" dla ludzi, ale równorzędne istoty, które również wymagają szacunku,
      cierpliwości i miłości.
    • caprice83 Fajny program ale sa jednak minusy 29.05.05, 10:11
      Program radiowy, jak i telewizyjny bardzo mi się podobają, pani Sumińska bardzo
      ciekawie opowiada o zwierzętach, ale nie podoba mi się że jedynym wyjściem jest
      dla niej kastracja lub sterylizacja(!), powinna się troche opanować.
      Mój weterynarz ie jest tak 'miły' i chetny do odpowiadania na różne pytania,
      ale chociaz nie ma tej manii kastracyjno-sterylizacyjnej.
      • Gość: ptok Re: Fajny program ale sa jednak minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:58
        1.Humanitarni e przeprowadzona kastracja/sterylizacja zwiarząt nie
        przeznaczonych do rozrodu jest 'najmniejszym złem"
        na kontrolowanie pzrychodzenia na świat "nadmiaru niechcianych istot"
        Odpowiedzialni właściciele biorą odpowiedzialnosć za "braci mniejszych" i pilnują
        ale są też nieodpowiedzialni i są dziko żyjące koty, które mają prawo do życia,
        ale rozmażają sie dwa razy w roku, pomnażając problem bezdomnych, chorych kotów
        2.Sterylizacja suczek jest dodatkowo przedłużaniem ich życia, zapobiega mękom
        agonii z powodu ropomacicza
        3. Więcej wyobraźni i odpowiedzialności u Homo Sapiens, który namieszal w
        równowadze biologicznej
        te minusy są trudnymmi tematami, ale też o nich trzeba rozmawiać
        Sumińska zawsze powtarza, ze każda Istota ma prawo do życia
        słuchajcie troszkę uważniej, bo warto, jeżeli leży Wam na sercu los naszych
        braci mniejszych
        • caprice83 Re: Fajny program ale sa jednak minusy 03.06.05, 10:55
          Przykro mi ale nadal uważam że wystarczy zastrzyk lub pigułki antykoncepcyjne,
          nie trzeba od razu okaleczać zwierzcia.
          • Gość: kota Re: Fajny program ale sa jednak minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:01
            Hormony są dla np.kotek bardzo niebezpieczne, przerasta im macica i może to
            prowadzić do śmierci. Moja kota miała zastrzyk podany raz i przy kastracji
            okazało się, że macica już zaczęła przerastać (była bardzo pogrubiona), takie
            są fakty niestety... Kastracja nie jest okaleczeniem, jeśli ktoś nie chce mieć
            kociąt, to lepiej kastrować, a nie podawać hormony, które na dłuższą metę są
            niebezpieczne.
    • margala szok 30.05.05, 13:47
      ostatnio panią Dorotę Sumińską zobaczyłem w telewizji i się zdziwiłem,, bo
      znając jedynie jej głos myslałem, że jest znacznie starsza.
      • Gość: gringo Re: szok IP: *.aster.pl 02.06.05, 22:19
        Na osiedlu w ktorym mieszkam, prowadzi małą przychodnie weterynaryjną.
        Jest wysoka, zgrabna, długonoga. Brunetka, sniada cera. Miła, sympatyczna, zawsze
        uśmiechnięta. Efektowna i przystojna dama. "Nosi" się po sportowemu.
        • margala Re: szok 10.06.05, 11:35
          Gość portalu: gringo napisał(a):

> Na osiedlu w ktorym mieszkam, prowadzi małą przychodnie weterynaryjną.
          > Jest wysoka, zgrabna, długonoga. Brunetka, sniada cera. Miła, sympatyczna,
          zaws
          > ze
          > uśmiechnięta. Efektowna i przystojna dama. "Nosi" się po sportowemu.

jaki adres?
          chętnie wpadnę na konsultację.
    • Gość: chiniol Re: Wierzę w zwierzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:00
    • Gość: KotDog Re: Wierzę w zwierzę IP: *.eranet.pl 09.06.05, 18:46
      PROGRAM SUPER.
      ale DLACZEGO NIE MA JEGO ZAPISÓW???
    • naaamietny Re: Wierzę w zwierzę 10.07.05, 08:12
      nie znam bardziej oddanego i lekarza od Pani Doroty ma złotą rękę przy
      zabiegach hirurgicznych i tylko szkoda że jest tak mmmmmało osiągalna
    • podmostem Re: Wierzę w zwierzę 28.09.05, 11:49
      Szanowna Pani doktor,
      Niniejszym oświadczam, że została Pani honorowym członkiem mojego klubu
      ambasadorów wróbli, zaocznie - a co, Gałczyńskiego też nie pytałam o zgodę.

• Gość: asxpylz@interia.pl Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:49
      Cieszę się, ze mogę tą drogą wyrazić moje wprost uwielbienie, nie wspominając
      już o podziwie, ogromnym szacunku- dla tego, co robi dla nas wszystkich Pani dr
      Dorota Sumińska! Ogromny profesjonalizm połączony z prawdziwą pasją,
      zaangażowaniem..To prawdziwe szczęście, że tacy ludzie jak P.Dorota istnieją i
      dano Im szansę, aby swoją wiedzą mogli się podzielić z "resztą świata"!
      Wszak "stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa" Tylko "tak
      trzymać",może chociaż niewielu zdoła się przekonać do zmiany swojego stosunku
      do naszych "braci mniejszych". Najcieplejsze pozdrowienia i ukłony ! Krecik
    • krwawy_icek Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierzę !!! 15.11.05, 14:51
      • Gość: DamaKier Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:15
        Żart może i dobry, ale błagam - nie wprowadzaj polityki do tego sympatycznego
        wątku!
        • krwawy_icek Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz 15.11.05, 16:21
          Droga DamoKier,
          czyżby już obsesja?
          Kocham wszystkie zwierzęta ale Bulteriera szczególnie.
          Pozdrawiam
          • Gość: DamaKier Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:07
            Myślałam, że będzie Ci miło, że ktoś docenił Twój dowcip :)
            • krwawy_icek Re: Wierzę tylko w Bulteriera. Dlaczego? Bo wierz 15.11.05, 18:11
              Gość portalu: DamaKier napisał(a):

> Myślałam, że będzie Ci miło, że ktoś docenił Twój dowcip :)
              ----------------------------------------------------------------
              Dzięki. Jest mi miło. Czuję się dowartościowany.
    • Gość: Bunia Re: Wierzę w zwierzę IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.05, 21:56
      PaniDoroto!
      Z wielką przyjemnością słucham co niedzielę Pani audycji gdy jadę lub wracam ze
      spaceru z moją suczka wilczurem.Jestem psiarzem po mamie(zbieramy resztki z
      całego tygodnia i dokarmiamy ptaki,psiaki ,koty,sarenki z okolicy).Dzięki Pani
      traktuje moją sunie nie jak bezrozumną istotę ale jak pełno prawnego członka
      naszej rodzinnej społeczności .W niedziele zgodnie z Pani radą dla słuchaczki
      kupiłem jej sernik!Była zachwycona(rozpusta)Do tej pory mieliśmy pudelka a
      potem suczkę weelsh teriera a teraz (już u mnie) suczkę owczarka
      niemieckiego.Dzięki Pani z mądrością (tak mi się wydaje)wychowujemy naszą sunie.
      pozdrawiam.krzychu.
      • jolissimo1 Re: Wierzę w zwierzę 27.12.05, 14:15
        Też sądzę że audycje są mądre i potrzebne szkoda tylko ze nie są nadawane w
        rozgłosniach o szerszym zakresie słuchalności a tak na marginesie może ktoś
        mialby ochotę na zatrudnienie na funkcji przyjaciela i uzdrowiciela małego
        mruczącego futrzaka?
        jolissimo@wp.pl
    • Gość: agrene Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:45
      miło słuchać tak mądrej osoby
      • Gość: human Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.chello.pl 15.01.06, 22:09
        Po pierwsze dlatego ze to jakaś zdegenerowana forma kultu parareligijnego
        zalatująca odorem zoofilii. Po drugie nie jestem wierzący, po trzecie
        personalizowanie głupich czworonożnych bydlaków jest zabiegiem alogicznym a
        rozpatrywanie ich animalnych zachowań i reakcji w kategoriach ludzkich emocji i
        pojęć jest kompletnie kontrproduktywne i cuchnie na kilometr przedszkolnym
        infantylizmem nie wyrosłym z intelektualnych pampersów. Konkludując, zwierze to
        nie człowiek i nigdy nie zrozumiemy mechanizmów rzadzących ich zachowaniem
        przykładając do tego pojęcia ludzkie. Pies nie kocha i nie ma w jego palecie
        zachowań i odczuć takiego czegoś jak uczucia wyższe właściwe tylko człowiekowi,
        to tylko bezdennie próżny człowiek w swojej megalomani tak ocenia demonstracje
        podległości ilustrującą hierachię osobniczą w stadzie którego namiastką jest
        dla psa rodzina ludzka.Pies serwilistycznie merdajacy ogonem demonstruje tylko
        swoją służalczą mentalnośc podległego lokaja i nie ma to nic wspólnego z
        wydumaną przez człowieka wiernością czy lojalnością, pies takich terminów nie
        zna , jest za głupi żeby je pojąc a co dopiero stosować w praktyce. Jest tylko
        niżej sklasyfikownym osobnikiem w hierarchii i w sposób uniżony tą podległość
        uosabia czy raczej ucieleśnia bo osobą nie jest. Co za spsiałe czasy zeby
        klarować takie oczywistości.
        Da liegt der hund bergaben
        • Gość: DamaKier Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.pl 16.01.06, 16:08
          Drogi humanie! Masz oczywiście prawo nie lubić zwierząt i nie rozumieć
          mechanizmów ich zachowań, możesz też poprawiać sobie samopoczucie pisząc takie
          przeintelektualizowane, zjadliwe teksty - ale powiedz, co Ci przeszkadza, że
          grupa ludzi, którzy lubią zwierzęta i czerpią radość z opiekowania się nimi
          spotka się raz w tygodniu i pogada z sympatyczną panią doktor?
          • Gość: human [...] IP: *.chello.pl 16.01.06, 16:29
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: DamaKier Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.pl 16.01.06, 19:33
              Gość portalu: human napisał(a):

> Dla ludzi tak spsiałych ( dla was to jak mniemam nie obelga) obcowaniem z
              > czworonożnymi przedłużeniami smyczy normalny tekst
              jest "przeitelektualizowany"
              > .
              > Nic dziwnego widocznie dostosowujecie sie poziomem IQ do swoich głupawych
              > pupili.
              Drogi humanie! Zapewniam Cię, że zrozumiałam wszystkie "trudne" wyrazy z
              Twojego tekstu (mój pies też). I dalej uważam, że jest przeintelektualizowany.
              Prawdziwa inteligencja aż tak się nie wysila, bo nie musi niczego udowadniać.
              Co do poziomu IQ mojego psa, to życzyłabym takiego niejednemu człowiekowi, w
              tym i Tobie.
              Serdecznie Cię pozdrawiam, mój pies też! :)
        • Gość: klm Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.aster.pl 16.01.06, 16:30
          human napisał(a): m.in."personalizowanie głupich czworonożnych bydlaków ".
          Jesteś Asinus asinorum! - okreslenie ma charakte czysto umowny - bo te zwierzeta
          same w sobie są sympatyczne,pracowite i niezwykle pożyteczne.
          • Gość: human [...] IP: *.chello.pl 17.01.06, 22:37
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: DamaKier Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.pl 17.01.06, 23:40
              Skoro human tego nie przeczyta, to się przyznam - rzeczywiście i ja i mój pies
              z ogromnym mozołem brnęliśmy przez tekst humana, a pot perlisty rosił nam czoła
              - grafomanię potwornie ciężko się czyta!
        • Gość: ewa Re: Nie wierzę w zwierzę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:08
          Współczuję ludziom którzy Cię otaczają, bo z Ciebie żadne wykształcenie nie
          zrobi człowieka.
    • Gość: Aga Re: Wierzę w zwierzę IP: *.aster.pl 01.02.06, 22:45
      Audycja super!!! A pani doktor już raz uratowała życie naszej psiny i teraz
      leczymy Dusia tylko u niej.
    • eglantine Re: Wierzę w zwierzę 02.02.06, 21:11
      Bardzo proszę o namiary lecznicy, w której przyjmuje pani Sumińska.
      • Gość: aga Re: Wierzę w zwierzę IP: 213.25.40.* 08.02.06, 08:46
        ul. Klaudyny tel. 0-22 425-21-93
        • eglantine Re: Wierzę w zwierzę 10.02.06, 14:19
          Bardzo dziękuję.
    • Gość: Skiiper Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 09:56
      Super program... naprawde... sam mam kochanego zwierzaka a z tego programu
      mozna się wielu rzeczy dowiedzieć... no i jescze musze dodać że głos Pani
      doktor jest naprawde miły dla ucha..Na koniec polecam ten program Każdemu Kto
      Ma Zwierza i Go Kocha.. ;)
    • Gość: Sylwia Re: Wierzę w zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:51
      ja bardzo kacham zwierzenta a, najbardziej psy .Psy saczułe kochane i co
      najważniejsze są przyjacielami człaoiek
    • ksiaze-ciemnogrodu tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierzacych 07.03.06, 14:28
      skandal!..wierzyć to mozna w Boga a nie w zwierzę!
      • Gość: ewa Re: tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:29
        Witaj Książę Ciemnogrodu. Informuję że wierzyć można nie tylko w boga. Ja na
        przykład wierzę w zwierze i wierzę w ludzi którzy tworzą audycję, słuchają jej
        i biorą w niej udział. To są wspaniali, dobrzy i wrażliwi ludzie. A jeżeli już
        o Bogu mowa to On napewno patrzy na nich ze spokojnym uśmiechem zadowolenia,
        jak na dobrze wykonane dzieło. Natomiast martwi się napewno tą pomyłką jaka
        wyszła Mu w Twoim wydaniu.
      • Gość: homosapiens Re: tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierza IP: *.w86-195.abo.wanadoo.fr 09.03.06, 14:13
        Szanowny Panie Ksiaze ! Czy naprawde o NICZYM juz nie mozna dyskutowac w tym
        krqaju nie wciagajac w to Boga, Partii i Narodu ? Nawet o Braciach Mniejszych ?
        [na wszelki wypadek : Bracia Mniejsi to zwierzeta, zadnych aluzji politycznych
        tu nie ma]. Jezeli tak to Pana denerwuje, to prosze przestac sluchac rozglosni,
        ktora takie herezje nadaje i przelaczyc sie na Radio Maryja. Chociaz tam pewnie
        nic Panu nie powiedza o takiej postaci jak np Swiety Franciszek z Asyzu, za
        bardzo sa zajeci czyms zupelnie innym. Ziejaca z tych "dobrych chrzescijan"
        wszechogarniajaca nienawisc nie idzie w parze z pogladami tego Swietego. Trzeba
        miec w sobie wiele milosci chrzescijanskiej, zeby po obdarzeniu nia bliznich
        zostalo jeszcze na zwierzeta. A tego zajadlym wyznawcom wymuszania wiary
        wszedzie i na kazdym kroku niestety bardzo brakuje. Z calego zerca zycze Panu,
        zeby stal sie Pan prawdziwym chrzescijaninem i zaczal kochac zwierzeta [wielbic
        Stworce poprzez Jego dzielo]. A wtedy sam Pan zobaczy, ze wierzy Pan w
        zwierze...

• Gość: ! Re: tutuł audycji to istna szydera z ludzi wierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:49
          przecież on żartował !
          • Gość: wulgarny synoptyk Zasrywanie ulic i trawników psami!! IP: *.chello.pl 15.03.06, 13:52
            to już istna apokalipsa!Góry cuchnącego goowna zalegajace tonami na trawnikach
            chodnikach i ulicach, chodzić już nie można bo wszedzie tego pełno. Ludzie
            opamiętajcie sie z tą psiarnią. Jak można sr.. psem gdzie popadnie??? ,czym
            różni sie to od srania osobiście ,goowno jest goownem i zostawiaanie go po
            sobie za pośrednictwem psa jest takim samym chamstwem, buractwem i brakiem
            kultury jak zrobienie tego własną doopą.
    • Gość: DamaKier Re: Wierzę w zwierzę IP: *.pl 27.03.06, 16:04
      Niedziela, godz 13,10 - włączam radio i co? - Gdzie jest "Wierzę w zwierzę"?
    • selden2 Re: Wierzę w zwierzę 13.01.19, 01:47
      Inteligentnie bardzo złośliwa. Ale też. Lekko walnieta z glowa. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka