Gość: abra IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 27.06.04, 00:09 Alez zaluje ze mnie tam nie ma!! Moze uda sie w przyszlym roku?! Ech! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sztukmistrz Re: W sobotę zaczyna się 14. edycja Festiwalu Kul IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.06.04, 01:19 Chciałbym wyrazić szczere podziekowania organizatorom tego wspanaiłego przedsięwzięcia.Znając ogromne mozliwości twórców zydowskich, którzy od wiekow rozwijali nie tylko własną, ale przeciez takze (moze przede wszystkim) naszą kulture jestem pewny, ze Festiwal stać bedzie na najwyzszym swiatowym poziomie.Gdzie byłaby dzisiaj nasza tzw kultura gdyby nie Julian Tuwim,Bruno Jasienski,Bruno Schultz a takze cała plejada innych, zannych na całym swiecie artystów?Wydaje mi sie, ze bacznie powinni przyjrzec sie festiwalowi nie tylko zwykli ciekawscy, ale przede wszystkim polscy tzw twórcy, poniewaz nasza pustynia inteletktualno-kulturowa jest powszechnie znana a Festiwal daje szanse przyswojenia sobie pewnych zacnych wzorów do nasladowania na tym odcinku ludzkiej działalności.Pozdrawiam wszytskich sympatyków i znawców prawdziwej sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostradamus Zgadzam się ale tę piekną myśl należy rozwinąć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 01:43 Jak bardzo jesteśmy nietolerancyjnym krajem niech świadczą słowa Klausa Wowereita oraz deputowanego do Bundestagu z ramienia Zielonych Volkera Becka, którzy skrytykowali polskie władze za zakaz przeprowadzenia Parady Równości w Warszawie oraz napiętnowali przypadki napaści w Polsce na homoseksualistów. Dlaczego tak się dzieje, że kraj w środku Europy jest kseno- i homofobiczny? Odpowiedź jest niezwykle skoplikowana: należałoby tu wymienić takie czynniki jak Kościół Katolicki z faszystowskimi przybudówkami parafialnymi oraz dopuszczenie do legalizacji partii o charakterze nazistowskim (patrz przypadek LPRu).Zamordowanie najstarszej kultury na tych ziemiach doprowadziło do sytuacji gdzie prymitywne widzenie rzeczywistości zastąpiło cywilizację miłości i radości istnienia jako takiego. Dobrze, że Starsi Bracia w wierze nie odwrócili się od nas, po tylu niegodziwościach jakich doświadczyli od nas (holokaust, Kielce, Jedwabne, Marzec 68). Festiwale takie jak ten wzbogacą nas duchowo, i kto wie może doznamy transcendentalnego objawienia zrozumienia dla inności, miłości bliźniego. Brakuje tu kultury mądrej, w której moglibyśmy się pławić niczym w krynicy mądrości, ogrzewać się jej blaskiem i czerpać pełnymi garściami, zanurzać się w niej i obmywać z prymitywizmu słowiańskiego. Dziękuję za komentarze do Tory. Brakowało na rynku książek, które demaskowałyby ciemnotę badawczą katofaszystowskich pismaków, którzy silili się na "interpretację" tej Objawionej Księgi. Bilet do Krakowa mam już wykupiony. Zapraszam wszystkich, którym brakuje strawy duchowej do miasta Wandy i Kraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: do Nastradamusa IP: *.securenet.net / *.securenet.net 27.06.04, 06:22 Bardzo piekne i madre slowa! Oby wiecej bylo takich wypowiedzi na tym forum, bo zbyt czesto wypowiadaja sie tutaj ludzie prymitywni i przepojeni nienawiscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Festiwal ma byc, kasa przy tym idzie i to sie IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.06.04, 11:18 tylko liczy.Krótko mówiac dobry żydek to martwy zydek oraz taki na którym można zarobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer do "kkk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 19:53 Zenujace!!! Kto napisal za Ciebie ten post, parafianinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeez A ja sie nie do konca zgadzam, tylko troche IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 11:04 > Jak bardzo jesteśmy nietolerancyjnym krajem niech świadczą słowa Klausa > Wowereita oraz deputowanego do Bundestagu z ramienia Zielonych Volkera Becka, > którzy skrytykowali polskie władze za zakaz przeprowadzenia Parady Równości w > Warszawie oraz napiętnowali przypadki napaści w Polsce na homoseksualistów. Jeszcze jeden kawalek tego artukulu, przedpisca zapomniał zacytować: > Kobiety preferowały kolory biały i różowy, występując czasami w stroju > topless. (wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2151608.html) Faktycznie, ksenofobią i homofobią (jaką jeszcze fobią) jest niezgadzanie się na parady, w których uczestniczki występują topless > Zamordowanie najstarszej kultury na tych ziemiach doprowadziło do > sytuacji gdzie prymitywne widzenie rzeczywistości zastąpiło cywilizację > miłości Faktycznie, powinniśmy być wdzięczni narodowi niemieckiemu, że nas uczy tolerancji dla mniejszości. Żydów przede wszystkim. Co zaś do samego festiwalu: co roku zdumiony jestem poziomem nagłośnienia festiwalu krakowskiego w stosunku do nienagłośnienia odbywającego się w tym samym czasie w Toruniu festiwalu 'Song of Songs'. Mógłby mi ktoś wyjaśnić tę zadziwiającą dla mnie różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer do "jeez" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 20:03 Byla w tym roku w TV retransmisja wspomnianej przez Ciebie imprezy w Toruniu. Dla mnie jest dalece wazniejszy FKŻ w Krakowie niz ten torunski. Gdy szukam wiadomosci o krakowskim, znajduje o torunskim. Ty odwrotnie. Ja sie nie pluje w tonacjach antykatolickich na forum. Ty to robisz w antysemicki sposob. Wiecej TOLERANCJI!!! Zyjemy jeszcze w wolnym kraju. Festiwal krakowski przywraca czesc naszej kultury, ktora Polacy "eksterminowali" po wojnie mimo, ze odradzala sie na terenach bedzacych cmentarzem i miejscem kazni narodu zydowskiego. Jestem pokoleniem powojennym i dzis w wieku dojrzalym czuje bolesna tesknote za kolorytem kulturowym sztetli, ktore mogli widziec moi rodzice. SZALOM ludziom dobrej woli i kreatorom FKŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer do nostradamusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 00:08 Szalom!!! Dziekuje za ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młodszy brat Re: Zgadzam się ale tę piekną myśl należy rozwiną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 09:25 Ileż zboczeń na tym świecie ! Pedofilia, zoofilia, nekrofilia..., a teraz jeszcze JUDEOFILIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryla.. Re: O czym ten moj poprzednik gada ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 27.06.04, 03:46 Jedwabne , Kielce, Marzec 68, to wszystko wymysl propagandy . Celem prowokacji Kieleckiej i Marca 68 mialo byc wymuszenie emigracji i stworzenie silnego Izreala. Cel ten zostal osiagniety. A co to ma wspolnego z festiwalem w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: O czym ten moj poprzednik gada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 10:45 Fakt z festiwalem nie ma to raczej dużo wspolnego, ale fakt jest faktem że te wydzarzenia miały miejscem i prowokacjami rzeczej nie były, a jeślu już to nie po to co myślisz O1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrrredek do mary'la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 00:11 Po niedzielnej mszy w Twojej parafii masz niezla wene!!! Typowa dla tandetnej indoktrynacji ryj'dzykow, nowakow, bubli, leperow i jankowskich. "Gratuluje" zrozumienia Przykazania Milosci - to typowe dla katolikow z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksy Zydki do Izraela ! z Kwasniewskim i Borowski raze IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.06.04, 05:33 Precz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zydki do Izraela ! z Kwasniewskim i Borowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 22:57 a ty do czubków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Oleksy przechciłeś się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 23:19 i jak ,prawie każda, przechszta zostałeś antysemitą.Może ci włosy odrosną i nie będziesz wyglądał jak łysy palant. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: W sobotę zaczyna się 14. edycja Festiwalu Kul 27.06.04, 19:19 i niestety po ubiegłorocznym doświadczeniu na pewno nań nie pojadę, pomimo tego, że dotychczas starałem sie być na wszystkich. Spowodowane jest to coraz większemu podporządkowaniu tego festiwalu wymogom telewizyjnej rozrywki, ze światłym patronatem kretyńskiej redakcji TVP2 na czele, która z niewiadomych przyczyn coraz bardziej doprowadza owe wydarzenie do poziomu swoich legendarnych ludycznych biesiad. Wypindrzone prezenterki, zdolne wleźć w połowie utworu na scenę by przeprowadzić "relację na zywo", bełkoczące tekst z kartki i przeszkadzające wszystkim w normalnym odbiorze muzyki, sprawiły, że jeśli będę chciał się pozachwycać żydowską muzyką, to zostanę w domu i posłucham płyt lub pójdę na jakiś zamknięty prezed telewizją koncert... I tak, po raz kolejny nasze szacowne media sprawiły, że coś co na początku było ideą z wszechmiar słuszną, zmienia się w fastfood dla kolesi siedzących w szortach przed telewizorem i obleśnych sekretarek w stylu Niny T. dla których jest to niepowtarzalna okazja by pochwalić się swoimi "szerokimi horyzontami kulturalnymi"... Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś